|
|
AMSTERDAM/ALMELO – Donderdag 15 september start de campagne ‘Vecht mee tegen ALS’. In deze confronterende campagne staat de patiënt centraal. De spierziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose, kortweg ALS, is geen ziekte die breed bekend is onder de Nederlandse burgerij. Toch sterven er jaarlijks vijfhonderd patiënten aan deze uiteindelijk dode spierziekte waarbij sluipen-derwijze alle spierfuncties uitvallen.
Ronduit schokkend was dinsdagavond een filmpje in het VARA-programma ‘De Wereld Draait Door’ waarin ex- hockeyinternational Theodoor Doyer postuum de hoofdrol speelde en vertelde over de ziekte ALS die ook hem had getroffen. Het filmpje eindigde met de woorden: ‘Als u dit ziet, ben ik inmiddels overleden’.
Aan de campagne werken in totaal negen ALS-patiënten mee, waarvan er inmiddels twee zijn overleden. Deze twee personen bepalen het beeld van de eerste campagne-uitingen. Dit zijn Theodoor Doyer, oud-hockeyinternational op Olympisch niveau, en Conny Deenik die vier maanden geleden aan ALS is overleden. De uitingen van de nu nog in leven zijnde ALS-patiënten worden pas na hun overlijden ingezet in de campagne. De campagne bestaat uit print, rtv-commercials, billboards, bioscoopreclame, internetbanners, posters en een social media- en PR-campagne.
Op AlmeloNieuws.nl vindt u in de linker banner-kolom al enige tijd een Link waarbij u meer informatie over de stichting ALS kunt lezen. Ook kunt u de stichting ALS helpen door op de stichting te STEMMEN bij het verkrijgen van extra fondswerving van 50.000 euro uit het 3M Fonds. Het bedrijf dat naast het leveren van kantoorartikelen ook jaarlijks meerdere goede doelen steunt.
AlmeloNieuws.nl richt zich op de stichting ALS omdat ook wij ter redactieburelen geconfronteerd werden met de bij velen onbekende ziekte ALS, die helaas onze ‘Paparazzo’ Freek in zijn greep heeft gekregen, de man die regelmatig deze showrubriek vult met fotoreportages van o.a. Heracles en show- en business-bijeenkomsten!
Temeer richten wij ons op de stichting ALS omdat de pharma-industrie de dodelijke ziekte niet financieel interessant genoeg vindt. De onderzoeken ter bestrijding van ALS vinden helaas daarom alleen maar plaats via de medische faculteiten.
Mocht u op voorhand al een donatie willen doen voor verder onderzoek naar de spierziekte ALS, kan dat hier.
Voor de huidige patiënten, zo'n 1500 medeburgers, komt die hulp helaas te laat. Jaarlijks komen er ongeveer 500 nieuwe ziektegevallen bij, zodat uw gift zeker niet verspild wordt. |