Sportberichten


Plaatsing  
 
01-03-2009  

Heracles pakt alle punten tegen Willem II

bron: NOS
 

TILBURG - Heracles Almelo heeft na negen duels zonder overwinning eindelijk weer eens drie punten veroverd. Bij Willem II werd met 3-0 de eerste zege buiten Almelo geboekt sinds 2 maart vorig jaar.
De Almeloërs hadden in de eerste helft een licht veldoverwicht en waren dicht bij succes toen Ricky van den Bergh, niet voor het eerst dit seizoen,de lat raakte.
Na rust nam Heracles in een tijdsbestek van twee minuten afstand door Everton, wiens tweede treffer de mooiste was. Na Mark-Jan Fledderus' voorzet wurmde hij zich voor Léo Veloso om met een lepe voetbeweging te scoren. Willem II miste daarna een reeks kansen, waarna Van den Bergh Heracles' eerste penalty van het seizoen benutte.

Wat zeggen de trainers en spelers.

< Everton was goed op dreef en scoorde twee keer

 
02-03-2009  

Turners SEV Aadorp scoren in Oldemarkt

  OLDEMARKT - De jongens van de Aadorpse turnvereniging Sport en Vriendschap (SEV) waren op dreef voor de plaatsing van de districtfinale Overijssel/Gelderland op 18 april in Opheusden met zes finaleplaatsen.
Lees verder...

 
02-03-2009  

Ontslag Jan Everse bij FC Zwolle

 

ZWOLLE - Het bestuur van FC Zwolle heeft vanmorgen de trainer/coach van de club, Jan Everse, op non-actief gesteld. Dit niet vanwege de sportieve prestaties, maar vanwege misdraging gepaard gaande met fysiek contact jegens een collega/medewerker van FC Zwolle, afgelopen vrijdag na de wedstrijd.

De wedstrijd tegen Veendam werd overigens met 3-2 gewonnen. 

Lees verder 

 
03-03-2009  

Ontslag Everse slecht voor toekomst FC Zwolle

  ZWOLLE - Het ontslag van Jan Everse bij FC Zwolle kan grote financiële gevolgen hebben voor de toekomst van FC Zwolle. Dat zei trainer Jan Everse maandagavond in het RTL programma Voetbal International.

Lees verder...

 
05-03-2009  

Ten Cate stopt onmiddelijk sponsoring FC Twente

 

ENSCHEDE - Het beursgenoteerde Royal Ten Cate uit Almelo zet per direct het sponsorcontract met Twente stop. Aanleiding hiervoor is de opmerking van FC Twentevoorzitter Joop Munsterman over kunstgras. In De Grolsch Veste wordt deze week de grasmat vervangen, omdat sinds de uitbreiding van de Grolsch Veste het gras niet meer goed groeit. Om de groei te bevorderen heeft de club al groeilampen laten installeren. Voorzitter Munsterman antwoordde op vragen van journalisten of het niet beter zou zijn om kunstgras aan te leggen, 'Alles is beter is dan kunstgras'.

Die opmerking is topman Loek de Vries van Royal Ten Cate in het verkeerde keelgat geschoten. De Twentse kunstgrasproducent en hoofdsponsor van SC Heracles heeft onmiddellijk alle zakelijke banden met FC Twente beëindigd. De skybox van Royal Ten Cate in De Grolsch Veste zal komend weekend bij de wedstrijd FC Twente - PSV daarom onbemand blijven. Of voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo de lachende derde wordt? 

 
07-03-2009  

Reker verwijt FC Twente competitievervalsing

 

EINDHOVEN - Technisch directeur Jan Reker van PSV is ongenaam verrast dat de KNVB heeft ingestemd met het verplaatsen van de 'topper' FC Twente - PSV van de zaterdag naar de zondag. Reker noemt het zelfs competitievervalsing. Een boze brief van Reker is onderweg naar de KNVB.

Reker gaat er vanuit dat de tuchtcommissie van de KNVB FC Twente zal bestraffen, omdat volgens Reker regen was voorspeld en FC Twente dus had kunnen weten dat de aanleg van een nieuw grasveld niet in twee dagen kon lukken.

< Punten in mindering zou Reker wel uitkomen

 
07-03-2009  

Grolsch Veste lijkt wel een 'ponybak'

 

ENSCHEDE - De Grolsch Veste in Enschede kan worden ingericht als een ponystal. Doordat pony's in echt gras moeten lopen was kunstgras minder geschikt. Het voormalige voetbalstadion bied aan de paardehandel veel mogelijk heden. De hoop bestaat wel dat er morgen nog de wedstrijd Twente - PSV in de ponybak kan worden gespeeld. Maar ja, Ten Cate weg als sponsor en 180 stoelen die morgen ook niet bezet zullen zijn. Vermoedelijk zullen er in de toekomst ook paardenwedstrijden gaan plaatsvinden in de Grolsch Veste, jammer was dat de vorst weg bleef afgelopen nacht. Het ponystadion had anders geschiedenis kunnen schrijven met de laatste schaatsmarathon van dit seizoen.

< Laat ze maar rollen daar in Enschede !!!!

Fotoreportage (10 foto's)...

 
07-03-2009  

Heracles laat het liggen in Doetinchem

  DOETINCHEM - Heracles Almelo heeft zichzelf geen goede dienst bewezen door te verliezen van de nummer 17 van de Eredivisie. In Doetinchem werd verloren met 1-0 van De Graafschap. Luuk de Jong was matchwinner.
Lees verder...

Fotoreportage (33 foto's)...

 
08-03-2009  

Basketbalster laat achterwerk zien

 

VROOMSHOOP - Een basketbalster van Stars '84 uit Vroomshoop heeft na de gewonnen derby tegen De Peatminers uit Vriezenveen haar 'achterwerk' laten zien aan speelsters en supporters van De Peatminers. Het deed even denken aan de aktie van Ronald Koeman toen Duitsland in Hamburg verslagen werd.  Er wordt nog geen straf overwogen tegen de volleybalster. Getuigen vonden het 'achterwerk' zo tegen vallen dat men het een klacht of straf niet waard vindt. Bij de volgende derby overweegt men een spandoek met het adres van het Riagg mee te nemen.

 
10-03-2009  

EK Korfbal 2010 ook in Almelo


foto gemeente Almelo
 

ZEIST - Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) heeft Almelo, Den Haag, Leeuwarden, Rotterdam en Tilburg aangewezen als de vijf speelsteden voor het Europees kampioenschap Korfbal. Het EK vindt plaats van vrijdag 22 t/m zondag 31 oktober 2010. De finale wordt gespeeld in sportpaleis Ahoy in Rotterdam. Aan het EK nemen 16 landen deel.De voorrondes van dit topsportevenement worden gespeeld van vrijdag 22 t/m zondag 24 oktober 2010 in de vier speelsteden Almelo, Den Haag, Leeuwarden en Tilburg. Gedurende deze drie dagen wordt in een poule van vier teams gestreden voor plaatsing voor de kampioenspoules. Van 25 t/m 31 wordt in Rotterdam gespeeld. Nederland speelt zijn poulewedstrijden in Leeuwarden. Het Nederlands team verdedigt voor het eerst zijn titel in eigen land. Nederland werd eerder in Lissabon (1998), Terrassa (2002), en Boedapest (2006) Europees kampioen. Door het toegenomen aantal korfballanden in Europa wordt het EK uitgebreid van acht naar zestien deelnemers. Het EK is eveneens een kwalificatiemoment voor het WK korfbal 2011 in Shaoxing, China. De bijna dertig landen die in Europa zijn aangesloten bij de IKF, spelen kwalificatierondes in 2009 (wereldwijd kent de IKF 57 aangesloten landen).

 

 
10-03-2009  

Turnsters SEV Aadorp net naast het podium

 

AADORP – De turnsters van Sport en Vriendschap (SEV) uit Aadorp hebben een geslaagde finale achter de rug. Helaas bleef de beloning in de vorm van een medaille uit. Els Nijland en Anouck Bakkum belandden afgelopen weekeinde bij de finale van de vijfde divisie in Rijssen net naast het podium.Voor Anouck Bakkum had er misschien wel meer ingezeten, maar zij kwam in de categorie jeugd, niveau 9 op de balk ten val. Desondanks scoorde ze 33,55 punten, goed voor een vijfde plaats. Els Nijland turnde in de categorie senior, niveau 7 een degelijk toernooi en werd met 32,05 punten vierde.Geen medailles dus, toch was trainster Saskia van der Stouw ‘supertrots’. “Ondanks alles was dit een zeer geslaagde wedstrijd. We trainen maar anderhalf uur per week. Toch worden de meiden steeds beter, waardoor we meer en meer om de podiumplaatsen mee kunnen doen.”
 

 
11-03-2009  

Compromis FC Twente - sponsors TOS

 

ENSCHEDE - Het voorstel van FC Twente commissaris Aldo van der Laan om de sponsorgroep TOS direct onder de besluitvorming van het FC Twente-bestuur te laten vallen gaat de prullenbak in. Sponsors dreigden massaal af te haken en daarmee was de 2e poging van het FC Twente-bestuur om 100% grip op de sponsorcenten te krijgen, gedoemd te mislukken. 

Tussen het bestuur van de TOS en FC Twente is een compromis gesloten waarbij de verdeling van de sponsorinkomsten gelijk blijft. Wel gaat 85% van de inkomsten nu in één jaarlijkse afdracht naar FC Twente. Als tegenprestatie wordt door FC Twente 2 euroton geïnvesteerd in een nieuwe aankleding van de TOS-ruimte. Het nieuwe nihillistische moderne interieur was de sponsors niet bevallen en daar wordt nu wat aan gedaan. Het totale budget van sponsorgroep TOS bedraagt jaarlijks 3,5 miljoen euro. 

< De sponsors zitten toch liever in een interieur als dit. (café Doezelaar - Beijaardtgroep) 

 
11-03-2009  

Donderdagtraining Heracles Almelo

 

ALMELO - Eerst intervaltraining door Jos van Putten en later Concour Hippique > ???? met Hendry Kruzen (de ponywedstijden worden in de Grolschveste gehouden) Zondag wacht de zware wedstrijd tegen Volendam. Deze zal gewonnen moeten worden om niet verder in de problemen te komen. Volendam heeft een aardige reeks neergezet en moet beslist niet onderschat worden.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
13-03-2009  

Big Bulls kan leiding in competitie overnemen

  ALMELO - Liefhebbers van een stevig partijtje rugby moeten zondagmiddag 15 maart naar sportpark Wembleygoor (Het Wendelgoor). De rugbyers van Big Bulls kunnen namenlijk de leiding in de competitie overnemen van Zwolle.
Het bestuur van Big Bulls noemt het allemaal afgrijseling spannend en stuurde nerveus een mailtje om toch maar vooral te komen om de 'Bullers' massaal aan te moedigen
Lees verder...

 
13-03-2009  

Ontslag Everse kost bestuur FC Zwolle de kop

 

ZWOLLE - Onder druk van supporters, sponsors en financiers stapt waarschijnlijk het hele bestuur van FC Zwolle op. Eerder al kondigden voorzitter Van Vliet en bestuurslid Hovenberg hun vertrek aan. Een commissie van zakenlieden uit het Zwolse bedrijfsleven en burgers gaat nu onderzoeken hoe het nu verder moet met de club. Onder hen schaatser Erben Wennemars, Adriaan Visser, Henry Beekman, Arjen Jansen en Jacco Vonhof. Sinds het ontslag van trainer Everse verkeert het bestuur van de Zwolse eerste divisionist in een crisis en voorzitter Van Vliet was al genoodzaakt om beveiliging in te huren voor zijn woning en gezin. Spelermakelaar Henk van Ginkel kondigde eerder al aan zijn handen van Zwolle af te trekkken. Van Ginkel zocht voor de club een partnerclub en financier uit het Britse voetbal. Het ontslag van trainer Everse wordt voorgelegd aan de arbitragecommissie van de KNVB.

 
13-03-2009  

Heracles Almelo stopt met Remon de Vries

 

ALMELO - Op het eind van het seizoen vertrekt middenvelder Remon de Vries (29) bij Heracles Almelo. De Apeldoorner kwam van AGOVV en speelde 5 jaar voor de Almelose club. Hij leek in de eerste divisie nog een grote aanwinst. Een verwachting die hij in de Ere-divisie - mede door blessures - niet echt kon waarmaken. Zijn rol bleef de laatste seizoenen meestal beperkt tot invalbeurten. 

 
14-03-2009  

Ook Marnix Smit vertrekt bij Heracles

 

ALMELO - In navolging van Remon de Vries zal ook verdediger Marnix Smit na dit seizoen vertrekken bij Heracles Almelo. De aflopende verbintenis van de 33-jarige Smit wordt niet verlengd. Met Smit vertrekt de laatste Almeloër uit de selectie. Hij ging van de jeugdopleiding van SV Rietvogels naar FC Twente waar zijn profcarrière begon. Of Smit zijn carrière elders voortzet of naar een andere baan omkijkt is op dit moment nog onbekend. Naast zijn voetbalcarrière studeerde Smit bestuurskunde aan de universiteit Twente en is daarin inmiddels Drs. 

Het zijn allebei prima kerels en goede spelers die altijd hun uiterste best voor Heracles Almelo doen, maar we hebben besloten die posities in onze selectie anders in te vullen", legt technisch directeur Nico-Jan Hoogma op de website van de Almeloërs de keuze uit. Smit kwam in het seizoen 1999/2000 van FC Twente naar Heracles Almelo en is momenteel bezig aan zijn tiende seizoen in Almelose dienst. De verdediger heeft 230 wedstrijden en dertien doelpunten voor de club achter zijn naam staan.

 
14-03-2009  

Agressiever Heracles krijgt te weinig

 

ALMELO - Een schamel puntje hield een beter spelend Heracles over aan de wedstrijd tegen Volendam. Hoewel Heracles agressiever en de beter spelende ploeg was, kreeg het nauwelijks kansen tegen het goed verdedigende Volendam.
Pas na de rust nam de druk van Heracles echt toe. Everton en Willie Overtoom waren in de buurt van een treffer. Net als Volendam-verdediger Hennie Schilder, die bijna de bal in eigen doel werkte na een zwak schot van Overtoom. 
Ondanks de inzet van Heracles viel het eerste doelpunt onverwacht aan de andere kant. Platje krulde de bal langs doelman Pieckenhagen, waarna Heracles de druk nog wat meer opvoerde en dat resulteerde kort voor tijd in een 1-1 gelijke stand door een van richting veranderd afstands schot van Wuytens. Heracles Almelo heeft nu 27 punten en blijft op de dertiende plaats staan. Volendam heeft twintig punten en staat nog altijd laatste. Volgende week staat weer een 6-punten wedstrijd op het programma tegen Sparta in Rotterdam.

Fotoreportage (45 foto's)...

 
15-03-2009  

Big Bulls verliezen met 17-3 van Zwolle

 

ALMELO - Liefhebbers van rugby konden vanmiddag naar sportpark 'Wembleygoor' (Het Wendelgoor) voor een stevig potje rugby. De rugbyers van de Big Bulls konden vandaag de leiding in de competitie overnemen van Zwolle als zij met 5 punten verschil wisten te winnen. Het was erop of eronder, want Zwolle won wel de vorige wedstrijd met 19-17 van Feanster, waardoor de Big Bulls 4 punten achter stonden op de koploper. Zelfs burgemeester Knip was de brug naar de Wierdense kant van het Twentekanaal overgestoken maar helaas mocht die support niet baten, want Big Bulls delfde het onderspit tegen Zwolle met 3-17 zodat de achterstand 9 punten groter werd en nu 13 bedraagt. De viering van St. Patricksday na afloop verzachtte de bittere pil enigszins. 

Fotoreportage (19 foto's)...

 
16-03-2009  

Schakers van Vrimot winnen van Holten

 

HOLTEN - De schakers van het Almelo's Vriezenveense Vrimot 1 togen afgelopen week naar Holten om de hoge positie op de ranglijst in de 2e klasse te verstevigen. Met een 1,5 - 4,5 overwinning op Holten 2 slaagde men daarin voortreffelijk. Winstpartijen waren er voor H. Burer, P. Burer, A. Doeve en S. van Leeuwen. E. Burer speelde remise en B. v/d Noort moest zijn meerdere erkennen in tegenstander T. Scheurwater. Op 23 april moet men thuis achtervolger Mat-Ador van het lijf zien te houden voor het kampioenschap. Voor meer over Vrimot kijk op www.vrimot.org
 

 
16-03-2009  

Grote Heracles Quiz op 18 april a.s.:

  Fantastisch evenement voor iedereen met zwart-wit hart

Op zaterdagavond 18 april a.s. houdt supportersvereniging Hart voor Heracles de Grote Heracles Quiz. Het is een initiatief van de Activiteitencommissie, die er al sinds de jaarwisseling druk mee is. Want het is niet zo maar wat vragen opstellen. Er komt veel meer bij kijken. Zo wordt er straks met stemkastjes gewerkt.
Lees verder...

 
17-03-2009  

Arnautovic onder vuur bij KNVB

 

ZEIST - De openbaar aanklager van de KNVB gaat een onderzoek instellen naar het gedrag van FC Twente-speler Marko Arnautovic.

De FC Twente-speler wordt door Willem II speler Kargbo beschuldigd van discriminerende uitlatingen. Arnautovic zou hem tijdens de wedstrijd 'nigger' hebben genoemd. De KNVB gaat nu bezien of deze beschuldiging hout snijdt en zich beraden over een mogelijke straf voor Arnautovic. Kargbo vindt ook dat de medespelers van Arnautovic hem tot de orde dienen te roepen.

Arnautovic ontkent echter ten stelligste de beschuldiging van Kargbo en het bestuur en selectie stellen zich onvoorwaardelijk achter hem op. Dat betekent in feite uitspraak tegen uitspraak tenzij...

< Ibrahim Kargbo en Marko Arnautovic lagen herhaaldelijk in de clinch.

 
19-03-2009  

Heracles oefent tegen Borussia Mönchengladbach

 

ALMELO - Op vrijdag 27 maart oefent Heracles Almelo tegen Borussia Mönchengladbach. De wedstrijd tegen het team uit de Bundesliga begint om 16.30 uur in Alstätte (terrein VfB Alstätte, Am Bahnhof, 48683 Alstätte - Ahaus).

Vanwege interlands liggen de competities in Europa volgende week stil. Het treffen met de Duitsers betekent een weerzien met Rob Friend, die in het seizoen 2006-2007 voor Heracles Almelo speelde.

Overigens speelt het team van trainer Gert Heerkes nog een oefenwedstrijd, op woensdag 25 maart (aanvang 19.00 uur) is het honderdjarige La Premiere de tegenstander. Van beide duels is volgende week een samenvatting te zien op Heracles TV.

 

 
22-03-2009  

Heracles in mineur na verlies tegen Sparta


Mark Looms 2 keer gele kaart
 

ROTTERDAM - 'De jonkies moeten het doen', zei trainer Heerkes onlangs en hij vertrouwt er volledig op dat de club daar in slaagt. De concurrentie komt echter steeds dichter bij. Concurrent voor de nacompetitie, de 'jonkies' van Sparta pakten op Spangen de volle winst tegen de 'jonkies' uit Almelo. Niet vanwege sprankelend voetbal maar door het benutten van één van de kansen. 

De eerste helft bracht weinig opwindends op enkele kopkansen voor de Spartanen Touzani en Slot na, zodat men met een brilstand de rust inging. Kort na rust liep verdediger Looms tegen zijn tweede gele kaart aan en dat betekende dat Heracles bijna de gehele 2e helft met een man minder op het veld stond. Vlak na het gedwongen vertrek van Looms wist Sparta te profiteren van een man meer situatie waardoor Duplan de 1 -  0  op het scorebord wist te zetten. Het maakte de wedstrijd wat opener zodat  beide ploegen meer kansen kregen. Bokaye die bij het doelpunt in de fout was gegaan, wist op de doellijn een 2e goal voor de Spartanen te voorkomen, Overtoom stuitte op goed ingrijpen van doelman Ramos, invaller Schulmeister kopte vrij voor doel naast en ook Duplan wist de bal niet langs Pieckenhagen te krijgen zodat Sparta aan het ene doelpunt genoeg had om naast Heracles in de ranglijst te komen. In blessuretijd liep Maertens ook nog eens tegen een 2e gele kaart op zodat Heracles met negen man de wedstrijd beëindigde.     

Klik hier voor de commentaren.

 
23-03-2009  

Noël Cramer met brons naar finale

 

AADORP – Twee van de drie turnsters van Sport en Vriendschap (SEV) Aadorp hebben bij de achtste divisiewedstrijd in Nieuwleusen de finale gehaald. De beste prestatie kwam op naam van Noël Cramer. Zij werd in de klasse pupil 1, niveau 14 knap derde. Zij liet clubgenote Sylvana Gierveld daarmee net achter zich, al was het verschil minimaal: 33,30 om 33,25 punten. Beide turnsters plaatsten zich daarmee wel voor de finale, op 4 april in Vroomshoop.
Het had niet veel gescheeld of SEV Aadorp had in Nieuwleusen een score van honderd procent gehaald. In de klasse senior, niveau 10 kwam Cindy Platenkamp uiteindelijk een plaats te kort om zich eveneens voor de finale te plaatsen.

 
24-03-2009  

Arnautovic gaat vrij uit in onderzoek KNVB

 

ZEIST - De KNVB stelt geen vervolging in tegen Marko Arnautovic (FC Twente) wegens racistische uitlatingen. De conclusie uit het onderzoek luidt dat er geen bewijs is dat Arnautovic tegenspeler Kargbo (Roda) voor 'nigger' heeft uitgemaakt.  

 
25-03-2009  

Onrust bij Heracles na donderpreek voorzitter

 

ALMELO - Na de 1-0 nederlaag tegen Sparta komt ook voor Heracles Almelo degradatie dichterbij. De zwakke prestatie van de uitploeg viel niet in goede aarde bij Heracles-voorzitter Jan Smit, die zijn verhaal doet tegenover het Algemeen Dagblad.
De manier waarop Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam tegen de spelers te keer ging heeft voor veel opschudding gezorgd binnen de spelersgroep. Heracles verloor in Rotterdam met 1-0 en eindigde de wedstrijd zelfs met negen man. Smit noemde het optreden van de spelers 'Heraclesonwaardig' en trakteerde hen daarop in de kleedkamer met een donderpreek. "Als de spelers geschrokken zijn van mijn woorden, heb ik nieuws voor ze: ik ben heel erg geschrokken van het spel tegen Sparta. Het was niet om aan te zien. Of ik te veel handel uit emotie? Niets emotie! Ik baseer me op feiten."

"We hadden in de vier wedstrijden tegen mededegradatiekandidaten op zeven punten gerekend, we hebben er maar vier gehaald. We verliezen onnodig van De Graafschap, pakken op het nippertje een punt tegen Volendam en leveren een wanprestatie tegen Sparta. Mag ik daar niets van zeggen? Als ik ze niet meer op prestaties mag aanspreken, wie moet het dan doen?" aldus de geïrriteerde voorzitter in het Algemeen Dagblad. De spelers zijn allerminst blij met de actie van Smit. "Ik heb de woede bij een paar jongens moeten sussen zei trainer Heerkes. 'Als je er niet mee kunt leven, moet je in gesprek gaan met Smit', heb ik ze geadviseerd. Geen idee of dat gebeuren gaat." Heerkes zelf accepteert de donderpreek van de voorzitter. "Ik stoor me er niet aan. Na de wedstrijd tegen Sparta vond hij dat de spelers niet alles gegeven hadden om de club op een goede wijze te representeren. Dat mag.''

 
25-03-2009  

Ellen van Langen onthult haar straatnaam

 

OLDENZAAL - Gouden medaillewinnares in Barcelona 1992 op de 800 meter Ellen van Langen, heeft in haar geboorteplaats Oldenzaal een straatnaambord onthuld met haar naam. In de legendarische race werd de Russin Liliya Nurutdinova tweede en Ana Fidelia Quirot uit Cuba won het brons.

Oldenzaal eert met de straatnaamvernoeming de geboren en getogen Oldenzaalse, die nu woonachtig is in Waalwijk. De voormalige hardloopster is nog actief als manager in de atletiekwereld. 

 
25-03-2009  

Heracles wint met 26-0 van La Premiére

  ALMELO - Na een zeer teleurstellend zaterdagavond in Rotterdam (Heracles verloor behalve van Sparta Rotterdam ook 2 spelers door rode kaarten) speelde Heracles Almelo vanavond in het eigen Polman stadion een oefenwedstrijd tegen La Premiére, dit in het kader van het 100-jarig bestaan van deze vereniging. Wegens de regenval de afgelopen dagen werd het duel in het stadion van Heracles gespeeld.

Voorafgaande het duel regende het bakken water, tijdens de wedstrijden regende het doelpunten in het doel van La Premiére. Zij hadden tegen de eredivisionist geen schijn van kans. Doelman Jørg van Nieuwenhuyzen hield zijn doel schoon, waardoor het 0-26 werd. Heracles Almelo testte gedurende deze wedstrijd de 20-jarige Elias Pech van het tweede elftal van het Duitse Herta BSC.

Lees verder...

Fotoreportage (28 foto's)...

 
27-03-2009  

Ruitersport snakt naar buitenseizoen

 

ALMELO - Werd vorige week nog het grote Indoor Brabant gehouden, de ruiters en amazones snakken naar het buitenseizoen. Reden voor het Twents Hippisch Centrum om een oefenspringen te organiseren op de 'All Weather' banen van het ruitersportcomplex THC aan de Bosrand te Almelo. Lees hier verder in het AW.

 

< 'Good old' Willie van der Ham kwam zelfs speciaal voor het oefenspringen van zijn stal in Duitsland rijden en had er duidelijk zin in. 

 
28-03-2009  

Bestuur FC Zwolle opgestapt

 

ZWOLLE - Het bestuur van FC Zwolle is opgestapt. De commissie van goede diensten, die was ingesteld n.a.v. de onrust die was ontstaan rond het op non-actief zetten van trainer Jan Everse, neemt de bestuurstaken waar totdat een nieuw bestuur is benoemd.

De commissie handelt ook de arbitragezaak tussen de club en trainer Jan Everse af. Het bestuur blijft tot het einde van het seizoen wel een begeleidende rol vervullen met de overige lopende zaken. De leiding van de eerstedivisionist is volgens het adviserende orgaan ernstig te kort geschoten in de zaak Jan Everse. FC Zwolle zette de trainer begin deze maand op non-actief, maar de weg lijkt na de arbitragezaak van afgelopen dinsdag en het besluit van vrijdag weer vrij voor Jan Everse.

 
28-03-2009  

Borussia Mönchengladbach te sterk voor Heracles

 

ALSTÄTTE (D) Heracles Almelo speelde afgelopen vrijdag een oefenduel tegen het in degradatienood verkerende Duitse Borussia Mönchengladbach van trainer Hans Meyer in Alstätte en verloor met 3–1. Vojtech Schulmeister was de enige doelpuntenmaker aan de zijde van Heracles Almelo, aan de Duitse zijde waren de doelpuntenmakers Roberto Colautti (2x) en Oliver Neuville.

De ploeg van Gert Heerkes kon in de eerste helft geen potten breken tegen de soevereine verdediging van de Borussen met Patrick Pauwe in de gelederen. Borussia Mönchengladbach daarentegen wist in de eerste helft maar liefst drie doelpunten te maken, in de 10e minuut schoot Roberto Colautti al de 1-0 binnen. Colautti en Neuville bepaalden vervolgens de ruststand op 3-0. In de tweede helft wist Heracles Almelo niet terug te komen van de 3-0 achterstand, pas in de 84e minuut wist Vojtech Schulmeister de eretreffer te maken door doelman Christofer Heim te passeren en zo de 3-1 eindstand te bepalen.

Kijk hier voor meer foto's

< Smit weet met een sliding erger te voorkomen (foto Harry Broeze - Heracles.nl)
 

 
31-03-2009  

Boete voor FC Twente inzake speelveldaffaire

 

ZEIST - De aanklager betaald voetbal heeft FC Twente een boete opgelegd van 7500 euro voor het niet speelklaar hebben van de grasmat. Door de aanleg van de nieuwe grasmat moest de wedstrijd tegen PSV een dag worden uitgesteld. PSV en AZ-trainer van Gaal spraken zelfs over manipulatie en competitievervalsing omdat de spelers van Twente daardoor een extra rustdag hadden. FC Twente kan nog tot 6 april in beroep tegen het schikkingsvoorstel.  

 
31-03-2009  

DVO'71 in beroep tegen strafmaat KNVB

 

ALMELO - DVO'71 kreeg van de KNVB een boete van 500 euro en 2 punten in mindering na de ongeregeldheden in de wedstrijd Kloosterhaar - DVO'71 op zaterdag 14 maart jl. Tijdens de wedstrijd werd scheidsrechter Maathuis door een speler van DVO'71 gemolesteerd nadat deze al twee spelers van DVO'71 de rode kaart had getoond.

De speler in kwestie werd geschorst voor tien wedstrijden. Een andere speler kreeg vier wedstrijden schorsing omdat hij de scheidsrechter bij zijn tenue vastpakte en een derde speler kreeg drie wedstrijden aan zijn broek door het uitdelen van een kopstoot tegen een tegenstander. DVO'71, dat bovenaan staat in de competitie, accepteert de spelersschorsingen maar gaat tegen de geldboete en de punten in mindering in beroep.

Archief
Terug naar vorige pagina