18-03-2017

Slap Heracles onderuit tegen Sparta

ROTTERDAM – Een slap spelend Heracles heeft, na het succes tegen Fc Utrecht vorige week, verzuimt zich op de negende plek te nestelen. Op Spangen ging het tegen Sparta onderuit met een 3-1 nederlaag.

Heracles begon ongeconcentreerd al had het wel de eerste kans op een doelpunt maar Armenteros zag zijn kopbal in de eerste minuut onschadelijk gemaakt door de Rotterdamse doelman Kortsmit. De Spartanen hadden het beste van het spel en kreeg kansen via Pusic die naast kopte en Dijkstra wiens voorzet het doel leek in te draaien maar doelman Castro tikte de bal tot corner. Daar stond slechts een afzwaaier van Te Wierik tegenover. Na een half uurtje kwam Sparta op 1-0 via Sanusi wiens schot van richting werd veranderd door Hoogma. Kort daarop kreeg Heracles de kans langzij te komen toen scheidsrechter Nijhuis de bal op de stip legde omdat de mee opgekomen Breukers in het strafschopgebied werd neergelegd. Armenteros schoot echter ongeconcentreerd en te slap in waardoor Kortsmit eenvoudig de bal kon pakken.
Heracles zette wel aan maar Breukers zag een inzet van de lijn gehaald, een schot van Peleupessy werd gepareerd door Kortsmit en Gosens schoot net over zodat de rust aanbrak met 1-0.

Na rust leek Armenteros alleen op weg naar de Rotterdamse doelman voor de gelijkmaker. Nijhuis zag echter niet dat de topscorer werd neergehaald en liet doorspelen. Een vrije trap voor de Spartanen luidde de ondergang in toen Pusic doeltreffend de 2-0 inkopte. Toen een kwartier voor tijd Sparta ook nog 3-0 liet aantekenen door Pusic uit een voorzet van Brogno, was de strijd gestreden en Heracles een illusie armer. Kort voor het einde haalde Pelupessy nog eens geërgerd uit en bepaalde met de fraaie treffer de eindstand op 3-1.

Trainer Stegeman vorige week tegen Fc Utrecht nog juichend over zijn team qua inzet, was nu een stuk minder tevreden. “Wij hebben verloren van een agressiever en scherper Sparta. De opbouw was niet goed en hebben in balbezit te weinig gebracht”, aldus Stegeman.

Zaterdag 1 april mag Heracles Almelo het om 20.45 uur in het Polman Stadion opnemen tegen het bezoekende Sc Heerenveen.

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 3-1

1-0 Sanusi (29), 2-0 Pusic (53), 3-0 Pusic (73), 3-1 Pelupessy (89)

Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Gosens, Sanusi, Kuwas, Breukers, Dijkstra
Bijzonderheid: Armenteros mist strafschop (36)

OPSTELLINGEN
Sparta Rotterdam: Kortsmit; Dumfries, Van Drongelen, Breuer, Floranus; Sanusi, Dijkstra, Van Moorsel; Cabral (Verhaar/71), Pusic (El Azzouzi/88), Brogno (Goodwin/83).
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Pröpper (Darri/57), Hoogma, Gosens; Pelupessy, Duarte (Niemeijer/71); Kuwas, Armenteros, Peterson (Navratil/87).

Fotoreportae: Harry Broeze