10-09-2016

Pikstart brengt Excelsior winst tegen Heracles

Vermeij maakte zijn debuut in de basisopstelling en redde de Almelose eer via een intikkertje

ROTTERDAM – Heracles Almelo heeft zich op Woudenstein in de eerste twintig minuten volledig laten overtroeven door Excelsior. Met de beste bedoelingen begon Heracles met een offensief na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Manschot maar Excelsior in de omschakeling was het Karami die al binnen een minuut doel trof en de Rotterdammers de voorsprong bezorgde. Dit terwijl het vuurwerk vanwege de gereedgekomen verbouwing op Woudestein nog vrolijk doorging en dus ook een dubbele betekenis kreeg.
Toen rond de twintigste speelminuut Excelsior nog tweemaal toesloeg via snelle omschakeling waarbij Koolwijk vanaf de 16 genadeloos toesloeg in de bovenhoek en Ribeiro diagonaal doel trof, keken de Heraclieden al tegen een 3-0 achterstand aan.
De Almeloërs stelden voor rust daar slechts een doelpoging van Bruns tegenover maar doelman Muyters stond op zijn post.
In de rust offerde trainer Stegeman Vujicevic  voor Fledderus en Navratil voor Kuwas om meer pit te krijgen in de aanval.  Dat lukte pas na een half uurtje toen de eenzame Vermeij het door Muyters gekeerde schot van Kuwas niet geheel onder controle kreeg en eenvoudig kon binnentikken (3-1).
Armenteros was inmiddels ook ingebracht maar Heracles was te haastig en kwam feitelijk niet aan goed voetballen toe. Muyters pakte fraai een door Fledderus van richting veranderde vrije trap van Bruns en Darri zocht bij een schot het Rotterdamse doel nipt te hoog. De druk die de Heraclieden uitoefenden om de aansluitingstreffer te bewerkstelligen, brachten de Rotterdammers zelfs kansen via Ondaan maar Castro stond bij de eerste paraat en de twee nadere kansen gingen langs het Almelose doel, zodat het bij 3-1 voor de Rotterdammers bleef.
Zondag 18 september zal Heracles in het Polman Stadion om 16.45 uur tegen Ajax uit een ander vaatje moeten tappen om niet geheel naar de onderste regionen te verhuizen.

Excelsior - Heracles Almelo 3-1