Sportberichten


Plaatsing  
 
05-03-2017  

Slap Heracles in Nijmegen onderuit tegen NEC

 

NIJMEGEN – Een weinig geïnspireerd Heracles Almelo liep zondag in een druillerig de Goffert tegen de zesde nederlaag op in de laatste acht uitwedstrijden. De Heraclieden kunnen na de 3-1 nederlaag weer het oog richten op de achtervolgers die op Roda JC na welpunten pakten.

NEC begon voor 11.700 toeschouwers fanatiek en zette Heracles meteen onder druk. Het was aan doelman Castro te danken dat Groeneveld zijn kansen niet kon verzilveren. Toch kwam Heracles na bijna een kwartier op voorsprong toen scheidsrechter Van Boekel Formitschow bestrafte voor het vasthouden van Kuwas. Spits Armenteros mocht aanleggen vanaf de stip voor zijn dertiende doelpunt van de competitie. Werd de eerste poging teruggefloten door te snel inkomende Nijmegenaren, ook bij de tweede poging behield Armenteros het hoofdkoel  en gaf doelman Delle het nakijken. (0-1)

NEC antwoordde met een tweede offensief tegen het slap spelende Heracles. Von Haacke schoot een voorzet van Heinloth in en zag zijn schot via de knie van Te Wierik achter de kansloze Castro in het net belanden (1-1).  De Duitser zorgde voor rust ook nog voor een Nijmeegse voorsprong toen hij vanaf de zestien hard doeltreffend inschoot. (2-1). Castro zorgde er vervolgens voor dat de wedstrijd al niet voor rust gespeeld was door opnieuw een inzet van Groeneveld onschadelijk te maken. De enige Almelose poging voor rust kwam van de voet van Darri maar doelman Delle stond op zijn post.

Na rust offerde trainer Stegeman de falende Droste, zette Pröpper centraal achterin en schoof Te Wierik naar de positie van Droste die in de kleedkamer achterbleef. De wissel moest meer rust brengen in de defensie van de Heraclieden. Toch bleef het geïnspireerd spelende NEC de boventoon voeren. Rayhi zag in de derde minuut na rust dat Castro ook zijn inzet onschadelijk maakte. Heracles kreeg wat meer grip op de wedstrijd. Te Wierik zag zijn schot via een Nijmeegs been over de achterlijn verdwijnen en Kuwas deponeerde de corner op de lat van doelman Delle maar de rebound leverde niets op.
Het was NEC dat opnieuw scoorde, zij het dat Hoogma een handje hielp door de vrije trap van Von Haacke achter zijn eigen doelman te koppen.(3-1) Daarmee was in feite de wedstrijd gespeeld omdat Heracles nauwelijks kansen creerde. Alleen Gosens zorgde nog voor enige opwinding door heel fraai een voorzet ineens in te schieten maar Van Boekel floot de treffer terug wegens buitenspel.

Aan Stegeman de taak om zijn team weer op het goede spoor te zetten voor de volgende thuiswedstrijd op zaterdag 11 maart tegen het goed presterende Fc Utrecht.

N.E.C. – Heracles Almelo 3-1
(2-1)
15.Samuel Armenteros 0-1, 26.Julian von Haacke 1-1. 33.Michael Heinloth 2-1, 69.Wojciech Golla 3-1

Scheidsrechter: Van Boekel
Fomitschow, Breinburg (NEC Nijmegen) Gosens, Kuwas (Heracles Almelo).

OPSTELLINGEN
N.E.C.: Joris Delle, Michael Heinloth, Robin Buwalda, Dario Dumic, Wojciech Golla, André Fortmitschow (25.Lorenzo Burnet), Julian von Haacke (86.Jairo Blikel), Ali Messaoud, Gregor Breinburg, Arnaut Groeneveld (65.Ferdi Kadioglu) en Mohamed Rayhi.
Heracles Almelo: Bram Castro, Wout Droste (46.Robin Pröpper), Mike te Wierik, Justin Hoogma, Robin Gosens, Thomas Bruns (71.Reuven Niemeijer), Joey Pelupessy, Brandley Kuwas, Brahim Darri, Samuel Armenteros en Kristoffer Peterson (77.Jaroslav Navratil).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
09-03-2017  

Mike te Wierik einde seizoen naar Fc Groningen

 

ALMELO - Mike te Wierik gaat Heracles Almelo aan het einde van het seizoen (onder voorbehoud van de medische keuring) verruilen voor FC Groningen.
De 24-jarige verdediger uit Hengevelde vertrekt na 7,5 jaar transfervrij uit Almelo. "Heracles heeft mij de kans gegeven me te ontwikkelen tot de speler die ik nu ben, daar ben ik de club enorm dankbaar voor", vertelt Te Wierik. "Het voelt voor mij na al die jaren als het goede moment om eens ergens anders te kijken. Dat is goed voor mijn ontwikkeling als mens en als speler. FC Groningen is vergelijkbaar met Heracles Almelo, normaal doen en hard werken. Dat past bij mij. Ik hoop wel ooit bij Heracles Almelo terug te keren. Het is mijn club en ik vind het moeilijk om Heracles Almelo te verlaten. Ik wil het seizoen hier goed afmaken, dat is nu de enige missie."

 
11-03-2017  

Heracles pakt volle winst tegen Fc Utrecht

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft voor een daverende verrassing gezorgd door het bezoekende hoog geklasseerde Fc Utrecht met een 2-1 nederlaag huiswaarts te sturen. Daarvoor leverde het team van coach Stegeman veel strijd en dat was ook nodig na het echec in Nijmegen tegen NEC.
Al in de eerste minuut werd Heracles gevaarlijk via Kuwas en ook de corner die volgde leverde kopkansen op en lichte paniek in de Utrechtse defensie.
Toch kreeg Fc Utrecht de overhand met vooral een op dreef zijnde Barazite die vaak de combinatie zocht met Haller. Dat leverde tal van kansen op maar doelman Castro hield de Heraclieden in de race. Er was een dikke fout van aanvoerder Bruns voor nodig om de Utrechters op de verdiende voorsprong te zetten.    Bruns schoof de bal in de voet van een tegenstander en bliksemsnel werd over rechts door Amrabat spits Haller bereikt die zijn schot zag gepareerd door de uitblinkende Castro. De rebound werd door Ayoub wel doeltreffend afgerond. Tot de rust zochten beide teams met open spel naar een doelpunt.

Na rust liet trainer Ten Hag de al met geel bestrafte Van der Maarel in de kleedkamer om zijn team voor erger te behoeden. Vlak voor rust ontsnapte deze aan zijn tweede gele kaart door mildheid van scheidsrechter Kamphuis toen hij de opstomende Kuwas met het handje vasthield. Voordat de Utrechters echter ‘wakker’ waren, lag de gelijkmaker in het ‘mandje’. Hoogma bediende de voluit sprintende Kuwas van achteruit op maat waardoor deze de bal in een vloeiende beweging kon meenemen om de Utrechtse doelman Jensen het nakijken te geven (1-1).
Heracles toonde zich nadien onverzettelijker dan de Utrechters die echter lang overeind bleven door centrale verdediger Janssen. De wil om te winnen zat er bij de Almeloërs meer in dan bij de Utrechters en dat nam Ten Hag na de wedstrijd zijn team dan ook kwalijk. Tot in de laatste minuut van de reguliere speeltijd bleef Heracles knokken met wederom een hoofdrol voor Kuwas die de bal voor kreeg, waarbij de inkomende Bruns zijn schot nog zag gekeerd door doelman Jensen maar geen verweer had tegen de kopbal van Bruns uit de rebound (2-1). Daarmee werd de aanvoerder van schlemiel tot matchwinner.  Brandley Kuwas werd door de oud- Heraçlieden tot ‘Man of the Match’ gekozen maar dat had evengoed doelman Castro kunnen zijn.  
 
Heracles Almelo - FC Utrecht 2-1 (0-1).
Score: 26. Ayoub 0-1, 46. Kuwas 1-1, 90. Bruns 2-1.
Scheidsrechter: Kamphuis.
Gele kaart: Van der Maarel, Brama, Conboy (allen FC Utrecht).

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Te Wierik, Pröpper, Hoogma, Breukers, Pelupessy, Bruns, Gosens, Kuwas (91. Navratil), Armenteros, Peterson (63. Darri).
FC Utrecht: Jensen, Troupée, van der Maarel (46. Leeuwin), Janssen, Conboy, Amrabat, Brama, Barazite (81. Zivkovic), Ayoub, Kerk (68. Labyad), Haller.

Fotoreportage: Harry Broeze

Commentaren: klik hier

Fotoreportage (25 foto's)...

 
16-03-2017  

Topsporter Reshmie Oogink verlaat IISPA


Reshmie Oogink met haar trainer en broer Michael Oogink tijdens het EK 2016 in het Zwitserse Montreux. Brons was het resultaat.
Foto: Taekwondobond Nederland
 

ALMELO – Na het vertrek van de turnzusjes  Wevers ruim anderhalf jaar gelden en het aangekondigde vertrek van de volleybalsters van eredivisionist Eurosped uit de Almelose topsporthal IISPA, laat ook taekwondoka en Olympiaganger Reshmie Oogink haar trainaccommodatie in de IISPA achter zich. Oogink revalideert van een operatie aan haar voorste kruisband en zoekt haar heil in Antwerpen om samen met de Belgische Taekwondo selectie zich voor te bereiden op het WK in juni in het Koreaanse Muju.
Oogink gaat naar Antwerpen omdat ze daar een volledig trainingsprogramma kan afwerken tot de Spelen van 2020, een programma dat de Nederlandse Bond haar niet kan bieden. ‘Nog een keer vier jaar in mijn eentje trainen is mij te zwaar, motiveert ze haar vertrek uit Almelo. Ruim vier jaar geleden vertrok ze bij Team Oude Luttikhuis eveneens in Almelo.

 
18-03-2017  

Slap Heracles onderuit tegen Sparta

 

ROTTERDAM – Een slap spelend Heracles heeft, na het succes tegen Fc Utrecht vorige week, verzuimt zich op de negende plek te nestelen. Op Spangen ging het tegen Sparta onderuit met een 3-1 nederlaag.

Heracles begon ongeconcentreerd al had het wel de eerste kans op een doelpunt maar Armenteros zag zijn kopbal in de eerste minuut onschadelijk gemaakt door de Rotterdamse doelman Kortsmit. De Spartanen hadden het beste van het spel en kreeg kansen via Pusic die naast kopte en Dijkstra wiens voorzet het doel leek in te draaien maar doelman Castro tikte de bal tot corner. Daar stond slechts een afzwaaier van Te Wierik tegenover. Na een half uurtje kwam Sparta op 1-0 via Sanusi wiens schot van richting werd veranderd door Hoogma. Kort daarop kreeg Heracles de kans langzij te komen toen scheidsrechter Nijhuis de bal op de stip legde omdat de mee opgekomen Breukers in het strafschopgebied werd neergelegd. Armenteros schoot echter ongeconcentreerd en te slap in waardoor Kortsmit eenvoudig de bal kon pakken.
Heracles zette wel aan maar Breukers zag een inzet van de lijn gehaald, een schot van Peleupessy werd gepareerd door Kortsmit en Gosens schoot net over zodat de rust aanbrak met 1-0.

Na rust leek Armenteros alleen op weg naar de Rotterdamse doelman voor de gelijkmaker. Nijhuis zag echter niet dat de topscorer werd neergehaald en liet doorspelen. Een vrije trap voor de Spartanen luidde de ondergang in toen Pusic doeltreffend de 2-0 inkopte. Toen een kwartier voor tijd Sparta ook nog 3-0 liet aantekenen door Pusic uit een voorzet van Brogno, was de strijd gestreden en Heracles een illusie armer. Kort voor het einde haalde Pelupessy nog eens geërgerd uit en bepaalde met de fraaie treffer de eindstand op 3-1.

Trainer Stegeman vorige week tegen Fc Utrecht nog juichend over zijn team qua inzet, was nu een stuk minder tevreden. “Wij hebben verloren van een agressiever en scherper Sparta. De opbouw was niet goed en hebben in balbezit te weinig gebracht”, aldus Stegeman.

Zaterdag 1 april mag Heracles Almelo het om 20.45 uur in het Polman Stadion opnemen tegen het bezoekende Sc Heerenveen.

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 3-1

1-0 Sanusi (29), 2-0 Pusic (53), 3-0 Pusic (73), 3-1 Pelupessy (89)

Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Gosens, Sanusi, Kuwas, Breukers, Dijkstra
Bijzonderheid: Armenteros mist strafschop (36)

OPSTELLINGEN
Sparta Rotterdam: Kortsmit; Dumfries, Van Drongelen, Breuer, Floranus; Sanusi, Dijkstra, Van Moorsel; Cabral (Verhaar/71), Pusic (El Azzouzi/88), Brogno (Goodwin/83).
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Pröpper (Darri/57), Hoogma, Gosens; Pelupessy, Duarte (Niemeijer/71); Kuwas, Armenteros, Peterson (Navratil/87).

Fotoreportae: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
21-03-2017  

Bruns weg, Armenteros blijft bij Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft de optie in het contract met topscorer Samuel Armenteros gelicht. Daardoor blijft de Zweed nog tot de zomer van 2018 verbonden aan de Almelose club. De club heeft echter de intentie om de spits nog langer aan zich te binden en daarover zijn gesprekken nog gaande.

Eerder al mislukten gesprekken met verdediger Mike te Wierik die aan het eind van de lopende competitie gratis de poort uitloopt en volgend seizoen uitkomt voor Fc Groningen. Hetzelfde dreigt ook te gebeuren met middenvelder Thomas Bruns. De Wierdenaar wil zijn contract niet verlengen omdat hij na 6,5 jaar toe is aan iets nieuws. De aanvoerder staat mogelijk in de belangstelling bij Fc Utrecht, maar een bevestiging kan niet worden gekregen.

Talent Reuven Niemeijer blijft in ieder geval tot de zomer van 2018. Deoptie in zijn contract werd gelicht. ‘Pechvogel’ Gor Agbaljan krijgt bij de Heraclieden een herkansing na een mislukt seizoen wegens een vervelende achillespeesblessure. Zijn contract is met een jaa verlengd met een optie voor nog een seizoen. Voor Mark-Jan Fledderus zit er geen contractverlenging in. De 34-jarige verdediger scheurde in september zijn achterste kruisband en maakte eerder deze week een rentree van drie kwartier in het tweede team van de Almeloërs. Of hij in de nadagen van zijn actieve carrière nog van nut kan zijn in het het eerste elftal, is de vraag. Met hem overlegd de club om hem in een andere functie voor de club te behouden.

Daarmee zijn de gesprekken met spelers nog niet ten einde. Van sommigen lopen contracten af, zoals o.a. Jaroslav Navratil en Tim Breukers. Ook het contract van Peter van Ooijen loopt af, zij het met een optie tot 1 jaar verlenging. Het zelfde geldt voor Sander Thomas en Marijn de Kler. Dat is niet het geval met Joey Pelupessy zij contract werd vorige zomer verlengd tot medio 2018 maar de club wil graag nog langer met hem door.
 

 
29-03-2017  

Schoolvoetbal editie 2017 is gestart

 

ALMELO – Op de velden van ASV’57, Sv Almelo, Sv DRC 2012, ON en PH is woensdag gestart met het jaarlijkse Schoolvoetbaltoernooi. Liefst 179 teams van de basisscholen binnen de gemeente nemen deel door een kleine verandering in de opzet van het toernooi, een nieuw record. Bij Sv DRC 2012 op het sportcomplex De Riet werd op 3 echte grasvelden gespeeld en dus geen zorgen over ‘rubbergranulaat’ voor de ‘kids’ uit de groepen 5 en 6 en veel plezier voor de aanwezige ouders.
Op woensdag 5 april is ’s middags de afsluitende wedstrijddag bij voornoemde clubs voor de groepen 7 en 8. De finales zijn nog een week later op de velden van PH op woensdagmiddag 12 april.

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina