Sportberichten


Plaatsing  
 
25-03-2009  

Onrust bij Heracles na donderpreek voorzitter

 

ALMELO - Na de 1-0 nederlaag tegen Sparta komt ook voor Heracles Almelo degradatie dichterbij. De zwakke prestatie van de uitploeg viel niet in goede aarde bij Heracles-voorzitter Jan Smit, die zijn verhaal doet tegenover het Algemeen Dagblad.
De manier waarop Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam tegen de spelers te keer ging heeft voor veel opschudding gezorgd binnen de spelersgroep. Heracles verloor in Rotterdam met 1-0 en eindigde de wedstrijd zelfs met negen man. Smit noemde het optreden van de spelers 'Heraclesonwaardig' en trakteerde hen daarop in de kleedkamer met een donderpreek. "Als de spelers geschrokken zijn van mijn woorden, heb ik nieuws voor ze: ik ben heel erg geschrokken van het spel tegen Sparta. Het was niet om aan te zien. Of ik te veel handel uit emotie? Niets emotie! Ik baseer me op feiten."

"We hadden in de vier wedstrijden tegen mededegradatiekandidaten op zeven punten gerekend, we hebben er maar vier gehaald. We verliezen onnodig van De Graafschap, pakken op het nippertje een punt tegen Volendam en leveren een wanprestatie tegen Sparta. Mag ik daar niets van zeggen? Als ik ze niet meer op prestaties mag aanspreken, wie moet het dan doen?" aldus de geïrriteerde voorzitter in het Algemeen Dagblad. De spelers zijn allerminst blij met de actie van Smit. "Ik heb de woede bij een paar jongens moeten sussen zei trainer Heerkes. 'Als je er niet mee kunt leven, moet je in gesprek gaan met Smit', heb ik ze geadviseerd. Geen idee of dat gebeuren gaat." Heerkes zelf accepteert de donderpreek van de voorzitter. "Ik stoor me er niet aan. Na de wedstrijd tegen Sparta vond hij dat de spelers niet alles gegeven hadden om de club op een goede wijze te representeren. Dat mag.''

Archief
Terug naar vorige pagina