Sportberichten


Plaatsing  
 
01-10-2008  

IJsbaan Twente geopend

 

ENSCHEDE – Na jarenlang praten en onderhandelen en bijna een jaar lang bouwen, is woensdagmiddag de IJsbaan Twente in Enschede geopend. Dat gebeurde met een speciale wedstrijd waar verschillende schaatscoryfeeën aan meededen. Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF, gaf het startschot voor de wedstrijd. Kort daarna stond het eerste record in de boeken van de nieuwste - volledig overdekte - ijsbaan van Nederland. Hij reed tegen Freddie Wennemars. De opening werd bijgewoond door tal van prominenten uit de schaatswereld. Twentenaar Remco Olde Heuvel vestigde met 36.67 op de 500 meter het eerste baanrecord.
Bij de dames was Jorien Voorhuis uit Hengelo de snelste en bij de heren ging de winst naar Ronald Mulder uit Zwolle. Het is de tweede volledig overdekte 400 meter baan in Nederland. Een minpunt is dat er geen tribunes zijn anders zou het NK ook in Enschede kunnen worden gehouden.
<Het talent Joost Grooters uit Almelo

Fotoreportage (22 foto's)...

 
02-10-2008  

Spelersfonds Heracles Almelo al een succes

 

ALMELO - Het in augustus gestartte spelersfonds voor Heracles Almelo wordt een succes. Die conclusie kan al worden getrokken met nog een maand van inschrijving te gaan. Al 2 miljoen euro is ingelegd tegen een jaarlijkse rente van 5 procent. Participanten konden inschrijven met bedragen van 50.000 euro of hoger. Het streefbedrag werd vooraf gesteld op 2,5 miljoen euro en dat lijkt te gaan lukken. PR-functionaris Edwin van Lenthe noemt het een mijlpaal in de geschiedenis van de club en verwacht dat Heracles Almelo via de leningen zich verder kan ontwikkelen. De renteopbrengst voor 'geldschieters' is zeker, maar bij eventuele verkoop van spelers hoger dan de inschrijvingspot delen de inschrijvers voor de helft mee in de winstverkoop.

 
02-10-2008  

Inschrijving ING Enschede Marathon '09 geopend

 

ENSCHEDE - Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor de 41e ING Bank Enschede Marathon 2009. Voor komend jaar staat het grootste ééndaagse sportevenement van Overijssel gepland op zondag 26 april 2009. Beleef de sfeer van de oudste marathon van Nederland met meer dan 100.000 toeschouwers. 
Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden : marathon, halve marathon, 10 kilometer of 5 kilometer. Maar ook in groepsverband is deelname mogelijk
Om optimaal voorbereid aan de start te kunnen verschijnen is deelname aan de TC Tubantia Clinics ook voor estafette teams mogelijk.
50% Korting voor vroege inschrijvers 
Inschrijven kan tot 11 april 2009 via www.enschedemarathon.nl  

 
03-10-2008  

Veel blessureleed bij Heracles Almelo

 

ALMELO - Heracles Almelo telt nogal wat blessures onder de spelers, zodat trainer Heerkes er nog niet helemaal uit is wie hij tegen Roda JC kan opstellen. In ieder geval kan hij geen beroep doen op Ricky van den Bergh, Darl Douglas en Bas Dost. Onzeker is ook Mark-Jan Fledderus die tijdens de laatste training met liesklachten afhaakte. Sebastian Steur zal na zijn liesblessure weer inzetbaar zijn en ook Kwame Quansah zal ondanks zijn buikgriepaanval waarschijnlijk niet ontbreken. Het duel in het Polmanstadion staat onder leiding van scheidsrechter Blom en begint zaterdag om 20.45 uur. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. 

 
04-10-2008  

Peter Burer pakt kop in schaakcompetitie

 

VRIEZENVEEN - De regionale schaakcompetitie beloofd een spannende te worden. Na vier gespeelde ronden is Peter Burer (Vrimot) al de derde lijstaanvoerder. Het rechtstreekse duel tegen lijstaanvoerder Jan Schutte wist hij te winnen zodat de koppositie naar Burer over ging. De andere vijf ontmoetingen eindigden in remise. Komende donderdag om 20.00 uur speelt Vrimot in het jeugdhonk van de v.v. Deto te Vriezenveen haar volgende wedstrijden en daar bent u van harte welkom.

 
05-10-2008  

Heracles stuurt Roda met lege handen terug


Verslagenheid bij doelman Castro van Roda-JC na de 2-0
 

ALMELO - Roda JC raakte door de nederlaag in Almelo tegen Heracles nog dieper in de zorgen. Volgens trainer Atteveld speelde zijn ploeg tot nu toe wel de beste wedstrijd, maar in werkelijkheid kwam het duel moeizaam op gang. Heracles Almelo, geplaagd door veel blessures, begon voorzichtig en hield het slot op de deur. Veel balverlies bij beide ploegen zorgden toch nog voor de nodige kansen op beide doelen en Looms had pech dat hij na een rush over het halve veld strandde op doelman Castro. Na rust kreeg Roda ogenschijnlijk de overhand maar speelde amper directe kansen uit. Bovendien verrichtte 'Piecke' een aantal goede reddingen op schoten uit de tweede lijn en pareerde hij eveneens de inzet van de doorgebroken Saeijs. Heracles bediende zich meer van de counter, waarbij Roda-doelman Castro liet zien dat hij zijn plaats onder de lat waard is. Toch zorgde een counter voor 1-0 toen de op pad gestuurde Overtoom doel wist te treffen. In de slotminuut ging doelman Castro bij een corner a la 'Piecke' mee naar voren en was amper terug in zijn doel toen Heracles opnieuw toesloeg via Vojtech Schulmeister. 

Reactie Willy Overtoom>

Fotoreportage (71 foto's)...

 
05-10-2008  

Afterparty Heracles Almelo - Roda JC

 

Fotoreportage (11 foto's)...

 
07-10-2008  

Kwame Quansah geselecteerd voor Ghana

 

ALMELO - Kwame Quansah, de 26 jarige Ghanese middenvelder van Heraces Almelo, is opgeroepen voor de vriendschappelijke interland tegen Zuid Afrika op woensdag 15 oktober. Door de oproep maakt hij mogelijk zijn debuut als international. De Ghanees kwam door Ajax naar Nederland waar hij in het seizoen 2000/2001 voor de Amsterdammers slechts één wedstrijd in de hoofdmacht speelde. Via avonturen in België en Zweden kwam hij in 2004 naar Heracles Almelo waar hij in het eerste seizoen promoveerde naar de eredivisie en uitgroeide tot een der dragende spelers van het elftal.  

 

< Kwame Quansah (Foto: Heracles Almelo) 

 
08-10-2008  

Extra kaarten voor FC Twente – Heracles Almelo

 

ALMELO - Voor seizoen-clubcardhouders heeft Heracles Almelo 150 extra kaarten beschikbaar voor de uitwedstrijd tegen FC Twente. De voorverkoop start zaterdag 11 oktober om 09.00 uur via Ticketbox. De verbouwing van de Grolschveste - het stadion van FC Twente - is verder gevorderd dan vooraf werd gedacht, waardoor de extra kaarten beschikbaar kwamen. 

 
08-10-2008  

Kabinet: 28 miljoen extra voor schoolsporten

 

DEN HAAG - Het kabinet gaat sport en beweging onder de schoolgaande jeugd stimuleren. Dat moet overgewicht en schooluitval tegengaan. Hiervoor is tot en met 2011 in totaal 28 miljoen euro beschikbaar. Door deze maatregel moet het percentage jeugdige sporters omhoog van 40% naar 50%. Voor alle sectoren is geld beschikbaar en alle 69 mbo-instellingen kunnen geld krijgen voor een sportcoördinator en een activiteitenplan.

 
08-10-2008  

Nesselande en Dynamo naar Volleyball Classic

 

ALMELO - De achttiende editie van de Ermasport Volleyball Classic kent dit jaar een sterke Nederlandse inbreng want zowel landskampioen Piet Zoomers/D als de nummer twee van vorig seizoen ORTEC Rotterdam Nesselande hebben toegezegd op 28, 29 en 30 december in Almelo te gaan spelen. Deelname van ORTEC Rotterdam Nesselande maakt dat de twee finalisten van de play-off 2007-2008 acte de presence geven in Almelo.

< Team Nesselande.

 
09-10-2008  

Schalke wint oefenpotje met 1-0 van Heracles

bron: TC Tubantia
  GELSENKIRCHEN - Heracles heeft donderdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Schalke 04 met 1-0 verloren. De enige treffer viel in de 80e minuut en werd gescoord door Albert Streit. Heracles speelde in het oude Parkstadion zonder Klavan (interlandverplichtingen), Douglas, Steur, Dost, Fledderus en Van den Bergh.
Bij Schalke ontbraken alle internationals. Desalniettemin had trainer Fred Rutten de beschikking over een alleraardigst elftal met onder andere Farfan, Ernst, Bordon en Asamoah.
Lees verder...

 
10-10-2008  

Alice Naber verrast tijdens dressuur in Boekelo

  BOEKELO (KNHS) - Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) heeft met Coral Estate Tom Cruise II in het eerste onderdeel van de military Boekelo een voortreffelijke prestatie geleverd door de tweede plaats op te eisen. "Morgen en overmorgen geen fouten maken", stamelde de amazone met een stralende lach van oor tot oor, nadat ze haar score van 36.70 uit de luidspekers had horen klinken.
Lees verder...

 
11-10-2008  

Equipe stelt teleur in Cross Country

  BOEKELO (KNHS) - "Ik ben ernstig teleurgesteld over de prestaties van de Nederlandse ruiters tijdens de military van Boekelo. Ze hebben beneden de maat gepresteerd. Vooral de enorme tijdsoverschrijdingen die geboekt werden, of laatste worden in de dressuur, zijn zaken die mijn humeur behoorlijk hebben bedorven", aldus Lips. De bondscoach van de Nederlandse ruiters was bijna de enige die rondliep met het gezicht van een oorwurm. De andere persoon was Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen), die na een zeer goede dressuurproef op zaterdag met Coral Estate Tom Cruise II in de cross tegen een weigering aanliep.
Lees verder...

Fotoreportage (8 foto's)...

 
12-10-2008  

Nederland simpel langs IJsland

bron: NOS
 

Nederland-IJsland 2-0 1-0 Joris Mathijsen (15.) 2-0 Klaas-Jan Huntelaar (65.)

Nederland heeft, na de 2-1 zege van een maand geleden in Macedonië, ook z'n tweede kwalificatieduel voor het WK 2010 gewonnen. In de Rotterdamse Kuip werd IJsland met 2-0 aan de kant gezet.
Een gezapige start van de wedstrijd werd na een kwartier spelen doorbroken door Joris Mathijsen. De mee naar voren gekomen verdediger gleed de bal na een voorzet van Rafael van der Vaart kundig binnen. Nigel de Jong zat op dat moment al in de catacomben. De middenvelder van Hamburger SV liep even voor de goal een knieblessure op. Lees verder
 

 
16-10-2008  

Uniek ‘scorebord´ voor rugbyclub Big Bulls


Foto: De Planthof Communicatie
 

ALMELO - De Almelose Rugbyclub The Big Bulls beschikt over een uniek scorebord in de vorm van een weer- en windbestendig spandoek. Het lijkt simpel, is ook simpel, alleen je moet er maar net even opkomen… Peter Maas en Freddy Bussing bedachten het. Je kunt tal van scoreborden bedenken en vooral bij voetbal is het simpel. Bordjes van 1 tot en met 10 is in bijna alle gevallen meer dan genoeg. Bij rugby is dat wat lastiger. Soms heb je uitslagen van bijvoorbeeld 86-10 of 105-3. Een elektronisch scorebord, moet dan op maat gemaakt worden en wordt onbetaalbaar voor een amateurclub. Peter en Fred bedachten dat je met strippen van klittenband een prima alternatief hebt voor de elektronische techniek. Peter beschikt als eigenaar van Maas Reclame over alle materialen en Freddy van broodjeszaak Deksels hielp met de financiering. En zo beschikt Big Bulls vanaf dit seizoen over een heus scorebord. En of het toeval is of niet: Big Bulls is sinds de komst van het nieuwe ‘scorebord’ nog ongeslagen en staat fier bovenaan in de derde klasse van de landelijke competitie.

 
17-10-2008  

Oud-voetballer en trainer Ab Gritter overleden

 

HAVELTE - Ab Gritter is donderdagmorgen op 59-jarige leeftijd plotseling overleden, meldt de Steenwijker Courant. Gritter was coach van de amateurvereniging Wacker-Van Dijk in De Wijk.
Meer bekendheid verwierf Gritter in zijn actieve voetballoopbaan. De inwoner van Havelte debuteerde in 1972 in het betaalde voetbal toen hij van ACV Assen overstapte naar FC Groningen. De aanvaller scoorde direct en had daarmee een groot aandeel in de 1-1 tegen PSV. Gritter sloot zijn eerste seizoen af met twaalf goals en de titel van clubtopscorer.
Gritter verhuisde in 1975 naar FC Twente, waar hij zeven jaar bleef. Daarna diende hij ook nog het Deense Kolding IF en Heracles Almelo, waarmee hij nog debuteerde naar de ere-divisie en in 1985 zijn carrière als speler afsloot. Als coach was hij in het profvoetbal actief voor SC Heerenveen, Heracles Almelo en het Schotse Dundee United.

 
18-10-2008  

Quansah niet inzetbaar tegen Fc Twente

 

ALMELO - Heracles Almelo speelt zaterdagavond de uitwedstrijd tegen FC Twente en verdedigt in de vernieuwde Grolsch Veste een voorsprong van een punt op de ranglijst. Bovendien is de ploeg nog altijd ongeslagen in dit seizoen. Een status die FC Twente in de vorige competitieronde verloor door bij FC Utrecht onderuit te gaan (3-0).

Gert Heerkes kan voor dit duel geen beroep doen op Mark-Jan Fledderus. De middenvelder moet met liesklachten toekijken. Bas Dost (hamstring) en Sebastiaan Steur (lies) hebben de veldtraining hervat maar zijn nog niet wedstrijdfit. Emmanuel Boakye traint weer met de groep mee maar ook hij moet eerst ritme opdoen. Kwame Quansah, die deze week geblesseerd raakte tijdens een interland van Ghana, lijkt niet op tijd hersteld. Bij FC Twente is Theo Janssen de belangrijkste afwezige. De middenvelder herstelt van een kuitblessure. Lees verder de historie tussen beide clubs.

 
18-10-2008  

Heracles Almelo verliest Twentse streekderby

 

ENSCHEDE - Heracles Almelo is er niet in geslaagd om haar ongeslagen status voort te zetten. In de streekderby tegen FC Twente verloor de Almelose ploeg in Enschede met 2-0.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van oud-voetballer en trainer Ab Gritter.

In de eerste helft ging het duel gelijk op. Heracles kon het spel goed bijbenen. Darl Douglas was dichtbij een doelpunt toen zijn dwarrelbal op de lat belandde. Uit een vrije trap van Perez had FC Twente de mogelijkheid om te scoren maar deed dit vanuit buitenspelpositie. Naast deze gebeurtenissen viel er in de eerste helft weinig te beleven.

In de tweede helft nam FC Twente het initiatief. Heracles kreeg door Everton nog twee mogelijkheden, maar deze werden niet benut. Na een tweetal wissels bij FC Twente werd de druk op Heracles vergroot, waarna FC Twente via Arnautovic op 1-0 kwam. Hij schoot van dichtbij de bal langs Pieckenhagen; Breukers kon niet voorkomen dat de bal in het doel belandde.
Heracles kreeg daarna nog een grote kans op de 1-1, maar Ricky van den Bergh schoot de bal recht in de handen van Sander Boschker. Doordat Heracles meer risico's nam om een gelijkspel te forceren ontstonden meer ruimtes, waarvan Elia in blessuretijd profiteerde en de 2-0 inschoot. Gezien het spelbeeld kreeg FC Twente hierdoor iets teveel.

Fotoreportage (22 foto's)...

 
20-10-2008  

Dennis Kuipers wint Rally van Boxberg (D)

 

BOXBERG (D) - De Rally van Boxberg in Duitsland werd gewonnen door de jonge rallycoureur Dennis Kuipers met zijn navigator Kees Hagman. Het was de eerste rally-overwinning voor de oud- Almeloër die zijn vader René met navigator Erwin Mombaerts als vierde in het eindklassement, voor bleef. Markeloër Erik Wevers reed zijn wagen in de poeier en wist niet te finishen. 

< Dennis Kuipers met co-pilot Hagman tijdens de Hellendoorn Ralley

 
20-10-2008  

Gerco Schröder wint WB-wedstrijd Helsinki

 

HELSINKI - Springruiter Gerco Schröder uit Tubbergen heeft zondagmiddag in Helsinki een WB-wedstrijd gewonnen die meetelt in het klassement. Schröder bleef met Eurocommerce Milano alle concurrenten ruim voor in de tijd. Alle tien barrage kandidaten bleven in de 'jump off'' foutloos en dat kan uniek genoemd worden. Schröder werd zaterdag met Eurocommerce Seattle ook al tweede in de Grote Prijs van Helsinki voor Vincent Voorn die met Gestion Priamus Z derde werd. Tweede in de WB-wedstrijd werd de Nederlander Leon Thijssen en derde de Zweedse amazone Helena Lundbäck.  

 
20-10-2008  

Twee nationale records zwemster Nijhuis

bron: TC Tubantia sport
 

AKEN - Moniek Nijhuis was dit weekeinde op dreef bij de internationale zwemwedstrijden in Aken. De Oldenzaalse die economie en bedrijfskunde studeert aan de UVA, verbeterde op zowel de 50 als 100 meter schoolslag het Nederlands record. Op de 50 meter schoolslag scherpte ze het record aan tot 30,73. Ze dook daarmee 0,2 seconde onder de oude toptijd van Jolijn van Valkengoed van april dit jaar. Op de dubbele afstand bracht ze de toptijd op 1.07,63. Ze was sinds juni vorig jaar al recordhoudster met 1.07,75.

 
22-10-2008  

Open Dag KNSB - The Ultimate Ice Xperience

 

ENSCHEDE - Met 3 helikopters werden de landelijke schaatstoppers (wereldtop) vanaf Thialf Heerenveen kris kras door Nederland gevlogen en uiteraard werd de gloednieuwe IJsbaan Twente te Enschede ook aangedaan. De schaatstoppers, Gretha Smit, Erben Wennemars, Mark Tuitert en Wouter Olde Heuvel kwamen allemaal uit Oveijssel. Na de spectaculaire heli-aankomst gaven de toppers een schaatsclinic en een handtekeningsessie waarvoor het enthousiaste publiek de handen op elkaar kreeg.

De DJ's van Veronica wachten de schaatsers op en verzorgden de muzikale omlijsting buiten bij de ingang van de hal, wat een vrolijk tintje gaf aan de open dag van de KNSB. Na de clinic van de schaatsers gaf Peter Kolder, trainer van het talententeam, clinics voor het publiek en voor de kunstrijvereninging. Aansluitend vonden er s'avonds enkele marathonwedstrijden plaats, met de gehele nationale top aan de start. De damesmarathon over 60 ronden werd gewonnen door Elma de Vries, met  Mariska Huisman als tweede en Daniëlle Bekkering op de derde plaats. De herenmarathon was de tweede topwedstijd van de avond. De A-rijders maakten er een spannende wedstrijd van, maar favoriet Jan Stoetinga liet zien welke supersprint hij in huis heeft en ging als eerste over de streep gevolgd door Bob de Vries en Karlo Timmerman.

Daarna streden de heren eerste divisie nog om de ereplaatsen waarbij T. Smit als winnaar werd afgevlagd gevolgd door T. van Belt en R. Kruier. De marathonschaatsers (sters) waren allemaal vol lof over de entourage van de IJsbaan Twente en vonden het jammer dat er dit jaar maar één marathon op de Twentse agenda stond. Ook niet onvermeld mag blijven dat dweilorkest 'Jigger Jigger' voor de vrolijke noot zorgde en het 1500 koppige publiek in de ijshal aardig opwarmde.

Fotoreportage (24 foto's)...

 
23-10-2008  

KNVB onderzoekt fusie AGOVV/Go Ahead

bron: De Stentor
 

DEVENTER/APELDOORN - De KNVB onderzoekt de mogelijkheden om de profclubs AGOVV en GA Eagles te laten fuseren. De voetbalbond wil de eerste divisie in sneltreinvaart terugbrengen van twintig naar zestien clubs.
Zowel AGOVV als GA Eagles ziet geen bezwaar om aan het onderzoek mee te werken. Op de uitkomst van de plannen willen de voorzitters van beide clubs niet vooruit lopen. "Meewerken aan zo'n onderzoek kan nooit kwaad'', reageert AGOVV-voorzitter Victor Doorn. ,,'Nee' zeggen kan altijd nog."
,,We werken aan het onderzoek mee", geeft GA Eagles-voorzitter Hans de Vroome aan. "Maar we nemen geen standpunt in."

De KNVB is bij clubs in vijf regio's een onderzoek gestart naar mogelijke fusies; Eindhoven/Helmond Sport, Haarlem/Telstar, FC Groningen/Veendam, Fortuna Sittard/MVV/Roda JC en GA Eagles/AGOVV. Binnen een maand wil de bond het onderzoek afronden.

De Stentor: video 'te verschillend voor fusie'. - clubs wezen elkaar eerder de deur.

 
25-10-2008  

Heracles 'kinderlijk' eenvoudig langs ADO

  ALMELO - Heracles Almelo is thuis nog steeds ongeslagen. In een bij vlagen aantrekkelijk duel werd ADO Den Haag met 3-1 'kinderlijk' aan de kant geschoven. 'Man van de wedstrijd' Everton Ramos da Silva scoorde twee maal en gaf een assist aan Ricky van den Bergh, die op zijn beurt een doelpunt en twee assists aan Everton gaf.


Lees verder...

Fotoreportage (30 foto's)...

 
25-10-2008  

Twente sterk vertegenwoordigt bij EK zwemmen

 

ZWEMMEN - Technisch directeur van de KNZB Jacco Verhaeren, heeft ook Moniek Nijhuis opgeroepen voor het EK kortebaanzwemmen van 11 t/m 14 december te Rijeka in Kroatië. Met Hinkelien Schreuder (Goor), Marleen Veldhuis (Borne) en Moniek Nijhuis (Overdinkel) heeft Twente maar liefst drie troeven bij het dameszwemmen. Nijhuis imponeerde vorige week in Aken (D) door zowel op de 50 meter als 100 meter schoolslag twee nationale records te zwemmen.

 
25-10-2008  

Wild-Koedooder tweede in zesdaagse vrouwen

 

AMSTERDAM - De wegwielrenster Kirsten Wild uit Zwolle blijkt ook op de baan goed uit de verf te kunnen komen. De oud- Almelose eindigde met haar koppelgenoot Vera Koedooder als tweede in de Internationale Zesdaagse van Amsterdam voor vrouwen.
Het duo Wild-Koedooder moest in het eindklassement alleen het Britse koppel Armitstead en Greenfield voor laten gaan.

 
25-10-2008  

Uitslagen amateurvoetbal

bron: TC Tubantia
 

Uitslagen zondagamateurvoetbal

Uitslagen zaterdagamateurvoetbal

 
26-10-2008  

FC Twente zet Vitesse opzij

 

ARNHEM - In het Gelredome zette FC Twente Vitesse met 2-0 opzij, waardoor de Arnhemmers nog steeds op de eerste overwinning wachten.
Al vroeg in de wedstrijd zette Arnautovic Twente op voorsprong en vanaf dat moment liep Vitesse achter de feiten aan. Door verslapping in de defensie van de Tukkers kregen de Arnhemmers nog enkele kansjes en bijna schoot Heubach nog in eigen doel, maar gelukkig voor hem belandde de bal op de paal.
De tweede helft was nauwelijks het aanzien waard, zij het dat de Almeloër Brama een goede pass op Arnautovic gaf waardoor deze de eindstand op 2-0 bepaalde. Kijk naar de reactie van Arnautovic via de NOS.

 

 
29-10-2008  

Manchester City - FC Twente live bij RTV Oost

 

HENGELO - RTV Oost gaat de wedstrijd tussen Manchester City en FC Twente live uitzenden. De tweede wedstrijd in de groepsfase van de UEFA-Cup wordt op donderdag 6 november in The City of Manchester Stadium gespeeld. FC Twente won de eerste wedstrijd tegen Santander met 1-0. De wedstrijd in Manchester begint om 20.45 uur.

 
29-10-2008  

Kirsten Wild start ook in Zesdaagse v/h Noorden

bron: Wielerfoto.nl
 

ALMELO - Vandaag werd bekend gemaakt dat Kirsten Wild in de zesdaagse van het Noorden weer zal starten met Vera Koedooder. De zesdaagse van het Noorden wordt in de laatste week van november verreden in de Prins Bernhardhallen in Zuidlaren. Tijdens de Internationale Zesdaagse van Amsterdam eindigde het duo vorige week als tweede.

< Kirsten Wild op de baan in Amsterdam. foto: Wielerfoto.nl 

 
29-10-2008  

Sterk Heracles strijdend ten onder tegen Ajax


Ricky van den Bergh wordt met rood van het veld gestuurd.
 

ALMELO - Heracles Almelo is niet meer ongeslagen in eigen huis. Ajax versloeg de Almelose ploeg geflatteerd met 1-3. Smaakmaker Ricky van den Bergh moest met rood van het veld. Gezien het spelbeeld verdiende Heracles zeker een gelijkspel, want het deed niet onder tegen de Amsterdamse ploeg.

Na één minuut keek Heracles al aan tegen een 0-1 achterstand. Ajax sneed door de verdediging van Heracles. Na een 1-2'tje met Huntelaar kopte Suarez Ajax op een voorsprong. 
In de 27e minuut kwam Heracles verdiend op gelijke hoogte door een doelpunt van Jan Wuytens. Hieraan vooraf ging een hoekschop, die verkort werd genomen door Van den Bergh en Overtoom waarna de bal bij Wuytens belandde en deze uit de draai langs Ajax-doelman Kenneth Vermeer wist te schieten. Heracles en Ajax voetbalden beiden aanvallend wat resulteerde in vele kansen, en aanvallen die in de verdedigingen smoorden.

De tweede helft kwam Heracles strijdender uit de kleedkamer die de Ajax-verdediging noopten tot harder ingrijpen. Ricky van den Bergh kreeg daardoor op de rand van de 16 meter twee vrije trappen te nemen die beide op de lat uiteen spatten en een achterstand van Ajax voorkwamen. In de 77e minuut sloeg Ajax sloeg toe na een steekpasje van Suarez op Huntelaar die de bal langs Pieckenhagen wist te schieten. Een strijd om de bal tussen 'Piecke' en Suarez die beiden de bal uit het net wilden vissen, leidde tot wat handgemeen van Ricky van den Bergh richting Suarez, waarop scheidsrechter Liesveld de rode kaart trok en van den Bergh richting kleedkamer stuurde. Huntelaar bezorgde een paar minuten later de Almelose ploeg de nekslag door de 1-3 binnen te schieten.

Commentaren: Gert Heerkes en Marco van Basten 

Fotoreportage (30 foto's)...

 
30-10-2008  

FC Twente wint nipt van NAC Breda

 

BREDA - Met een gelukkige 'dwarrel' van Edson Braafheid via binnenkant paal kwam FC Twente in de elfde minuut op voorsprong en gaf dat ook niet meer uit handen. FC Twente dat begon zonder Perez en Denneboom creëerde verder weinig kansen en kwam in de slotfase nog enkele keren in moeilijkheden. De nipte overwinning was toch goed voor de met Groningen gedeelde tweede plaats achter koploper AZ. Reuser viel bij NAC uit met een zware schouderblessure en staat maanden aan de kant. 

 
30-10-2008  

Ricky van den Bergh 2 wedstrijden geschorst


Ricky van den Bergh verlaat teleurgesteld het veld.
 

ZEIST - Heracles Almelo speler Ricky van den Bergh is door de tuchtcommissie van de KNVB geschorst voor twee duels. De Hagenees mist daardoor de wedstrijden tegen FC Utrecht uit op 2 november a.s. en de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Vitesse op 8 november a.s.

Aanleiding voor de schorsing is de rode kaart van afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Ajax. Van den Bergh maakte een slaande beweging naar Suarez toen deze het keeper Pieckenhagen onmogelijk maakte de bal naar de middenstip te transporteren na het winnende doelpunt dat Huntelaar maakte tegen de Almelose ploeg. Scheidsrechter Liesveld verwees de Hagenees daarop met een rode kaart naar de kleedkamer. 

Archief
Terug naar vorige pagina