Shownieuws


Plaatsing  
 
02-07-2011  

Gezellig Ruiterbal tijdens Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO - Zo romdom de Almelose Ruiterdagen is het ruiterbal voor de deelnemers een moment van ontspanning op dagen van harde arbeid en sportieve strijd. Amazones, ruiters en publiek vermaken zich dan uitstekend op deze speciale avond.  'Paparazzo' Freek en Coen Mulder namen de feestgangers in het vizier en drukten af.
 

Fotoreportage (74 foto's)...

 
03-07-2011  

Juan Niks brengt 2e Single-CD uit

 

ALMELO – De Almelose jeugdige zanger Juan Niks heeft nog net voor de zomervakantie zijn 2e Single-CD uitgebracht onder de titel ‘Ik lees het in je lach’.
In januari jl. bracht de leerling van het AOC in Almelo zijn 1e Single-CD uit met de titel ‘Ik kijk omhoog’ een nummer dat nu als tweede nummer op de Single-CD staat. De tekst en muziek is van Niels Lingbeek en de nummers zijn opgenomen in de Mastersound Studio in Eelde. Het nieuwe nummer ‘Ik lees het in je lach’ is een vrolijke meezinger en kan met de vakantie voor de deur zo maar een zomerhit worden.
Juan’s schoolvriend Levi Brunsman maakte ook nu de bijbehorende clip.
Luister en zing mee via YouTube.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-07-2011  

Rondom de Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO – De Almelose Ruiterdagen is een fenomeen in de vaderlandse hippische sport. In 45 jaar is het evenement uitgegroeid tot een der grootste hippische evenementen in Europa. Een evenement van de grote getallen mede omdat uit geheel Nederland duizenden amazones en ruiters naar Almelo komen en volgens eerdere onderzoeken door de gemeentelijke afdeling Onderzoek & Statistiek een economische besteding naar de regio brengt van zo’n 700.000 euro. Een evenement dat rendement brengt en dat kan dus haast geen organisatie van welk ander evenement ook zeggen. Publieksvriendelijk bovendien omdat geen entree wordt geheven en de consumptieprijzen alleszins redelijk zijn, want waar koop je een pistoletje kaas van 1,80 euro en dat zelfs van Delifrance.
In 10 dagen ruitersport stonden ruim 750 pony’s en 1560 paarden op de startlijsten, goed voor een totaal aantal starts dat de 11.000 te boven gaat. Dat betekende eveneens duizenden paardentransporten naar en van Almelo en vele overnachtingen in hotels, campings en boerenerven in de regio.
Het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand heeft een All weather bodem op zowel het springterrein als het dressuurterrein en de losrijpistes van in totaal 2,5 ha. en nergens in Europa wordt die omvang geëvenaard. De Swanenbergbodem, waarin gerecycled kunstgras is verwerkt, is NOC/NSF goedgekeurd en is mede reden voor de sporters om graag in Almelo te willen rijden. Ook steeds meer topruiters ziet men er om die reden aan de start met talentvolle jonge paarden. Daar is de organiserende stichting blij mee want mede daardoor is de sponsorlijst groot, ziet de gemeente de belangen en staat het hippische evenement stevig in de steigers.
De fotografen van AlmeloNieuws.nl maakten de bijgaande reportage.
(Klik hier voor alle foto’s van Coen Mulder en hier van Jan Bril)

Fotoreportage (91 foto's)...

 
04-07-2011  

Vroege start activiteiten rondom de Profronde


Voorzitter Egbert Willems (r) met de Graaf van Rechteren en zijn echtgenote
Foto: Marijn Backx
  ALMELO - Een vroege start dit jaar van activiteiten rondom de Profronde Almelo. Woensdagavond 22 juni werden de grote sponsoren van het wielercriterium al onthaald op een ontspannen netwerkbijeenkomst en walking dinner. Gelet op de grote toestroom was het een goedgekozen ‘change of plans´ van het Profronde bestuur.

Het was traditie dat de belangrijke financiële steunpilaren van de Profronde Almelo op de dag van de koers zelf rond vijf uur in het Theaterhotel werden ontvangen voor een diner in het gezelschap van wat profrenners, de rondemiss en bestuursleden. Maar de laatste jaren wrong die opzet; in het programma werd de eerste koers van de dag (de wedstrijd voor damesprofs) steeds belangrijker. Sponsoren wilden daar ook wel bij zijn. Bestuursleden evenzeer, al was het maar om ook het grote aantal gasten voor de VIP tent welkom te heten. En die twee dingen rond de klok van vijf uur, bleken steeds moeizamer te combineren.
Lees verder...

 
05-07-2011  

Herman Nijhof (Nijhof & Wassink) 75 jaar

 

WIERDEN – Transportondernemer Herman Nijhof (Nijhof & Wassink - Rijssen) kreeg van collega-transportondernemer Henk Bolk een taart aangeboden vanwege zijn 75e verjaardag. Beiden doen al jaren zaken met elkaar en hebben ook waardering voor elkanders ondernemerschap. Zo koopt Bolk met regelmaat trucks bij de Volvo-dealer voor Noord en Oost Nederland, dat eveneens tot de Nijhof & Wassink Groep behoort.
Er ging zelfs jaren geleden het verhaal rond dat Bolk bij Nijhof het kantoor binnenliep om een bestelling te annuleren met het gezegde; “Zeg Herman, die drie Volvo’s, dat geet neet deur, dat wordt Mercedessen”. Nijhof ontplofte en alles vloog door het kantoor. Bolk ontvluchtte het kantoor maar de grap van Bolk had alles te maken met de Wierdense bijnaam van Herman Nijhof. Uiteraard ging de bestelling wel door, want de wederzijdse waardering en samenwerking is al sinds jaar en dag groot. Beiden zijn bijvoorbeeld ook partner in containeroverslag CTT in de Hengelose haven. 
‘Paparazzo’ Freek toog met Bolk naar Wierden en legde e.e.a. vast.

‘Paparazzo’ Freek toog met Henk Bolk naar de Wierdense woning van Nijhof en legde e.e.a. vast.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
05-07-2011  

Miss Profronde Almelo op TV

 

AMSTERDAM - Op het sfeervolle Westergasterrein in Amsterdam vinden iedere avond de opnamen plaats van RTL7 Tour du Jour. Presentator Wilfred Genee ontvangt samen met sidekicks en Tour-veteranen Gert Jakobs en Danny Nelissen uiteenlopende gasten om de laatste etappe te bespreken.
Vanuit heel Nederland komt elke dag een andere Rondemiss haar eigen koers promoten.
Donderdag 7 juli wordt Wilfred Genee geassisteerd door Miss Profronde Almelo, Estrella Brand in het nieuw gestoken door La Suite.
De uitzending is donderdag a.s. om 20.30 uur op RTL 7.

Estrella Brand uit Bentelo treedt dit jaar in de voetsporen van de korbalinternational Kim Cocu als Rondemiss van de Profronde Almelo. De dan 17-jarige VWO leerlinge eindigde onlangs op de derde plaats bij de Miss Overijssel verkiezingen. Ze krijgt als Rondemiss veel representatieve taken en maakt op de dag van het wielercriterium haar opwachting op tal van locaties.

De donkerharige schoonheid uit Bentelo práát niet over wielrennen, ze doet het. Ze fietst dagelijks naar school, maar pakt daarnaast zeker twee keer per week de racefiets voor een tocht van zeker vijftig kilometer, al dan niet met haar vader die jaren geleden getalenteerd renner was. Ze vindt het fietsen heerlijk, en kan zich alles voorstellen bij de passie en inzet van de profrenners. ´De snelheid geeft een kick en een gevoel van vrijheid.´

Het verzoek om op te treden als Rondemiss bij het grote Almelose criterium is één van de opdrachten die Estrella over hield aan de miss verkiezing. Ze geniet er van met volle teugen. ´Ik ben wel iemand die snel zegt: ´Dat wil ik wel…daarna denk ik pas: zou ik het wel kunnen?´

Estrella Brand zal op de dag van de Profronde de gasten ontvangen, maakt haar opwachting in het Theaterhotel bij de afsluiting van tc Tubantia´s lezerstour, is present bij het voorstellen van de renners, maakt een tocht in de cabrio over het parcours en is de hele avond vervolgens in de VIP tent tot het moment dat de winnaar gehuldigd wordt. Ook die taak neemt ze voor haar rekening.

Een interview met Estrella Brand verschijnt in augustus in het glossy magazine van de Profronde Almelo dat huis aan huis wordt verspreid.

 
06-07-2011  

Miss Overijssel weekje in Thailand

 

ALMELO – De organisatie van de Miss Holland Verkiezing 2011 was met de provinciale winnaars een weekje naar Thailand om de ‘meiden’ voor te bereiden op de landelijke finale en natuurlijk om een fotoshoot te maken.
‘Paparazzo’ Freek kreeg daarom van de Almelose fotograaf Willem van Walderveen, vergezeld van de beste wensen, een foto gemaild waarop de ‘meiden’ op het zonovergoten Thaise strand poseren.
Die foto willen wij u niet onthouden.

Foto: Willem van Walderveen

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-07-2011  

'Paparazzo' Freek bij persdag Heracles

 

ALMELO – Tijdens de persdag van Heracles Almelo keken ‘Paparazzo’ Freek en fotograaf Jan Bril wat meer om zich heen en legden ook de bijgaande beelden van het randgebeuren vast.
 

Fotoreportage (33 foto's)...

 
10-07-2011  

Shanty populair in Beeklustpark Almelo

 

ALMELO – In het Beeklustpark was zondagmiddag jl. de bühne vrij voor een optreden van het dameskoor De Schellevissen en shantykoor De Oostvaarders. Beide Almelose koren genieten steeds meer populariteit en dat was te merken aan het aantal bezoekers. Liefst 750 stoelen waren niet toereikend om iedereen een zitplaats te kunnen geven zodat een deel van het publiek zich in het zonovergoten droge gras neervlijde.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Bekijk hier alle 49 foto's van Coen)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
11-07-2011  

Dit jaar 3 winnaressen bij Miss Nederland

 

NIJKERK – De 19-jarige Miss Overijssel Feike Huisman uit Holten heeft het niet gered om zondag tijdens de finale van de Miss Holland Verkiezing 2011 door te dringen tot de 3 titels die dit jaar te vergeven waren.
Miss Nederland World (rode sjerp) werd de 22 jarige Jill de Robles uit de provincie Drenthe
Zij heeft culturele antropologie gestudeerd. Miss Nederland Universe (witte sjerp) werd de 21 jarige studente psychologie Kelly Weekers uit de provincie Limburg en Miss Nederland Earth (blauwe sjerp) werd de 19-jarige studente communicatie Jill Duijves uit de provincie Flevoland.
Zij worden respectievelijk afgevaardigd naar Miss Universe: 21aug-12sept. te Sao Paulo Brazilië, Miss World: 18okt-8nov. te Londen en naar UK Miss Earth: 21okt-12nov Pattaya, te Thailand.
De jury bestond uit: Addy van den Krommenacker (couterier) Mari van der Ven (topvisagist), Euvgenia P (jurylid van alle dans-tv programma's) Sabine Uitslag (mooiste politica) Willem van Walderveen (topfotograaf uit Almelo die onlangs nog een foto van de bootcamp uit Thailand stuurde aan AlmeloNieuws.nl), Marc van Toren (CEO Farouk Europe) en Miss Nederland 2010 Desirée van der Berg.
De rechten van de Miss Nederland Verkiezing liggen bij de Losserse Kim Kötter.
Meer info vindt u hier.

AlmeloNieuws-fotograaf Clemens Brughuis was aanwezig bij de finale van de Miss Nederland Verkiezing in Nijkerk en stuurde bijgaande foto’s.
(Kijk hier naar de fotogalerij - finale - van Miss Nederland 2011)

Fotoreportage (4 foto's)...

 
15-07-2011  

Terras ‘Fraans Marie’ 3e in Terras Top 100

 

ALBERGEN – In de jaarlijkse Terras Top 100 Verkiezing van het horecavakblad Misset is Café-Restaurant Fraans Marie in Albergen gekozen tot het beste terras boven de grote rivieren en als 3e geëindigd in de totaallijst. De jury waardeerde ‘Fraans Marie’ met 8 tienen en een zesje voor de ligging.
Voldoende reden voor het ondernemersechtpaar Yvonne en Aloys Nijhuis een bescheiden feestje te vieren met personeel, buren, familie en vrienden.
 

Fotoreportage (9 foto's)...

 
18-07-2011  

Johnny Kraaijkamp sr. is dood

 

LAREN - Op 86-jarige leeftijd is de acteur Johnny Kraaijkamp zondagmiddag overleden. In het bijzijn van zijn ex-vrouw, vier kinderen, zijn beste vriend en diens echtgenote is hij “rustig ingeslapen”. Volgens de woordvoerder “zoals hij het graag had gewild”. Later deze week wordt bekend wanneer Kraaijkamp wordt gecremeerd.
Met de zanger, acteur en entertainer ging het volgens een woordvoerder van de familie al een tijdje slecht.
Kraaijkamp begon zijn carrière als zanger, maar kreeg vooral bekendheid toen hij in de jaren vijftig een cabaretduo vormde met Rijk de Gooyer. Hij speelde ook in serieuze films en theaterstukken en ontving voor zijn prestaties onder meer de Louis d’Or en een Gouden Kalf.
Jan Hendrik Kraaijkamp werd op 19 april 1925 in Amsterdam geboren. De afgelopen weken zou het snel met hem achteruit zijn gegaan. Hij was ”lichamelijk op, maar geestelijk nog zeer in orde”. ”Hij was tot het laatste moment volledig bij”, vertelde de familiewoordvoerder op Radio 1.
Kraaijkamp verbleef in het Rosa Spier Huis in Laren, waar hij vorig jaar zijn 85-jarige verjaardag vierde (foto).
Lees hier meer over:Johnny Kraaijkamp sr.

 
22-07-2011  

WiezoFeesten gestart met optreden van Jannes

 

WIERDEN – In Wierden zijn de jaarlijkse Wiezo-dagen donderdag begonnen met spetterend optreden van Jannes, daarnaast werd Ellis geerling tot Kaaskoningin gekozen en strijden dit jaar ook vijf lokale zangeressen om de titel The Voice of Wierden. Een der hoogtepunten is ook de sportieve WiezoLoop en de horeca heeft het Binnenhof een geslaagde metamorfose laten ondergaan. Tot en met zaterdag kunt u nog een kijkje nemen tijdens de WiezoFeesten in Wierden en hier leest u het programma.

Fotoreportage: Coen Mulder & Roel Immink
(Klik hier voor alle 110 foto’s van de eerste dag en hier naar de Oldtimershow)

Fotoreportage (22 foto's)...

 
27-07-2011  

RTV Oost van start met nieuwe regiocomedy

  HENGELO - Na de succesvolle regionale dramaserie Van Jonge Leu en Oale Groond gaat RTV Oost nu een ‘regiocomedy´ op het scherm brengen. De regionale omroep heeft daarover deze week overeenstemming bereikt met productiebedrijf Bing Film & TV Producties. In het najaar starten de opnamen voor een serie van zestig afleveringen van elk vijftien minuten. Werktitel van de nieuwe serie is ‘Grote Markt 30´. Het huisnummer 30 verwijst naar het nieuwe kanaalnummer waar TV Oost vanaf 1 oktober a.s. te vinden is in het digitale pakket van kabelmaatschappij Ziggo. De nieuwe serie zal vanaf begin 2012 op werkdagen te zien zijn bij TV Oost. Bij succes zullen meer afleveringen worden gemaakt.
Lees verder...

 
27-07-2011  

Debuut duo Caselle tijdens Almelose Havendagen

 

ALMELO – De presentatie van het nieuwe duo Caselle is komende vrijdagmiddag, 29 juli, tijdens de Havendagen een landelijke primeur voor Almelo. Caselle is een duo gevormd door de zangeres Ellen Vos en de gitarist Casper van Vulpen. Tussen 17.00 en 18.00 uur worden door RTV Oost live televisie opnames gemaakt. Het duo is een creatie van het Almelose Impresariaat Jan Hammink.
Ellen Vos is opgegroeid in Ommen en woont tegenwoordig in Voorhout. Casper van Vulpen is een bekende componist en gitarist uit Wierden. Het is het tweede duo dat door het eind vorig jaar opgerichte Almelose impresariaat bijeen is gebracht. Caselle heeft nog geen eigen presentatie, maar meer over Ellen en Casper is te vinden via www.caselle.nl  

De perspresentatie van een ander duo gevormd door de zangeres Erna Hemming en de elektronische harpiste Janne-Minke is in het eerste weekend van september. Zij gaan optreden onder de naam Moiren. Van Moiren is een eerste impressie te zien via www.moiren.net
Overigens presenteert Impresariaat Jan Hammink de eerste previews van twee nieuwe theaterproducties op 13 oktober tijdens een open dag van de Overijsselse theaters in Raalte. Sandra van Megen geeft daar een eerste kijk op haar programma ‘Ich hab nog einen Koffer von Hermien’ en de Franse groep Les Strozzapeti uit Parijs komt er speciaal voor naar Twente. De theaterprogramma’s zijn gepland voor het seizoen 2012-2013.
Zie www.hamminkevents.nl

Archief
Terug naar vorige pagina