15-03-2014

Heracles herpakt zich tegen Roda en wint

ALMELO – Een dramatische eerste helft van Heracles Almelo en de opleving in de tweede helft, dat is het kort de wedstrijd tegen degradatiekandidaat Roda JC. In de eerste helft zette Roda JC de toon met goed veldspel tegen Heracles Almelo dat als verlamd de strijd aanging met Csiommer en Streutker die totaal niet in de wedstrijd zaten. Geen pass kwam aan bij een medespeler waardoor het wel goed spelende Roda heer en meester was en ook de sfeer op de tribunes naar een dieptepunt zakte toen Roda een voorsprong nam via een vloeiende combinatie door Donald en Djoum die de ongehinderde opkomende Hupperts op maat bediende om Pasveer kansloos te laten (0-1).
Het was de Almeloër Marc Höcher – opgeleid bij het vroegere Sv Rietvogels, nu Sv DRC 2012 - die Heracles bijna de das om deed door opnieuw Hupperts vrij voor Pasveer te zetten maar Pasveer kon met de vingertoppen de bal nog beroeren en hield zijn team daarmee in de wedstrijd.
Het was de Limburgse topscorer van Heracles Bryan Linssen die zijn medespelers kort voor de rust weer hoop gaf door de pass van Mark Uth doeltreffend in het net achter doelman Kurto te plaatsen.

Op de bank besefte ook trainer De Jonge dat het verlammend spelende Heracles meer ‘gif’ nodig had. Met routinier Quansah en gifkikker Bruns voor voor Csiommer en Streutker bereikte hij dat want Heracles trok na de thee fel van leer waardoor ook de persoonlijke duels gewonnen werden. Het resulteerde in kansen voor achtereenvolgens Bruns, Uth en Tannane maar doelman Kurto was in vorm en hield zijn doel schoon tot opnieuw Linssen als een duveltje uit een doosje opnieuw de Limburgse doelman kansloos liet met een fraaie schuiver.
Roda speelde vanaf dat moment ‘va banque’ met hoge ballen naar de lange spitsen Powel en Demouge maar Te Wierik en Quansah waren onverzettelijk. Het was de talenvolle Kali die vrij voor Pasveer verzuimde om Roda naast Heracles te zetten door naast het doel te schieten en de punten uiteindelijk in Almelo bleven. De overwinning had zelfs nog ruimer uit kunnen vallen indien Linssen voor de derde keer het doel had weten te treffen maar de kansloze Kurto zag het schot voorlangs gaan. Linssen zal dus nog even in de Porsche Cayenne van een sponsor moeten rijden want hij heeft nog 2 doelpunten meer nodig om in de Ferrari van dezelfde sponsor te mogen rondtoeren.

Heracles Almelo - Roda JC 2-1 (1-1)
0-1 Hupperts (14), 1-1 Linssen (43), 2-1 Linssen (78)

Fotoreportage: Harry Broeze