18-09-2016

Heracles onderuit in matig duel tegen Ajax

ALMELO – Het duel van Heracles Almelo tegen Ajax was er een van twee ploegen die zoeken naar de vorm. Trainer Stegeman bracht Armenteros in de spits en Duarte op het middenveld. Bij Ajax stond Ziyech op rechtsvoor in de basis. Beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd om geen snelle tegentreffer te incasseren. Pas na zeven minuten deed zich een eerste kans voor. Ajax-doelman Onana moest gestrekt naar de hoek om een afstandsschot van Duarte te pareren. Even later schoot de sprintende Navrátil naast terwijl de optie afgeven aan Bruns werd genegeerd. Tussen beide kansen in maakte doelman Castro een vrije trap van Ziyech onschadelijk.  Kort daarna kon Breukers zijn opwachting maken als linkerverdediger na het uitvallen van Gosens. Het waren de bijzonderheden in de eerste helft waarbij beide teams slordig speelden.
In de tweede helft zette Ajax meer pressie waarbij Heracles-spits Armenteros toch wel alleen kwam te staan. Een snel genomen vrije trap van Navratil zette Armenteros alleen voor Onana maar hij kon de Amsterdamse doelman niet verschalken om de score open te breken. Dat was met wat geluk weggelegd voor Klaassen toen ‘rechtspoot’ Breukers als linkerverdediger de bal onder zijn voet liet wegglippen en Klaassen eenvoudig doelman Castro kon passeren om de 0-1 te laten aantekenen.
Navratil kreeg even later de kans op de gelijkmaker maar zijn slappe schot kon Onana niet imponeren. Het was daarna Gudelj die een kwartier voor het eind de Amsterdamse zege veilig stelde door aan het eind van een soepele combinatie de bal achter de Almelose doelman te deponeren (0-2). Heracles had daarna niet meer de macht om nog iets aan die stand te veranderen en kwam nog een paar keer goed weg door goed ingrijpen van Castro. Al met al een terechte overwinning voor de Amsterdammers waarbij het getoonde spel van beide teams geen topvorm bereikte.
Ajax-trainer Bosz was er na afloop duidelijk over. ‘Het moet beter maar winst helpt daarbij. Het was jammer voor de wedstrijd dat Gosen al snel uitviel en Bruns aangeslagen raakte. Het gaf ons meer ruimte. Anders was het waarschijnlijk spannender geworden. Met Ziyech komt het wel goed’, regeerde Bosz na een vraag van een Amsterdamse journalist of deze niet beter op het middenveld kon worden opgesteld. Bosz gaf ook aan dat hij met de 18-jarige spits Dolberg voorzichtig is om deze niet  te zwaar te belasten. Reden om Traoré in de spits te zetten.
Trainer Stegeman vond dat zijn team goed aan de wedstrijd was begonnen maar terugviel door teveel balverlies. ‘Dan moet je terug. De fout bracht Ajax de winst. We zullen hard moeten werken om de automatismen er weer in te slijpen maar dat gaat stap voor stap’.

Heracles Almelo - Ajax 0-2