Sportberichten


Plaatsing  
 
14-01-2020  

Nieuwe EEF Series naar CSIO Twente

Halve finale EEF 2020 naar Geesteren

Op de foto TeamNL tijdens de strijd om de Longines FEI Nations Cup van 2019 op het Erve Maathuis, toen Oranje een tweede plaats veroverde. Vanaf links Jur Vrieling, Maikel van der Vleuten, bondscoach Rob Ehrens, Willem Greve en Marc Houtzager.
Foto © Kiek4Fun.
 

GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de halve finales op het programma van de nieuwe internationale wedstrijdserie voor landenteams van de European Equestrian Federation (EEF).

De EEF ontwikkelde in samenwerking met diverse toonaangevende stakeholders uit de Europese paardensport een nieuw concept voor een teamcompetitie voor nationale teams. De EEF, gevestigd in Brussel, is in 2009 opgericht om de belangen van de Europese nationale federaties beter te kunnen vertegenwoordigen binnen de mondiale koepelorganisatie Fédération Equestre Internationale (FEI), waarvan het hoofdkantoor zich in Lausanne bevindt. Bij de FEI zijn 133 nationale federaties aangesloten, waarvan 39 Europese federaties tevens lid zijn van de EEF.

De missie van de EEF luidt:
*  Het ontwikkelen en promoten van de paardensport over heel Europa.
*  Het ondersteunen van de verschillende Europese regio’s in hun streven de sport over de gehele
    linie naar een hoger niveau te tillen.
* Het verbeteren van de communicatie tussen alle stakeholders binnen de Europese hippische
    sector.
* Het waarborgen van de toekomst van de paardensport door middel van het faciliteren en
    promoten van de hoogst mogelijke maatstaven op het gebied van paardenwelzijn met
    inachtneming van nieuwe technologieën, innovaties en moderne denkwijzen aangaande
    milieubewustzijn en logistiek.
De EEF wil deze doelstellingen bereiken in nauwe samenwerking met de Europese nationale federaties, de FEI en betrokken Europese partijen.

Unieke mogelijkheid

EEF-president  Theo Ploegmakers toont zich verheugd met de nieuwe competitie: “De EEF Series is de enige competitie voor landenteams waaraan alle Europese landen kunnen deelnemen. Voor landen als Nederland is dit een unieke mogelijkheid om een team met aankomende talenten internationale ervaring te laten opdoen. De competitie zal ook gebruikt worden om talentvolle parcoursbouwers, juryleden, belangrijk voor de sport,  de mogelijkheid te geven zich verder te ontwikkelen op topniveau.”

Directeur Rob Maathuis van het CSIO Twente vult aan: “We zijn heel blij met het initiatief voor deze competitie en de EEF erkentelijk voor het vertrouwen dat ze ons schenkt voor de organisatie van de halve finale, waaraan de tien beste landen van Noord en West-Europa deelnemen. Deze stap sluit voor ons perfect aan op de organisatie van de FEI Jumping Nations Cupin 2019 en biedt een uitstekend perspectief voor de verdere ontwikkeling van het evenement in de toekomst.”
Voorlopig voor vijf jaar
Het concept voor de EEF Series wordt voorlopig uitgerold voor vijf jaar, teneinde voldoende tijd en ruimte te creëren voor een uitgebalanceerd, succesvol en duurzaam systeem. De deelnemende evenementen zullen worden benut als platform in het kader van de missie van de EEF via internationale congressen, pilots en innovaties.
Binnen de EEF Series wordt Europa opgedeeld in vier regionale zones. Deze opzet is gekozen om de reistijden voor paarden substantieel te verminderen. Via vier keer twee regionale kwalificaties kunnen deelnemende landenteams zich kwalificeren voor twee halve finales en uiteindelijk voor de finale. Voor de halve finales en de eindstrijd zijn om bovenstaande reden tevens geografisch centraal gelegen locaties gekozen in Nederland (halve finale West en Noord in Geesteren tijdens het CSIO Twente), Italië (halve finale Zuid en Centraal in het Equieffe Equestrian Center in Gorla Minore) en Polen (finale in Sluzewiec Racetrack te Warschau).
Het CSIO Twente veroverde in dit verband via een jarenlange internationale lobby een strategische positie met riante groeimogelijkheden voor de toekomst.

Regionale zones EEF Series
West: België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Ierland en Verenigd Koninkrijk.
Noord: Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Polen, Estland, Letland, Litouwen en Israël.
Zuid: Italië, Turkije, Griekenland, Bulgarije, Roemenië, Montenegro, Albanië, Servië, Noord-Macedonië, Bosnië Hercegovina, Moldavië en Oekraïne.
Centraal: Duitsland, Zwitserland, Slowakije, Hongarije, Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië, Oostenrijk, Kroatië en Liechtenstein.

AGENDA EEF SERIES 2020

Regionale kwalificatie West
Le Touquet-Parijs-Plage (Fra) 07-10 mei
Lissabon (Por) 28-31 mei

Regionale kwalificatie Noord
Drammen (Nor) 14-17 mei
Uggerhalne (Den) 20-24 mei 

Regionale kwalificatie Zuid
Athene (Gri) - Markopolou Olympic Equestrian Centre 04-07 juni
Sofia-Bojouriste (Bul) 18-21 juni
Regionale kwalificatie Centraal
Wenen (Oos) - Magna Racino 25-28 juni
Boedapest (Hon) - EC 2021 02-05 juli

Halve finales West/Noord
Geesteren (Ned) - CSIO Twente 02-05 juli


Halve finales Zuid/Centraal
Gorla Minore (Ita) - Equieffe Equestrian Center 16-19 juli

Finale
Warschau (Pol) - Sluzewiec Racetrack 02-05 september

Fotoreportage (1 foto's)...

 
20-01-2020  

Succes voor Taekwondo Oude Luttikhuis op NK


Team Oude Luttikhuis pakt nationale titel
 

DEN HAAG - Met een delegatie van 19 deelnemers was ook dit jaar Taekwondo Oude Luttikhuis weer goed vertegenwoordigd op de Nationale Kampioenschappen in Den Haag. Eén deelnemer kwam zowel bij de junioren als de senioren uit.
Met maar liefst 8 nationale kampioenen, 3 zilveren en 5 bronzen plakken, behaalde Taekwondo Oude Luttikhuis dit jaar ook de eerste plaats bij de teams. In totaal deden 37 clubs mee aan deze nationale kampioenschappen. Als team zijnde heeft Taekwondo Oude Luttikhuis een zeer goede en bovengemiddelde prestatie geleverd tijdens deze nationale kampioenschappen.

11 maal in de finale
Bijzonder was dat van de 8 gewichtsklassen bij de dames senioren wij er bij 4 het hoogste podium wisten te behalen.

•    Lydia Louter bij de dames Senioren tot 57 Kg
•    Joyce van Baaren bij de dames Senioren tot 67 Kg
•    Marjolijn Abbink bij de dames Senioren tot 73 Kg
•    Isabeau van Droffelaar bij de dames Senioren +73 Kg

De prestaties van Joyce van Baaren(35) en Marjolein Abbink(36) waren opmerkelijk, aangezien ze beiden, qua leeftijd, bij de veteranen horen. Joyce van Baaren werd voor de 17e maal Nationaal Kampioen, ondanks dat ze zeer recent opnieuw moeder is geworden van haar tweede kindje. Marjolein Abbink nam voor de 15e keer de nationale titel mee naar huis.

Ronald Folson wist wederom nationaal kampioen te worden en dat terwijl hij 47 is. Hij wist te winnen van tegenstanders die veel jonger waren, midden 20, en sterke en fitte mannen zijn,.
Na 2 partijen in de voorrondes, ging de finale tegen clubgenoot Pascal Niks.

In de zeer sterke klasse bij de senioren heren wisten zowel Rick Baks als Ted Brilhuis op knappe wijze een bronzen plak te halen, waarbij Ted Brilhuis nipt verloor van de latere winnaar.

De broers Klein Nagelvoort, Niek en Stan, wisten beiden bij de jeugd de nationale titel te veroveren. Niek in de klasse Kadetten tot 55 Kg. En Stan bij de Junioren tot 68 Kg. Jaden Rumokoy wist zijn nationale titel te prolongeren in het junioren zwaargewicht.

1e Plaats, GOUD   
Niek    Klein Nagelvoort    Kadetten mannelijk (-53 kg)    Vriezenveen
Stan    Klein Nagelvoort    Junioren mannelijk (-68 kg)    Vriezenveen
Jaden    Rumokoy    Junioren mannelijk (+78 kg)    Almelo
Lydia    Louter    Senioren vrouwelijk (-57 kg)    Hilversum
Joyce    Van Baaren    Senioren vrouwelijk (-67 kg)    Almelo
Marjolijn    Abbink    Senioren vrouwelijk (-73 kg)    Hengelo
Isabeau    Van Droffelaar    Senioren vrouwelijk (+73 kg)    Hengelo
Ronald    Folson    Senioren mannelijk (-80 kg)    Zwolle
           
2e Plaats, ZILVER       
Amelia    Keizer    Senioren vrouwelijk (-57 kg)    Borne
Pascal    Niks    Senioren mannelijk (-80 kg)    Almelo
Robert    Dannenberg    Senioren mannelijk (+87 kg)    Almelo
           
3e Plaats, BRONS       
Jessie    Vorderman    Junioren vrouwelijk (-55 kg)    Hengelo
Famke    Kloosterman    Junioren vrouwelijk (+68 kg)    Hengelo
Matthijs    Boon    Senioren mannelijk (-63 kg)    Hilversum
Rick    Baks    Senioren mannelijk (-63 kg)    Hengelo
Ted    Brilhuis    Senioren mannelijk (-63 kg)    Oldenzaal

 
25-01-2020  

Heracles kan Feyenoord niet bedwingen

 

ALMELO – De winterdip duurt nog even voort bij Heracles Almelo. Na verlies tegen Heerenveen en FC Emmen en de bekernederlaag tegen Vitesse, ging ook Feyenoord er met de volle buit vandoor. Daar leek het in de eerste helft niet op, want de bezoekers werden in de eerste helft volledig klem gezet. Cijntje maakte zijn debuut in de basis en testte na zo’n 10 minuten doelman Bijlow van afstand als eerste. De Feyenoorder liet zich echter niet verrassen. Toch kwamen de Almeloërs op voorsprong. Centrale verdediger Rossmann werd door trainer Wormuth eveneens vertrouwen geschonken en de Duitser maakte dat volledig waar toen hij na een kleine twintig minuten de bal uit een corner van Mauro verwoestend achter de Rotterdamse doelman kopte. Daarna leek Feyenoord even te bezwijken. Tot vier keer over zat er wel een Rotterdams been of het gezicht doelman Bijlow tussen toen hij net op tijd uitliep op de dreigende Cijntje die op maat diep werd weggestuurd door Mauro. De ‘bevrijdende’ tweede treffer voor de Heraclieden viel dus niet, waarna de stormloop wat betijde en Feyenoord wat meer rust kreeg om orde op zaken te stellen. Tot grote kansen voor de Rotterdammers leidde dat niet, want ook Sinisterra kreeg de bal vanuit goede positie niet op het doel van Heracles-doelman Blaswich, zodat de Almelose voorsprong tot de rust standhield.

Na een ‘donderpreek’ in de kleedkamer van trainer Dick Advocaat kwamen de Feyenoorders met nieuw elan het veld in voor de tweede helft. Het was Berghuis die met een bekeken balletje de inkomende Toornstra bediende en deze haalde meteen vol uit terwijl doelman Blaswich nauwelijks reageerde vanwege de vermeende voorafgaande handsbal van Feyenoord-spits Jörgenson. Zo kwam al snel de gelijkmaker omdat scheidsrechter Makkelie de handsbal wegwuifde en de VAR ook niets deed. Dit tot ergernis van topscorer Dessers. De Belg in Almelose dienst was meer met zichzelf bezig omdat het hem de laatste wedstrijden wat tegen zit en onlangs ook nog verkondigde dat hij de laatste wedstrijden wat al te vaak wordt afgefloten wegens vermeend buitenspel dan wel een ongeoorloofd ‘spitsenduwtje’.
Het was Feyenoord dat de beuk er meer ingooide met irritatie en concentratieverlies aan Almelose zijde. En dit terwijl juist de opdracht luidde vol voor de winst te gaan. Het onder Advocaat herboren Feyenoord wilde meer dan de gelijkmaker van Toornstra. Deze was het die de vrijstaande Sinisterra bereikte met zijn pass via de hak van Rossmann en zo kon ongehinderd de 1-2 worden aangetekend op het scorebord. Dessers zag daarna zijn kopbal tegen de lat boven doelman Bijlow eindigen en even later liet de bij een corner mee opgekomen Bottighin zien dat hij het koppen nog niet verleerd is. In amper 12 minuten kon Blaswich derhalve zijn derde gang naar het net maken en kreeg Heracles het nakijken (1-3).    

Toch werd het nog een wedstrijd in het laatste kwartier. Rossmann had met zijn treffer in de eerste helft kennelijk zo de smaak te pakken dat hij de corner van Mauro vol op de slof nam en met een prachtig schot doelman Bijlow opnieuw passeerde (2-3).
Heracles gooide vol op de aanval maar kon de gelijkmaker niet achter doelman Bylow brengen tot tevredenheid van Dick Advocaat die zijn team vooral prees voor de tweede helft. “Heracles stond defensief goed en gaf voor rust niets weg. In de tweede helft heb ik de backs wat meer terug gehouden om meer vanuit het middenveld de aanval op te bouwen en dat pakte goed uit”, aldus de Rotterdamse trainer die Feyenoord weer aardig op de rails heeft gezet.

Trainer Wormuth complimenteerde zijn team gelet op het spel tegen de Rotterdammer. “Na een paar slechte wedstrijden hebben wij aan de mentaliteit gewerkt en dat hebben ze laten zien door Feyenoord op de rand van een gelijkspel te brengen. Na de 1-0 waren er kansen op meer maar gedurende 10 minuten was mijn team niet geheel scherp. Toen de 1-1 viel hebben we alle risico’s genomen en dan kan het gebeuren dat de tegenstander er wat inprikt. Prima terug gekomen tot 2-3 en spanning tot het eind. Zo hoort het bij voetbal”, aldus de Berlijner die op het punt staat voor een jaar bij te tekenen in Almelo.
Met Willem II uit staat opnieuw een zware wedstrijd voor de boeg, waarna thuis op vrijdag 7 februari de wedstrijd tegen Fortuna Sittard volgt, een wedstrijd die gewonnen moet worden!
Aanvang: 20.00 uur

Heracles Almelo - Feyenoord 2-3
(1-0)
1-0 Rossmann (19), 1-1 Toornstra (48), 1-2 Sinisterra (54), 1-3 Botteghin (57), 2-3 Rossmann (78)
Scheidsrechter: Makkelie
geel: Dessers
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Mauro Junior, Merkel (Osman/76); Van der Water, Dessers (Szöke/62), Cijntje (Konings/79)
Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Fer, Toornstra, Kökcü (Karsdorp/83); Berghuis, Jørgensen (Narsingh/77), Sinisterra (Larsson/72)

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
28-01-2020  

Veiling Grand Prix veulens tijdens CSI Twente

Podium voor fokkers en kopers uit het topsegment
 

GEESTEREN - Tijdens CSI Twente zal in samenwerking met Grand Prix Sales een bijzonder, nieuw internationaal veilingpodium voor fokkers en kopers van veulens uit het topsegment worden aangeboden.
De veiling van exclusieve spring- en dressuurveulens vindt op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli plaats op de aansprekende locatie van het Erve Maathuis in Geesteren, waar van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli ook de wereldtop bij de spring- en dressuurruiters aan de start verschijnt.

Over Grand Prix Sales
Grand Prix Sales is een nieuwe veiling voor dressuur- en springveulens in het topsegment, georganiseerd door Sannah Angenent en Marjolein Ras. Sannah Angenent over de ambities van de komende Grand Prix Sales: “CSI Twente is al jarenlang wereldwijd een begrip en gevestigd in een regio met een rijke paardenhistorie, waar horsemanship in de genen verankerd zit. Op CSI Twente kunnen wij zowel dressuur als springpaardenfokkers een internationaal veilingpodium aanbieden en klanten kunnen genieten van een Grote Prijs springen of een Grand Prix dressuur, in combinatie met een topveiling en de mogelijkheid om na een prachtige avond uit met hun favoriete veulen(s) naar huis te gaan! CSI Twente is the auction to be!”
De veilingcollectie op CSI Twente zal bestaan uit circa vijftien exclusief gefokte springveulens die na de Grote Prijs op vrijdagavond 3 juli onder de hamer komen. Vervolgens wordt op zaterdagavond 4 juli na de Grand Prix dressuur een prachtige collectie van circa vijftien dressuurveulens geveild. Het is ook mogelijk tijdens deze veilingen online te bieden. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor registreren op de website van Grand Prix Sales.

Aanmelden veulens

Marjolein Ras: “Fokkers kunnen ons altijd bellen, appen of mailen om hun veulens aan te melden. Wij staan iedereen graag te woord en houden van korte lijnen.” Tijdens de KWPN Stallion Show 2020 van deze week in de Brabanthallen te Den Bosch is zowel Sannah Angenent als Marjolein Ras op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari aanwezig om geïnteresseerde fokkers, kopers en overige belangstellenden persoonlijk te informeren. Om op de hoogte te blijven over alle ontwikkelingen rondom deze nieuwe veiling kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via de website www.grandprixsales.nl 

Over CSIO/CDI Twente 2020
Rob Maathuis, directeur van het CSI Twente, dat in 2020 zowel een CSIO als CDI organiseert, vult aan: “De Grand Prix Sales past uitstekend in onze filosofie alle geledingen uit de spring- en dressuursport op maat te bedienen. Van veulen tot toppaard en van ponyruiter tot topruiter. Alle facetten komen aan bod. Na de succesvolle organisatie van de Longines FEI Nations Cup springen en dressuur van afgelopen jaar hebben we de komende editie met de nieuwe EEF Series voor landenteams en de Grand Prix Sales wederom twee nieuwe, attractieve speerpunten.”

 

Archief
Terug naar vorige pagina