Sportberichten


Plaatsing  
 
01-05-2011  

Heracles op 8 na winst op NAC

 

BREDA – Sinds 1987 wisten de Heraclieden uit tegen NAC niet meer te winnen en sindsdien werd maar twee keer gelijk gespeeld. Geen goed uitgangspunt dus om concurrent Utrecht voor de Play Offs voorbij te stevenen. Temeer niet omdat zowel Fehèr als clubicoon Penders hun laatste thuiswedstrijd speelden voor de Bredase club.
NAC begon dan ook fel om dat afscheid luister bij te zetten en de Heraclieden zaten niet in de wedstrijd. Een klungelende Fledderus liet zich na bijna 20 minuten ook nog eens de bal afpakken door Robbert Schilder en de oud- Heraclied gaf de bal op een presenteerblaadje aan Amoah (1-0). Nog in dezelfde minuut was Fehèr veel te fel tegen Everton en kon met rood naar de kleedkamer. Heracles kreeg langzamerhand de overhand tegen een gegroepeerd spelend NAC en de paal kwam de Bredanaars zelfs te hulp toen ten Rouwelaar een schot van Fledderus nog net wist te keren. De Heracliden hadden het geluk aan hun zijde toen Gorter een penalty niet benutte nadat Breukers tegen hem een overtreding beging en Pasveer de inzet wist te pareren.
Ondanks dat NAC met 10 man speelde waren de Heracliden niet overtuigend en dat noopte trainer Bosz tot omzettingen. In de tweede helft kantelde de wedstrijd dan ook volledig en Douglas miste zelfs twee kansen om zijn team op gelijke hoogte te brengen. Een counter van NAC zorgde nog voor gevaar maar Luijckx verzuimde de bal binnen te glijden. Ook invaller Cairo kreeg een kans tegen zijn oude ploeg maar wist niet tot scoren te komen.
Het was Fledderus die ten Rouwelaar voor de tweede keer met een afstandschot testte en nu moest de doelman zijn meerdere in Fledderus erkennen (1-1). Even later zorgde Plet - die Armenteros verving – voor de winnende treffer (1-2).
Toen Everton tien minuten voor tijd voor de tweede keer tegen geel opliep werd het nog even spannend omdat NAC een tandje bij zette. De Almeloërs moesten terug maar kregen desondanks betere kansen die Douglas en Cairo (2x) niet wisten te benutten.
Trainer Bosz gaf na afloop toe dat Heracles niet goed aan de wedstrijd begon en zelfs tegen NAC met een mannetje minder niet goed uit de verf kwam. Hij was dan ook vooral opgelucht. ‘Door die gemiste strafschop blijven wij in de wedstrijd. In de tweede helft ging het beter lopen. Uiteindelijk boeken wij een terechte overwinning maar het had ook ander kunnen lopen.’
Zijn collega Aandewiel was het met Bosz eens: ‘Wij wilden op een goede manier afscheid nemen, maar waren in sommige acties te fel. De rode kaart van Fehèr bleek achteraf beslissend. Wij verspeelden te veel kracht en dat brak ons op in de tweede helft. Heracles Almelo kon domineren en kon mede dankzij de wissels een resultaat boeken.’

Omdat zowel FC Utrecht en Feijenoord verloren, hebben de Heracliden een riante positie om de Play Off te bereiken voor Europees voetbal. Dan moet minimaal gelijk gespeeld worden in de laatste thuiswedstrijd tegen het dit seizoen verrassend sterke ADO Den Haag.

NAC Breda - Heracles Almelo 1-2
Amoah: 1-0
Fledderus: 1-1
Plet: 1-2

< Hoera - foto: Harrie Broeze
(Klik hier voor meer foto's)


Commentaren:
Peter Bosz: ‘Middag eindigt waarvan je droomt’
Rob Penders: ‘Afscheid was niet helemaal in stijl’


Arbiter: Blom
Geel: Gilissen, Breukers
Rood: Feher (19), Everton (81)

Bijzonderheid: Gorter mist pen. (41)

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Feher, Penders, Luijckx, Schilder, Gilissen, Bayram (Schalk/85), Gudelj, Gorter (Jenner/79), Amoah, Kolkka (Koenders/25).

Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms (Cairo/46), Quansah, Overtoom, Fledderus, Douglas (Rienstra/88), Armenteros (Plet/65), Everton.

 
01-05-2011  

Luctor kampioen na winst op Victoria ‘28

 

ALMELO – Ook directe concurrent Victoria ’28 heeft Luctor et Emergo niet kunnen weerhouden van het 3e kampioenschap op rij.
De kampioenen van de 3e klasse A hadden met hun aanhang een groot feest en aan de Horstlaan bleef het nog lang ‘onrustig’.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-05-2011  

ON2 wint bekercompetitie zaalvoetbal regio Oost

 
ALMELO – Maandagavond jl. won het tweede zaalvoetbalteam van Oranje Nassau de bekerfinale in de regio Oost. De Almeloërs wonnen in de finale met 6-3 tegen Excelsior 4 uit Rijssen.

< Fotoreportage: Jan Bril
(Klik hier voor alle 52 foto's)

Fotoreportage (46 foto's)...

 
03-05-2011  

Danone Nations Cup bij sv Rietvogels

 

ALMELO - Op 11 mei a.s. worden bij Rietvogels de districtfinales om de Danone Nations Cup gespeeld. Teams uit Arnhem, Deventer, Wageningen en Enschede komen naar Almelo om hier aan mee te doen. De nationale finale wordt gehouden op 11 juni bij Excelsior Rotterdam. De winnaar speelt op 9 oktober in het stadion van Real Madrid om de Internationale Danone Nations Cup. Voor Nederland kunnen zich alleen voetbalteams plaatsen uit steden die een Richard Krajicek playground hebben.

 
04-05-2011  

Meisjesvoetbal bij PH groeit als kool

 

ALMELO – Vandaag tijdens de ‘meidendag’ van de afdeling voetbal van omnisportvereniging PH bleek dat voetbal bij meisjes ‘booming’ is. In twee leeftijdsgroepen verdeeld, werd volop kennis gemaakt met voetbal en dat ging best fanatiek.
De club maakt er dan ook werk van en heeft al ruim 100 voetballende meiden en dat moeten er volgens planning in 2014 minstens 200 zijn. Feitelijk heeft PH al een gebrek aan kleedkamerruimte en moeten er eigenlijk twee kleedkamers bijkomen.
Zo heeft iedere vereniging zijn wensen. Of daar geld voor is? De gemeente Almelo beoogt juist 1 miljoen euro jaarlijks te bezuinigen op de sport omdat het tegen fikse financiële tegenvallers is ‘aangelopen’.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (34 foto's)...

 
06-05-2011  

Heracles verlengt contract met Rienstra

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft het contract met de 20- jarige Ben Rienstra verlengd tot medio 2014. Rienstra speelt bij Heracles Almelo sinds de zomer van 2010 en kwam intussen 11 keer uit voor de hoofdmacht waarvan 2 keer als basisspeler. Voordien speelde hij achtereenvolgens bij de amateurclubs Meervogels ’31 en ADO ’20 en de jeugdopleiding van Ajax en het Beloftenteam van AZ.
‘We zijn zeer tevreden over de ontwikkeling die Ben doormaakt’, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. ‘Vandaar dat we zijn contract hebben opengebroken en verlengd tot de zomer van 2014.’

 
07-05-2011  

Twente zwaait FC uit op weg naar De Kuip


De Oostenrijkse FC Twente-spits Marc Janko zet het spektakel vanuit de spelersbus op video om later aan zijn kleinkinderen te kunnen laten zien.
 

RIJSSEN – Duizenden Tukkers hebben zich vanmiddag op de viaducten over de A1 verzameld om de spelers van FC Twente succes te wensen in de bekerfinale tegen Ajax. De wedstrijd wordt zondagmiddag gespeeld in de Rotterdamse Kuip.
Zo rond de klok van 5 werd de spelersbus bij het viaduct te Enter over de A1 verwacht. De supporters gingen even helemaal los en rookpotten en fakkels zorgen voor de sfeer maar ook voor het begin van een bermbrand dat door de gealarmeerde brandweer snel kon worden geblust.
Mocht FC Twente er in slagen om morgen de KNVB-beker te winnen tegen Ajax, is het goed mogelijk dat voor de terugweg een andere route gekozen zal worden. Morgen volgen in ieder geval zo'n 200 bussen vol supporters eveneens richting De Kuip.

Fotoreportage: Coen Mulder en Roel Immink 
(Klik hier voor alle 161 foto's)

Fotoreportage (65 foto's)...

 
07-05-2011  

SVZW naar de Topklasse

 

WIERDEN – Bij de sportvereniging Zwaluwen in Wierden is het dit weekend dubbelfeest. Het eerste team werd kampioen in de uitwedstrijd tegen WHC en het tweede team behaalde eveneens de titel. Reden voor een flink instuiffeest zaterdagavond in de kantine.

Bussen vol supporters volgden het eerste elftal naar Wezep waar SVZW de voorsprong van 4 punten tegen de directe concurrent moest zien te verdedigen.
Ondanks een verbeten inzet van WHC wisten de Wierdenaren het eigen doel schoon te houden, maar kwamen zelf ook niet tot scoren. Het verdiende puntje zorgde wel voor het kampioenschap en promotie naar de Topklasse. In twee jaar tijd maakte de ‘manschaft’ van trainer Peter Wesselink – die niet kon beschikken over de geschorste Machiel van Keulen – zo de stap van de eerste klasse naar de Topklasse in het zaterdagvoetbal.
Concurrent WHC kan dat alsnog bereiken via de nacompetitie.

Opstelling W.H.C.:
Arjan Verhoef, Adi Draganovic, Melchior Schoenmakers, Hein Daalmeijer, Tanju Sahin, Jason Huisman, Remon de Vries, William Potkamp, Sonny Bosz , Jolf Stel en Denis Mahmudov
Wissels: Herre Huberts, Henk Baum, Sander Meissner Remco van der Weg. Bas Bloemen is geblesseerd
Opstelling SVZW:
Michel Achterhoek, Rob Meijerink, Marnix Smit, Niels ten Hoeve, Nick de Graaf, Omar Kavak, Jon Mulderije, Dewi Pierik, Ton Prumers, Marco Parnela, Gert Jan Tamerus
Wissels: Jarno Beltman, Martijn Maris, Nick Bennink, Stef Lambrink, Chris Elfrink, Rob Altink, Roy Willemsen

Video en fotoreportage

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-05-2011  

Suriprofs benutten penalties beter dan Heracles

 

ROTTERDAM – De benefiet van de Suriprofs in Het Kasteel tegen eredivisionist Heracles Almelo werd uiteindelijk een overwinning voor de Suriprofs door het beter nemen van de strafschoppen.
De Suriprofs liepen via Tjaronn Chery (FC Emmen) en Romario Kortzorg (RKC) zelfs uit naar een 2-0 voorsprong en dat noopte de Almeloërs een tandje bij te zetten.
Glynor Plet en Thomas Bruns brachten de Heraclieden weer langszij bij de Suriprofs die bij gelegenheid werden gecoacht door Winston Bogarde en Dean Gorré.
Tot het eindsignaal bleef die stand op het bord en de 8000 toeschouwers zagen vervolgens doelman Rodney Ubbergen (Telstar) tot de held van dce avond uitgroeien door het stoppen van 2 penalties. Everton schoot bovendien nog eens op de paal. Lorenzo Davids (NEC) zorgde uiteindelijk voor de winnende treffer.
De Suriprofs zetten zich jaarlijks meerdere keren in voor het jeugdwerk in Suriname.

 
08-05-2011  

Wouter Haan wint Ronde van Overijssel


Foto: Nick Zweers
 

RIJSSEN – Niemand zou vooraf Wouter Haan hebben getipt als kanshebber op de eindzege in de Ronde van Overijssel. Bij de jeugd had hij al wel enkele nationale titels achter zijn naam staan, maar de overwinning in de Ronde van Overijssel noemt hij zelf toch wel zijn mooiste zege.
Vooraf zou hij getekend hebben voor een plaats bij de eerste tien. Hij mistte de slag bij de eerste ontsnapping op De Tankenberg waar 33 man op drift raakte niet en ging met de groep - waaronder Maurits Lammertink uit Enter, Arne Hassink uit Haaksbergen en Bas Stamsnijder – op avontuur. Vlak voor de beklimming van de Lemerberg gingen er nog eens 11 tussenuit. Haan mistte de slag nu wel en de 11 bleven lang op kop ook in de ‘bergen’ tussen Holten en Markelo. Met nog 2 plaatselijke ronden in Rijssen voor de boeg leek het er op dat zij vooruit zouden blijven, maar net voor het Rijsserbos werden de 11 achterhaald en bij de achtervolgers zat ook Wouter Haan. Deze ging op de smalle en bochtige weg in het Rijsserbos op avontuur en tot zijn verrassing bleef hij de sprintende achtervolgers tot op de meet net voor. Jesper Asselman won de sprint net voor de als derde eindigende Tsjech Martin Hunal.

< Fotoreportage: Nick Zweers

Fotoreportage (31 foto's)...

 
08-05-2011  

Twente deelt tik uit aan Ajax en pakt beker

 

ROTTERDAM – In een over en weer spannend duel tot in de 2e verlenging maakten FC Twente en Ajax er in de Rotterdamse Kuip een zinderend bekerduel van. Na een 0-2 achterstand wisten de Tukkers uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken door een doelpunt van de ingevallen spits Janko.
FC Twente begon fris aan het duel en nam het heft in handen. Toch kwamen de Ajaxieden op voorsprong toen De Zeeuw Janssen op het verkeerde been zette en van afstand verwoestend uithaalde waarbij Boschker kansloos was. Ajax kreeg een licht overwicht en over en weer werden kansen gemist totdat vijf minuten voor rust Brama een inzet van Ebicillio van richting veranderde en Boschker opnieuw de gang naar het net moest maken. De Almeloër bleek na die tegenslag ongebroken en combineerde met Luuk de Jong richting doelman Vermeer om deze met een schuiver in de korte hoek te passeren.
Het doelpunt op slag van rust bleek zoals vaker goud waard, want FC Twente kwam in de tweede helft sterk uit de startblokken. Achtereenvolgens Ruiz, Chadli en Landzaat kregen goede kansen maar misten scherpte of stuitten op doelman Vermeer. Toch kwam na tien minuten de gelijkmaker op het bord toen Jansen een voorzet van Luuk de Jong tegen de looprichting van Vermeer in achter de doelman schoot.
Het aantal kansen nam toe voor de Tukkers en Ajax bleef met kunst en vliegwerk overeind. Ruiz en Chadli mistten uitgelezen kansen en schoten beide naast. De Ajaxieden hadden daarbij niets te klagen. Dat kon even later Boschker ook niet toen bij een zeldzame kans in de eindfase van de reguliere speeltijd Ebicilio de bal langs Boschker schoot maar tot zijn afgrijnzen de bal tegen de paal zag belanden. Op dat moment zou dat ook teveel van het goede zijn geweest.

In de eerste verlenging waren de Ajaxieden enkele keren gevaarlijk dichtbij een nieuwe voorsprong. Anita zag een inzet op de lat belanden en Boschker maakte een gevaarlijke stuiter van Luuk’s broer Siem onschadelijk.
In de tweede helft was het weer Twente wat de klok sloeg. Vermeer wist echter katachtig de inzet van Buysse onschadelijk te maken. Luuk de Jong verliet het veld voor Janko en even later was het zomaar 3-2 toen Janssen met een fraaie indraaiende vrije trap de uitlopende Vermeer in de luren legde waardoor Janko ongehinderd kin inkoppen en FC Twente voor de derde keer in de historie de KNVB-beker veroverde.
Volgende week staan beide teams weer tegenover elkaar maar dan niet in De Kuip maar in de Arena. De inzet is dan de nationale titel, maar de eerste tik is uitgedeeld!

Commentaar:
Jansen: 'Volgende week winnen we ook'
Boschker houdt het maar net droog
Janko: 'Entschuldigung'
Vertonghen: 'Het was een overtreding'
De Boer: 'Ik had graag willen winnen'

 

 
11-05-2011  

Wageningen wint districtfinale Nations Cup

 

ALMELO – Ze kwamen wat later aan dan gepland de voetballertjes uit Wageningen en Arnhem vanwege het verkeer maar vooral Wageningen liet zich niet van de wijs brengen en wist alle vier duels in districtfinale Oost om de Danone Nations Cup 2011 te winnen. Gespeeld werd op de velden van sv Rietvogels die de districtfinale organiseerde in samenwerking met het wijkbestuur De Riet/Nieuwland, sportbuurtwerk Almelo en de Richard Krajicek Foundation.
Doel is om de jeugd in de wijken meer te laten sporten en voor deze districtfinale voor kinderen van 10 tot 12 jaar wisten zich teams uit Almelo, Enschede, Arnhem en Wageningen te kwalificeren. Allemaal steden met een Richard Krajicek Playground.
Wageningen speelt in de landelijke finales op 4 juni bij Excelsior Rotterdam en de nationale winnaar mag op 9 oktober naar het Santiago Bernabeu stadion in Madrid om de strijd aan te gaan met 40 andere landen.
Internationaal boegbeeld van de Danone Nations Cup 2011 is Zinédine Zidane, de Franse stervoetballer van weleer. De finales in Madrid staan onder supervisie van de FIFA.

< Fotoreportage: Jan Bril

Uitslagen:
Wageningen – Team Almelo De Riet 1-0
Enschede – Team Almelo 0-0
Enschede – Arnhem 3-2
Team Almelo – Wageningen 0-2
Team Almelo De Riet – Arnhem 0-0
Enschede – Team Almelo De Riet 6-0
Team Almelo – Team Almelo De Riet 1-2
Wageningen – Arnhem 7-0
Team Almelo – Arnhem 1-1
Wageningen – Enschede 8-0
Klassement:
1. Wageningen 12 pnt. (geplaats voor finale Rotterdam)
2. Enschede 7 pnt.
3. Team Almelo De Riet 4 pnt. (sportiviteitbeker)
4. Team Almelo 2 pnt.
5. Arnhem 2 pnt.

Het Canon Say Cheese Team maakte direct klaar foto's die later hier
zijn te bekijken.

Fotoreportage (50 foto's)...

 
12-05-2011  

Pasveer tot 2014 bij Heracles Almelo

 

ALMELO – Heracles Almelo hebben alsnog een contractverlenging afgesproken tot de zomer van 2014. Heracles Almelo is dik tevreden over de ontwikkeling van de 27-jarige doelman die dit seizoen alle 33 tot nu gespeelde competitiewedstrijden onder de lat stond. Pasveer staat sinds 2006 onder contract bij de Heraclieden en werd van 2008 tot 2010 uitgeleend aan Go Ahead Eagles.
Ging het in het begin wat moeilijk met het opvolgen van icoon Pieckenhagen, na de winterstop ging het een stuk beter.
Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma daarover: "Remko heeft zich, met name in de tweede seizoenshelft, goed ontwikkeld en is een uitstekende doelman voor ons. Met deze contractverlenging is het raamwerk van ons elftal al behoorlijk ingevuld."
Heracles haakte eerder deze week af in het overleg met Volendam-spits Melvin Platje. De geboortige Bussummer wilde in Het Gooi blijven wonen en dan kun je volgens de visie van Heracles Almelo voorzitter Jan Smit geen echte Heraclied worden. Oftewel teambuilding gaat verder dan dagelijks heen en weer rijden.
NEC Nijmegen zag dat probleem niet en contracteerde Platje wel.

 
13-05-2011  

Topsporters welkom op Cruyff College voorlichting

 

ENSCHEDE - Maandag 23 mei a.s. van 19.00 tot 21.00 uur organiseert het Johan Cruyff College Enschede een voorlichtingsavond voor topsporters die een mbo-opleiding willen volgen. De voorlichting vindt plaats op de leslocatie in De Grolsch Veste in Enschede.
Tijdens de avond wordt uitgelegd wat Johan Cruyff College is, wat de gestelde eisen zijn en vooral wat de toegevoegde waarde is voor de topsportende student. En natuurlijk wordt het aanbod opleidingen besproken:

* Medewerker Marketing, Communicatie en
Evenementenorganisatie - sport niveau 4
(ook versneld te volgen voor havisten en vwo’ers)
* Commercieel medewerker - sport niveau 3
* Sport- en bewegingscoördinator - niveau 4 (nieuw)
* Sport- en bewegingsleider - niveau 3 (nieuw)

Belangstellenden kunnen zich via
jcc@rocvantwente.nl  aanmelden voor de voorlichtingsavond. Ouders/verzorgers en/of trainers/coaches zijn ook van harte uitgenodigd. Meer informatie op www.rocvantwente.nl/jcc  

Johan Cruijff vindt het belangrijk dat talentvolle sporters hun sport kunnen combineren met een opleiding. Het ROC van Twente, waar het Johan Cruyff College Enschede onderdeel van uitmaakt, ondersteunt dat ten volle. In het studieprogramma wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de trainingstijden en wedstrijden van de topsporter. Ook tijdens (buitenlandse) trainingskampen kan de opleiding worden voortgezet met behulp van internet.

 
14-05-2011  

Super sfeeractie FC Twente A1 bij Enter

 

ENTER – Met enig ongeloof keken vooral buitenlandse automobilisten zich de ogen uit aan de A1 bij Enter. Reden was de uitzwaaiactie van de FC Twentesupporters uit Enter, Rijssen en Goor die er nog een groter spektakel van maakten dan een week eerder toen hun idolen op weg gingen naar De Kuip in Rotterdam om de KNVB-beker te bevechten op Ajax Amsterdam.
Inmiddels hebben de dames van FC Twente hun Nationale titel al binnen en dat voorbeeld zullen de mannen nog moeten volgen. Één puntje in de laatste competitiewedstrijd is genoeg, maar Ajax is de nederlaag in de bekerfinale nog niet vergeten en wil zich uiteraard revancheren in de Arena.
De wedstrijd wordt uitgezonden in 80 landen voor een miljoenenpubliek, dus FC Twente gaat de wereld over. Dat geldt ook voor de uitzwaaiacties want die beelden zijn net zo uniek. De titel is nog niet binnen, maar het was een prachtige georganiseerde chaos zonder wanklank en dat mag ook gezegd worden.
Enter is niet meer internationaal bekend door alleen het toetsenbord of de klompen maar nu ook door de grootse uitzwaaiacties op de A1. Die beelden zullen eveneens de wereld overgaan.

Ook bij de afslag Markelo was het raak. Zo'n 3000 supporters zwaaiden daar hun vedetten uit op weg naar de Amsterdam Arena en de Nationale titel.
De spelersbus deed over het traject Hengelo-Markelo zo'n 75 minuten en stond herhaaldelijk stil. Theo Jansen had zelfs tijd om Ferdau Wagenaar (Tc Tubantia) en Radio Oost telefonisch te woord te staan. 

Fotoreportage Coen Mulder en Roel Immink
(Klik hier voor alle 371 foto's)

Spelers terug via de lucht
Mocht FC Twente het kampioenschap uit de Arena meeslepen – heel Twente rekent er op – dan is er geen actie op de A1. De spelers gaan namelijk per Chinook Helicopter van defensie naar het vliegveld Twente. Even een kratje bier halen uit een andere bus is er voor Jansen dus niet bij!

Fotoreportage (75 foto's)...

 
14-05-2011  

Haalt Heracles de Play Off voor Europa?

 

ALMELO – De knappe prestatie van Heracles Almelo in de competitie kan zondag bekroond worden met het behalen van de Play Off voor Europees voetbal. Dan moet wel het eveneens succesvolle ADO Den Haag bedwongen worden. Één puntje heeft het team van Peter Bosz nog nodig om zeker te zijn, maar de Heraclieden gaan uiteraard voor de overwinning. Topscorer Everton doet niet mee na zijn rode kaart tegen NAC. Vejinovic is waarschijnlijk zijn vervanger.
De prestaties van de Almeloërs raken begrijpelijk een beetje ondergesneeuwd bij alle aandacht voor de successen van FC Twente dat de beker en het nationale kampioenschap bij de dames al binnen heeft. Dat neemt niet weg dat heel Twente trots kan zijn op beide clubs.
Heracles Almelo viert na afloop eveneens een feestje en huldigt dan tevens de spelers wiens contract niet werd verlengd. Voorzitter Jan Smit zal dat op zijn geheel eigen wijze doen.

Kijk hier voor een voorbeschouwing van Heracles Almelo – ADO Den Haag.

 
15-05-2011  

Heracles Almelo na rust langs ADO Den Haag

 

ALMELO - Het is Heracles Almelo gelukt om de 8ste plaats te handhaven en daarmee deelname aan de playoffs veilig te stellen. Na een moeizame start wist de ploeg van trainer Peter Bosz ADO Den Haag met 3-0 te verslaan. Het verlies van ADO Den Haag had geen gevolgen; met een 7de plaats was men al zeker van playoffs.
In de eerste helft wisten beide teams geen grote kansen te creëeren. De gevaarlijkste momenten kwamen voornamelijk uit de spelhervattingen. Doelman Gino Coutinho had antwoord op al deze pogingen. Remko Pasveer hoefde slechts enkele malen uit te komen om de bal weg te werken.
In de tweede helft zorgde een armzwaai van ADO Den Haag speler Timothy Derijck - in het 16-meter gebied - op het gezicht van Samuel Armenteros voor de ommekeer in de wedstrijd. De toegekende penalty werd benut door Willy Overtoom. Dit brak de wedstrijd open. De score werd vervolgens op 3-0 gebracht door Willy Overtoom (85e) en Samuel Armenteros (88e).
Na afloop van het duel nam Heracles Almelo op het veld afscheid van Mark-Jan Fledderus, Andrej Rendla, Resit Schuurman, Erwin Nieuwboer, Peter Reekers en Ellery Cairo.
In de playoffs neemt Heracles Almelo het aanstaande donderdag thuis op tegen FC Groningen.

< Willy Overtoom brengt vanaf de strafschopstip Heracles Almelo op 1-0.
(Kijk hier naar alle foto's van Alexander Kamp.)

Commentaren:
Overtoom: 'Toch nog gedeeld topscorer'
Armenteros: 'Het is genieten'
Van de Brom: 'Boos op arbitrage'
Boelykin: 'Is er nog niet uit met ADO'

Heracles Almelo - ADO Den Haag 3-0
1-0 Overtoom (72/pen)
2-0 Overtoom (85)
3-0 Armenteros (88)
Arbiter: Janssen
Geel: Toornstra, Derijck

Opstellingen:
Heracles Almelo:
Pasveer, Breukers, Maertens (Reekers/89), Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (Rienstra/90), Fledderus, Douglas, Armenteros, Vejinovic (Plet/67).
ADO Den Haag: Coutinho, Kum, Derijck, Leeuwin, Pique (Buijs/73), Radosavljevic, Immers, Toornstra, Verhoek, Bulykin, Vicento (Kubik/73).

Fotoreportage (40 foto's)...

 
15-05-2011  

FC Twente vliegt met gemengde gevoelens terug

 

ALMELO – Het is FC Twente niet gelukt om de landstitel in de Arena te prolongeren. Toch had dat anders kunnen lopen als Ruiz in de eerste minuut een uitstekende kans had weten te benutten. Doelman Vermeer voorkwam dat Amsterdamse onheil. Even later wist Buysse vroeg onheil voor de Tukkers te voorkomen door Sulejmani net voor te zijn. De Tukkers zaten vanaf het begin niet goed in de wedstrijd en vergaten te voetballen. Vooral de opbouw was niet goed verzorgd en teveel werd bijvoorbeeld ruimte gegeven aan Sulejmani . Daar kwam nog eens bij dat een bomvolle Arena massaal achter de Ajaxieden ging staan naar voorbeeld van de Twentenaren zaterdag langs de A1.
Het was Siem de Jong die de Amsterdammers subliem op voorsprong zette uit een voorzet van Van der Wiel. Twente probeerde het tij te keren, kreeg zelfs licht de overhand maar teveel spelers waren niet in hun normale doen.
Na rust was het al snel 2-0 toen Landzaat achter zijn eigen doelman Mihaylov kopte. Jansen zorgde binnen een minuut voor de aansluiting door het hakje van Luuk de Jong veilloos binnen te schieten. Twente probeerde de druk te verhogen maar benutte het fysieke voordeel niet uit zoals Jansen dat afloop terecht opmerkte. Het kreeg wel enkele goede kansen, evenals de Amsterdammers, maar teveel ballen werden vroegtijdig ingeleverd waardoor het lichte overwicht al snel wegebde. De Ajaxieden deden het beter en speelden dit keer als een team. Het was Siem de Jong die aan alle onzekerheid een einde maakte door de hoofdrol op te eisen en zijn tweede doelpunt achter Mihaylov te schieten.
Twente probeerde het nog wel, maar het heilige vuur zoals vorige week in de bekerwedstrijd tegen hetzelfde Ajax ontbrak.
Ajax werd daarom op de laatste wedstrijddag van de competitie alsnog kampioen met de meeste doelpunten en het beste doelgemiddelde daarmee FC Twente teleurgesteld huiswaarts sturend in de Chinook helikopter van defensie en dat is heel wat sneller dan per bus over de A1.
Toch worden de Tukkers maandag in Enschede terecht gehuldigd, na een uiterst spannend seizoen als tweede in de ranglijst, als winnaar van de KNVB-beker

Commentaren:
Jansen: 'Het leek wel of we bang waren'
Vertonghen: 'Alles was perfect'

Ajax - FC Twente 3-1
1-0 S. de Jong (23)
2-0 Landzaat (47/ed)
2-1 Janssen (48)
3-1 S. de Jong (78)
Arbiter: Vink
Geel: Douglas, Anita, Janssen
Ajax: Vermeer, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Boilesen (Blind/73), De Zeeuw, Eriksen, Anita, Sulejmani (Enoh/67), S. de Jong, Ebecilio (Ooijer/81).
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Buysse, Landzaat (Janko/68), Brama, Janssen, Ruiz, L. de Jong, Chadli.

 
15-05-2011  

Twee Almelose teams naar NK Acrogym

 

ALMELO – Twee Acrogymteams van de Almelose gymvereniging Achilles WIL hebben zich zaterdag weten te plaatsen voor het NK Acrogym dat wordt gehouden op 18 juni a.s. in Oss.
Myrthe Wessels, Susan de Bruine, Bente Damhuis ( E-lijn trio senior) en Sanne Knoop, Frederieke Huizinga, Zoë Koedam ( Pupillen trio) behaalden respectievelijk scores van 25,650 en 25,350 goed voor een vijfde en vierde plek in de voorronde die eveneens in Oss werden gehouden. Een mooi resultaat voor de 100-jarige vereniging Achillis WIL.

 
16-05-2011  

10 x goud voor De Veene op Ov. kampioenschap

 

KAMPEN/ALMELO – Ondanks dat het eind van het indoorzwemseizoen nadert, wordt er bij Z & PV de Veene uit Almelo nog volop getraind voor de Overijsselse en Nederlandse kampioenschappen die nog gezwommen moeten worden. De Overijsselse A-kampioenschappen staan als eerste op de agenda en worden in twee weekenden gezwommen in het 50 mtr. bad De Steur (foto) in Kampen.
In het eerste weekend van de Overijsselse kampioenschappen kon De Veene de eerste vruchten plukken van de noeste trainingsarbeid en kwam de club met maar liefst 30 medailles naar huis.

Bij de dames senioren was er goud, zilver en brons voor respectievelijk Annelette de Vries, Paula vd. Hoeven en Yvon Versteeg op de 100 m. vrije slag. Na het brons pakte Yvon het goud op de 400 vrij.
Bij de estafettes wonnen de dames zilver op de 4x200 vrij.

Bij de dames junioren was er goud voor Sabine vd Hoeven en Daphne Jurriëns bij de rugslag en Daphne deed dat ook op de schoolslag. Goud en een persoonlijk record was er ook voor Hannah Teeuw bij de vlinderslag en Sabine vd Hoeven pakte het zilver.
Bij de estafettes werd op de vrij zilver en brons behaald.

Bij de heren junioren wist Bart Arendshorst maar liefst 3 gouden medailles te behalen in zowel de rugslag, schoolslag en wisselslag. Tiemen Maris was met een gouden medaille eveneens succesvol op de schoolslag.

 
18-05-2011  

Lerin Duarte voor drie jaar naar Heracles

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft een vervanger gevonden voor de naar Roda JC vertrekkende Mark-Jan Fledderus. De Tukkers gaan het nieuwe seizoen in met Lerin Duarte, die overkomt van Sparta Rotterdam en binnenkort een contract voor drie jaar tekent in het Polman Stadion. “De komst van Duarte pas in de lijn die Heracles de laatste tijd heeft ingezet”, meent voorzitter Jan Smit.. De twintigjarige Duarte brak vorig seizoen door in het eerste van Sparta en kwam tot 41 competitieduels voor de club. “We willen talentvolle spelers aantrekken die hier de mogelijkheden krijgen zich verder te ontwikkelen”, zegt Smit in Voetbal International. “Duarte is een creatieve middenvelder die ook gemakkelijk een doelpunt maakt en in wie nog enorm veel rek zit.”
Smit hoopt de selectie verder bij elkaar te kunnen houden, maar weet dat hij moet vrezen voor een vertrek van jongens als Everton, Willy Overtoom en Samuel Armenteros. “Er zaten de afgelopen tijd veel scouts bij ons op de tribune”, weet Smit. “We hebben een prima tweede seizoenshelft achter de rug en zijn met 65 goals een van de meest scorende ploegen van de Eredivisie. Waar moeten de clubs anders naar spelers kijken?”

 
19-05-2011  

Eindclinic scoren voor gezondheid

 

ALMELO – Op de velden van PH aan de Veenelandenweg werd door 300 leerlingen uit het basisonderwijs deelgenomen aan de eindclinic ‘Scoren voor Gezondheid’ een project waarin de voetbalclubs uit de eredivisie partner zijn. Doel van de clinics is het bevorderen van een gezondere leefstijl door sporten en betere voedingsgewoonte.
Na de diverse sport- en funonderdelen konden de beloften van Heracles Almelo volop aan de bak voor het ondertekenen van de diploma’s. De selectiespelers moesten deze keer verstek laten gaan vanwege de Play Off tegen FC Groningen.
De Almelose organisatoren Heracles Almelo, gemeente Almelo, Scoop Welzijn en Players United kijken terug op een succesvolle reeks van clincs.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (61 foto's)...

 
19-05-2011  

Heracles Almelo wint nipt van FC Groningen

 

ALMELO - Heracles Almelo is het tweeluik in de playoffs tegen FC Groningen goed begonnen. Het won thuis in een aantrekkelijk duel met 3-2. Aankomende zondag volgt de uitwedstrijd in Groningen.

De eerste helft begon Heracles Almelo voortvarend. FC Groningen was duidelijk nog niet wakker, wat al snel leidde tot een 2-0 voorsprong. In de 6de minuut scoorde Samuel Armenteros de 1-0, en Darl Douglas tekende na een kwartier voor de 2-0. De jubelstemming werd abrupt onderbroken toen Jonas Ivens nog geen minuut later voor de 2-1 zorgde. Met deze stand werd gerust.

Na rust begon FC Groningen aanvallender, wat leidde tot een paar grote kansen op de gelijkmaker. Na 56 minuten wist Samuel Armenteros Heracles met een kopbal op 3-1 te krijgen, maar direct daarna wist Leandro Bacuna voor 3-2 te zorgen. Tot het einde toe bleef het spannend aan beide kanten maar er werd niet meer gescoord.

Maikel Kieftenbeld van FC Groningen mocht vlak voor tijd voortijdig douchen nadat hij 2x geel van scheidsrechter Jan Wegereef had ontvangen.

< De 3-1 van Samuel Armenteros wordt gevierd.

Commentaren:
Armenteros: ‘Twee keer in slaap gevallen, jammer’
Bacuna: ‘Doelpunt voor mij een bevrijding’
Vz. Jan Smit: Bij Heracles altijd volle bak.
 
Heracles Almelo - FC Groningen 3-2
1-0 Armenteros (6)
2-0 Douglas (15)
2-1 Ivens (17)
3-1 Armenteros (56)
3-2 Bacuna (57)

Scheidsrechter: Jan Wegereef
Geel: Stenman, Granqvist, Looms
Rood: Kieftenbeld (86/2xg)

Opstelling:
Heracles Almelo:
Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (Vejinovic/81), Fledderus, Douglas (Plet/80), Armenteros, Everton.
FC Groningen: Luciano, Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman, Enevoldsen (Veldmate/90+2), Hiariej (Holla/85), Bacuna, Sparv, Tadic, Andersson (Ajilore/77).

Fotoreportage: Alexander Kamp.

Fotoreportage (35 foto's)...

 
21-05-2011  

ON E7 wint KNVB-beker district Oost

 

ALMELO – Zaterdag wonnen de eerstejaars E’tjes 7 van het Almelose Oranje Nassau de KNVB-beker van het district Oost. De derby ging tegen de clubgenootjes van E5 wiens lengte en snelheid vooraf werd gevreesd.
E7 bleek echter over een echte wedstrijdmentaliteit te beschikken, gaf verdedigend niets weg en bleef het doel zoeken van de tegenstander met goed combinatievoetbal. Tom 4x, Stijn B. 2x en Stijn L 2x zetten de score op 8 en de tegenstander wist daar maar één doelpunt tegenover te zetten. Zowaar een monsterzege zodat in het clubhuis van Oranje Nassau vreugde en verdriet naast elkaar moest worden verwerkt.
E7 speelt promoveerde al en speelt volgend seizoen in de eerste klasse. Daar is nu de grote KNVB-beker bijgekomen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-05-2011  

Heracles Almelo gaat niet Europa in


Glynor Plet maakte de enige tegentreffer in Groningen
Foto: Harrie Broeze - Kijk hiernaast naar de fotoreportage >>
 

GRONINGEN – Heracles Almelo was een beetje de ‘angstgegner’ van het seizoen voor FC Groningen. Twee keer verlies in de competitie en jl. donderdag opnieuw in de Play Off om Europees voetbal. Toch was die overwinning van 3-2 niet genoeg voor de Almeloërs. De snelle tegentreffers van de Groningers nekten de Heraclieden in de uitwedstrijd waar FC Groningen het betere van het spel had en aan de nipte 2-1 overwinning eveneens genoeg had door de dubbeltelling van de eigen doelpunten in de uitwedstrijd.
De mannen van trainer Huistra waren vastbesloten zich deze keer niet naar de slachtbank te laten leiden en namen vanaf het begin het initiatief. Heracles was niet in vorm zoals vorige duels, maar toch was er het eerste half uur nog weinig aan de hand. Dat veranderde na de treffer van Andersson en de Groningers kregen kans op meer. Toch veranderde de stand niet tot de rust na goede kansen over en weer.
Na de hervatting sloeg Groningen onmiddellijk toe via een treffer van Ajilore die op maat werd bediend door Tadic. De Groningers bleven feller dan de Almeloërs die hun normale niveau niet haalden en maar enige keren gevaarlijk werden uit vrije trappen en corners. De tweede gele kaart voor Sparv gaf de Heraclieden opnieuw moed en de Groningers werden teruggedrongen op hun eigen speelhelft. Toch kwam de aansluittreffer van Plet te laat om het tij volledig te doen keren.
‘We hebben het in Almelo laten liggen,’ besefte Heracles-coach Peter Bosz direct na afloop. ‘De marge had toen groter moeten zijn dan één treffer. En we hadden vandaag te veel spelers die onder hun niveau speelden. En dat is in zo'n wedstrijd niet genoeg. Dan moet je top zijn.’ Toch kan Heracles Almelo terugkijken op een geslaagd seizoen. Volgens voetbalkenners René van der Gijp en Johan Derksen hebben de Almeloërs het beste gepresteerd in de eredivisie, mede ook gelet op het op een na laagste beschikbare budget van alle clubs in de eredivisie.

Kijk hier naar de fotoreportage van Harrie Broeze

FC Groningen – Heracles Almelo 2-1
(2e Play Off duel)
1-0 Andersson (29)
2-0 Ajilore (47)
2-1 Plet (87)
Commentaren:
Peter Bosz: ‘Vandaag was Groningen beter.
Huistra: ‘Nog twee spannende potjes.

Arbiter: Van Boekel
Geel: Ivens, Enevoldsen, Rienstra, Breukers
Rood: Sparv (76/2xg)
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens (Reekers/79), Van der Linden (Rienstra/67), Looms, Quansah, Vejinovic, Fledderus, Douglas (Plet/51), Armenteros, Everton.
FC Groningen: Luciano, Hiariej (Van Dijk/70), Ivens, Granqvist, Stenman, Bacuna, Holla, Ajilore (Enevoldsen/60), Sparv, Tadic, Andersson (Veldmate/77).
 

 
23-05-2011  

Theo Janssen tekent bij Ajax

 

AMSTERDAM – Naar verluidt berichten uit het Amsterdamse, tekent Theo Janssen vandaag een 2-jarige verbintenis met Ajax. Janssen kon weg bij FC Twente tegen een gelimiteerde transfersom van iets meer dan 3 miljoen euro. Janssen werd vrijdag medisch goedgekeurd ondanks een knieoperatie die hij binnenkort ondergaat.
De Arnhemmer speelt de eerste wedstrijd tegen zijn oud- teamgenoten om de Johan Cruyff schaal die de Enschedeërs moeten proberen te verdedigen.
 

 
23-05-2011  

Geslaagd handbalfestijn Bornerbroek

 

BORNERBROEK – Het vijftigste handbaltoernooi van RKSV Bornerbroek trok maar liefst 85 teams die in 26 poules 259 wedstrijden speelden in twee dagen op het sportcomplex ’t Brook. Daarmee werd meteen het nieuwe en gecertificeerde handbalveld in gebruik genomen waarop ook de nieuwe veldcompetitie wordt gespeeld.
BWO 1 won zondag de damesfinale van de thuisclub Bornerbroek 1. Bij de mini’s ging de overwinning naar het Glanerbrugse Avanti 1, bij de d-jeugd meisjes naar het Hengelose Olympia en bij de c-jeugd meisjes naar De Tukkers uit Albergen.
De veteranen van RKSV Bornerbroek kwamen nog vriendschappelijk in actie tegen Olympia bij de dames en Borhave bij de heren.

 
24-05-2011  

Valt het doek voor topvolley in Twente?

 

OLDENZAAL – De stichting Topteam Pollux Twente is er niet in geslaagd een opvolger te vinden voor hoofdsponsor Heutink en dreigt er een einde te komen aan 20 jaar topvolleybal in Twente.
Onlangs liepen de dames ook al hun 6e landstitel mis door in de Play Off strijd tegen VC Weert het onderspit te delven. Eindigde daarmee het seizoen in een deceptie na gisteravond lijkt de rol voor topvolleybal in Twente helemaal over omdat het stichtingsbestuur heeft aangekondigd het team niet meer in te schrijven voor de nieuwe competitie.
Een jaar heeft de stichting gezocht naar een opvolger van hoofdsponsor Heutink maar is daar niet in geslaagd. De ambities van FC Twente om een omnivereniging voor topsport te worden bleken onvoldoende draagkracht te hebben en ook overleg met de gemeente Almelo vanwege de aanwezigheid van de Twentse topsporthal met allure IISPA bleek geen optie te zijn.
In een begroting van 2 euroton moet een gat van 50.000 euro worden gedicht anders is het definitief over met topvolley in Twente. De speelsters zijn gisteravond tijdens de voorbereidende training op het nieuwe seizoen door het stichtingsbestuur bijgepraat en reageerden onthutst. Aanvoerder Marlou Sommer: “Ik kan het nog niet geloven.”
Alleen het Twentse bedrijfsleven kan nog uitkomst bieden. De tijd dringt want 1 juni a.s. is het echt over en uit!

Klik hier
voor de lijst met sponsoren die wel iets zien in Topvolley in Twente.

 
25-05-2011  

DVO’71 moet definitief weg van ’t Maatveld

 

ALMELO – DVO’71 moet per 1 september a.s. definitief vertrekken van ’t Maatveld, dat heeft het college van B&W gisteren besloten. De huur van het complex werd al eens eerder opgezegd in 1995 en de reden van toen blijven van kracht meldt B&W in haar besluit.
Het college vindt bovendien dat DVO’71 haar wedstrijden op het sportcomplex De Riet kan afwerken en daarbij gebruik kan maken van de kleedkamers van sv Rietvogels.
Die mening houdt tevens in dat het college van B&W geenszins van plan is DVO’71 op andere wijze te faciliteren.

 
25-05-2011  

PH 'meiden' plaatsen zich voor bekerfinale

 

APELDOORN – Het ‘meidenteam’ PH-B heeft de bekerwedstrijd tegen Victoria Boys uit Apeldoorn weten te winnen en bereikte daarmee de finale die op 4 juni a.s. in Wychen wordt gespeeld tegen SVHA uit Herveld.
De meiden van PH werden gesteund door talrijke meegereisde supporters en hadden die steun tegen de sterke tegenstander ook nodig. PH zocht direct de aanval en liet de tegenstander niet echt aan het voetballen komen. Na een mooie aanval over de rechterkant werd de bal hoog voor gegeven en werd de bal attent ingetikt, 0-1.
PH bleef druk zetten, maar Victoria Boys werd steeds gevaarlijker in de counter en maakte gelijk, 1-1. Kort daarop nam het zelfs de leiding, 2-1.
Even later zag de scheidsrechter kennelijk een overtreding in een duel binnen de 16 van PH en legde de bal op de stip waardoor Victoria Boys de overwinning dacht zeker te stellen. De PH-doelvrouwe hield de inzet er echter met een prachtige duik uit en bokste de bal naar de zijkant zodat de rust inging met een kleine achterstand.
Na rust had PH meer balbezit en uit een corner zwaaide de bal onhoudbaar in het doel van Victoria Boys waardoor de stand weer gelijk was, 2-2. Victoria Boys zette PH onder druk en nam opnieuw de leiding met 3-2. PH gaf echter niet op en de fanatieke aanhang schreeuwde de meiden naar voren en dat resulteerde opnieuw in een gelijke stand, 3-3. PH bleef de aanval zoeken en werd beloond met een uitgelokte vrije trap die over iedereen heen de keepster van Victoria Boys volkomen verraste, 3-4. De resterende minuten werden routineus uitgespeeld waardoor PH de finale bereikte.

 
26-05-2011  

Onderwaterhockeyers Galathea-Piranha kampioen

 

ZEIST - De onderwaterhockeyers van Galathea-Piranha uit Almelo zijn er onlangs in geslaagd om het kampioenschap in de tweede klasse van de NOB binnen te halen.
In het KNVB-zwembad te Zeist moesten twee wedstrijden worden gespeeld en deze moesten beide gewonnen worden om zich kampioen te kunnen noemen.
De eerste wedstrijd tegen OSC Dordrecht werd met 3-0 gewonnen en de tweede tegen GOV 3 leverde zelfs een 19-0 overwinning op.
Door deze twee overtuigende zeges werd het team van Galathea-Piranha de terechte kampioen van de tweede klasse en wist men te promoveren naar de eerste klasse.
Dit is een zeer knappe prestatie, want het huidige team speelt in deze samenstelling nog maar een jaar samen.
Wat goed is komt snel en dit team kan nog groeien. Men verwacht volgend seizoen in de middenmoot van de eerste klasse te kunnen meedraaien.
Door dit fantastische kampioenschap en de bijbehorende promotie is er ruimte voor een tweede team dat in de tweede klasse moet gaan spelen. Men is dan ook op zoek naar enthousiaste nieuwe leden voor dit tweede team. Een ieder die belangstelling heeft is van harte welkom om een keer vrijblijvend een training bij te wonen op de woensdagavond in het Sportpark te Almelo. Daar kan men kennismaken met deze nog vrij onbekende sport en krijgt men uitleg van de kampioenen die maar al te graag hun enthousiasme voor deze mooie sport over willen brengen.
Voor nadere informatie kan men contact opnemen met Jan Willem Frikke, tel. 06 54966026.
Ook kan men de vereniging mailen: owh@galathea.nl

Tekst:
Anne-Jan Teunis

 
26-05-2011  

Heracles verlengt trainerscontracten


v.l.n.r. Rene Kolmschot en John Stegeman
 

ALMELO – Heracles Almelo heeft de trainerscontracten met René Kolmschot en John Stegeman verlengt tot de zomer van 2013.
‘Wij zijn zeer tevreden over René en John. Ze werken nu drie seizoenen zeer succesvol samen bij de Beloften en hebben bewezen ook bij het eerste elftal van toegevoegde waarde te zijn’, zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma over het duo. De club is qua trainersstaf klaar voor de nieuwe competitie want assistent-trainer Hendrie Krüzen heeft nog een verbintenis tot de zomer van 2013 en hoofdtrainer Peter Bosz is nog tot de zomer van 2012 verbonden aan de Almelose eredivisionist.

Start training en oefenwedstrijden:
Maandag 27 juni, 10.15 uur: Eerste training seizoen 2011-2012 (Polman Stadion). Aansluitend uitverkoop gedragen spelerskleding en acties van de Fanshop in de Businessclub.
Zaterdag 2 juli, 14.30 uur: v.v. Den Ham - Heracles Almelo
Zaterdag 9 juli, 14.30 uur: Almelose selectie - Heracles Almelo (terrein AVC Heracles, Bornsestraat)
Maandag 11 juli tot en met zondag 17 juli: Trainingskamp in Billerbeck (Duitsland)
Vrijdag 15 juli, 14.00 uur: Heracles Almelo - Cambuur Leeuwarden (Billerbeck)
Zaterdag 16 juli, 14.00 uur: Preussen Münster - Heracles Almelo (Münster)
Zondag 24 juli, vanaf 12.00 uur: Open Dag (Polman Stadion)

De Eredivisie seizoen 2011-2012 gaat in het weekend van vrijdag 5 tot en met zondag 7 augustus van start. Uiteraard zullen er nog nieuwe oefenduels aan het programma worden toegevoegd.

 
27-05-2011  

Nederlands hippisch team wint Nat. Cup Rome

 

ROME - Met een foutloze tweede ronde van zowel Eric van der Vleuten met VDL Groep Utascha SFN als Harrie Smolders met Regina Z en 1 strafpunt voor tijdsoverschrijding van Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce New Orleans heeft Nederland de Nations Cup in Rome gewonnen met 10 p. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) hoefde met BMC Van Grunsven Simon niet eens meer te starten, omdat de winst al zeker was en de 64.000 euro in de pocket!
Na de eerste manche van de FEI Top League wedstrijd zagen de kaarten er heel anders uit. Toen waren het Jeroen Dubbeldam met BMC Van Grunsven Simon en Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans die het Nederlandse team in de race om een topklassering wisten te houden. Dubbeldam reed foutloos en Schröder was één van de velen die zijn foutloze rit beloond zag met het toekennen van een strafpunt voor het overschrijden van de tijd.
Eric van der Vleuten (Mierl0) met VDL Groep Utascha SFN en Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Regina Z noteerden in de eerste manche beide twee springfouten.
De Belgen eindigden, met de Nederbelgen Jos Lansink en Judy-An Melchior in de gelederen, op de tweede plaats terwijl de Fransen in de 2e manche een vrije val maakten van plaats een naar plaats vier achter de Ieren. Groot Brittannië en Duitsland deelden met de Fransen de vierde plaats.

Uitslag

 
28-05-2011  

Bekerfinales Volley Regio Oost in IISPA

 

ALMELO – In de topsporthal IISPA aan de Weezebeeksingel worden zaterdag 4 juni a.s. de bekerfinales Regio Oost van de NEVOBO gespeeld.
De finales worden gehouden in een ‘final four’ competitie voor zowel de jeugd als de senioren. De winnaars in de diverse categorieën mogen volgend seizoen deelnemen aan de landelijke bekercompetitie.
De nieuwe Regio Oost omschrijft nu de gebieden Oost en Nieuw Gelre en er werd in voorronden door 237 teams bij de senioren en 78 teams bij de junioren deelgenomen.
Het programma start om 10.00 uur en de toegang is gratis.

Programma:
10.00 uur halve finales jongens en meisjes
12.00 uur halve finales dames en 3/4e plaats jongens en meisjes
14.00 uur FINALE jongens en meisjes, halve finale heren
16.00 uur FINALE dames, 3e/4e plaats dames
18.00 uur FINALE heren, 3e/4e plaats heren
Deelnemers:
Meisjes: Set Up ‘65 (Ootmarsum), D.V.O (Hengelo Gld), Hevo (Heino) en Volta (Lelystad)
Jongens: Favorita (Dinxperlo), Pollux (Oldenzaal), Surf (Hoevelaken) en Libero 99 (Dronten)
Dames: EVV (Elburg), Blauw Wit (Oldebroek), Langhenkel Orion (Doetinchem) en Set Up ’65 (Ootmarsum)
Heren: Ormi (Epe), EVV (Elburg), Twente ’05 (Enschede) en AAA Bovo (Aalten)

Archief
Terug naar vorige pagina