Shownieuws


Plaatsing  
 
05-04-2013  

Kastelein en Muzikant samen de dansvloer op

 

MARKELO - Het is een traditie in de Twentse plattelandsdorpen dat je vanaf je 14e/15e voor het eerst naar dansles gaat. De een vindt het leuk om dansen te leren, de ander ziet het als de eerste schreden buiten de deur zonder pa en ma en met een stuk avontuur en ontdekking op die leeftijd. Maar wat doe je als 45-plusser met die opgedane danskennis? Kastelein Dinant Nijland van zalencentrum de Haverkamp en Han Overmaat muzikaal leider van de Remix Partyband, beiden uit Markelo, hebben daar iets op gevonden.
Vaak tientallen jaren verder draaien de dansscholen juist weer speciale sessies voor (getrouwde) paren en stellen die (omdat ze als jeugd niet hebben opgelet) de pasjes toch wel graag willen leren. Dat gebeurt veel en de dansscholen ook hier in het Oosten hebben het daar goed mee. Kennen we echter eenmaal weer de danspasjes dat kun je ze vrijwel nergens ten uitvoer brengen. Zomerfeesten zijn er niet geschikt voor, bruiloften zijn er weinig en vaak is het danstempo niet geschikt. Daarnaast missen de 45 plussers over het algemeen een leuke ambiance om elkaar te ontmoeten en een gezellige sfeer te combineren met de mooie danstempo’s van Engelse Wals, tango en Foxtrot. Vanaf zondagavond 14 april zijn er drie zondagavonden gepland in de Markelose horeca- gelegenheid aan de Stationsstraat. Han Overmaat licht toe: “Op veel plekken in Nederland, met name het Noorden en Zuiden zijn deze dansavonden met Live Muziek al jaren een groot succes, Twente moet ze nog een beetje ontdekken en daar willen Dinant Nijland en ik ons graag voor inzetten”. De overige twee avonden zijn gepland op 26 mei en 23 juni a.s. Naast de strikte danstempo’s komen de nieuwste Nederlands- Duits- en Engelstalige hits voorbij.
Han Overmaat: “ Het unieke aan ons concept is dat de zaalhouder en de Remix Partyband de krachten bundelen om de steeds groter wordende groep 45 plussers toch de kans te geven voor een aangenaam avondje uit, met Live muziek, de beentjes van de vloer en niet onbelangrijk een verrijking van de sociale contacten en lage kosten”. Dinant Nijland: “Echtparen, alleenstaanden, jong of oud, Iedereen is welkom. Ik kreeg al de vraag van een vriendengroep die gewoon met hun partners gezellig een avondje bij elkaar willen zijn met livemuziek en een dansje. Ook dat kan.”

 
08-04-2013  

Kuypers Hair & Wellness opnieuw genomineerd

 

ALMELO/LICHTENVOORDE - Keer op keer lukt het kappers van Kuypers Hair & Wellness een nominatie in de wacht te slepen voor de Coiffure Award, de belangrijkste kapperswedstrijd van Nederland en dan deze ook nog te winnen. Kuypers Hair & Wellness doet mee om de prijzen in de categorie beste dameskapsels en de Consumer Award. De nominaties staan niet op zichzelf. “We zien in elk gezicht lijnen en accentueren daarmee de sterke punten. De klant in de stoel is voor ons een fraai schilderij en wij maken met een persoonlijk passende haarstyling de omlijsting. Een lijst die niet past, maakt een bijzonder schilderij afschuwelijk.”

Marleen Lindeboom van het Almelose filiaal en Annemarie Kuypers uit Lichtenvoorde vertellen dat ze met hun inzendingen zoveel mogelijk willen laten zien. Niet alleen van hun kapperskunst en waartoe zij met haar en een schoon uiterlijk allemaal in staat zijn te knippen en te stylen, maar het gaat hen vooral om de persoon die voor hen in de stoel zit. “Voor ons is hairstyling de kunst om iemands persoonlijkheid naar voren te halen. En soms haal je hele andere kwaliteiten van iemand naar voren waarvan de klant zelf niet wist dat zij die ook had. We werken niet graag ‘out of the box’.”
Bij Kuypers Hair & Wellness spelen het zien van vormen en contouren en deze in een haarstijl laten terug komen, de basis voor haatstyling. Een ultieme combinatie maken met gezicht en haar en dat valt op tussen een paar duizend inzendingen van foto’s voor een Coiffure Award. De Coiffure Award wordt jaarlijks georganiseerd door Schwarzkopf Professional en vakmagazine Coiffure. Deelname staat open voor alle in Nederland gevestigde kappers. Een Coiffure Award winnen is te vergelijken met het winnen van een Oscar voor filmmakers en acteurs. Een nominatie geeft weer dat Kuypers Hair & Wellness bij de top van Nederlandse kappers behoort.

Vorig jaar scoorde Kuypers Hair & Wellness als beste bij de publieksprijs (Consumer Award) met een steil haar model. Dit jaar valt Kuypers in de smaak met een retro- kroeshaarmodel. Creator Marleen Lindeboom noemt het model: ‘gecontroleerd pluis’. Ze paste het toe bij een Nederlands-Ghanees model. “Bij kroeshaar denk je al gauw dat daar niet veel mee kan. Maar je kunt het in de vorm heel mooi bewerken. Ik heb dat vanuit een mode-oogpunt behandeld. Kroeshaar moet natuurlijk geen warboel worden. Ik laat verzorgd kroeshaar zien.” Marleen stuurde een serie van vier foto’s in waarmee ze verschillende vormen in haarstructuren tot uitdrukking bracht. Annemarie Kuypers: “De samenleving is veel meer multicultureler geworden. Daar moet je als kapper op inspringen met technieken en kleuren van deze tijd. Zo knippen we krullen in bundels zodat je het gemodelleerd kunt dragen. Afro-kapsels is echter heel iets anders.”

Het is voor Kuypers Hair & Wellness nu wachten op de uitslag. De bekendmaking van de winnaars is op zondag 12 mei tijdens een galafeest. Voor de Consumer Award is het woord aan het publiek. Die mag stemmen op wie zij het mooiste vinden. Ga voor meer informatie naar www.coiffureaward.nl en klik op het balkje Consument en vervolgens op ‘stem en win’. Model nummer 7 is die van Marleen Lindeboom. Of u kunt rechtstreeks stemmen via sms ‘CA <spatie> 7 naar 4477 (€ 0,80 cent p.o.b. plus de kosten van het gebruik van de mobiele telefoon) en u maakt kans op een VIP-kaarten voor het Coiffure Award-gala op 12 mei in de RAI in Amsterdam of een Hair Wellness pakket.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-04-2013  

Mark Knopfler en Meat Loaf in IJsselhal Zwolle

 

ZWOLLE – Na het uitverkochte concert van gitarist Mark Knopfler (ex- Dire Straits) in de Ziggo Dome te Amsterdam (14 mei), komt er een extra concert in de IJsselhallen te Zwolle op zondag 7 juni. De voorverkoop van het Zwolse optreden start volgende week via de bekende adressen.
Op 11 mei is er een concert in de IJsselhallen van Meat Loaf. De 65-jarige Marvin Lee Aday is met zijn 'Last at Bat Farewell Tour' bezig en hangt zijn schoenen in de wilgen.
http://www.ijsselhallen.nl/evenementen/
 

 
14-04-2013  

Prima optreden Wouter Muller & Band in Hof 88

 

ALMELO - Met veel gevoel voor zijn verleden en heden gaf de in Bandung Indonesië geboren Wouter Muller de theater voorstelling "Verleden Land". Met zijn band nam hij het publiek terug in de tijd naar zijn geboorteland en zijn woonplaats Enschede.
De liedjes die hij zong kwamen diep uit zijn hart. Hij zong over het heden en verleden, de tijd dat hij als 15 jarige jongen zijn geboorteland moest verlaten en dat hij na 50 jaar terug ging naar Bandung, over zijn vader die in de KNIL had gezeten, maar ook over de multiculturele samenleving in het verleden en heden. Hij zong ook over de boottocht naar Nederland.
De diversiteit in zijn liedjes was groot, van Ballads tot Indo-rock en Indo-blues. Het publiek genoot van de optreden en voor vele aanwezigen waren er herkenbare geluiden en woorden in zijn muziek en tekst. Zelfs zong hij over de bekende fles water op het toilet bij Indische mensen thuis en dat was voor een groot deel van het publiek herkenbaar.
De band mag hierin ook niet ontbreken, zeker de zang van toetsenist Bert Kuipers en zangeres Mirjam Smink gaven de liedjes een extra dimensie. Verdere bandleden waren Antoon Aukes (Drums), Guus Paat (Sologitaar, steelgitaar, ukelele) en Nick de Vos (Bas).
Kortom een zeer geslaagde optreden van een artiest in hart en nieren.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Fotoreportage (8 foto's)...

 
15-04-2013  

TV-uitje Almelo naar show Paul de Leeuw

 

Paul de Leeuw nodigt Twente uit voor zijn zaterdagavond show Langs de Leeuw. Er rijdt hiervoor op vrijdag 19 april een touringcar uit Enschede en Almelo. Tickets zijn te bestellen op www.paulexpres.nl
De Paul Expres vertrekt iedere week uit een andere regio in Nederland. De bus vertrekt op vrijdag 19 april om 11:15u vanaf Cinestar in Enschede en om 11.45u vanaf de NS Tourbushalte uit Almelo. Omstreeks 17.30/18.00u worden de gasten weer in Almelo & Enschede afgezet. Kosten voor de Paul Expres zijn € 25, inclusief busvervoer en bijwonen van de show.
Langs de Leeuw is dé zaterdag avond show van Paul de Leeuw bij de VARA. Iedereen kan langs De Leeuw komen mits het een goed verhaal is of een goede reden heeft. Verhalen, belevenissen, ergernissen die gehoord moeten worden. Oprispingen, onrechtvaardigheden of om de foto’s van je kleinkind te laten zien. Of heb je iets op tv gezien waar je nog een vraag over hebt? Kortom: zit je iets dwars, leg het langs de sociale meetlat van De Leeuw.
Natuurlijk komt het geweldige viermanschap Joep van Deudekom, Rob Urgert, Niels van der Laan en Jeroen Woe langs met de hilarische Kwis. Ook gaat De Leeuw met een camera ergens op een plek in het land langs. Samen met het orkest van Cor Bakker ontvangt Paul de Leeuw de bekendere Nederlanders en de wereldsterren. Aan het eind van het programma staat 1 van Paul’s gasten voor de keuze: of in de Vladip, of langs de Leeuw!

Alle informatie en tickets: www.paulexpres.nl
 

 
16-04-2013  

Theatertips voor het nieuwe Theaterseizoen

 

ALMELO - Het nieuwe theaterseizoen komt er weer aan. Welke voorstelling mag het publiek niet missen? Wat is de achtergrond van een bepaald toneelstuk? Welke opera hoort bij de ideale muziekavond? Deze en meer vragen werden maandagavond beantwoord in een bomvol Theaterhotel.
‘Heiligen Hendrik’ Bert Eeftink praatte de avond aan elkaar en gaf de directies van het Theaterhotel en Hof 88 de gelegenheid om de ‘hot spots’ voor het nieuwe theaterseizoen voor het voetlicht te brengen. Wethouder van cultuur Gerrit van Woudenbergh mocht aan de ‘trek’ gaan hangen om de nieuwe theatergids voor het seizoen 2013-2014 in beeld te brengen en artiesten en acteurs als o.a. Vera Mann, Pieter Jouke en Peter Tuinman beklommen zelf de bühne om hun show in de spotlights te zetten.
De Theatergids met alle programma's is verkrijgbaar bij het Theaterhotel Almelo.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (25 foto's)...

 
21-04-2013  

Alternatief Koningslied komt uit Holten

 

HOLTEN – Een heel gedoe over de taalkundige vaardigheden in het Koningslied dat werd geproduceerd door John Ewbank en waar tal van celebrity’s aan meewerkten. Taalkundige Daniëls fileerde het lied bij Pauw & Witteman waarna de kritiek zelfs zo hevig werd en de reacties via internetfora zo schandalig dat Ewbank besloot het samenraapsel van ingezonden tekstdelen in te trekken, ondanks dat het lied al als nummer 1 bij I-Tunes stond genoteerd. Daniëls bleef er laconiek onder en verwacht dat het nu een cultlied wordt en alsnog een succes.

Producent Edwin van Hoevelaak uit Holten zag wel iets in een alternatief en bewerkte het EK-nummer van zanger Wolter Kroes tot een alternatief Koningslied. Nederland kleurt Oranje heet de feestknaller en meedeiner.

Het Nationaal Comité Inhuldiging hoopt maandag met een echt alternatief te komen.

 
23-04-2013  

Alleen Waylon al bezoek StadionFestival waard!

 

Waylon, eerste Nederlandse soulzanger bij Motown!
Een van de grote publiekstrekkers van het StadionFestival is Waylon, een soulzanger van internationale allure. Niet voor niets tekende hij als eerste Nederlandse solo-artiest een contract bij het beroemde Motown-label.
Bekende albums van hem zijn Wicked Ways en After All, een ode aan de liefde, met ook de grote hit The Escapist, met het aanstekelijke, gefloten refrein.
Zijn grote doorbraak kwam in 2008 toen hij in Holland’s got talent tweede werd met prachtige vertolkingen van soulklassiekers van James Brown en Otis Redding.
Zijn roots liggen echter in de country-muziek. De in 1980 in Apeldoorn geboren Willem Bijkerk, zijn echte naam, zingt al op jonge leeftijd in countrybands en noemt zich naar zijn grote idool, de Amerikaanse countryzanger Waylon Jennings. Hij zit als jochie van 15 vooraan als die in Amsterdam een concert geeft. Nog geen vijf jaar later, in 1999, wordt hij door Jennings uitgenodigd in Nashville, nadat de Amerikaan zijn nummer Ways of the Heart heeft gehoord. Waylon treedt op in de show van zijn idool en ze gaan een samenwerking aan, waar echter door de dood van Jennings in 2002 een abrupt einde aan komt.
Terug in Nederland raakt Waylons carrière in het slop. Zijn huwelijk loopt stuk, hij vlucht in de drugs. Dankzij zijn ouders komt hij er weer bovenop. Na de overstap naar soulmuziek en optredens in De Wereld Draait Door en op tal van evenementen rijst zijn ster razendsnel.
In maart van dit jaar sloot hij in Carré een akoestische theatertour af, Unplugged & Unreal, waarin hij zong over het omgaan met succes en roem.
Waylon is een artiest pur sang. De muziek staat bij hem voorop, niet de glamour en de status. Zijn optredens zijn echte happenings, hij gaat er helemaal voor.
Op zich is Waylon alleen al een bezoek aan het StadionFestival op 10 mei waard – en dat voor een tientje! Zorg dat je erbij bent. Het wordt een happening zoals Almelo nog nooit heeft gekend. Vanaf 18.00 uur in het Polman Stadion. Voor kaartverkoop klik hier.

 
29-04-2013  

Jannes en 3 Baritons: van levenslied tot klassiek

 

Het StadionFestival van het 110-jarige Heracles Almelo op vrijdagavond 10 mei biedt een enorm gevarieerd programma. Zo staan onder andere Jannes én de 3 Baritons op het podium. Op het eerste gezicht twee uitersten. Jannes is de koning der piraten. De baritons Ernst-Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker zijn gevestigde namen in de wereld van de musicial, operette en opera.
Maar ze hebben ook veel gemeen. Beiden geven een fantastische show weg waarbij ze met veel enthousiasme op het publiek inspelen.
Jannes behoeft nauwelijks introductie. De sympathieke volkszanger uit Drenthe trad al vaak op in Almelo en heeft hier veel fans. Toen Heracles in 2005 kampioen werd en promoveerde, kwam hij naar Almelo om het feestje op het Marktplein op te luisteren. Jannes heeft wel wat met voetbal. Onlangs werkte hij nog mee aan de – helaas vergeefse – actie om eerste-divisieclub Veendam van een faillissement te redden. Naast nieuwe nummers – Jannes brengt immers elk jaar wel een nieuw album uit – zullen op 10 mei ongetwijfeld grote hits voorbijkomen als Adio Amore, Beetje Meer en Zwevend naar Geluk.
De 3 Baritons zijn van een muzikaal andere boedgroep. In de jaren 90 zijn ze voor het eerst bij elkaar gebracht door Ivo Niehe als een Nederlandse variant van de Drie Tenoren, destijds een wereldberoemd trio met Luciano Paravotti, Placido Domingo en José Carreras. Maar pas jaren later, in 2008, gingen de drie serieus samen aan het werk. Ze maakten met een groot orkest een tournee langs Nederlandse theaters die vanwege het suces doorliep tot in 2010. Dit jaar kwamen ze met een nieuw programma op de proppen. ‘De reden dat we weer bij elkaar komen is omdat we zoveel lol met elkaar hebben’, aldus Henk Poort, bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol als Rembrandt in de gelijknamige musical. In hun nieuwe theatershow maken de drie klassieke zangers een muzikale rondreis door Ierland. Op vrijdagavond 10 mei zullen ze het publiek in het Polman Stadion dan ook vast en zeker trakteren op meeslepende Ierse traditionals zoals Ho Danny boy, Go Lassie go en The wild rover van the Dubliners.
Het wordt genieten, van Jannes én van de magnifieke 3 Baritons. En dat voor slechts een tientje! Voor kaartverkoop zie www.heracles.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina