Sportberichten


Plaatsing  
 
21-02-2015  

Kirsten Wild pakt WK-titel Scratch


Kirsten Wild tijdens de huldiging.
Screenshot - KNWU
 

ALMELO – Het was feest in Huize Wild te Almelo, dochter Kirsten pakte in haar toch al rijke wielercarrière de gouden medaille op het onderdeel Scratch tijdens het WK baanwielrennen in Frankrijk.
Met nog drie rondes te gaan voerde Wild het tempo aan kop flink op en spurtte de laatste ronde voluit en dat was de concurrentie te machtig. De Australische Amy Cure moest het hoofd buigen en eindigde als tweede. De jury kwalificeerde Allison Beveridge uit Canada als derde na diskwalificatie van de Francaise Pascale Jeuland.
"Ik ben superblij. Ik heb nog nooit zo'n titel gewonnen, ook niet op de weg", aldus de sprintster, die haar regenboogtrui met een brede glimlach in ontvangst nam. "Tot aan de laatste tien rondes ging het best gemakkelijk, daarna had ik het zwaarder”, aldus een stralende Kirsten Wild die ook nog uitzicht heeft op een medaille op het onderdeel Omnium waarin zij op punten de koppositie inneemt.

Klik hier voor meer foto's

Update:
De lichte voorsprong die Kirsten Wild zaterdag nog had op het onderdeel Omnium, bleek zondag niet genoeg om nog een WK-titel op te eisen. Zij stond echter met brons wel op het podium.

Jeffrey Hoogland uit Nijverdal viel net buiten de prijzen met een vierde plek op de sprint. De winnaar van de wereldbekerwedstrijd in Londen verloor de strijd om het brons van de Fransman Quentin Lafargue. Hoogland onderstreepte met zijn vierde plaats niettemin dit seizoen te zijn doorgestoten tot de wereldtop. Hoogland: ,,Als je zo dicht bij de medailles bent wil je ook graag een uitslag bij de top-drie behalen. Vooraf had ik niet verwacht dat ik zo goed zou presteren dus wat dat betreft mag ik niet ontevreden zijn.”

Zilver was er verder voor Shanne Braspennincx op het onderdeel Keirin en voor Elis Ligtlee op het onderdeel Sprint.
 

Archief
Terug naar vorige pagina