21-02-2015

Heracles gelijk tegen Fc Utrecht

ALMELO – Het werd nog even ‘billenknijpen’ in de slotfase van de wedstrijd Heracles Almelo tegen Fc Utrecht. Heracles begon net zoals tegen Feyenoord met een gesloten verdediging maar dat deed ook Fc Utrecht zodat er in de eerste helft zich nauwelijks kansen voordeden. Heracles was het meest in balbezit maar vond geen gaatje om de Utrechtse doelman Ruiter echt te verontrusten. Fc Utrecht stelde daar eveneens weinig tegenover zodat de rust inging met de beginstand.

Na rust werd begonnen met de basisopstellingen. Het was trainer Alflen die het eerst wisselde door de falende Tommie Oar naar de kant te halen ten faveure van Verbeek. Heracles trainer Stegeman antwoordde met het inbrengen van Simon Csiommer en deze bracht meer venijn in de wedstrijd. Met nog een kwartier te gaan deponeerde hij de bal op het hoofd van de voor hard werkende Weghorst ingevallen Denni Avdic en deze liet doelman Ruiter kansloos (1-0).
Het antwoord van Utrecht liet niet lang op zich wachten. De Franse aanwinst uit de winterstop Haller kapte Schenkelveld uit en joeg de bal in de touwen achter doelman Castro.

Toen daarop ook nog Veldmate met een tweede gele kaart naar de kant werd gestuurd door scheidsrechter Jochem Kamphuis, was de hoop op meer vervlogen en werden het nog hachelijke minuten voor het doel van Castro. Fc Utrecht bleek echter niet bij machte om de bal nog eens over de doellijn te rammen. Een puntendeling die de verhouding goed weergaf.

Heracles Almelo - FC Utrecht 1-1 (0-0)
1-0 Avdic (76), 1-1 Haller (80)