Sportberichten


Plaatsing  
 
07-03-2009  

Heracles laat het liggen in Doetinchem

 

DOETINCHEM - Heracles Almelo heeft zichzelf geen goede dienst bewezen door te verliezen van de nummer 17 van de Eredivisie. In Doetinchem werd verloren met 1-0 van De Graafschap. Luuk de Jong was matchwinner.

Bij Heracles Almelo ontbrak verdediger Jan Wuytens, die door een schorsing plaats moest nemen op de tribune. In plaats daarvoor gaf trainer Gert Heerkes de voorkeur aan Barek Pacuszka, die hiermee zijn debuut maakt. Everton Ramos da Silva krijgt - na zijn twee doelpunten tegen Willem II - wederom het vertrouwen van de trainer.

In een sfeervolle Engels aandoende ambiance (publiek net als Heracles dicht op het veld) werd al direct duidelijk dat beide ploegen ervoor moesten gaan. In de eerste helft werd door beide partijen nog niet gescoord, maar kwamen wel dichtbij het doel. Bij Heracles was dit voornamelijk door Everton, die een goede partij speelde. Zijn schoten gingen naast. Heracles counterde erop los, en was een periode de bovenliggende partij, terwijl de laatste minuten voor De Graafschap waren.

In de tweede helft zette De Graafschap Heracles verder onder druk. Een tegenslag was dat Ricky van den Bergh al snel uitviel, waarschijnlijk kampt hij met een hamstring-blessure. Daarna moest Heracles al snel buigen; de omhaal van Luuk de Jong verdween in het doel, net buiten bereik van Martin Pieckenhagen. Heerkes heeft hierop Bas Dost ingebracht. Samen met Schulmeister en Everton kon dit trio voorin geen vuist maken tegen de verdediging van De Graafschap.

Fotoreportage (33 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina