Shownieuws


Plaatsing  
 
02-07-2010  

Het dak gaat er af, Brasil bye bye

 

ALMELO - Tijdens de EK-wedstrijd Nederland - Brazilië ging het dak er in de binnenstad van Almelo figuurlijk bijna vanaf. Wie had erop gerekend dat Nederland de Brazilianen naar huis zou sturen. (Een enkeling wel want uw eindredacteur heeft weer de pot gewonnen 0-1 / 2-1). De 2-1 zege was op basis van de tweede helft meer dan verdiend. Nu op naar de halve finale en dan? Misschien wordt het wel een replay van 1974 Nederland-Duitsland. Zij het dat men in ons buurland nu al angst heeft voor Robben en zijn maatjes.

< 'Paparazzo' Freek ging op zijn vaste stek op het Amaliaplein helemaal uit zijn bol.

Fotoreportage (35 foto's)...

 
04-07-2010  

Supportersplezier bij Heracles oefensessie

 

ALMELO - Tijdens een oefencampagne hebben de supporters en sponsoren meestal wel plezier. Zo ook zaterdagmiddag toen de Heraclieden op geboortegrond aantraden tegen een Almelose amateurselectie en na de thee de overwinning zeker stelden.
Aan versterking heeft de club onder voorzitterschap van Jan Smit nog weinig gedaan. Wel een gedwongen vertrek van keeper Pieckenhagen maar ‘toppers’ heeft Smit nog niet weten te strikken. Hij wil de club financieel gezond houden en houdt de hand aan de knip. ‘Eerst inkomsten en dan pas uitgaven’, is zijn motto. In dat licht bezien is het aantrekken van Rob Toussaint als commercieel directeur een uitgave die voor de baten uitgaan.
Belangstelling voor spelers als Nacer Chadli (AGOVV) en Lerin Duarte (Sparta) werd wel getoond maar overeenkomsten zijn nog niet afgesloten terwijl de terugkeer van de talentvolle doelman Pasveer ook met de nodige perikelen begon door diens uitlatingen in Voetbal International.

< ‘Paparazzo’ Freek maakte wat sfeerbeelden

Fotoreportage (23 foto's)...

 
04-07-2010  

HobNob fotoshoot

 

Ook Nick Zweers toog naar het Schelfhorstpark om diverse artiesten tijdens het HobNob Festival met zijn camera te vangen.

Fotoreportage (26 foto's)...

 
05-07-2010  

Desirée van den Berg nieuwe Miss Nederland

 

KAATSHEUVEL – Miss Overijssel Petra Smits (24) uit Borne heeft het niet gered om tot Miss Nederland te worden gekroond. Het publiek passeerde de jury en plaatste haar nog wel bij de eerste zes, maar daarna was het over.
Tot nieuwe Miss Nederland werd gekroond de 1,76 meter lange en 23-jarige student geneeskunde Desirée van den Berg die geboren is in Santpoort. Ze woonde al eens een paar jaar met haar ouders in de VS en zag daar voor het eerst een Miss-verkiezing waardoor ze besloot ook maar eens mee te doen aan een Miss-verkiezing.
Avalon-Chanel Weyzig, Miss Nederland 2009, reikt tot slot de felbegeerde tiara en sjerp uit aan de winnares. Die strijdt op 23 augustus om de titel Miss Universe in Las Vegas. In oktober gaat ze naar Miss World in China en op 4 december naar Miss Earth in Vietnam.
De tweede plaats was voor Jana Voyvodich uit Haarlem. Gladys Fraenk uit Rotterdam eindigde als derde.
De organisatie van Miss Nederland was in handen van Kim Kötter.

< Clemens Brughuis toog naar Kaatsheuvel en maakte de foto's.

 

Fotoreportage (5 foto's)...

 
06-07-2010  

Oranjefeestje in Almelo

 

ALMELO - Ook nu was het weer een Oranjefeest op het Amaliaplein tijdens de WK-wedstrijd tegen Uruquay en ook nu was 'Paparazzo' Freek er bij om de laatste minuten mee te sidderen. Ook in de wijken was het lawaai en getoeter niet van de lucht en hier en daar werd zelfs het overgebleven vuurwerk van oud en nieuw spontaan aangestoken. Uiteindelijk behielden onze vedetten de voorsprong (2-3) waarbij een finale tegen Duitsland of Spanje is zeker gesteld.
Kan iemand ons vertellen of in het verleden al WK-titels zonder gelijkspel of nederlaag werden behaald?

Fotoreportage (26 foto's)...

 
07-07-2010  

Sandra van Megen à la Hildegard Knef

 

ENSCHEDE - Sandra van Megen kruipt, in een nieuw theaterprogramma, in de huid van Hildegard Knef. De zangeres/theatermaakster Sandra van Megen uit Twente, telg uit het muziekgeslacht Timmerman, wijdt haar tweede theaterprogramma aan de fameuze en legendarische Duitse actrice, schrijfster en zangeres. Het programma heeft de werktitel ‘Een gegeven paard’.

Van Megen, die vorig jaar met de succesvolle voorstelling ‘Een nieuwe liefde’ haar debuut in de theaters maakte, noemt het een prachtige uitdaging. “Deze vertolking past precies bij me. Het moet een eerbetoon worden aan één van Duitslands grootste diva’s, iemand die bekend stond om haar vrijgevochten karakter, sterke persoonlijkheid, zelfbewustzijn en prachtige teksten.”

De voorstelling staat gepland voor het theaterseizoen 2011/2012, tien jaar na het overlijden van Knef. Evert de Vries neemt de regie op zich, verder bestaat het team uit de tekstdichters Rob Chrispijn en Bert de Haan. De muzikale leiding is in handen van Martin van Dijk. De voorstelling wordt tweetalig. Van Megen gaat nummers van Knef in het Duits zingen en de verbindingsteksten, gedichten en verhalen in het Nederlands.

 
08-07-2010  

CSI Twente voor de 36e keer op Erve ‘Mensman´

 

GEESTEREN – Het hippische festijn op erve Mensman in Geesteren is een der oudste in Twente met springsport op niveau. In jaren lopen de Almelose Ruiterdagen dan wel een jaar of acht voor en is de deelname ook veel groter maar dat komt vooraal door de dressuur, een onderdeel van de hippische sport dat in Geesteren ver te zoeken is.
Het CSI zoekt het vooral in de springsport op hoog niveau en dat ligt wel eens moeilijk met zo’n drukke internationale agenda. Vandaar dat vlak voor het jaarlijks absolute hoogtepunt in Aken, de internationale deelname in Geesteren dit jaar onder drukt staat en tal van topruiters kiezen voor een weekje rust.
Desondanks is er tijdens het CSI Twente veel te genieten, want de paardenregio Twente biedt zo wie zo al een keur aan topruiters dus daarom hoeft u het niet te laten om een kijkje te nemen.

Jan Bril ging u de 1e dag voor en maakte een fotoreportage om u een indruk te geven, want t/m zondag kunt u er nog naar toe.

Fotoreportage (28 foto's)...

 
08-07-2010  

Frans Duijts opende Wiezo-Dagen Wierden

 

WIERDEN – Van donderdag 8 juli t/m zaterdag 10 juli zijn de jaarlijkse Wiezo-Dagen in de dorpskern van Wierden. Naast het openingsoptreden van zanger Frans Duijts zijn ar tal van activiteiten zoals een boekenmarkt, straatmuzikanten, sportdemonstraties, kermis en de Wiezoloop. Op www.wiezo.nl staat het voledige programma.

< ‘Paparazzo’ Freek mocht onder familiair toezicht toch een kijkje nemen over de brug
 

Fotoreportage (8 foto's)...

 
09-07-2010  

Willie Oosterhuis overhandigt zijn tweede boek

  HENGELO - RTV Oost-directeur Henny Everts heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het boek 'Achter de deure, deel 2 dossier RTV Oost' van Willie Oosterhuis. Het boek is de tweede van drie, waarin de voormalig RTV Oost-presentator Oosterhuis zijn leven beschrijft. Het tweede deel gaat vooral over zijn succes en zijn vertrek bij RTV Oost. Oosterhuis vindt het zeer sportief, dat Henny Everts, zonder het eerst te lezen, het boek in ontvangst wilde nemen. “Hij had makkelijkker kunnen weigeren. Hij bewijst daarmee dat hij wel een goede journalist is.”
Lees verder...

 
10-07-2010  

Rondje VIP tijdens CSI (update)

 

GEESTEREN - Zoals altijd als er ergens iets te doen is, gaat onze 'paparazzo' Freek op jacht of hij nog enkele VIP's voor de lens kan krijgen. Deze dagen struint hij rond op het CSI Twente in Geesteren.  

Fotoreportage (55 foto's)...

 
11-07-2010  

Ruiterbal CSI Geesteren

 

GEESTEREN - Zaterdagavond was er het tradionele ruiterbal bij Erve Maathuis. Verschillende artiesten traden op waaronder de dames op leeftijd,LUV. Succes hadden ze wel en brachten alle bekende nummers uit het verleden ten gehore.

Clemens Brughuis was erbij en maakte de volgende reportage.

Fotoreportage (41 foto's)...

 
11-07-2010  

Hoop, spanning en teleurstelling op Amaliaplein

 

ALMELO - In heel Nederland trokken de 'fans van Oranje' naar café's of de dorps- of stadspleinen om op grote beeldschermen de WK-finale tegen Spanje te volgen. In Almelo was dat onbetwist het Amaliaplein. Na bijna 120 minuten voetbal sloeg de hoop en spanning om in teleurstelling. Een 'fan' wilde zijn Oranjeshirt in de hens steken en sommigen werden zelfs onvriendelijk tegen elkaar. Een regenbui rond de klok van eenen koelde de 'oververhitting' en zorgde voor een leeg plein. 

< Jan Bril nam een kijkje bij aanvang

Fotoreportage (25 foto's)...

 
12-07-2010  

Prominenten te gast bij slot CSI Twente

 

Prominenten te gast bij het CSI Twente
GEESTEREN - Het CSI Twente is jaarlijks een hele happening, waar tijdens het VIP- onthaal alle lobbyregisters worden opengetrokken. Deze keer stond de lobby voor de Olympische Spelen in 2028 centraal waarbij de ex- burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten een centrale rol vervuld. Hij was te gast bij het CSI Twente om de Twentse kandidatuur voor de hippische sport aan te horen en het ‘rapport’ dat daartoe een aanzet moet geven in ontvangst te nemen. Ook de oud- Almeloër en ex- bondscoach van het Nederlandse en Spaanse hockeyteam Maurits Hendriks was met dat doel aanwezig. Opstelten is voorzitter van de council Olympisch Plan 2028, Hendriks is technisch directeur van het NOC*NSF.
Verder troffen wij aan de minister van Landbouw en Visserij Gerda Verburg, de toekomstige minister-president Mark Rutte, de kersverse Miss Nederland Desirée van den Berg, de scheiden commissaris der koningin in Overijssel Mr. Geert Jansen en tal van prominenten uit het Twentse zakenleven en de politiek.

De fotografen van AlmeloNieuws.nl struinden de VIP-boxen af om deze en gene op beeld vast te leggen. (meer foto's volgen)

Fotoreportage (42 foto's)...

 
18-07-2010  

Multi-Culti Markt in Enschede

 

ENSCHEDE – ‘Paparazzo’ Freek mocht aan de hand van ‘vrouwlief’ mee naar Enschede om te genieten van de multi-culturele markt. Dans, muziek, folklore en lekkere hapjes vormden de ingrediënten van deze zonnige zaterdag in het centrum van Enschede. Voor het eerst werd ook de multiculturele verbindingsprijs 2010 in Enschede uitgereikt en wel aan de Braziliaanse gemeenschap in Enschede.
Toevallig de Multi Culturele markt gemist of geen tijd gehad, bekijk dan de ‘kiekjes’ van Freek.
 

Fotoreportage (23 foto's)...

 
19-07-2010  

Veel vermaak bij Open Dag Heracles Almelo

 

ALMELO – Meerdere attracties op het plein voor het Polmanstadion, een bezichtiging van het stadion en een optreden in de businessruimte voor de ‘kids’, niets was de Almelose eredivisionist te dol om de duizenden toeschouwers die op de Open Dag en spelerspresentatie waren afgekomen, te vermaken. Van bestuur tot spelers en de staf iedereen was er om handtekeningen uit te delen of om met fans op de foto te gaan. Eigenlijk spreken de foto’s voor zich.
De foto’s van de spelerspresentatie ziet u onder het kopje Sport.

< Nog maar net bij de club en dan al een fanclub

Autokraker aangehouden
Almelo - Zondagmiddag 18 juli omstreeks 17.30 uur zag een getuige een man een auto openbreken op het terrein van het Heracles stadion in Almelo. De getuige gaf een goede beschrijving van de dader. De politie startte direct een onderzoek. Het bleek te gaan om een 45-jarige Almeloër. De man kon even later in een woning aan de Wondestraat worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Mogelijk dat de man in meerdere auto’s heeft ingebroken.

Fotoreportage (58 foto's)...

 
26-07-2010  

Koetsenkeerls maakten 17e Eschrit

 

TUBBERGEN – De Twentse menvereniging De Koetsenkeerls, ooit ontstaan door o.a. het initiatief van wijlen de Almelose psychiater Dr. Van der Burg, hield zondag haar zeventiende Twentsche Eschrit rondom Tubbergen met een defilé door het centrum. Sinds enkele jaren vormt de Eschrit een onderdeel van de Tubbergse Paardendagen die plaatsvinden op 25 juli en 8 t/m 12 augustus.
Als opwarmertje is de Eschrit een uitstekend middel om de toerist een dag te vermaken en de traditionele aanspanningen te tonen. Speaker Erik Eshuis gaf daarbij op de stoep van het stadhuis vakkundige uitleg over de verschillende types wagens en inspanningen die in vroegere tijden door adel, gegoede burgerij en plattelandsbevolking werden gebruikt voor het werk of het zondagse ritje naar de kerk.

Hier de agenda van de Tubbergse Paardendagen

< Dirk en Clemens gingen voor AlmeloNieuws.nl op pad.

Fotoreportage (48 foto's)...

 
30-07-2010  

Havendagen gezellig en veel vertier (upd)

 

ALMELO – Op de voorlaatste dag nam ‘Paparazzo’ Freek een kijkje op de Almelose Havendagen wie er zoal rondliep en wat er te beleven viel. Naast de optredens op het grote podium van o.a. een shantykoor gaven de Jet-skiërs een demonstratie wat er zaterdag zoal te verwachten valt tijdens het NK Jetski. Daarvan staan meer foto’s onder de rubriek Sport.

Update:
'Paparazzo' Freek was zaterdag al weer bijtijds op pad om te kijken bij Bolletje bij de NK Jetski 2010 die nog duren tot vanmiddag 18.00 uur. Fotograaf Jan Bril nam tevens een kijkje op de laatste Almelose Havendag van dit jaar en maakte eveneens een fotografisch verslag.

Fotoreportage (78 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina