Shownieuws


Plaatsing  
 
09-09-2011  

Euroton tijdens gala voor Kans voor een Kind


Tom Egbers kan het nog niet vatten, één euroton!
Bij veilingmeester Jan Smit moet de adrenaline nog zakken.

Foto: Eric Brinkhorst
 

DE LUTTE – Het Benefietgala voor de stichting Kans voor een Kind in Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte heeft maar liefst 100.000 euro opgebracht. Veilingmeester Jan Smit liet zich van zijn beste kant zien en klopte de opbrengst van de veilinggoederen naar ongekende hoogte. Hoogtepunt was wel het ‘afkloppen’ van vier beschikbaar gestelde Magnumflessen wijn met VIP-arrangement in Oostenrijk. Elke fles ging voor 8000 euro over in andere handen. Maar Smit zou Smit niet zijn als het hem te na komt. Zo ‘mepte’ de veilingmeester (en Heracles Almelo voorzitter) - na veel praten - het voetbalshirt van Willie Overtoom toch 100 euro hoger af dan het shirt van Wout Brama. Beide shirts, voorzien van de handtekeningen van de spelers van Heracles Almelo en FC Twente leverden een totaal van 3300 euro op. Ook uit wielerland gingen de nodige gesigneerde shirts over tafel zoals o.a. het gele tricot uit de Tour de France van Cadel Evans. Lezingen van trainer Gertjan Verbeek en scheidsrechter Björn Kuipers vonden ook gretig aftrek net als kunstwerken van Twentse kunstenaars en een prachtig sieraad van Diede Perrier.
Studio Sport presentator Tom Egbers presenteerde de avond en de beentjes gingen in De Bloemenbeek nog flink van de vloer onder de tonen van het toporkest Beethoven.

Fotoreportage: Eric Brinkhorst Fotografie en ‘Paparazzo’ Freek

Fotoreportage (83 foto's)...

 
11-09-2011  

Goede stemming rondom Heracles-Ajax

 

ALMELO – Zowel voor als na de wedstrijd tegen Ajax was de stemming in de Businessroom niet stuk te krijgen. Ondanks de 2-3 nederlaag was men content met het vertoonde spel en was het verschil uiteindelijk ene Eriksen die de Amsterdammers ietsje beter liet spelen en een plaag was voor de Heraclieden. Daar kwam bij dat Pasveer zijn dag niet had, maar dat werd hem vergeven want hij redt ook wel eens wedstrijden.
‘Paparazzo’ Freek vermaakte zich eveneens en prikte een vorkje mee aan tafel bij de Huzink ‘brothers’ die grootse plannen hebben voor de Rally Parijs-Dakar in januari a.s.
Voor oud- masseur en Heracles gastheer Willem Hoevers kon de week toch al niet meer stuk na de prachtige Gala-avond voor de stichting ‘Kans voor een Kind’ donderdag jl. in De Bloemenbeek in De Lutte.

Fotoreportage: ‘Paparazzo’ Freek

Fotoreportage (15 foto's)...

 
14-09-2011  

Schokkende campagnestart spierziekte ALS

 

AMSTERDAM/ALMELO – Donderdag 15 september start de campagne ‘Vecht mee tegen ALS’. In deze confronterende campagne staat de patiënt centraal. De spierziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose, kortweg ALS, is geen ziekte die breed bekend is onder de Nederlandse burgerij. Toch sterven er jaarlijks vijfhonderd patiënten aan deze uiteindelijk dode spierziekte waarbij sluipen-derwijze alle spierfuncties uitvallen.
Ronduit schokkend was dinsdagavond een filmpje in het VARA-programma ‘De Wereld Draait Door’ waarin ex- hockeyinternational Theodoor Doyer postuum de hoofdrol speelde en vertelde over de ziekte ALS die ook hem had getroffen. Het filmpje eindigde met de woorden: ‘Als u dit ziet, ben ik inmiddels overleden’.

Aan de campagne werken in totaal negen ALS-patiënten mee, waarvan er inmiddels twee zijn overleden. Deze twee personen bepalen het beeld van de eerste campagne-uitingen. Dit zijn Theodoor Doyer, oud-hockeyinternational op Olympisch niveau, en Conny Deenik die vier maanden geleden aan ALS is overleden. De uitingen van de nu nog in leven zijnde ALS-patiënten worden pas na hun overlijden ingezet in de campagne. De campagne bestaat uit print, rtv-commercials, billboards, bioscoopreclame, internetbanners, posters en een social media- en PR-campagne.

Op AlmeloNieuws.nl vindt u in de linker banner-kolom al enige tijd een Link waarbij u meer informatie over de stichting ALS kunt lezen. Ook kunt u de stichting ALS helpen door op de stichting te STEMMEN bij het verkrijgen van extra fondswerving van 50.000 euro uit het 3M Fonds. Het bedrijf dat naast het leveren van kantoorartikelen ook jaarlijks meerdere goede doelen steunt.
AlmeloNieuws.nl richt zich op de stichting ALS omdat ook wij ter redactieburelen geconfronteerd werden met de bij velen onbekende ziekte ALS, die helaas onze ‘Paparazzo’ Freek in zijn greep heeft gekregen, de man die regelmatig deze showrubriek vult met fotoreportages van o.a. Heracles en show- en business-bijeenkomsten!
Temeer richten wij ons op de stichting ALS omdat de pharma-industrie de dodelijke ziekte niet financieel interessant genoeg vindt. De onderzoeken ter bestrijding van ALS vinden helaas daarom alleen maar plaats via de medische faculteiten.
Mocht u op voorhand al een donatie willen doen voor verder onderzoek naar de spierziekte ALS, kan dat hier.
Voor de huidige patiënten, zo'n 1500 medeburgers, komt die hulp helaas te laat. Jaarlijks komen er ongeveer 500 nieuwe ziektegevallen bij, zodat uw gift zeker niet verspild wordt.

 
26-09-2011  

Sprankelend jubileumfeest 100 jaar Ter Steege


Omwille van privacy zijn verder geen foto's beschikbaar.
 

ALMELO/RIJSSEN – Vrijdag en zaterdag jl. vierde de Ter Steege Groep uit Rijssen haar 100-jarig jubileum. Op 23 september waren alle klanten en relaties van de Ter Steege Groep van harte welkom op het Indië-terrein in Almelo. Op 24 september was het de beurt aan alle medewerkers en hun gezinsleden.

De Ter Steege Groep is een echt familiebedrijf en bestaat anno 2011 uit de divisies Industrie, Handel, Vastgoed en Bouw. Hier binnen opereren meer dan 30 zelfstandige werkmaatschappijen met circa 900 medewerkers.
Beide feesten werden gehouden op het Indië-terrein in Almelo, waar Ter Steege een compleet nieuwe wijk gaat ontwikkelen. De karakteristieke oude textielhallen waren omgetoverd tot een fantastische feestlocatie in bouwsfeer.

Vrijdag 23 september kregen de relaties van Ter Steege onder leiding van dagvoorzitster Karin Bloemen een afwisselend programma voorgeschoteld. Na een spetterende openingsact leidde algemeen directeur Hans ter Steege de genodigden door de historie van het 100-jarig bestaan. Hij benadrukte in zijn toespraak de kracht van een familiebedrijf en het belang van familiebedrijven voor de economie. Verder ging hij in op de kernwaarden die de Ter Steege Groep kenmerken, zoals: eerlijk, nuchter en initiatiefrijk. Tenslotte sprak Ter Steege het vertrouwen uit dat, ondanks de economisch moeilijke omstandigheden, de organisatie samen met de medewerkers klaar is voor de toekomst.
Het programma werd vervolgd met twee markante sprekers. Wouter de Vries, bekend marketeer, wist op humoristische wijze de aanwezigen te boeien met zijn lezing over radicale innovatie. Theo Rietkerk, Overijssels gedeputeerde, gaf in zijn lezing aan hoe belangrijk de bouwsector en innoveren is voor Overijssel, en met name Twente.
Na een geanimeerd optreden van Niek Boes (the art of voice) en Karin Bloemen, werd in een ongedwongen en gezellige sfeer het feest voortgezet.

Zaterdag 24 september was een waar familiefeest voor alle medewerkers en hun gezinsleden. Zij konden zich buiten op het Indië-terrein uitstekend vermaken met allerlei soorten kermisattracties. Zo kon bijvoorbeeld op 60 meter hoogte in een hijskraan de omgeving van Almelo worden verkend.
Namens alle medewerkers overhandigde de heer Koos Veneklaas een cadeau aan de familie in de vorm van een geschilderd portret van de heer Arend Jan ter Steege. Arend Jan ter Steege leidde ruim 40 jaar de Ter Steege Groep en zorgde voor diversificatie in de huidige omvang. Hij is nog steeds actief in de rol van commissaris.
Een grandioos optreden van Nick & Simon zorgde voor een perfecte afsluiting. De sfeer en de onderlinge saamhorigheid bevestigen dat de medewerkers voor Ter Steege het belangrijkste kapitaal is.

In november dit jaar gaan een 13-tal medewerkers van de Ter Steege Groep in het kader van het 100-jarig bestaan naar Kenia. Zij gaan daar belangeloos een steen bijdragen aan de bouw van een aantal woningen. Op deze wijze hoopt Ter Steege, door onderdak te bieden aan 12 kwetsbare families, de leef- en hygiënische omstandigheden aanzienlijk te verbeteren.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-09-2011  

Cuby – van de Blizzards – is dood

 

ROLDE - Muzikant en blueszanger Harry Muskee is maandagavond op 70-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager en goede vriend Albert Haar maandagavond bekend gemaakt.

Muskee was vooral bekend als leadzanger van de bluesband Cuby and the Blizzards. Hij overleed in zijn woonplaats Rolde aan de gevolgen van kanker. Muskee (Assen, 1941) stond in jaren zestig aan de basis van Cuby and the Blizzards. De band bracht, met zanger Harry, Nederland niet alleen de bluesmuziek. Maar iedereen wist ook ineens van het Drentse dorpje Grolloo, waar de muzikanten in Harry's boerderij werkten en vaak ook woonden.

Harry Muskee pionierde tijdens zijn schooltijd wat met muziek, waarbij de jazz vooral de overhand had. De aankoop van een LP van John Lee Hooker maakte dat hij een andere richting insloeg en in 1964 toetrad tot de band Rocking Strings van gitarist Eelco Gelling. Door de naamsverandering was Cuby & The Blizzards geboren. De bezetting bestond toen uit Harry Muskee (zang), Eelco Gelling (gitaar), Nico Schröder (bas), Hans Kinds (slaggitaar) en Wim Kinds (drums). In 1965 volgde de eerste studio-opname met de single Stumble And Fall/I'm So Restless. Vele hits volgden en zelfs werd in 1967 een tournee afgewerkt met Van Morrison, die eveneens een jaartje zijn heil zocht in Grolloo voordat hij terugkeerde in Them.
In die jaren stond Cuby & The Blizzards in Almelo met regelmaat op het podium in De Kei aan de Bornsestraat. Ook Them met van Morrison stond er destijds op het podium en zo leerde Van Morrison ook Cuby & The Blizzards kennen.

Cuby & The Blizzards haalde de Nederlandse Top 40 met onder meer Window of my Eyes, Another Day Another Road en het rauwe Appleknockers Flophouse. Ook de albums scoorden goed. De lp Groeten uit Grollo kreeg een bijna mythische status en groeide uit tot een verzamelobject.

Omdat hij decennialang de bluesmuziek (en de provincie Drenthe) op de kaart heeft gezet, ontving Muskee talloze prijzen, erkenningen, plaquettes en onderscheidingen.Het legendarische boerderijtje in Grolloo, de bakermat van de Nederlandse blues, is sinds kort ingericht als C+B Museum.

 
29-09-2011  

Geslaagde Horeca Relatiedagen Hardenberg

 

HARDENBERG – In de Evenementenhal Hardenberg vonden van 26 t/m 28 september jl. de Horeca Relatiedagen plaats. De Horeca Relatiedagen zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het trefpunt in Oost Nederland van ondernemers in de Horeca, Recreatie, Zorginstellingen & Catering die inspiratie en ideeën willen opdoen.
De beurs bood naast demonstraties in de nieuwste kooktechnieken, workshops in social media, horecaquizzen en een optreden van Rene Karst ook presentaties van landelijke merken, regionale horeca- en drankengroothandels en een uitgebreid aanbod versspecialisten.

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (22 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina