Shownieuws


Plaatsing  
 
07-07-2010  

Sandra van Megen à la Hildegard Knef

 

ENSCHEDE - Sandra van Megen kruipt, in een nieuw theaterprogramma, in de huid van Hildegard Knef. De zangeres/theatermaakster Sandra van Megen uit Twente, telg uit het muziekgeslacht Timmerman, wijdt haar tweede theaterprogramma aan de fameuze en legendarische Duitse actrice, schrijfster en zangeres. Het programma heeft de werktitel ‘Een gegeven paard’.

Van Megen, die vorig jaar met de succesvolle voorstelling ‘Een nieuwe liefde’ haar debuut in de theaters maakte, noemt het een prachtige uitdaging. “Deze vertolking past precies bij me. Het moet een eerbetoon worden aan één van Duitslands grootste diva’s, iemand die bekend stond om haar vrijgevochten karakter, sterke persoonlijkheid, zelfbewustzijn en prachtige teksten.”

De voorstelling staat gepland voor het theaterseizoen 2011/2012, tien jaar na het overlijden van Knef. Evert de Vries neemt de regie op zich, verder bestaat het team uit de tekstdichters Rob Chrispijn en Bert de Haan. De muzikale leiding is in handen van Martin van Dijk. De voorstelling wordt tweetalig. Van Megen gaat nummers van Knef in het Duits zingen en de verbindingsteksten, gedichten en verhalen in het Nederlands.

Archief
Terug naar vorige pagina