Shownieuws


Plaatsing  
 
06-11-2011  

Presentatie suite "Bomba de Cuba" Johan Bijkerk

 

ALMELO - Pianist en componist Johan Bijkerk presenteerde zondagmiddag in Leescafé De Meridiaan tijdens een optreden met zijn band de cd Jazz suite “Bomba de Cuba”. Hij schreef deze 10-delige suite nav zijn bezoek aan Cuba in 2008. Sinds 2003 bestudeerde hij de Cubaanse muziek van oa bandleider Machito en de Buena Vista Social club, met ster-pianist Ruben Gonzalez.
Voor de pauze speelde de band stukken van de nieuwe cd, na de pauze werden nieuwe composities met tango’s en milonga’s van Johan Bijkerk gepresenteerd n.a.v. zijn reis naar Buenos Aires in maart 2011. In de 8-mans formatie speelden o.a. mee de Cubaanse percussionist Marcos Betancourt en de bekende Twentse trompettist en bandleader Jan Wessels.
De Almelose burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld mocht als jazz-liefhebster het eerste exemplaar van de cd “Bomba de Cuba” ontvangen uit handen van componist en arrangeur Johan Bijkerk.

Een gastoptreden was er van danslerares Mirjam Diedrich die met haar danspartner de Argentijnse tango demonstreerde. Diedrich gaf vele jaren les in Arnhem en is nu de Tangoschool ‘Tango con Mimi’ begonnen in de lokaliteit van Dansschool Veenstra aan de Sesastraat 105 waar zij op 14 en 18 november gratis proeflessen organiseert.


Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (32 foto's)...

 
08-11-2011  

Topsport for Life Event op Zandvoort

 

ZANDVOORT – De stichting Topsport for Life organiseerde zondag op het circuit van Zandvoort samen met de Raceschool Zandvoort een event voor mensen met een levensbedreigende ziekte. In Topsport for Life werken inmiddels tientallen topsporters en ex- topsporters samen om de patiënten met levensbedreigende ziekten als kanker, CF, MS en ALS in alle opzichten een beter leven te geven en het event op Zandvoort is daarbij natuurlijk een topdag.

<< Onder de gasten ook onze eigen ‘Paparazzo’ Freek, die zoals bekend lijdt aan de ziekte ALS, een levensbedreigende progressieve ziekte waarbij de spierfuncties geleidelijk wegvallen. Zo’n 1500 landgenoten hebben de ziekte ALS en jaarlijks komen daar 500 nieuwe patiënten bij. Toch neemt het aantal niet toe, dus het rekensommetje is eenvoudig. Daarom ook de banner in de linker kolom om de stichting ALS te steunen in het support voor beter onderzoek naar de oorzaak van ALS want daarover is nog weinig bekend.

Onze ‘Paparazzo’ Freek ontmoette op Zandvoort o.a. de topsprinter van weleer Mathieu Hermans. Hermans pakte in totaal 58 overwinningen in zijn carrière en reed voornamelijk in dienst van Spaanse wielerploegen. In 1988 schreef hij maar liefst 24 overwinningen op zijn conto, waarvan 6 etappes in de Ronde van Spanje. In 1989 won hij in de Tour de France één etappe maar ook de rode lantaarn. Marco van der Hulst was de meesterknecht van Mathieu Hermans en loodste hem meestal in een goede sprintpositie. Dat deed van der Hulst ook vaak voor Jelle Nijdam.

‘Paparazzo’ Freek heeft zich dus prima vermaakt op Zandvoort en maakte als passagier dus ook nog een paar snelle rondjes op het circuit. Kijk naar de fotoreportage die hij zelf maakte m.u.v. de foto’s waar hij natuurlijk zelf op staat.
Klik ook nog even op de Link hoe u de stichting ALS kunt steunen met het winnen van een bonus en klik hier voor meer informatie over de ziekte ALS.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
11-11-2011  

Nederlands eerste rocker Andy Tielman is dood

 

RIJSWIJK - De grondlegger van de indo-rock in Nederland, Andy Tielman, is op 75-jarige leeftijd in Breda overleden. Eind jaren vijftig was The Tielman Brothers een van de eerste bands die succes hadden met rock-'n-rollmuziek.
Onbetwiste leider van de band was gitarist Andy Tielman, die een van de eerste gitaarhelden van Nederland werd. The Tielman Brothers werden ongekend populair ook in Duitsland en trokken volle zalen.
Het verhaal van The Tielman Brothers begon in 1946 in Indonesië, waar het gezin Tielman regelmatig optrad voor Nederlandse militairen. Vader  Herman Tielman was KNIL militair maar ook een begaafd musicus die zijn kinderen het musiceren bijbracht. Later werden ze ook populair bij Indonesiërs en traden ze voor de toenmalige president Soekarno.
In 1957 kwam het gezin naar Nederland. Al snel volgde de grote doorbraak. In 1958 stonden ze op de Wereldtentoonstelling in Brussel. De show die ze daar neerzetten was ongekend in Europa, met scheurende gitaren die op alle mogelijke manieren werden bespeeld. De broers bespeelden hun instrumenten achter in de nek, met voeten en tanden. Ook vlogen er regelmatig gitaren door de lucht.
Daarna kwam hun carrière pas echt van de grond met een platencontract, optredens in Duitsland en een muzikale showact in de film Paprika. Een van hun shows in Duitsland werd zelfs bezocht door The Beatles, die zelf ook door Duitsland toerden. Paul McCartney heeft daar later over gezegd dat het wilde optreden van The Tielman Brothers hun manier van optreden heeft beïnvloed.
In 1964 stapte broer Ponthon uit de band. De band bleef wel bestaan in wisselende samenstellingen, maar de magie was verbroken. Toch werden in het kielzog van The Tielman Brothers, het duo The Blue Daimonds en Anneke Grönloh populair en The Tielman Brothers waren ook de grote inspiratiebron voor de Molukse band Massada, die in de jaren '70 eveneens populair werd.
In de jaren tachtig kwam er hernieuwde belangstelling voor Andy Tielman, die als artiest in de vergetelheid was geraakt. In 2005 werd Andy Tielman ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Twee jaar geleden werd bij hem nierkanker vastgesteld. met het overlijden van Andy Tielman is het laatste bandlid overleden.

Kijk naar
filmpje 1 en filmpje 2 op You Tube

 
11-11-2011  

'Paparazzo' Freek naar de Hobbybeurs

 

HENGELO – ‘Paparazzo’ Freek ging vandaag met zijn eega mee naar de allerlaatste Huishoud Hobby Beurs die in de Expohal in Hengelo wordt gehouden en kijken is zoals u weet zijn grootste hobby!
Het Expocenter is met zijn laatste activiteiten bezig en wordt medio volgend jaar verbouwd tot het onderkomen van een groot Twents IT-bedrijf dat de hal voor dat doel al enkele jaren geleden kocht.
Het Enschedese Go Planet wordt wellicht het nieuwe onderkomen van de beursactiviteiten.
 

Fotoreportage (15 foto's)...

 
17-11-2011  

Planthof-huiskamerconcert door Karin Giphart

 

ALMELO – De Amsterdamse zangeres en auteur Karin Giphart gaf onlangs een huiskamerconcert voor de buurtvereniging De Planthof. Zij werd bij gelegenheid door de Amsterdamse cajonspeelster en zangeres Angela en de Amerikaanse Almeloër en dwarsfluitspeler Leo haar.
Het optreden voor de buurtvereniging in de huiskamer van een van de buurtbewoners werd een enorm succes en de aanwezige gasten waren laaiend enthousiast.
Karin Giphart - zus van de bekende Nederlandse schrijver Ronald - zingt bijna uitsluitend eigen repertoire en bracht ook een aantal nieuwe liederen ten gehore. Zeer in de smaak viel onder meer haar interpretatie van het aloude Zuid-Afrikaanse lied Suikerbossie ‘k wil jou hê, dat door topartiesten als Stef Bos, Christoffer Lundquist en Wasserfall is uitgebracht. De oudste uitgebrachte versie op een geluidsdrager, voor zover bekend, is van David de Lange uit 1936.
De inmiddels overleden atelierhouder en kunstschilder Herman Krikhaar uit Almelo leerde het lied kennen in zijn tijd als pursur bij de KLM en liet het in Parijs door een bevriende componist bewerken en uitbrengen, waarna het opnieuw de wereld veroverde en vaak werd gecoverd.

< Uiterst rechts Karin Giphart
- Foto: Jan Hammink, De Planthof Communicatie

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-11-2011  

Maaike is op zoek naar mannen

 

HENGELO – Maaike Heethaar, de voormalige Miss Overijssel, gaat voor de camera van TV Oost op zoek naar mannen, aansprekende mannen!
Mannen zijn er in verschillende soorten en maten. Maar wat is nou de ideale man? En welke mannen spreken de Overijsselse vrouw aan? Doet de echte man zich ouderwets tegoed aan bier en voetbal of laat hij zich gewillig opsluiten in een mannencrèche? Voormalig Miss Overijssel Maaike Heethaar gaat voor TV Oost vanaf maandag 28 november op onderzoek in het nieuwe programma ‘Maaikes Mannen’. Want Overijsselse vrouwen hebben zo hun ideeën over de ideale man, maar hoe zien de mannen dat zelf?

Maaike gaat op zoek naar Overijsselse mannen die een rolmodel zijn of die een bepaalde uitstraling of uitgesproken karakter hebben. In elke aflevering van ‘Maaikes Mannen’ maken we kennis met twee mannen, van wie er minstens één een bekende Overijsselaar is. Maaike neemt een kijkje op zijn werk maar zeker ook bij hem thuis. Wat doet hij in de badkamer aan zijn uiterlijk en hoe ziet de inhoud van zijn klerenkast eruit? Maar ook wordt gesproken over zaken als het combineren van werk en kinderen en vrijetijdsbesteding.

De gesprekken worden afgewisseld met leuke weetjes uit wetenschappelijke studies over de verhoudingen tussen mannen en vrouwen. Waar vallen vrouwen op, hoe heeft de man zich door de jaren heen ontwikkeld en waarom snappen mannen en vrouwen elkaar soms niet? En verschillen de mannen in Overijssel van die in de rest van het land?

In de eerste aflevering staat hairstylist Ad Peters uit Deventer centraal. Hij wordt zowel nationaal als internationaal als trendsetter in de haarmode beschouwd. Zijn kappers de ‘metroman’ bij uitstek of is dat vooroordeel onjuist? Verder gaat Maaike op bezoek bij oud-wielrenner Rob Harmeling uit Nijverdal. Sinds zijn actieve wielercarrière is hij actief als fabrikant van luxe spierverzorgende producten voor sporters.

Bent u of kent u een bijzondere, moderne, stoere of eigenzinnige man die het leuk zou vinden om een keer centraal te staan in ‘Maaikes Mannen’? Stuur dan een mailtje met uw motivatie en een foto naar maaikesmannen@rtvoost.nl

‘Maaikes Mannen’ is elke maandag bij TV Oost te zien om 11.35, 12.35, 13.35, 16.20, 19.20, 21.20 en 22.20 uur. Er zijn herhalingen op dinsdag om 16.40, 19.40, 21.40 en 22.40 uur en op zaterdag vanaf 11.35 uur.

 
20-11-2011  

Extase na 1-1 tegen 053 in Polmanstadion


Zeg eh, Munsterman, moeten we niet nog eens praten over perfect Ten Cate gras in die kuip van jullie!
 

ALMELO – Na de late gelijkmaker van talent Duarte tegen FC Twente ‘ontplofte’ het publiek in het Polmanstadion en verkeerde in extase. De hele wedstrijd had Heracles goed partij gegeven en was in de eerste helft zelfs beter dan 053 dat in de tweede helft een overwicht had. Even niet opletten in de verdediging zorgde er voor dat de jarige Wisgerhof bijna tot matchwinner voor 053 kon worden uitgeroepen maar een één-tweetje tussen Veijinovic en Duarte in blessuretijd voorkwam dat.
Munsterman toostte na afloop nog wel even maar zoals Jan Smit in Sportstudio al zei; ‘Er waren opeens heel veel verjaardagen in 053’.
Dat maakte de vreugde onder allen met een ‘Hart voor Heracles’ er niet minder op.

Fotoreportage: ‘Paparazzo’ Freek

Fotoreportage (14 foto's)...

 
25-11-2011  

Opname TV Oost serie 'Groote Markt 30' van start


Ilse Warringa als serveerster en Laus Steenbeeke als uitbater
 

HENGELO - Komende maandag gaan in de studio van RTV Oost in Hengelo de opnamen van start van de nieuwe comedyserie ‘Groote Markt 30’. De afgelopen week is al druk gerepeteerd voor de serie, die vanaf het voorjaar van 2012 te zien zal zijn bij TV Oost. ‘Groote Markt 30’ speelt zich af in een Overijsselse kroeg en belicht op humoristische wijze het wel en wee van de gasten en het personeel. Er komen in eerste instantie zestig afleveringen van elk vijftien minuten, bij succes zullen meer afleveringen worden gemaakt. Vandaag kwam de cast in zijn geheel bij elkaar voor de aftrap van de serie, waarbij ook definitief alle bijrollen bekend zijn gemaakt.

De rol van kroegbaas Geert zal worden vertolkt door Laus Steenbeeke, bekend van ‘Het Klokhuis’ en ‘'t Schaep met de 5 pooten’. Zijn tegenspeelster is Ilse Warringa in de rol van barjuffrouw Hanna. Jan Riesewijk (bekend als ‘Mans’ uit de succesvolle regiosoap ‘Van Jonge Leu en Oale Groond’) en de uit Hengelo afkomstige stand-up comedian Jeffrey Spalburg spelen de vaste klanten Wilco en Wesley. Andere rollen worden vertolkt door Karlijn Koel (Geerts dochter Mireille), Wim Schluter (raadslid Sjak Balvert), Toos Ligtenberg (echtgenote Simone Balvert) en Magda Nij Bijvank (Suus, de zus van Hanna).

Groote Markt 30’ wordt geregisseerd door Jan Albert de Weerd, producent is Ingmar Menning. Het scenario van ‘is geschreven door een team van regionale schrijvers onder leiding van scenarist Ger Apeldoorn, bekend van comedyseries als ‘Het zonnetje in huis’ en ‘Sam Sam’.


Een samenvatting van het verhaal van de serie. (pdf)

 
27-11-2011  

Goeie Tukkers zijn geen Motherf*ckers

 

HAAKSBERGEN - Al enige tijd gonst het nabij de Duitse grens van de geruchten over een musical met medewerking van cabaretiers André Manuel, Ernest Beuving en Thijs Kemperink. Volgens betrouwbare bronnen uit de Randstad, zal de première van dit spektakelstuk plaatsvinden in Enschede, de hoofdstad van de Achterhoek. Andere bronnen reppen over een cross-over tussen cabaret en stand-up, waarbij cabaretier/zanger/gitarist/columnist André Manuel uit de kast komt als stand-upper, zanger/cabaretier/ imitator en persiflator Ernest Beuving als gedoogtukker de kast ingaat en er samen met Arie Boomsma weer uit komt, terwijl standupper/cabaretier Thijs Kemperink het tweetal zal begeleiden op piano, basgitaar, drums en fagot. De waarheid ligt ditmaal in het midden: De heren Beuving, Manuel en Kemperink hebben nog geen flauw idee wat ze op de planken gaan brengen. Impresariaat Geen Idee werd vervolgens ingehuurd om dit “concept” te verkopen aan kroegen, buurthuizen, klaverjasclubs, theaters, openluchttheaters, speeltuinverenigingen en blijf van me lijf-huizen met een entreeprijs die voor iedereen is te betalen.
In mei 2012 gaat het trio try-outen en iedereen kan nu al boeken voor mei 2012 en mei 2013.
Wat er op de posters moet komen te staan?
Entree: €.10.--

< Ernest Beuving - Foto: Erik Schaddelee


*André Manuel (ex-Fratsen, ex-Krang)
Ernest Beuving (bijna:ex-Ernesto, Marcellino en Wilfried Finkers)
Thijs Kemperink (ex-The Drapes)

 
28-11-2011  

Oldenzaalse Ellen Peters wint Talentenjacht

 

ENSCHEDE – De Oldenzaalse fluitiste Ellen Peters is zaterdag jl. in de Arke Zaal van het Muziekcentrum winnaar geworden van de Talentenjacht Twente. In een spannende finale was de tweede plaats voor danser Elise de Heer uit Enschede en jeugdkoor Multiple Voices uit Enschede werd derde.

De prijzen werden uitgereikt door Ineke Tierie vanuit de organisatie Pleinconcert Almelo. Een optreden tijdens dit evenement is onderdeel van de gewonnen prijs. www.pleinconcert.nl

In de voorrondes waren uit 34 kandidaten zeven finalisten gekozen die hebben gestreden om de drie te winnen prijzen. De prijzen van €1.500,- €1.000,- en €750,- werden als beurs uitgereikt en gaan besteed worden voor de verdere ontwikkeling van het talent.

Deelnemers waren muzikanten en dansers in de leeftijdsgroep t/m 18 jaar, solistisch of in groepsverband waarin alle muziek- en dansstijlen aan bod komen. Een voorwaarde was dat de deelnemers wonen, op school gaan of werken in Twente.
De organisatie was in handen van de Muziekschool Twente.

 
28-11-2011  

'Heeren van Almelo' timmeren aan de weg

 

ALMELO – Ze timmeren aardig aan de weg de vier zangtalenten uit Almelo. Bekend onder de naam ‘Heeren van Almelo’ maar ook onder de naam 4Fun een naam die de boys vooral in het buitenland gebruiken.
Begin september trokken ze naar Paquera op Majorca - we schreven er al eerder over - voor een viertal optredens en mede daardoor was er onlangs een groots optreden tijdens een Rockfestival in Kamen Duitsland. Ook daar ging de zaal volledig uit haar dak. En ja, dat hitje over Heracles Almelo maakt ook naam, want de successen van de Almelose voetbalclub zijn ook in de rest van Europa niet onopgemerkt gebleven net zoals 4Fun.


Succes op Rockfestival in Kamen (D)

Fotoreportage (7 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina