18-10-2008

Heracles Almelo verliest Twentse streekderby

ENSCHEDE - Heracles Almelo is er niet in geslaagd om haar ongeslagen status voort te zetten. In de streekderby tegen FC Twente verloor de Almelose ploeg in Enschede met 2-0.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van oud-voetballer en trainer Ab Gritter.

In de eerste helft ging het duel gelijk op. Heracles kon het spel goed bijbenen. Darl Douglas was dichtbij een doelpunt toen zijn dwarrelbal op de lat belandde. Uit een vrije trap van Perez had FC Twente de mogelijkheid om te scoren maar deed dit vanuit buitenspelpositie. Naast deze gebeurtenissen viel er in de eerste helft weinig te beleven.

In de tweede helft nam FC Twente het initiatief. Heracles kreeg door Everton nog twee mogelijkheden, maar deze werden niet benut. Na een tweetal wissels bij FC Twente werd de druk op Heracles vergroot, waarna FC Twente via Arnautovic op 1-0 kwam. Hij schoot van dichtbij de bal langs Pieckenhagen; Breukers kon niet voorkomen dat de bal in het doel belandde.
Heracles kreeg daarna nog een grote kans op de 1-1, maar Ricky van den Bergh schoot de bal recht in de handen van Sander Boschker. Doordat Heracles meer risico's nam om een gelijkspel te forceren ontstonden meer ruimtes, waarvan Elia in blessuretijd profiteerde en de 2-0 inschoot. Gezien het spelbeeld kreeg FC Twente hierdoor iets teveel.