Shownieuws


Plaatsing  
 
04-07-2011  

Rondom de Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO – De Almelose Ruiterdagen is een fenomeen in de vaderlandse hippische sport. In 45 jaar is het evenement uitgegroeid tot een der grootste hippische evenementen in Europa. Een evenement van de grote getallen mede omdat uit geheel Nederland duizenden amazones en ruiters naar Almelo komen en volgens eerdere onderzoeken door de gemeentelijke afdeling Onderzoek & Statistiek een economische besteding naar de regio brengt van zo’n 700.000 euro. Een evenement dat rendement brengt en dat kan dus haast geen organisatie van welk ander evenement ook zeggen. Publieksvriendelijk bovendien omdat geen entree wordt geheven en de consumptieprijzen alleszins redelijk zijn, want waar koop je een pistoletje kaas van 1,80 euro en dat zelfs van Delifrance.
In 10 dagen ruitersport stonden ruim 750 pony’s en 1560 paarden op de startlijsten, goed voor een totaal aantal starts dat de 11.000 te boven gaat. Dat betekende eveneens duizenden paardentransporten naar en van Almelo en vele overnachtingen in hotels, campings en boerenerven in de regio.
Het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand heeft een All weather bodem op zowel het springterrein als het dressuurterrein en de losrijpistes van in totaal 2,5 ha. en nergens in Europa wordt die omvang geëvenaard. De Swanenbergbodem, waarin gerecycled kunstgras is verwerkt, is NOC/NSF goedgekeurd en is mede reden voor de sporters om graag in Almelo te willen rijden. Ook steeds meer topruiters ziet men er om die reden aan de start met talentvolle jonge paarden. Daar is de organiserende stichting blij mee want mede daardoor is de sponsorlijst groot, ziet de gemeente de belangen en staat het hippische evenement stevig in de steigers.
De fotografen van AlmeloNieuws.nl maakten de bijgaande reportage.
(Klik hier voor alle foto’s van Coen Mulder en hier van Jan Bril)

Fotoreportage (91 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina