29-10-2008

Sterk Heracles strijdend ten onder tegen Ajax

Ricky van den Bergh wordt met rood van het veld gestuurd.

ALMELO - Heracles Almelo is niet meer ongeslagen in eigen huis. Ajax versloeg de Almelose ploeg geflatteerd met 1-3. Smaakmaker Ricky van den Bergh moest met rood van het veld. Gezien het spelbeeld verdiende Heracles zeker een gelijkspel, want het deed niet onder tegen de Amsterdamse ploeg.

Na één minuut keek Heracles al aan tegen een 0-1 achterstand. Ajax sneed door de verdediging van Heracles. Na een 1-2'tje met Huntelaar kopte Suarez Ajax op een voorsprong.
In de 27e minuut kwam Heracles verdiend op gelijke hoogte door een doelpunt van Jan Wuytens. Hieraan vooraf ging een hoekschop, die verkort werd genomen door Van den Bergh en Overtoom waarna de bal bij Wuytens belandde en deze uit de draai langs Ajax-doelman Kenneth Vermeer wist te schieten. Heracles en Ajax voetbalden beiden aanvallend wat resulteerde in vele kansen, en aanvallen die in de verdedigingen smoorden.

De tweede helft kwam Heracles strijdender uit de kleedkamer die de Ajax-verdediging noopten tot harder ingrijpen. Ricky van den Bergh kreeg daardoor op de rand van de 16 meter twee vrije trappen te nemen die beide op de lat uiteen spatten en een achterstand van Ajax voorkwamen. In de 77e minuut sloeg Ajax sloeg toe na een steekpasje van Suarez op Huntelaar die de bal langs Pieckenhagen wist te schieten. Een strijd om de bal tussen 'Piecke' en Suarez die beiden de bal uit het net wilden vissen, leidde tot wat handgemeen van Ricky van den Bergh richting Suarez, waarop scheidsrechter Liesveld de rode kaart trok en van den Bergh richting kleedkamer stuurde. Huntelaar bezorgde een paar minuten later de Almelose ploeg de nekslag door de 1-3 binnen te schieten.