Shownieuws


Plaatsing  
 
25-11-2011  

Opname TV Oost serie 'Groote Markt 30' van start


Ilse Warringa als serveerster en Laus Steenbeeke als uitbater
 

HENGELO - Komende maandag gaan in de studio van RTV Oost in Hengelo de opnamen van start van de nieuwe comedyserie ‘Groote Markt 30’. De afgelopen week is al druk gerepeteerd voor de serie, die vanaf het voorjaar van 2012 te zien zal zijn bij TV Oost. ‘Groote Markt 30’ speelt zich af in een Overijsselse kroeg en belicht op humoristische wijze het wel en wee van de gasten en het personeel. Er komen in eerste instantie zestig afleveringen van elk vijftien minuten, bij succes zullen meer afleveringen worden gemaakt. Vandaag kwam de cast in zijn geheel bij elkaar voor de aftrap van de serie, waarbij ook definitief alle bijrollen bekend zijn gemaakt.

De rol van kroegbaas Geert zal worden vertolkt door Laus Steenbeeke, bekend van ‘Het Klokhuis’ en ‘'t Schaep met de 5 pooten’. Zijn tegenspeelster is Ilse Warringa in de rol van barjuffrouw Hanna. Jan Riesewijk (bekend als ‘Mans’ uit de succesvolle regiosoap ‘Van Jonge Leu en Oale Groond’) en de uit Hengelo afkomstige stand-up comedian Jeffrey Spalburg spelen de vaste klanten Wilco en Wesley. Andere rollen worden vertolkt door Karlijn Koel (Geerts dochter Mireille), Wim Schluter (raadslid Sjak Balvert), Toos Ligtenberg (echtgenote Simone Balvert) en Magda Nij Bijvank (Suus, de zus van Hanna).

Groote Markt 30’ wordt geregisseerd door Jan Albert de Weerd, producent is Ingmar Menning. Het scenario van ‘is geschreven door een team van regionale schrijvers onder leiding van scenarist Ger Apeldoorn, bekend van comedyseries als ‘Het zonnetje in huis’ en ‘Sam Sam’.


Een samenvatting van het verhaal van de serie. (pdf)

Archief
Terug naar vorige pagina