Shownieuws


Plaatsing  
 
26-09-2011  

Sprankelend jubileumfeest 100 jaar Ter Steege


Omwille van privacy zijn verder geen foto's beschikbaar.
 

ALMELO/RIJSSEN – Vrijdag en zaterdag jl. vierde de Ter Steege Groep uit Rijssen haar 100-jarig jubileum. Op 23 september waren alle klanten en relaties van de Ter Steege Groep van harte welkom op het Indië-terrein in Almelo. Op 24 september was het de beurt aan alle medewerkers en hun gezinsleden.

De Ter Steege Groep is een echt familiebedrijf en bestaat anno 2011 uit de divisies Industrie, Handel, Vastgoed en Bouw. Hier binnen opereren meer dan 30 zelfstandige werkmaatschappijen met circa 900 medewerkers.
Beide feesten werden gehouden op het Indië-terrein in Almelo, waar Ter Steege een compleet nieuwe wijk gaat ontwikkelen. De karakteristieke oude textielhallen waren omgetoverd tot een fantastische feestlocatie in bouwsfeer.

Vrijdag 23 september kregen de relaties van Ter Steege onder leiding van dagvoorzitster Karin Bloemen een afwisselend programma voorgeschoteld. Na een spetterende openingsact leidde algemeen directeur Hans ter Steege de genodigden door de historie van het 100-jarig bestaan. Hij benadrukte in zijn toespraak de kracht van een familiebedrijf en het belang van familiebedrijven voor de economie. Verder ging hij in op de kernwaarden die de Ter Steege Groep kenmerken, zoals: eerlijk, nuchter en initiatiefrijk. Tenslotte sprak Ter Steege het vertrouwen uit dat, ondanks de economisch moeilijke omstandigheden, de organisatie samen met de medewerkers klaar is voor de toekomst.
Het programma werd vervolgd met twee markante sprekers. Wouter de Vries, bekend marketeer, wist op humoristische wijze de aanwezigen te boeien met zijn lezing over radicale innovatie. Theo Rietkerk, Overijssels gedeputeerde, gaf in zijn lezing aan hoe belangrijk de bouwsector en innoveren is voor Overijssel, en met name Twente.
Na een geanimeerd optreden van Niek Boes (the art of voice) en Karin Bloemen, werd in een ongedwongen en gezellige sfeer het feest voortgezet.

Zaterdag 24 september was een waar familiefeest voor alle medewerkers en hun gezinsleden. Zij konden zich buiten op het Indië-terrein uitstekend vermaken met allerlei soorten kermisattracties. Zo kon bijvoorbeeld op 60 meter hoogte in een hijskraan de omgeving van Almelo worden verkend.
Namens alle medewerkers overhandigde de heer Koos Veneklaas een cadeau aan de familie in de vorm van een geschilderd portret van de heer Arend Jan ter Steege. Arend Jan ter Steege leidde ruim 40 jaar de Ter Steege Groep en zorgde voor diversificatie in de huidige omvang. Hij is nog steeds actief in de rol van commissaris.
Een grandioos optreden van Nick & Simon zorgde voor een perfecte afsluiting. De sfeer en de onderlinge saamhorigheid bevestigen dat de medewerkers voor Ter Steege het belangrijkste kapitaal is.

In november dit jaar gaan een 13-tal medewerkers van de Ter Steege Groep in het kader van het 100-jarig bestaan naar Kenia. Zij gaan daar belangeloos een steen bijdragen aan de bouw van een aantal woningen. Op deze wijze hoopt Ter Steege, door onderdak te bieden aan 12 kwetsbare families, de leef- en hygiënische omstandigheden aanzienlijk te verbeteren.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina