Sportberichten


Plaatsing  
 
08-09-2016  

Heracles moet achterstand op Excelsior inlopen

 

ALMELO – Heracles Almelo moet het zaterdag in Rotterdam opnemen tegen Excelsior. Het wordt de achtste onderlinge ontmoeting in de eredivisie waarbij de Rotterdammers in de eerdere zeven duels al vier keer de Heraclieden aftroefden met een overwinning. Heracles kwam slechts twee keer tot winst en een keer werd gelijk gespeeld.  Kortom 13 tegen 7 punten in het nadeel van de Almeloërs en dus wat in te lopen.                 
Vorig seizoen pakten de Heraclieden  in Rotterdam de overwinning  met 3-1 en thuis bleef men steken op 0-0. Die positieve trend moet zaterdag op Woudenstein een gevolg krijgen maar moet rekenen op tegenstand. De Rotterdammers staan één puntje voor in de huidige competitiestand.  
De supporters van Excelsior kennen zo hun eigen voorbereiding voor de match tegen Heracles Almelo.  In het supportershome staat kippenbout met aardappelkroketjes en salade  op het menu. Van elk verkocht menu gaat één euro naar de uit 1902 stammende club die in moeilijke financiële tijden mede overleefde door het ophalen van oud papier. 
Heracles Almelo is een jaartje jonger en heeft de clubkas tegenwoordig aardig gevuld door o.a. verkoop van Bel Hassani, Weghorst en  Gladon. Daar staat tegenover de transfervrije terugkeer van Duarte en Armenteros die opnieuw bij de Almeloërs aan de bak mogen om hun carrière te redden. Of beiden al wedstrijdfit zijn lijkt nog wat vroeg. Er zal dus gestreden moeten worden om te winnen!

 
10-09-2016  

Pikstart brengt Excelsior winst tegen Heracles


Vermeij maakte zijn debuut in de basisopstelling en redde de Almelose eer via een intikkertje
 

ROTTERDAM – Heracles Almelo heeft zich op Woudenstein in de eerste twintig minuten volledig laten overtroeven door Excelsior. Met de beste bedoelingen begon Heracles met een offensief na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Manschot maar Excelsior in de omschakeling was het Karami die al binnen een minuut doel trof en de Rotterdammers de voorsprong bezorgde. Dit terwijl het vuurwerk vanwege de gereedgekomen verbouwing op Woudestein nog vrolijk doorging en dus ook een dubbele betekenis kreeg.
Toen rond de twintigste speelminuut Excelsior nog tweemaal toesloeg via snelle omschakeling waarbij Koolwijk vanaf de 16 genadeloos toesloeg in de bovenhoek en Ribeiro diagonaal doel trof, keken de Heraclieden al tegen een 3-0 achterstand aan.
De Almeloërs stelden voor rust daar slechts een doelpoging van Bruns tegenover maar doelman Muyters stond op zijn post.
In de rust offerde trainer Stegeman Vujicevic  voor Fledderus en Navratil voor Kuwas om meer pit te krijgen in de aanval.  Dat lukte pas na een half uurtje toen de eenzame Vermeij het door Muyters gekeerde schot van Kuwas niet geheel onder controle kreeg en eenvoudig kon binnentikken (3-1).
Armenteros was inmiddels ook ingebracht maar Heracles was te haastig en kwam feitelijk niet aan goed voetballen toe. Muyters pakte fraai een door Fledderus van richting veranderde vrije trap van Bruns en Darri zocht bij een schot het Rotterdamse doel nipt te hoog. De druk die de Heraclieden uitoefenden om de aansluitingstreffer te bewerkstelligen, brachten de Rotterdammers zelfs kansen via Ondaan maar Castro stond bij de eerste paraat en de twee nadere kansen gingen langs het Almelose doel, zodat het bij 3-1 voor de Rotterdammers bleef.  
Zondag 18 september zal Heracles in het Polman Stadion om 16.45 uur tegen Ajax uit een ander vaatje moeten tappen om niet geheel naar de onderste regionen te verhuizen.

Excelsior - Heracles Almelo 3-1
(3-0)
1-0 Karami (1), 2-0 Koolwijk (19), 3-0 Ribeiro (22), 3-1 Vermeij (66)

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Scheidsrechter: Manschot

Geel: Bruns, Droste, Bruins, Hadouir, Ondaan.

OPSTELLINGEN
Excelsior: Muyters; Karami, Drost, Mattheij, Kuipers; Koolwijk, Vermeulen (Faik/83), Bruins; Fredy, Hasselbaink (Hadouir/66), Elbers (Ondaan/69).
Heracles Almelo: Castro; Droste (Armenteros/72), Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Vujicevic (Fledderus/46); Navratil (Kuwas/46), Vermeij, Darri.

 
15-09-2016  

Diehards zien Heracles-première Euopese Droom

Honderden “Diehards” zien première Heracles-docu ‘De Europese Droom´ in Polman Stadion
 

ALMELO – Het allereerste Europese avontuur voor Heracles Almelo begon en eindigde tegen het Portugese Arouca. Er werd in twee duels niet gewonnen noch verloren, zodat uiteindelijk het uitdoelpunt van de Portugezen in het eerste duel in Almelo de beslissing bracht.
Een kleine duizend Heracles-supporters reisden na de 1-1 af per vliegtuig of per bus naar Portugal om hun helden in het tweede duel aan te moedigen. De busreizigers maakten angstige momenten mee op de steile berghellingen langs diepe ravijnen. Slechts één dappere bleef in de bus zitten, de anderen gingen te voet verder. De wedstrijd werd een teleurstelling. Heracles was geen schim van het eerste duel en de Portugezen zinspeelden niet vergeefs op de nul.

Rond deze uiteen gespatte droom maakte TV-productiebedrijf Octonet een documentaire voor sportzender FOX 1 (uitzending zondag 18 september om 21.00 uur). In de documentaire exclusieve beelden. Hoe spreekt trainer John Stegeman zijn spelers toe in de rust van de Europese duels? Wat doet het team in aanloop naar het duel en hoe is de concentratie in de busrit richting het stadion? Ook bevat de documentaire nog nooit eerder vertoonde beelden van het winnen van de play-offs in Utrecht en de daarop volgende huldiging in de Almelose binnenstad.
Enkele honderden Heracles-Diehards namen de gelegenheid waar om deze documentaire al donderdagavond te bekijken. Niet in de businessroom, maar zo als het hoort, zittend op de tribune kijkend naar de grote nieuwe digitale schermen waarop de première-vertoning werd weergegeven. Zondag dus de herkansing bij FOX 1, maar wel eerst zondag om 16.45 uur naar Heracles – Ajax. Geen jaarkaart? Dan heeft u geluk. De resterende toegangskaarten zijn in de vrije verkoop via www.heracles.nl 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-09-2016  

Fotoreportage sportactiviteit Almelo Allee 2016

 

ALMELO - Op verschillende plekken in en rond Almelo werd het uitdijende sportevenement Almelo Allee gehouden. AlmeloNieuws-fotograaf Jan Bril nam een kijkje.

Fotoreportage (112 foto's)...

 
18-09-2016  

Heracles onderuit in matig duel tegen Ajax

 

ALMELO – Het duel van Heracles Almelo tegen Ajax was er een van twee ploegen die zoeken naar de vorm. Trainer Stegeman bracht Armenteros in de spits en Duarte op het middenveld. Bij Ajax stond Ziyech op rechtsvoor in de basis. Beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd om geen snelle tegentreffer te incasseren. Pas na zeven minuten deed zich een eerste kans voor. Ajax-doelman Onana moest gestrekt naar de hoek om een afstandsschot van Duarte te pareren. Even later schoot de sprintende Navrátil naast terwijl de optie afgeven aan Bruns werd genegeerd. Tussen beide kansen in maakte doelman Castro een vrije trap van Ziyech onschadelijk.  Kort daarna kon Breukers zijn opwachting maken als linkerverdediger na het uitvallen van Gosens. Het waren de bijzonderheden in de eerste helft waarbij beide teams slordig speelden.
In de tweede helft zette Ajax meer pressie waarbij Heracles-spits Armenteros toch wel alleen kwam te staan. Een snel genomen vrije trap van Navratil zette Armenteros alleen voor Onana maar hij kon de Amsterdamse doelman niet verschalken om de score open te breken. Dat was met wat geluk weggelegd voor Klaassen toen ‘rechtspoot’ Breukers als linkerverdediger de bal onder zijn voet liet wegglippen en Klaassen eenvoudig doelman Castro kon passeren om de 0-1 te laten aantekenen.
Navratil kreeg even later de kans op de gelijkmaker maar zijn slappe schot kon Onana niet imponeren. Het was daarna Gudelj die een kwartier voor het eind de Amsterdamse zege veilig stelde door aan het eind van een soepele combinatie de bal achter de Almelose doelman te deponeren (0-2). Heracles had daarna niet meer de macht om nog iets aan die stand te veranderen en kwam nog een paar keer goed weg door goed ingrijpen van Castro. Al met al een terechte overwinning voor de Amsterdammers waarbij het getoonde spel van beide teams geen topvorm bereikte.
Ajax-trainer Bosz was er na afloop duidelijk over. ‘Het moet beter maar winst helpt daarbij. Het was jammer voor de wedstrijd dat Gosen al snel uitviel en Bruns aangeslagen raakte. Het gaf ons meer ruimte. Anders was het waarschijnlijk spannender geworden. Met Ziyech komt het wel goed’, regeerde Bosz na een vraag van een Amsterdamse journalist of deze niet beter op het middenveld kon worden opgesteld. Bosz gaf ook aan dat hij met de 18-jarige spits Dolberg voorzichtig is om deze niet  te zwaar te belasten. Reden om Traoré in de spits te zetten.
Trainer Stegeman vond dat zijn team goed aan de wedstrijd was begonnen maar terugviel door teveel balverlies. ‘Dan moet je terug. De fout bracht Ajax de winst. We zullen hard moeten werken om de automatismen er weer in te slijpen maar dat gaat stap voor stap’. 

Heracles Almelo - Ajax 0-2
(0-0)
0-1 Klaassen (66), 0-2 Gudelj (76)

Toeschouwers: 12.023

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Gözübüyük

Geel: Van Ooijen

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens (Breukers/16); Pelupessy, Duarte, Bruns (Van Ooijen/67); Navrátil, Armenteros, Van Mieghem (Kuwas/75).
Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks; Riedewald, Gudelj, Klaassen; Ziyech (Dolberg/64), Traoré (El Ghazi/83), Younes (Sinkgraven/77).

Fotoreportage (21 foto's)...

 
19-09-2016  

Springpaardenfonds veilt toppaard Zenith


De opening van de bieding op SFN Zenith NOP werd door BVA Auctions gezet op een half miljoen euro, maar de kandidaat-kopers houden het kruit nog droog. De verwachting is dat woensdagmiddag tegen het sluitingsuur het bedrag omhoog zal schieten.

UPDATE: 21-9-2016
Op Ferrari SFN is het bod inmiddels gestegen naar 95.000 euro.
Voor Djumpsina SFN staat de teller op 80.000 euro.
 

NIJKERK/WEERSELO – Dinsdag was het uitzwaai-dag voor de zes toppaarden van het Springpaardenfonds Nederland (SFN). Op Landgoed Balkenschoten bij Nijkerk werden de paarden nog eens getoond aan een select gezelschap uit de vaderlandse hippische wereld. Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam bleef echter thuis in Weerselo waar hij al afscheid genomen had van van zijn kampioenspaard SFN Zenith N.O.P. het paard waarmee hij op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op tweehonderdste seconde de finale miste en voor het laatst in actie kwam.

Ruiter Wout-Jan van der Schans kan woensdag op zijn thuisfront in Nijkerk afscheid nemen van zijn topper SFN Aquila, waarmee hij op de ‘longlist’ voor deelname aan Rio stond.  Ook de jongere talentvolle springpaarden Chuck Blue SFN, Djumpsina SFN, Eloma’s Blue SFN en Ferrari SFN worden op de veiling van BVA Auctions aangeboden.

Het springpaardenfonds, naar idee van paardensportjournalist en fotograaf Jacob Melissen, houdt in de huidige vorm op te bestaan. het fonds werd in 2006 opgericht om toppaarden voor Nederlandse topruiters te behouden. Drie van de 17 aankopen, Aquila / Van de Schans en Utascha en Zenith onder zadel bij Jeroen Dubbeldam behaalden de absolute top. Een der adviseurs van het springpaardenfonds was oud- topruiter Willy van der Ham, die jaren in Almelo een handelsstal bestierde, tot hij moest wijken voor stadsuitbreiding.

Topper Zenith heeft ook Twentse ‘roots’. De ruin werd gefokt bij paardenfokker Herman Voort uit Den Ham. Voort hoopt dat zich een zelfde scenario ontwikkelt zoals bij de veiling van Eurocommerce Berlin, het paard waarmee Gerco Schröder (Tubbergen) successen vierde. Berlin werd gekocht door de Oostenrijkse wapenfabrikant Glock en stelde de hengst ter beschikking aan Schröder. Berlin komt wel minder in wedstrijden uit, want via de fokkerij moeten er miljoenen euro’s terug verdiend worden.
Dat geldt in mindere mate voor de investeerders in het springpaardenfonds. Melissen zal een tevreden mens zijn als de aandeelhouders de geïnvesteerde 2,6 miljoen euro terugverdienen en hoopt op de oprichting van een nieuw fonds om Nederlandse topruiters te faciliteren. Zes euroton werd al eerder uitgekeerd aan de aandeelhouders en de verwachting is dat vooral SFN Zenith NOP meerdere miljoenen zal opbrengen. Eurocommerce Berlin zal hij niet evenaren, die had het voordeel een goedgekeurde dekhengst te zijn en aan het droombedrag van dressuurtopper Totilas (+ 12 milj. euro) waarmee Edward Gal wereldsuccessen behaalde, ligt al helemaal buiten de orde.
De veiling loopt woensdagmiddag af, zij het dat bij Zenith na de sluiting telkens met 5 minuten wordt verlengd indien het bedrag binnen die tijd minstens 50.000 euro omhoog gaat. De wereldwijde bieding via BVA Auctions wordt geschat boven de 4 miljoen euro.

Voor Jeroen Dubbeldam zijn desondanks de druiven zuur. Opnieuw kan hij beginnen met het opleiden van een topper. Nu is dat na de Olympische Spelen maar eind 2011 overkwam het hem al eerder in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen met het toppaard Simon. Met Utasha SFN had hij nog een andere achter de hand, maar een beenbreuk van de Olympisch kampioen van Sydney maakte definitief een einde aan de droom voor Londen.

 
19-09-2016  

Ook Vermeulen weg als commissaris bij de KNVB

 

ZEIST – Mr. Ger Vermeulen legt zijn taak als commissaris bij de KNVB neer. De Almeloër volgt daarmee voorzitter van de Raad van Commissarissen Lokhorst die al eerder opstapte. De Raad van Commissarissen kreeg o.a. kritiek van bondsvoorzitter Van Praag en uit de tak Betaald Voetbal betreffende de ‘janboel’ rond het Nederlands Elftal en het schuiven van functies van de directiefunctionarissen. De drie overige commissarissen in de RvC, Johan de Kock, Simon Kelder en Henk Kivits ‘hangen hun schoenen nog niet in de wilgen’. Vermeulen wil niet dat zijn geloofwaardigheid in het geding komt. De Almeloër heeft al een lange staat van nevendienst bij de KNVB en was in het verleden ook voorzitter van Heracles Almelo. In het dagelijks leven is hij rechter bij de rechtbank Overijssel.

 
21-09-2016  

Heracles moeizaam verder in KNVB-beker


Supportersvereniging De Tricolores zorgde voor de sfeer bij het met 1700 toeschouwers omzoomde veld van Excelsior Maassluis.
 

MAASSLUIS – Heracles Almelo had en moeizaam avondje in de bekercompetitie tegen regerend nationaal amateurkampioen Excelsior Maassluis. De kampioenen komen dit jaar uit in de derde divisie en meet zich daar ook met profs.
Heracles-trainer Stegeman waarschuwde al vooraf dat het geen ‘walk over’ zou worden en heeft bovendien te kampen met langdurige blessures van Zomer, Gosens en Fledderus en zette Vujicevic eerder in de week ook nog eens op het strafbankje. Armenteros en Te Wierik begonnen op de reservebank om ze rust te gunnen, maar moesten toch aan de bak om de Maassluizers in te dammen. Deze begonnen fel aan de wedstrijd waarbij doelman Castro meteen vol aan de bak kon, bij een vrije trap van Vink. Ook Vega Lopes was in de eerste helft gevaarlijk maar schoot iets te hoog. Na het onstuimige begin zakte Excelsior M.  wat terug en hadden vooral de Heraclieden balbezit zonder grote kansen. Bovendien hadden Vermeij en Duarte het vizier niet scherp. Tot overmaat van ramp raakte ook rechterverdediger Drost nog geblesseerd zodat Te Wierik al in de eerste helft moest invallen. Bij de Heraclieden was Kuwas nog het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft die bij 0-0 de pauze inging.
In de tweede helft werd het tempo opgevoerd en was het Vermeij die al snel een assist van Kuwas intikte 0-1. Het balbezit was dan wel veelvuldig voor de Almeloërs, maar dat leverde weinig kansen op terwijl Excelsior M. via de omschakeling scherp bleef en loerde op kansen. Van Ooijen zag nog wel een afstandsschot naast gaan, maar heracles kon het doel niet vinden evenals de tegenpartij die steeds meer de lange bal hanteerde hopende op een gelijkmaker. Met nog acht minuten op de klok lukte dat ook nog door een raak koppende Smith uit een corner, hetgeen uitmondde in een verlenging  (1-1). Na 110 minuten werd Breukers geofferd voor Armentros om aanvallend de verdediging van Excelsior M. te kunnen openbreken. Dat lukte twee minuten later via Vermeij die zijn tweede van de avond intikte (1-2). Excelsior M. probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar toen op slag van het eindsignaal Kuwas de 1-3 na een lange ren liet aantekenen, kon Heracles zich rustig voorbereiden op de thuisreis.

Excelsior Maassluis – Heracles Almelo 1-3 (1-1, 0-0) (na verlenging)
56. Vermeij 0-1, 81. Smith 1-1, 111. Vermeij 1-2, 120. Kuwas 1-3

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Van de Vrande

Geel: Te Wierik, Armenteros, // Albertus, Smith, Blij, Redert.

OPSTELLINGEN
Excelsior Maassluis: Van Leeuwen, Almeida, Smith, Alptekin, Poetjes, Kruithof (77. Albertus), Redert, Kurt, Vega Lopes (72.Daan van Ooijen), Vink, Van den Berg (79. Blij).
Heracles Almelo: Castro, Droste (25. Te Wierik), Pröpper, Hoogma, Breukers (106. Armenteros), Peter van Ooijen, Pelupessy, Duarte, Kuwas, Vermeij, Darri (71. Van Mieghem).

Fotoreportage (25 foto's)...

 
21-09-2016  

Zenith SFN blijft eigendom van springpaardenfonds

 

NIJKERK – Het Springpaardenfonds Nederland (SFN) heeft tijdens de internationale online veiling van haar toppaarden niet haar doelstelling van 2,6 miljoen euro gehaald. Het SFN bracht zelf het hoogste bod uit op kampioenspaard SFN Zenith N.O.P. waarmee topruiter Jeroen Dubbeldam regerend Europees- en Wereldkampioen is. Het hoogste bod van een bieder bleef steken op 800.000 euro waardoor de SFN genoodzaakt werd om zelf het bod nog eens met 50.000 euro te verhogen. De veiling van de andere paarden leverde in totaal € 1.100.025,00 op en bleef ver verwijderd van de noodzakelijke 2,6 miljoen euro om het fonds op te heffen. Voor Zenith wordt nu regulier een koper gezocht door onderhandse verkoop meldde initiatiefnemer van het fonds, paardensportjournalist en fotograaf Jacob Melissen. Het lijkt op voorhand niet aannemelijk dat Zenith terugkeert onder het zadel van Jeroen Dubbeldam. Djumpsina SFN keert wel terug naar Twente. Het talentvolle  jonge paard dat door Gerco Schröder werd uitgebracht in de springsport, werd voor 90.000 euro verkocht aan een paardensportliefhebber in de regio.

 
24-09-2016  

Groningen – Heracles eindigde zoals het begon

 

GRONINGEN – Zowel thuisclub FC Groningen als bezoeker Heracles Almelo hebben deze competitie nog geen groots voetbal laten zien en dat deden beide teams vanavond ook niet in de Euroborg. Het balbezit ging nagenoeg gelijk op, net zoals de weinige doelrijpe kansen en de verdeling van de gele kaarten. Groningen kreeg de meeste corners en Heracles-doelman Castro verrichtte drie reddingen tegenover zijn collega Padt één. Heracles kon niet beschikken over Zomer, Gosens, Droste en Fledderus en zag spelverdeler Duarte ook al snel uitvallen met een hamstringblessure.
De eerste helft  bracht de toeschouwers weinig vertier. Heracles, dat nagenoeg de gehele verdediging op de schop moest gooien vanwege de vele blessures, beperkte zich in aanvallend opzicht en probeerde met afstandsschoten van Bruns en Breukers de Groningse doelman te verschalken.  Fc Groningen probeerde wel druk te zetten, maar in de buurt van het strafschopgebied van de Almeloërs ‘stierven de aanvallen in schoonheid’. Illustratief, het meeste gevaar kwam op slag van rust uit een vrije trap van Linssen die nipt over ging.
In de tweede helft ging bij de Groningers het ‘gas’ er op alsof de bevingen van de ‘trilplaten-demo’ bij het hoofdkantoor van de NAM eerder op de dag, eindelijk de Euroborg bereikten. Vier hoekschoppen op rij brachten de Groningers niets, terwijl Heracles vanuit de omschakeling juist gevaarlijker werd. Kuwas mikte net naast, Van Ooijen zag zijn inzet gekeerd door doelman Padt en Armenteros dook alleen voor Padt op, maar zag de bal in het zijnet eindigen. Aan de andere kant zorgden Indrissi en Linssen voor spannende momenten maar doelman Castro stond in hun pad. Het werd zowaar nog een aardig kijkspel voor de neutrale toeschouwer want ook Mahi, Tibbling en Linssen aan Groningse zijde en Van Ooijen en Darri kregen nog gelegenheid de score voor de Almeloërs te openen. Beide keren ging de bal vlak voorlangs het doel van Padt.
De wedstrijd eindigde dus blanco waardoor de punten gedeeld werden en daar konden beide teams tevreden mee zijn.

Fc Groningen - Heracles Almelo 0-0


Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Janssen

Geel: Bruns, Hiariej

OPSTELLINGEN
FC Groningen: Padt; Hateboer, Larsen, Memisevic, Davidson; Hiariej, Linssen, Jenssen; Idrissi (Tibbling/80), Hoesen (Sørloth/59), Mahi (Rusnák/66).
Heracles Almelo: Castro; Te Wierik, Pröpper, Hoogma, Breukers; Bruns (Agbaljan/86), Pelupessy, Duarte (Van Ooijen/22); Navratil (Darri/74), Armenteros, Kuwas.

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina