Shownieuws


Plaatsing  
 
08-04-2013  

Kuypers Hair & Wellness opnieuw genomineerd

 

ALMELO/LICHTENVOORDE - Keer op keer lukt het kappers van Kuypers Hair & Wellness een nominatie in de wacht te slepen voor de Coiffure Award, de belangrijkste kapperswedstrijd van Nederland en dan deze ook nog te winnen. Kuypers Hair & Wellness doet mee om de prijzen in de categorie beste dameskapsels en de Consumer Award. De nominaties staan niet op zichzelf. “We zien in elk gezicht lijnen en accentueren daarmee de sterke punten. De klant in de stoel is voor ons een fraai schilderij en wij maken met een persoonlijk passende haarstyling de omlijsting. Een lijst die niet past, maakt een bijzonder schilderij afschuwelijk.”

Marleen Lindeboom van het Almelose filiaal en Annemarie Kuypers uit Lichtenvoorde vertellen dat ze met hun inzendingen zoveel mogelijk willen laten zien. Niet alleen van hun kapperskunst en waartoe zij met haar en een schoon uiterlijk allemaal in staat zijn te knippen en te stylen, maar het gaat hen vooral om de persoon die voor hen in de stoel zit. “Voor ons is hairstyling de kunst om iemands persoonlijkheid naar voren te halen. En soms haal je hele andere kwaliteiten van iemand naar voren waarvan de klant zelf niet wist dat zij die ook had. We werken niet graag ‘out of the box’.”
Bij Kuypers Hair & Wellness spelen het zien van vormen en contouren en deze in een haarstijl laten terug komen, de basis voor haatstyling. Een ultieme combinatie maken met gezicht en haar en dat valt op tussen een paar duizend inzendingen van foto’s voor een Coiffure Award. De Coiffure Award wordt jaarlijks georganiseerd door Schwarzkopf Professional en vakmagazine Coiffure. Deelname staat open voor alle in Nederland gevestigde kappers. Een Coiffure Award winnen is te vergelijken met het winnen van een Oscar voor filmmakers en acteurs. Een nominatie geeft weer dat Kuypers Hair & Wellness bij de top van Nederlandse kappers behoort.

Vorig jaar scoorde Kuypers Hair & Wellness als beste bij de publieksprijs (Consumer Award) met een steil haar model. Dit jaar valt Kuypers in de smaak met een retro- kroeshaarmodel. Creator Marleen Lindeboom noemt het model: ‘gecontroleerd pluis’. Ze paste het toe bij een Nederlands-Ghanees model. “Bij kroeshaar denk je al gauw dat daar niet veel mee kan. Maar je kunt het in de vorm heel mooi bewerken. Ik heb dat vanuit een mode-oogpunt behandeld. Kroeshaar moet natuurlijk geen warboel worden. Ik laat verzorgd kroeshaar zien.” Marleen stuurde een serie van vier foto’s in waarmee ze verschillende vormen in haarstructuren tot uitdrukking bracht. Annemarie Kuypers: “De samenleving is veel meer multicultureler geworden. Daar moet je als kapper op inspringen met technieken en kleuren van deze tijd. Zo knippen we krullen in bundels zodat je het gemodelleerd kunt dragen. Afro-kapsels is echter heel iets anders.”

Het is voor Kuypers Hair & Wellness nu wachten op de uitslag. De bekendmaking van de winnaars is op zondag 12 mei tijdens een galafeest. Voor de Consumer Award is het woord aan het publiek. Die mag stemmen op wie zij het mooiste vinden. Ga voor meer informatie naar www.coiffureaward.nl en klik op het balkje Consument en vervolgens op ‘stem en win’. Model nummer 7 is die van Marleen Lindeboom. Of u kunt rechtstreeks stemmen via sms ‘CA <spatie> 7 naar 4477 (€ 0,80 cent p.o.b. plus de kosten van het gebruik van de mobiele telefoon) en u maakt kans op een VIP-kaarten voor het Coiffure Award-gala op 12 mei in de RAI in Amsterdam of een Hair Wellness pakket.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina