Sportberichten


Plaatsing  
 
07-11-2015  

PEC mazzelt in blessuretijd tegen Heracles

 

ZWOLLE – PEC Zwolle en Heracles Almelo hielden elkaar in evenwicht in de vier duels die beiden onderling streden in de eredivisie. Het leek er zaterdagavond lang op dat Heracles de winst zou pakken maar Stef Nijland had in de 95-tigste speelminuut nog een afstandsschot in huis waar de excellerende Heracles-doelman Castro geen verweer op had. (1-1) Met elk een winstpartij en twee gelijke spelen dus nog steeds een remise.

Gniffelend maar ook gespannen zaten de uit Almelo meegereisde supporters op de tribune in het toekomstige Mac3Park Stadion van PEC Zwolle. Fc Twente ging thuis onderuit tegen Heerenveen en Heracles leek de volle buit binnen te halen in Zwolle. Kortom het leek een fraai voetbalweekend te worden voor de Almeloërs in de top van de ranglijst.

Voetballend nam PEC Zwolle het initiatief en het kreeg kansen via Bouy, Menig, Marinus en Veldwijk. Bouy schoot naast maar drie keer wist de uitblinkende Castro zijn doel schoon te houden voordat Heracles ook maar een keer aan aanvallen was toegekomen.
De eerste de beste aanval van de Heraclieden na dik een kwartier leverde direct resultaat op toen PEC verdediger Lam wel de bal bij Weghorst voor de voeten wegtikte maar deze in de voeten van Navratil speelde en terug kaatste op de volledig vrij staande Weghorst die simpel de 0-1 kon binnentikken.
PEC Zwolle was door de treffer van slag en Heracles kon vooral verdedigend orde op zaken stellen om de huid zo duur mogelijk te verkopen. Bruns had daarbij bijna succes om zijn team op grotere voorsprong te zetten maar kwam een teenlengte tekort. PEC kreeg voor de rust nog een kans via Menig maar deze schoot nipt over het doel van Castro.

Na de pauze zochten de Zwollenaren dus opnieuw de aanval maar Heracles hield de verdediging goed gesloten en doelman Castro bleef alert bij een schot van Veldwijk. Brama vocht menig duel uit met Weghorst hetgeen de spits een wondje onder het oog opleverde dat met hechtpleisters werd gedicht. Het tekende de inzet van beide teams die knokten om de punten. Daarbij was PEC de gevaarlijkste van de twee maar doelman Castro toonde zich in het Almelose doel een rots op de branding toen Brama de doelman testte. Aan de andere kant schoot Bruns maar net naast het doel van Begois.
Heracles leek ondanks een sterker PEC de volle buit binnen te slepen waarbij Bel Hassani en Gosens hun inzetten nog door PEC-doelman Begois onschadelijk gemaakt zagen worden. Veldwijk dacht daar ver in blessuretijd echter anders over toen hij van afstand verrassend uithaalde en zag dat doelman Castro een vingertopje tekort kwam om de gelijkmaker te voorkomen.
Trainer John Stegeman kon wel leven met het gelijke spel tegen de goed voetballende Zwollenaren en gaf zijn team complimenten voor de vechtlust maar vond ook dat zijn team de vrije ruimte die er wel was, nauwkeuriger had kunnen benutten.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1-1
(0-1)
17.Wout Weghorst 0-1, 90+4.Stef Nijland 1-1

Fotoreportage: Harry Broeze

Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten: Thomas Bruns, Robin Gosens, Mark-Jan Fledderuis,Bram van Polen, Ryan Thomas

OPSTELLINGEN
PEC Zwolle: Kevin Begois, Bram van Polen, Trent Sainsbury (46.Rick Dekker), Thomas Lam, Bart van Hintum, Wout Brama, Ouasim Bouy, Wouter Marinus (66.Kingsley Ehizibue) , Ryan Thomas, Lars Veldwijk en Queensy Menig (84.Stef Nijland).
Heracles Almelo: Bram Castro, Wout Droste, Mike te Wierik, Ramon Zomer, Mark-Jan Fledderus, Joey Pelupessy, Thomas Bruns (70.Brahim Darri), Iliass Bel Hassani, Jaroslav Navratil (81.Tim Breukers), Wout Weghorst (77.Paul Gladon) en Robin Gosens.

Fotoreportage (16 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina