Sportberichten


Plaatsing  
 
08-03-2014  

AZ te sterk voor Heracles Almelo

 

ALKMAAR - Een rode kaart voor Koenders, geel voor Bruns en een kansloze nederlaag was het resultaat voor Heracles Almelo in de uitwedstrijd tegen AZ.
Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Sanders stonden de Almeloërs onder druk en dat resulteerde na een kwartier in een voorsprong voor AZ toen de Amerikaanse spits Aron Jóhannsson een fraaie aanval doeltreffend afrondde. Hij had een minuutje later de wedstrijd al in het slot kunnen gooien maar toen stond de paal de bal in de weg. Na dik 25 minuten opnieuw malleur voor de Heraclieden toen Koenders met rood mocht vertrekken omdat hij de nagenoeg doorgebroken Jóhannsson licht toucheerde waardoor deze niet op kon stomen naar het doel van Pasveer. Een kleine tien minuutjes later viel dan toch het tweede Alkmaarse doelpunt wederom van de voet van Aron Jóhannsson.

Na rust leek Heracles verdedigend wat beter te staan en bovendien wist doelman Pasveer achtereenvolgens een schot van Berghuis te keren en een kopbal uit de lucht te plukken. Aanvallend wisten de Almeloërs echter geen vuist te maken. Het waren Mattias Johansson, na aangeven van Berghuis en Viktor Elm, in blessuretijd, die uiteindelijk de eindstand op het scorebord lieten zetten.

AZ - Heracles Almelo 4-0
(2-0)
1-0 Aron Jóhannsson (16), 2-0 Aron Jóhannsson (37),3-0 Mattias Johansson (79), 4-0 Elm (90+1)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:

Koenders: ‘Ik heb hem niet geraakt
Sanders: ‘Je ziet Koenders contact maken

Scheidsrechter:
Sanders
Rood: Koenders (Heracles Almelo/24)
Geel: Bruns (Heracles Almelo)

Opstellingen:

AZ: Esteban, Johansson (Reijnen/83), Gouweleeuw, Viergever, Poulsen, Gudelj (Henriksen/83), Ortíz, Elm, Berghuis, Jóhannsson, Beerens (Lewis/70).
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Koenders, Veldmate (Quansah/21), Davidson, Bel Hassani (Belterman/29), Rienstra, Cziommer (Bruns/63), Rosheuvel, Uth, Linssen.

 
09-03-2014  

NK Judo voor Almeloër Daan Moes

 

EINDHOVEN - De jeugdige Almeloër Daan Moes behaalde zaterdag in Eindhoven de nationale judotitel in de klasse -39 kg onder 15 jaar. Hij dankte de deelname aan de titelstrijd door in februari kampioen te worden in district Oost en deed dat nu dus ook nationaal door al zijn partijen te winnen in clusief de spannende finale. Clubgenoot Renée van Harselaar pakte de nationale titel in de klasse -63 kg.
Moes en Van Harselaar trainen bij Judosport Oost onder trainer Sirach Cooiman.

NIJMEGEN - Tijdens het NK Judo onder 21 jaar in Nijmegen behaalde Myrthe Nagel van Judo Promotion Twente een zilveren medaille in de klase tot 48 kg. Clubgenoten Timo van Leerdam (-55kg) en Zander Evenberg (-60kg) pakten het brons. Judo Promotion Twente staat o.l.v. de topcoaches Frits Hartman (Almelo) en Ferry Evenberg (Hengelo).

 
15-03-2014  

Heracles herpakt zich tegen Roda en wint

 

ALMELO – Een dramatische eerste helft van Heracles Almelo en de opleving in de tweede helft, dat is het kort de wedstrijd tegen degradatiekandidaat Roda JC. In de eerste helft zette Roda JC de toon met goed veldspel tegen Heracles Almelo dat als verlamd de strijd aanging met Csiommer en Streutker die totaal niet in de wedstrijd zaten. Geen pass kwam aan bij een medespeler waardoor het wel goed spelende Roda heer en meester was en ook de sfeer op de tribunes naar een dieptepunt zakte toen Roda een voorsprong nam via een vloeiende combinatie door Donald en Djoum die de ongehinderde opkomende Hupperts op maat bediende om Pasveer kansloos te laten (0-1).
Het was de Almeloër Marc Höcher – opgeleid bij het vroegere Sv Rietvogels, nu Sv DRC 2012 - die Heracles bijna de das om deed door opnieuw Hupperts vrij voor Pasveer te zetten maar Pasveer kon met de vingertoppen de bal nog beroeren en hield zijn team daarmee in de wedstrijd.
Het was de Limburgse topscorer van Heracles Bryan Linssen die zijn medespelers kort voor de rust weer hoop gaf door de pass van Mark Uth doeltreffend in het net achter doelman Kurto te plaatsen.

Op de bank besefte ook trainer De Jonge dat het verlammend spelende Heracles meer ‘gif’ nodig had. Met routinier Quansah en gifkikker Bruns voor voor Csiommer en Streutker bereikte hij dat want Heracles trok na de thee fel van leer waardoor ook de persoonlijke duels gewonnen werden. Het resulteerde in kansen voor achtereenvolgens Bruns, Uth en Tannane maar doelman Kurto was in vorm en hield zijn doel schoon tot opnieuw Linssen als een duveltje uit een doosje opnieuw de Limburgse doelman kansloos liet met een fraaie schuiver.
Roda speelde vanaf dat moment ‘va banque’ met hoge ballen naar de lange spitsen Powel en Demouge maar Te Wierik en Quansah waren onverzettelijk. Het was de talenvolle Kali die vrij voor Pasveer verzuimde om Roda naast Heracles te zetten door naast het doel te schieten en de punten uiteindelijk in Almelo bleven. De overwinning had zelfs nog ruimer uit kunnen vallen indien Linssen voor de derde keer het doel had weten te treffen maar de kansloze Kurto zag het schot voorlangs gaan. Linssen zal dus nog even in de Porsche Cayenne van een sponsor moeten rijden want hij heeft nog 2 doelpunten meer nodig om in de Ferrari van dezelfde sponsor te mogen rondtoeren.

Heracles Almelo - Roda JC 2-1 (1-1)
0-1 Hupperts (14), 1-1 Linssen (43), 2-1 Linssen (78)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:
De Jonge: ‘Eerste helft dramatisch
Tomasson: ‘We maken het niet af
Linssen: ‘Ik ga voor de Ferrari
Hupperts: ‘Ik moet de 0-2 maken

Scheidsrechter: Van Boekel
Geel: Tannane (Heracles Almelo), Donald (Roda JC)

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Streutker (Quansah), Davidson, Tannane, Rienstra, Cziommer (Bruns/46), Rosheuvel (Bel Hassani/84), Uth, Linssen.
Roda JC: Kurto, Letschert (Monteyne/87), Luijckx, Ramos, Van Peppen, Hupperts, Djoum, Donald (Demouge/80), Kali, Höcher (Fledderus/68), Powel.

 

 
16-03-2014  

GV Omhoog presteert op voorronde NK Jazzdans

  HELLENDOORN – Zaterdag jl. behaalden vier Jazzdansselecties van GV Omhoog uit Wierden elk een gouden medaille tijdens deze voorronde voor het NK Jazzdansen dat op 21 juni a.s. plaatsvindt in Ahoy Rotterdam. De prestaties zijn een goede stap in de richting om voor deelname aan het NK te worden geselecteerd.
Lees verder...

 
16-03-2014  

Jody van Gerwen tweede in GP Warschau

 

WARSCHAU (KNHS) - In de Grote Prijs van het CSI 3* in het Poolse Warschau is Rabo Talententeamlid Jody van Gerwen (Limbricht) met haar paard Acord (Andiamo Z x Acord II) tweede geworden.
De Limburgse, in Almelo niet geheel onbekend, wist net als de Tsjech Ales Opatrny met Zandiro het basisparcours foutloos af te leggen. In de afsluitende barrage was Van Gerwen weliswaar een fractie sneller maar dat ging ook ten koste van een balk terwijl de Tsjech foutloos wist te blijven. Lukasz Appel uit Polen bleef door een minieme overschrijding van de tijd in het basisparcours net buiten de barrage en werd met de KWPN gefokte Zarco (Corland x Goodtimes) derde.

< < Als lid van de nationale pony-equipe won Van Gerwen de zware ponyderby in 2007 tijdens de Almelose Ruiterdagen die dit jaar van 13 t/m 22 juni op de agenda staat met wederom ruim 2000 pony's en paarden aan de start en daarmee een der grootste hippische evenementen in Europa voor de basissport.
(Klik hier voor een stukje hippische historie uit Almelo)

 
16-03-2014  

CH Luttenberg afsluiter Indoorseizoen

 

LUTTENBERG – Op zaterdag 29 en zondag 30 maart organiseert Paardensportvereniging ‘De Heuvelruiters’ in manege ‘De Luttenberg’ aan de Looweg te Luttenberg de laatste indoor- springwedstrijden voor paarden voor klassen BB t/m ZZ in het seizoen. De springparcoursen voor alle klassen zijn ontworpen door parcoursbouwer Pascal Raamsman

Zaterdag vanaf 8.30 uur starten klassen BB, een oefenparcours, zonder prijzengeld. Daarna de klassen B, L, M, Z en ZZ. De klasse B met barrage wordt op rijstijl beoordeeld. De klasse L t/m ZZ betreffen klassieke parcoursen op tijd.
Op zondag vanaf 8.30 uur kunnen de ruiters en amazones voor de klassen BB, B en L starten. Er wordt beide dagen geen entree gevraagd, een ieder is van harte welkom.
Verdere informatie zoals de deelnemerslijst en starttijden zijn te vinden op www.startlijsten.nl
 

 
17-03-2014  

Jan Berendsen 3 jaar langer bij Eurosped TVT

 

ALMELO – Eredivisionist volleybal Eurosped-TVT uit Almelo heeft het contract met coach Jan Berendsen met 3 jaar verlengd. Met het voor een langere periode contracteren van de succesvolle trainer geeft Eurosped-TVT inhoud aan de ambities van de club. Na een aanloopfase van 2 jaar waarin Eurosped-TVT veel energie heeft gestoken in het creëren van een sterke organisatie, is het vizier nu gericht op sportieve successen. “Een daadkrachtig bestuur, gekoppeld aan één van de beste sportaccommodaties in Nederland én grote sportieve ambities, maakten het voor mij uiteindelijk niet moeilijk om het aanbod van Eurosped-TVT te accepteren” aldus Jan Berendsen. “Er was weliswaar interesse vanuit het buitenland, maar Nederland heeft zoveel talent dat de keuze om hier te blijven relatief snel was gemaakt. Als trainer die jong talent beter kan maken, ligt er voor mij hier een interessante opdracht die ik nu, met het driejarig contract gedegen kan gaan invullen.”

Vanzelfsprekend is ook voorzitter Marcel Jansink van Eurosped-TVT zeer tevreden met het nieuwe contract met Jan Berendsen. Marcel Jansink: “Jan Berendsen is één van de beste opleidingstrainers van Nederland. Met het contracteren van Jan voor drie jaar heeft hij de ruimte om te bouwen aan een team waar ruimte is voor speelsters met bewezen kwaliteiten, maar ook de aanstormende jeugd een belangrijke plek krijgt in de plannen. Het voor langere tijd vastleggen van de trainer - maar ook van speelsters – past in de visie van Eurosped-TVT. We willen op middellange termijn tot de absolute top van Nederland behoren en een belangrijke leverancier zijn van talent dat kan doorgroeien naar topclubs in het buitenland en het nationale volleybalteam.”

 
20-03-2014  

RABO veilt alle toppaarden Stal Eurocommerce

 

LOCHEM – Topruiter Gerco Schröder verkondigde eerder deze week al dat zijn tijd bij Stal Eurocommerce er op zat en dat is nu bewaarheid door de aankondiging van de curator in het faillissement van het vastgoedconcern Eurocommerce dat ook de paarden van Neerlands meest succesvolle sport- en fokstal onder de hamer komen.
Door de aankondiging dreigen alle toppaarden van Stal Eurocommerce uit het land te verdwijnen en dat zou een fikse aderlating voor de Nederlandse springsport betekenen. Alleen zeer kapitaalkrachtige landgenoten zouden nog een poging kunnen wagen om het Olympische toppaard London voor Nederland en Gerco Schröder te kunnen behouden.
Dat Rabobank als sponsor van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond de paardensport daar geen goede dienst bewijst staat buiten kijf, maar ook voor de Rabobank en dochter FGH Bank dat door het faillisement zwaar getroffen werd, geldt dat geld boven alles gaat.

Fotoreportage (24 foto's)...

 
24-03-2014  

Volleytalent Lea van Rooijen naar Eurosped TVT


Lea van Rooijen (8) verlaat Houten voor Almelo
 

ALMELO - Diagonaal speelster Lea van Rooijen verruilt het Houtense Taurus voor Eurosped-TVT. Met de komst van de 20-jarige diagonaal speelster versterkt Eurosped-TVT zich met een talent met veel potentie.
Volgens trainer Jan Berendsen wint Eurosped-TVT aan aanvals- en blokkeerkracht met de 1m86 lange speelster. “Ik ken Lea al enige tijd, volg haar vanaf haar start in de Jeugd van Oranje en weet dat ze absoluut de potentie heeft om de overgang van Topdivisie naar Eredivisie succesvol te kunnen maken” aldus Jan Berendsen. “Nu is voor haar het moment aangekomen voor de volgende stap en ik ben blij dat ze voor Eurosped-TVT heeft gekozen.”
Vanzelfsprekend is Lea zelf ook blij met de overstap: “Het is voor mij een mooie kans om me verder te ontwikkelen. Eurosped-TVT komt op het juiste moment. Het is nu of nooit voor mij als het gaat om het maken van de volgende stap in topsport. Ik moet vol aan de bak en nog veel leren om een stabiele factor te worden in de eredivisie. Het is allemaal een niveau hoger; de handelingssnelheid, een hoger blok, kortom er valt veel te leren. Met Jan Berendsen als trainer denk ik dat me dat wel gaat lukken.”
Met het aantrekken van Lea van Rooijen krijgt het team van Eurosped-TVT langzaam de contouren voor het seizoen 2014-2015.

Archief
Terug naar vorige pagina