Sportberichten


Plaatsing  
 
01-02-2015  

AZ troeft Heracles scorend af in Alkmaar

 

ALKMAAR – De kansen waren er wel in Alkmaar tegen AZ maar Mark-Jan Fledderus (paal), Tannane, Bel Hassani en Cziommer wisten doelman Esteban niet te verschalken. Dat lukte alleen nieuwkomer Brahim Darri die Heracles in de tweede helft nog enige hoop gaf met de aansluitingstreffer. Het mocht echter niet baten. AZ scoorde via de Amerikaan Aron Jóhannsson al voor rust de 1-0 en Steven Berghuis zette kort na rust de 2-0 op het scorebord. Markus Henriksen maakte in de slotfase aan alle onzekerheid een eind en liet 3-1 aantekenen.
Voetballend was Heracles niet de mindere, maar aan de afronding schortte het wel en ook verdedigend werden weer de nodige fouten gemaakt. Vooral Aktaou laat daarbij verdedigend steken vallen waardoor de onrust in de verdedigingslinie toeneemt. Heracles Almelo blijft dus in de gevarenzone terwijl achtervolgers NAC Breda en Fc Dordrecht wederom een puntje dichterbij kwamen.

AZ - Heracles Almelo 3-1
(1-0)
1-0 Jóhannsson (9), 2-0 Berghuis (54), 2-1 Darri (81), 3-1 Henriksen (88)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter:
Kuipers
Geel: Hupperts, Haps (AZ), Aktaou, Linssen, Schenkeveld (Heracles Almelo)

Opstellingen:

AZ: Esteban, Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Haps, Henriksen, Ortíz (Elm/24, Haye/59), Gudelj, Berghuis (Dos Santos/83), Jóhannsson, Hupperts.
Heracles Almelo: Telgenkamp, Breukers, Schenkeveld, Veldmate, Aktaou, Bruns (Cziommer/57), Fledderus, Bel Hassani, Tannane (Darri/65), Avdic, Linssen (Weghorst/75).

 
03-02-2015  

Heracles schorst Tannane en Bel Hassani

 

ALMELO – Maandag was het crisisberaad bij Heracles Almelo. Reden het gedrag van de jeugdige talenten Oussama Tannane (20) en Iliass Bel Hassani (22) na afloop van het verlies in de uitwedstrijd tegen AZ in Alkmaar.
Tc Tubantia meldt dat beiden het met elkaar aan de stok kregen, maar in de wandelgangen werd ook vernomen dat het gedrag van Tannane zich nadien ook tegen een deel van de technische staf keerde, waarbij hij zelfs bedreigingen geuit zou hebben.

Dinsdag na de training kregen beide spelers te horen dat ze deze week niet meer welkom zijn en zich pas volgende maandag weer moeten melden. Beide talenten missen daardoor de thuiswedstrijd op donderdag tegen Fc Groningen en de wedstrijd op zondag tegen Willem II.
”Dit gedrag past niet bij een club als Heracles", reageerde voorzitter Jan Smit in Tc Tubantia.

Vorige week kregen bij Fc Utrecht de spelers Anouar Kali en Kristoffer Peterson het op de training met elkaar aan de stok. Kali sloeg zijn teamgenoot toen een gebroken kaak. Fc Utrecht liet Kali afgelopen weekend wel spelen, maar besloot maandag alsnog Kali te schorsen voor 3 wedstrijden. Hij had al wel een geldboete aan zijn broek.

 
05-02-2015  

Falende scheids kost Heracles de winst


De bal is duidelijk over de lijn voordat de gelijkmaker kon worden gescoord.
(screenshot)
 

ALMELO – Heracles Almelo heeft eindelijk de negatieve spiraal doorbroken door gelijk te spelen tegen Fc Groningen. Het hadden echter 3 punten moeten zijn als scheidsrechter Sanders en zijn assistenten de Groninger gelijkmaker in blessuretijd hadden afgekeurd wegens een achterbal.
Zonder de wegens wangedrag geschorste Oussama Tannane en Iliass Bel Hassani trad Heracles aan met nieuwkomer Brahim Darri op rechts en keerde Wout Weghorst terug in de spits. Roger Linssen kwam daardoor op links te staan, terwijl routinier Simon Csiommer het middenveld completeerde.

Nieuwkomer Darri was de schrik voor Fc Groningen dat ver van haar beste vorm bleef. Het was Darri die aanvoerder Fledderus de eerste kans bood op een doelpunt maar deze raakte de bal verkeerd. Na bijna 40 minuten opende Darri zelf de score nadat hij Van der Laan passeerde en doelman Padt geen kans gaf. De Heraclieden gingen derhalve met een voorsprong aan de thee.

Ook in de tweede helft speelde Heracles goed. Plaaggeest Darri miste maar op een haar het doel om de stand naar 2-0 te tillen. Toen even later Rusnak de door Aktaou vrijgelaten teamgenoot De Leeuw bereikte, stond de stand weer gelijk (1-1).
Over en weer ontstonden kansen, maar het was Weghorst die de Heraclieden een kwartier voor ht einde opnieuw op een voorsprong zette. Het was Darri die Linssen bereikte en deze gaf op fraaie wijze de bal voor op Weghorst die in kon koppen.
Heracles leek de voorsprong vast te houden totdat haast in blessuretijd Mahi vanachter de achterlijn mocht voorzetten om Chery de gelijkmaker te laten aantekenen. Protest mocht niet baten want het scheidsrechterlijke trio had niets gezien. Die misser kostte Heracles de eerste overwinning na de winterstop. Zondag moeten de Heraclieden daarom vol aan de bak in de uitwedstrijd tegen Willem II.

Heracles Almelo - FC Groningen 2-2 (1-0)
1-0 Darri (38), 1-1 De Leeuw (66), 2-1 Weghorst (75), 2-2 Chery (88)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:
Klik hier

Hoe denken ze in Groningen over de Videoscheids?

Scheidsrechter: Sanders
Geel: Weghorst

Opstellingen:

Heracles Almelo: Telgenkamp; Breukers, Schenkeveld, Veldmate, Te Wierik; Bruns, Cziommer (Vujicevic/74), Fledderus; Darri (Navratil/90+5), Weghorst, Linssen.
FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff (Bacuna/79); Kieftenbeld (Hoesen/62), Chery, Tibbling; Antonia (Mahi/48), De Leeuw, Rusnak.

 

 
12-02-2015  

Tannane ontspoort weer, Telgenkamp gepasseerd

 

ALMELO – Trainer John Stegeman kondigde het na het dramatische verlies tegen Willem II al aan; ‘Misschien dat het tijd wordt om in te grijpen’.
Nu is het dan zo ver bij Heracles Almelo. Oussama Tannane heeft het helemaal aan zichzelf te danken. Hij was de laatste twee wedstrijden al uit de selectie gezet samen met Bel Hassani. Het temperament speelt beiden parten en dinsdag werden beiden weer opgenomen in de selectie. Voor Tannane duurde dat niet lang omdat hij opnieuw ontspoorde. Voor de club is nu de maat vol. Tannane heeft al een slechte reputatie wat temperament betreft en hield het eveneens niet lang vol bij Ajax, Fc Utrecht, PSV en Heerenveen. Heracles gaf hem opnieuw een kans maar hij blijkt een ‘splijtzwam’ in de selectie te zijn. Volgens trainer Stegeman moet Tannane nu eerst zijn emoties leren beheersen voordat hij weer aan de bak komt. De club is evenwel genegen hem daarbij te helpen als hij tenminste inzet toont.

Het vizier van trainer Stegeman richt zich nu volledig op directe handhaving in de eredivisie. De eerstvolgende wedstrijd is tegen Feijenoord. De Rotterdammers hebben een ijzersterke verdediging terwijl Heracles de meest gepasseerde verdediging heeft. Dat lag zeker niet altijd aan doelman Dennis Telgenkamp volgens Stegeman, maar hij ‘offert’ hen wel ten faveure van de meer ervaren Bram Castro die deze competitie nog nauwelijks aan voetballen toekwam door opeenvolgende blessures. Castro moet dus rust brengen in de verdedigingslinie.
Voor jongeling Telgenkamp een bittere pil na het eerdere kampioensresultaat bij Cambuur Leeuwarden.

 
12-02-2015  

Ontbijttraining SISU een groot succes


Foto: SISU
 

ALMELO – De Almelose atletiekvereniging SISU timmert behoorlijk aan de weg om hun sport te promoten. Zondag jl. werd daarom een ontbijttraining georganiseerd voor gezinnen met kinderen. De opkomst was met 90 personen flink te noemen. Oma’s en opa’s waren er eveneens bij en zo’n 60 personen namen deel aan de kennismakingstraining.

Zes trainers van SISU hadden s’ morgens vroeg al pionnen, touwen, dopjes en andere training ondersteunende voorwerpen klaar gezet en de atleten in de dop werden vervolgens in groepen verdeeld voor familietraining of training voor volwassenen.
Na goed warmlopen, tikspelletjes en wat rek- en strekoefeningen kon het hoofdprogramma beginnen. De ene groep ging op zoek naar quizvragen, die overal rondom de baan te vinden waren. De kinderen hadden de vragen snel gevonden. Hierna lag er een belangrijke taak voor de ouders: het beantwoorden van de vragen. Echt teamwork was dus vereist! De andere groep ging met elkaar de strijd aan in een estafette. Toen iedereen het parcours goed onder de knie had, gingen de kinderen en ouders met elkaar de strijd aan. De ouders hebben zich hierbij echt bewezen; door met een paar seconden voorsprong tóch te winnen.
Na een uurtje hard getraind te hebben, stond binnen een heerlijk ontbijt klaar mede gesponsord door Bolletje. Verse eitjes, warme thee en koffie, jus d’orange, beschuiten, broodjes, chocolade pasta, pindakaas, ham en kaas: alles was aanwezig voor een heerlijk ontbijt. Zeker verdiend na alle inspanningen!

De volwassenen training begon met een goede warming-up van Erik Endlich. Vervolgens werd de training overgedragen aan ‘good old’ Tjerk Tuinstra. Tjerk had een leuk parcours uit gezet, welke met een piramide loop werd afgewerkt. Aansluitend gaf Erik de sprinters ook nog de mogelijkheid zich uit te leven. Het trainingsdeel werd afgesloten met een minuten-loop. Waarbij het de bedoeling was op een gestelde tijd het aantal rondjes te lopen wat Erik aangaf.

Moegestreden van ruim 1,5 uur trainen, losten de volwassenen de familie-groep af in de kantine. Waar genoten werd van het heerlijke ontbijt. Al met al kan dus gesteld worden dat alle mensen die mee hebben gedaan aan de ontbijttraining een goede start van de dag hebben gemaakt en op sportieve manier hebben kennis gemaakt met atletiek en SISU.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
14-02-2015  

Heracles temt Feyenoord en wint verdient


Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – “Dit had ik de afgelopen week niet zien aankomen”, was de ontboezeming van Feyenoord trainer Fred Rutten na de 2-0 nederlaag in een kolkend Polman Stadion tegen het gedisciplineerd vechtende Heracles Almelo.
Al in de eerste seconden van de wedstrijd deelde de kleine Brian Linssen een flinke beuk uit aan de boomlange Terence Kongolo om te laten zien dat hij er stond. Alleen het vroege tijdstip in het net begonnen duel, weerhield scheidsrechter Van Boekel er van om naar zijn borstzakje te grijpen. Na maanden liet Linssen uiteindelijk weer eens zien waarom hij vorig seizoen bejubeld werd en uiteindelijk een weekje in een gesponsorde Ferrari mocht rijden.

De week voorafgaand aan het duel had de leiding van Heracles hard ingegrepen door ‘lastpost’ Oussama Tannane zijn tweede disciplinaire schorsing op te leggen binnen enkele weken. De lang door blessures geplaagde Bram Castro kreeg eindelijk zijn kans onder de lat en gaf rust in de verdedigingslinie. Aanvoerder Mark-Jan Fledderus ‘stofzuigde’ over het hele veld om zijn manschappen het goede voorbeeld te geven. Feyenoord kwam in het geheel niet in haar normale spel en ook Jordy Clasie kon geen gaatje vinden om de Rotterdamse voorwaartsen doelman Castro het vuur aan de schenen te leggen.

De eerste helft was vooral een strijd op het middenveld zonder grote kansen voor beide doelen. Tot op slag van rust Kongolo slecht uitverdedigde en Linssen van de punt van de zestien de bal ineens op de slof kon nemen om via onderkant lat doelman Kenneth Vermeer het nakijken te geven (1-0).

Na rust offerde trainer Rutten verdediger Sven van Beek om met Tonny Vilhena meer aanvallende stootkracht te ontwikkelen. Even later kon de volledig falende Jean-Paul Boëtius de kleedkamer opzoeken ten faveure van Mitchel te Vrede. Het mocht de Feyenoorders niet baten in de achtervolging op Ajax. Heracles had verdedigend de Rotterdammers stevig in de tang en werd zelf met uitvallen steeds gevaarlijker. Spits Wout Weghorst schoot een voorzet van links van Linssen maar net voorlangs en ook Fledderus schoot maar net langs de verkeerde kant van de paal. Doelman Vermeer stompte te nauwer nood een vrije trap van Linssen over de achterlijn. Het was uitstel van executie. Want even later bediende Linssen de inkomende Thomas Bruns op maat, die koppend Vermeer het nakijken gaf. Feyenoord stelde daar twee doelrijpe kansen tegenover. Lex Immers zag echter zijn kopbal op de paal belanden en Castro verwerkte het schtot van Karim El Ahmadi prima.
Aan de andere kant schoot de voor Brahim Darri ingebrachte Bel Hassani na een fraaie actie net voor langs en na de publiekswissel van Linssen in de slotminuten, werd de ingebrachte Jaroslav Navratil alleen op pad gestuurd richting Vermeer. Deze was wel kansloos maar het schot van Navratil belandde op de paal, waarop scheidsrechter Van Boekel affloot.

“We zijn niet toegekomen aan het creeren van kansen in de eerste helft. Dan hoop je op reparatie in de rust maar we faalden collectief en deze nederlaag komt hard aan”, zei trainer Fred Rutten na afloop. Het werd dus een busreisje in mineur voor de Rotterdammers.

“We hebben een vervelende week achter de rug, maar de groep heeft laten zien dat ze er voor willen knokken. Deze winst geeft positieve energie. Het is een mooi begin maar we zijn er nog niet. De supporters waren de twaalfde man en daar wil ik ze voor bedanken”, was de reactie van trainer John Stegeman.

Heracles Almelo - Feyenoord 2-0
(1-0)
1-0 Linssen (45+2), 2-0 Bruns (85)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren via NOS:
klik hier

Scheidsrechter:
Van Boekel
Geel: Bruns, El Ahmadi

Opstellingen:

Heracles Almelo: Castro; Breukers, Schenkeveld, Veldmate, Aktaou; Vujicevic (Cziommer/89), Bruns, Fledderus; Linssen (Navratil/90+1), Weghorst, Darri (Bel Hassani/71).
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek (Vilhena/46), Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Clasie, Immers; Toornstra, Kazim Richards, Boetius (Te Vrede/65).

 
14-02-2015  

Heracles-verdediger Te Wierik wordt geopereerd

 

ALMELO – De met een blessure kampende Heracles voetballer Mike te Wierik moet maandag een operatie ondergaan. De verdediger kampt al een tijdje met lies/buikklachten en het was de bedoeling dat hij na het seizoen zou worden geopereerd. Door de komst van Tim Breukers, is nu mede besloten niet te wachten met de noodzakelijke operatie. Te Wierik krijgt een matje in zijn buikwand en is zeker vier weken uitgeschakeld.
 

 
15-02-2015  

Eurosped TVT wint van VC Sneek in 4 sets

 

ALMELO - De volleybalsters van Eurosped TVT zijn er toch in geslaagd op de vijfde positie in de eredivisie te eindigen. De Almelose dames wonnen in vier sets van het als tweede geeindigde VC Sneek. Door de winst in topsporthal IISPA werd Eurosped TVT wederom de beste Twentse vertegenwoordigster in het topvolleybal voor dames.

De ‘meiden’ van trainer Jan Berendsen begonnen furieus en liepen al snel naar een 20-7 voorsprong in de eerste set. Toch wisten de Friezinnen nog dichtbij te komen (22-19) maar het Almelose team stelde alsnog op tijd met 25-21 orde op zaken.
In de tweede set ging de strijd gelijk op en wist Eurosped TVT zelfs een setpoint van VC Sneek weg te werken om de set met 26-24 binnen te halen.

In de derde set liet VC Sneek zien niet voor niets de op een na beste van Nederland te zijn door een afgewogen setwinst van 16-25.
Voor Eurosped TVT was er geen ruimte meer om nog als beste Twentse vertegenwoordiger in de boeken te gaan als niet zou worden gewonnen in de vierde set. Duidelijk werd vanaf het begin het initiatief genomen en speelde het team van Berendsen een gedegen set die eindigde in 25-19.

Berendsen en zijn ‘meiden’ kunnen zich dus voorbereiden op de nacompetitie in de kampioenspool.
Op 25 februari de eerste wedstrijd met als tegenstander wederom VC Sneek. De wedstrijd in de IISPA begint om 19.30 uur.
 

 
21-02-2015  

Kirsten Wild pakt WK-titel Scratch


Kirsten Wild tijdens de huldiging.
Screenshot - KNWU
 

ALMELO – Het was feest in Huize Wild te Almelo, dochter Kirsten pakte in haar toch al rijke wielercarrière de gouden medaille op het onderdeel Scratch tijdens het WK baanwielrennen in Frankrijk.
Met nog drie rondes te gaan voerde Wild het tempo aan kop flink op en spurtte de laatste ronde voluit en dat was de concurrentie te machtig. De Australische Amy Cure moest het hoofd buigen en eindigde als tweede. De jury kwalificeerde Allison Beveridge uit Canada als derde na diskwalificatie van de Francaise Pascale Jeuland.
"Ik ben superblij. Ik heb nog nooit zo'n titel gewonnen, ook niet op de weg", aldus de sprintster, die haar regenboogtrui met een brede glimlach in ontvangst nam. "Tot aan de laatste tien rondes ging het best gemakkelijk, daarna had ik het zwaarder”, aldus een stralende Kirsten Wild die ook nog uitzicht heeft op een medaille op het onderdeel Omnium waarin zij op punten de koppositie inneemt.

Klik hier voor meer foto's

Update:
De lichte voorsprong die Kirsten Wild zaterdag nog had op het onderdeel Omnium, bleek zondag niet genoeg om nog een WK-titel op te eisen. Zij stond echter met brons wel op het podium.

Jeffrey Hoogland uit Nijverdal viel net buiten de prijzen met een vierde plek op de sprint. De winnaar van de wereldbekerwedstrijd in Londen verloor de strijd om het brons van de Fransman Quentin Lafargue. Hoogland onderstreepte met zijn vierde plaats niettemin dit seizoen te zijn doorgestoten tot de wereldtop. Hoogland: ,,Als je zo dicht bij de medailles bent wil je ook graag een uitslag bij de top-drie behalen. Vooraf had ik niet verwacht dat ik zo goed zou presteren dus wat dat betreft mag ik niet ontevreden zijn.”

Zilver was er verder voor Shanne Braspennincx op het onderdeel Keirin en voor Elis Ligtlee op het onderdeel Sprint.
 

 
21-02-2015  

Heracles gelijk tegen Fc Utrecht

 

ALMELO – Het werd nog even ‘billenknijpen’ in de slotfase van de wedstrijd Heracles Almelo tegen Fc Utrecht. Heracles begon net zoals tegen Feyenoord met een gesloten verdediging maar dat deed ook Fc Utrecht zodat er in de eerste helft zich nauwelijks kansen voordeden. Heracles was het meest in balbezit maar vond geen gaatje om de Utrechtse doelman Ruiter echt te verontrusten. Fc Utrecht stelde daar eveneens weinig tegenover zodat de rust inging met de beginstand.

Na rust werd begonnen met de basisopstellingen. Het was trainer Alflen die het eerst wisselde door de falende Tommie Oar naar de kant te halen ten faveure van Verbeek. Heracles trainer Stegeman antwoordde met het inbrengen van Simon Csiommer en deze bracht meer venijn in de wedstrijd. Met nog een kwartier te gaan deponeerde hij de bal op het hoofd van de voor hard werkende Weghorst ingevallen Denni Avdic en deze liet doelman Ruiter kansloos (1-0).
Het antwoord van Utrecht liet niet lang op zich wachten. De Franse aanwinst uit de winterstop Haller kapte Schenkelveld uit en joeg de bal in de touwen achter doelman Castro.

Toen daarop ook nog Veldmate met een tweede gele kaart naar de kant werd gestuurd door scheidsrechter Jochem Kamphuis, was de hoop op meer vervlogen en werden het nog hachelijke minuten voor het doel van Castro. Fc Utrecht bleek echter niet bij machte om de bal nog eens over de doellijn te rammen. Een puntendeling die de verhouding goed weergaf.

Heracles Almelo - FC Utrecht 1-1 (0-0)
1-0 Avdic (76), 1-1 Haller (80)

Fotoreportage:
Harry Broeze (klik hier)

Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter:
Jochem Kamphuis
Geel: Ayoub, Rood: Veldmate (83/2x geel)

Ostellingen:

Heracles Almelo: Castro; Breukers, Schenkeveld, Veldmate, Aktaou; Vujicevic, Bel Hassani (Cziommer/65), Fledderus; Linssen, Weghorst (Avdic/73), Darri (Navratil/83).
FC Utrecht: Ruiter; Kum, Leeuwin, Letschert, Hardeveld; Diemers (Markiet/79), Amrabat, Ayoub; Duplan, Haller, Oar (Verbeek/57).

 
23-02-2015  

Moniek Kleinsman gaat voor een fit Overijssel

 

ALBERGEN - De Twentse ex-topsportschaatster Moniek Kleinsman zet haar eerste schreden in de politiek. Haar missie een fit Overijssel. Als ambassadrice van het Jeugdsportfonds Overijssel overhandigde zij onlangs in Enschede het boek over het Jeugdsportfonds aan partijgenoten Annie Schreijer-Pierik (CDA-Europarlementariër) en Pieter Omtzigt (Tweede Kamerlid CDA). Zelf staat Kleinsman op een schier onverkiesbare zesentwintigste plaats op de CDA-lijst voor de provinciale verkiezingen. Toch wil ze haar ambitie voor een fit Overijssel waarmaken. Haar grote voorbeeld Annie Schreijer-Pierik die met ruim 113.000 voorkeurstemmen tot Europarlementariër werd verkozen. Kleinsman gaat dus op jacht naar voorkeurstemmen om een zetel in Zwolle te bemachtigen.

Als drijfveer geldt dat bijna de helft van de 12- tot 16-jarigen niet voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen voor jongeren. De groep van 16- tot 20-jarigen voldoet daarbij iets vaker aan die norm. Moniek Kleinsman: “Diverse programma’s op het gebied van leefstijl hebben er toe geleid dat er een lichte stijging is waar te nemen aan het aantal mensen dat is gaan bewegen. Bij de jeugd valt er echter nog een grote slag te maken en daar wil ik me hard voor maken. Uit de vijfde landelijke groeistudie van TNO blijkt dat 1 op de 7 Nederlandse kinderen last heeft van overgewicht of obesitas. Overgewicht bij kinderen is een groeiend probleem. Het is belangrijk dat we overgewicht bij kinderen al in een vroeg stadium voorkomen. Niet alleen voor de gezondheid van die kinderen zelf, ook vanwege de zorgkosten. Een toename van mensen met overgewicht jaagt de zorgkosten flink omhoog.”

Om succesvol in te kunnen grijpen bij de jeugd is het belangrijk dat alle partijen in de omgeving van de ouders en kinderen meedoen. Het realiseren van een gezonde leefstijl betekent in de praktijk het bevorderen van gezond eten, voldoende beweging, genoeg slaap en het gezond opvoeden van kinderen. Daarbij kan iedereen in de omgeving een bijdrage leveren. Het Jeugdsportfonds is daarbij een belangrijke ondersteunende factor voor kinderen van minima om te kunnen sporten. Kleinsman: “Sport is een verbindende factor in de maatschappij. Het is mijn missie om Overijssel de komende vier jaar fitter te maken, met de jeugd als speerpunt.”
Op 9 maart is Moniek Kleinsman daarom actief tijdens de bijeenkomst ‘Fietsprovincie Overijssel’ en op 11 maart is ze actief bij de Tukkers in haar huidige woonplaats Albergen.

 
24-02-2015  

Wierden eert sporters van 2014


Linda Verwaal kanshebber tot Wierdens sportvrouw 2014
Archieffoto: Almelose Ruiterdagen 2010
 

WIERDEN - Op donderdag 5 maart 2015 zal burgemeester J.H.M. Robben de Wierdense sportprijzen 2014 uitreiken in zalencentrum De Kröl te Enter. Ook wordt de waarderingsprijs toegekend aan een Wierdense sportclub.
De genomineerden zijn:

Sportman

Stephan Geerling - Fietscross / FCV de Lochsprinters
Stefan Altena - Ned. Team Vissen
Riny Pley - AWV de Zwaluwen
Steven Lammertink - Cyclingteam Jo Piels
Bart Haselbekke - Ruitersport

Sportvrouw

Rianne Bergman - Racen PTC cup / Team Lohuis Autosport
Linda Verwaal - Ruitersport
Aileen Mars - Turnschool Rijssen

Jeugdsporter

Maud Lammertink - BosanTON / Raduga
Noor Geels - BosanTON / Raduga
Amber Dommerholt - Raduga
Maudé Lesscher - KEV Vriezenveen
Kevin Koster - Fietscross FCV de Lochsprinters
Stijn Kalvenhaar - AWV de Zwaluwen
Marjet Egberts - KEV Vriezenveen
Lauri Lesscher - KEV Vriezenveen
Otmar Lesscher - KEV Vriezenveen
Jelmer Lesscher - KEV Vriezenveen
Myrthe Schuttevaar - Ponyclub de Eschruiters
Thijmen Vos - Ponyclub de Eschruiters
Evi Wiefferink - Ponyclub de Eschruiters
Jessie Wiefferink - Ponyclub de Eschruiters

Sportploeg

Gymnastiekver. Omhoog - Jazzdance D t/m 9 jaar
Volleybalver. Hoyoke - Holyoke dames recreanten A
Gym.ver. Omhoog - Jazzdance A 20+
Zwem- en polover. De Veene - Estafetteteam 4 x 100 m Vrije slag dames: Nynke de Pijper, Diana Lammers, Yvon Versteeg, Larissa Beernink
Zwem- en polover. De Veene - Estafetteteam 4 x 50 m gemengd wisselslag: Menno Manning, Yvon Versteeg, Mark Arendshorst, Larissa Beernink

Sporter met een beperking

Wouter van Coeverden - De Klup
Joyce Gierveld - De Klup
Arnold Ooms - De Klup
Patrick Kwakman - De Klup
Niels Oude Elberink - De Klup
Gerinde de Hoop - De Klup
Harm Holtkamp - De Klup

 
28-02-2015  

Cambuur ook thuis te sterk voor Heracles

 

LEEUWARDEN – De zorgen voor Heracles Almelo nemen toe na de 1-0 nederlaag tegen SC Cambuur. Rode lantaarndrager FC Dordrecht kwam dichterbij door winst op Go Ahead Eagles en ook NAC pakte een puntje tegen ‘buur’ FC Twente. Betreffende NAC is het vreemd dat de strafcommissie van de KNVB wel een geldboete oplegde aan de club uit Breda wegens het opstellen van een on-gerechtigde speler maar dat de bond nog geen uitspraak deed t.a.v. het in mindering brengen van het aantal behaalde punten of het overspelen van de betreffende drie wedstrijden, een represaille die normaliter wel volgt bij een dergelijke overtreding van de reglementen. Daar zette Heracles slechts een schot hoog over van de van een schorsing teug gekeerde Thomas Bruns tegenover.
Met Csiommer voor Fledderus en Bel Hassani voor Darri poogde trainer Stegeman na de rust meer aanvallend gevaar te stichten. Linssen was koppend dichtbij maar zag doelman Nienhuis bekwaam redden. De smaakmaker van het vorige seizoen raakte daarbij geblesseerd en moest worden gewisseld voor Navratil.
Cambuur hield de deur stevig op slot tegen het verder aanvallend machteloze Heracles dat ook in eigen huis al eerder de eer aan de Friezen moest laten. Het laatste half uur viel er weinig meer te beleven voor de toeschouwers.
Trainer Stegeman was vooral ontevreden over de eerste helft: “Wij werden afgetroefd en dan met name op de tweede bal”.
Zijn collega Henk de Jong prees zijn team over de getoonde instelling: “Wij hebben een aantal goede kansen gecreëerd op een voetballende manier. In de tweede helft hadden wij het lastiger en in de slotfase hebben wij de wedstrijd goed doodgemaakt.”
Voor Heracles wacht de zware klus tegen Vitesse op zaterdag 7 maart om 19.45 uur en zal dan de steun van het thuispubliek in het Polman stadion hard nodig hebben. Het weekend daarna wacht de ‘dobber’ uit tegen ADO Den Haag.

SC Cambuur - Heracles Almelo 1-0 (1-0)
1-0 Van der Streek (19)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren: klik hier

Scheidsrechter: Higler
Geel: Bruns, Andriuskevicius, Barto

Opstellingen:
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Reijnen, Bijker, Andriuskevicius; El Makrini (Dijkstra/25), V/d Streek, Bakker; Bytyqi (De Ridder/23), Ogbeche, Narsingh (Barto/75).
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Schenkeveld, Zomer, Aktaou, Bruns, Vujicevic, Fledderus (Cziommer/46), Darri (Bel Hassani/46), Avdic en Linssen (Navratil/59).

Archief
Terug naar vorige pagina