Shownieuws


Plaatsing  
 
03-04-2010  

Missen te gast in Nieuwhuis Resort Denekamp

 

DENEKAMP - De meiden waren vandaag te gast op het Nieuwhuis Resort in Denekamp. Eddy Nieuwhuis en zijn mensen hebben ons zeer gastvrij ontvangen!
Het ontbrak de missen aan niets! Geweldige bedden, heerlijke douches en verse broodjes lagen al voor ze klaar.
Maar het is niet alleen maar luxe en genieten, er moest ook gewerkt worden! De meiden zijn door personal trainers Martijn en Jasmijn al flink onder handen genomen.
 

Fotoreportage (13 foto's)...

 
04-04-2010  

Zangeres Sugar Lee Hooper overleden.

  RIJSWIJK - Zangeres Sugar Lee Hooper is zondagmorgen in Den Haag overleden. Marja van der Toorn (haar echte naam) is 62 jaar geworden. Ze werd vorige week aan haar heup geopereerde na een val met haar scootmobiel. Op de operatietafel kreeg ze een hartstilstand en daardoor liep zij zuurstofgebrek op.
Hierdoor raakte ze in coma waaruit ze niet meer is ontwaakt. Dat heeft haar manager zondag gemeld.
Entertainer
Sugar Lee Hooper was bekend als zangeres, entertainer en presentatrice. Met haar kale hoofd en forse omvang en extravagante kledingstijl was ze een opvallende verschijning op de Nederlandse podia.
In het begin van de jaren negentig scoorde ze hits als De Wandelclub en Hooperdepoep. Ze zong ook liedjes van andere artiesten.
Tumor
In april 2008 besloot ze haar carrière te beëindigen. Er was een tumor in haar heup gevonden, die goedaardig bleek te zijn. Bovendien voelde ze zich lichamelijk op.
Lees verder...

 
04-04-2010  

Flitsende Afterparty na overwinning tegen NEC

 

ALMELO -  Een flitsende afterparty was het zeker. De ongekende luxe van 49 punten maakten dat iedereen in opperbeste stemming was. Wel hing er een schaduw over i.v.m het dreigende verrtrek van Gert Jan Verbeek. Maar de vraag is of AZ wel de hoge afkoopsom kan opbrengen die in het contract van de trainer staat. Daar komt bij dat er een leegloop dreigt bij AZ om de schulden te vereffenen.

< Aankomst van NEC bij het Polmanstadion met voorop Wiljam Vloet.

Fotoreportage (35 foto's)...

 
08-04-2010  

Afscheid Harm oet Riessen live bij Oost

 

HENGELO - Bijna vijfentwintig jaar lang was hij onlosmakelijk verbonden met de zaterdag op Radio Oost. Een grote schare trouwe luisteraars stemde elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur af op ‘Harms Farms’. Komende zaterdag 10 april neemt presentator Harm oet Riessen afscheid van zijn luisteraars. De laatste radio-uitzending van Harm zal tevens live te volgen zijn bij TV Oost. Luisteraars en kijkers kunnen via een sms-bericht een groet of wens in beeld plaatsen. Harm, die op 20 april 67 jaar wordt, is de langst zittende presentator van Radio Oost. Zijn eerste uitzending was in november 1985. Eigenzinnig als hij is, wilde Harm niet wachten tot het 25-jarig jubileum maar nu al afscheid nemen van het radiowerk. In de laatste uitzending van Harms Farms zijn er live optredens van o.a. Oscar Harris en Henk Wijngaard. Ook de nodige vrienden en bekenden zullen de uitzending bijwonen. Vrijdagavond 9 april is Harm te gast in het TV Oost programma En Dan Nog Even Dit (17.20, 18.20, 20.20 en 23.30 uur) en voorafgaande aan zijn laatste uitzending van 09.00 tot 10.00 uur in het Radio Oost praatprogramma Het Ochtendhumeur. Meer informatie over de uitzendingen van RTV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl

 
10-04-2010  

Mistral toont nieuwe sportswear collectie

 

WIERDEN – Het sport- en vrijetijdskledingmerk Mistral presenteerde vrijdag haar nieuwe collectie. Reden om een kijkje te gaan nemen en wat beelden te schieten. Wierdenaar Aldo Huisman maakte het merk groot maar verkocht in april 2009 een aanmerkelijk belang aan familiebedrijf Van Merksteijn BV die met dochteronderneming Van Merksteijn Fashion BV sindsdien grootaandeelhouder is van sport- en kledingbedrijf Mistral International BV.
Mistral is ruim dertig jaar geleden opgericht en is uitgebouwd door de Wierdenaar Ado Huisman, die ook betrokken is geweest bij de expansie van kledingmerken Gaastra en Craft. De dagelijkse leiding van Mistral is in handen van Huisman en Stef, de 22-jarige dochter van Peter van Merksteijn, eigenaar van Merksteijn Fashion BV en groot geworden in de draadstaal.
 

Fotoreportage (9 foto's)...

 
11-04-2010  

Lintje voor Fien en Harry Bruins

 

SAASVELD - Fien en Harry Bruins van dancing Bruins in Saasveld zijn zaterdagavond koninklijk onderscheiden. Zij kregen de onderscheiding vanwege hun verdiensten voor onder andere het verenigingsleven in Saasveld. Zaterdagavond werd het 50-jarig jubileumfeest gehouden. Daarbij werden zestien medewerkers gehuldigd. Zij waren 50, 40 of 25 jaar in dienst van dancing Bruins. Iedere week trekt de dancing op zondagavond duizenden bezoekers. Ter ere van het 50-jarig bestaan is een jubileumboek uitgebracht waarin wordt teruggegaan tot het jaar 1700.

< Nick Zweers ging naar Saasveld en maakte de volgende foto's

Fotoreportage (50 foto's)...

 
12-04-2010  

Eten en Uitvaart onderwerpen Zakelijk Almelo

 

ALMELO – Tijdens de bijeenkomst van Zakelijk Almelo in de Ravelzaal van het Theaterhotel ondervroeg gespreksleider Martin Steenbeeke de ondernemers Erik Korte van Erik Korte Uitvaartverzorging en Benno Schildkamp van Foodconnect over hun zakelijke plannen.

Erik Korte Uitvaartverzorging en Uitvaartcentrum
Erik Korte streeft ‘een persoonlijke, respectvolle en kwalitatief goed verzorgde uitvaart’ na. Alle onderdelen van de uitvaart – van voorbereiding tot en met de uitvoering – rusten daarmee bij een en dezelfde uitvaartverzorger. Hij kan als begrafenisondernemer bogen op tweeëntwintig jaar 'verdriet en ellende van anderen. Daar moet je mee leren omgaan. Het is een soort rol die je speelt. Je moet ingetogen zijn en goed weten waar je mee bezig bent'. Fingerspitzengefühl is niet onbelangrijk, zeker als je het standaardverhaal moet invullen.
De zorg voor anderen is Erik Korte niet vreemd: hij is afkomstig uit de verpleging. Aanvankelijk was hij werkzaam bij een grotere uitvaartonderneming, waar dagelijks wel vijf tot zes begrafenissen of crematies moesten worden verzorgd. Op enig moment besloot hij zelfstandig te worden. Nadat de hoofdlijnen van een uitvaart besproken zijn, komt hij vrijwel dagelijks terug om de verdere details te bespreken. In de nieuwe opzet is daar gelegenheid voor, vroeger was dat ondenkbaar.
Champagne drinken na afloop van een plechtigheid is in onze regio geen usance, maar in principe is er veel mogelijk. Hij en Wilma Fokkema - die hij vanaf september 2009 voor dit metier opleidt - hebben in elk geval het nodige aan uitvaarten en plechtigheden meegemaakt
Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van een eigen Uitvaartcentrum aan de Twentelaan 27 in Almelo, aan ‘een doodlopend stuk weg'. De nieuwbouw, waar overigens geen diensten worden gehouden, heeft de nodige voeten in de Almelose aarde gehad. Er waren onder andere bezwaren van omwonenden, die voor parkeeroverlast vreesden. Eerdaags zal het pand aan de Twentelaan worden opgeleverd.

Foodconnect
Food Connect Maaltijdservice bezorgt zorginstellingen, scholen, woongroepen en particulieren ‘gezonde, voor u persoonlijk gekookte maaltijden aan huis’. Kernwaarden voor het bedrijf van directeur Benno Schildkamp zijn traditie, respect en aandacht voor de klant.
Er staan inmiddels zestig mensen op de loonlijst en 'daar zijn we gek mee'. Er is een laag ziekteverzuim (2,6%) en 'oneigenlijke ziektes' zijn er niet. Voor Benno Schildkamp gaat het bij de selectie van nieuwe medewerkers om zowel hun kennis als karakter.
Food Connect verzorgt dagelijks 3.500 maaltijden. Dat zijn er zo'n 3 miljoen per jaar, maar dan wel persoonsgebonden en zeker niet met machinale productie. In prijs lopen die uiteen van 3,95 tot 5,95 euro. Geen geld, maar denk niet dat er ook maar enige concessies aan de kwaliteit wordt gedaan. 'Volume heeft niets met smaak te maken. Onze klanten zeggen al dat wij de beste in Nederland zijn'. Onder die afnemers van maaltijden zijn wel opmerkelijk veel Stadsbank-klanten.
Ook Food Connect is bezig met nieuwbouw. Men heeft het oog laten vallen op en mooi pand zonder verdiepingen en met zo veel mogelijk transparantie. Elke medewerker heeft bij wijze van spreken zicht op de verrichtingen van collega's. 'Iedereen mag zien wat ik doe', aldus directeur Benno Schildkamp.
FC Twente-trainer Steve McLaren heeft toegezegd het nieuwe pand op 1 oktober te willen openen.

Geen machineproductie dus en evenmin een machinebureaucratie bij Food Connect. Benno Schildkamp introduceerde deze avond zijn SAS-stadionmodel, de tegenhanger van het traditionele hiërarchische organogram dat menig ondernemer of manager zo makkelijk schetst.
Het SAS-model (Stadion als Spiegel) is het speelveld van FC Uw Maaltijd. Voor het businessmodel zou al belangstelling bestaan bij organisaties als Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers.

< v.l.n.r. Benno Schildkamp en Erik Korte

Fotoreportage (15 foto's)...

 
12-04-2010  

Twentse kledinglijn bij Roetgerink

  ENTER - Roetgerink Mode en Schoenen te Enter heeft samen met museum De Twentse Welle en het ROC Enschede het initiatief genomen voor het opzetten van een Twentse kledinglijn. Deze kledinglijn is geïnspireerd op het rijke textielverleden van Twente. Roetgerink wil hiermee jonge talenten de kans geven zich te ontwikkelen en Twente te promoten.
Het project wordt uitgevoerd door studenten van de opleiding Fashion Design. De studenten van de opleiding Media zorgen ervoor dat alles op video vastgelegd wordt. Maandagavond was de presentatie bij Modehuis Roetgerink in Enter, maar wij verraden u de winnaars nog niet, omdat RTV Oost eind mei vijf afleveringen en een finaleshow zal uitzenden waarin de studenten gevolgd worden in het traject en de winnaar bekend zal worden gemaakt.
Lees verder...

Fotoreportage (37 foto's)...

 
14-04-2010  

Blijdschap en treurnis bij afterparty Heracles

 

ALMELO - Vol goede moed kwam Ruud Brood terug bij zijn oude werkgever in Almelo na de overwinning van het afgelopen weekend, maar de Heracliden stuurden hem en zijn team terug naar Waalwijk met een pijnlijke 4-1 nederlaag en degradatie naar de Jupiler-league.
De stemming in het Heracleskamp was er niet minder om. Met nog twee wedstrijden te gaan kunnen er nog zes punten worden binnen gehaald. Zondag even winnen van AJAX en Twente kan alsnog de kampioensvlag hijsen. Als AZ de punten verspeeld, kan Heracles zelfs nog een plekje hoger eindigen. Verbeek had gelijk dat we er trots op moeten zijn dat twee Twentse clubs bepalend zijn in de competitie. Onze Freek was ook in opperbeste stemming en schoot de volgende reportage bij elkaar.

Fotoreportage (18 foto's)...

 
18-04-2010  

SVZW moet kampioensfeest week uitstellen

 

WIERDEN - De stemming in Wierden was er niet minder om. De zwaluwen kan het kampioenschap niet ontgaan, ondanks het gelijke spel van zaterdagmiddag. De stemming was er niet minder om na de wedstrijd.

Fotoreportage (20 foto's)...

 
18-04-2010  

Reünie Dancing Bruins groots gevierd


Boer Frans zocht bij Bruins ook heel wat vertier
 
SAASVELD - Dancing Bruins bestaat 50 jaar en dat werd groots gevierd met alle oud-Bruinsgangers. Want al 50 jaar elke zondagavond een tevreden publiek en een goede sfeer, dat is een feestje waard. De reünie was gisteren dan ook druk bezocht. De geschiedenis van Bruins gaat ver terug, zelfs naar 1700, wanneer ene 'Willem in de Poort' een herbergh stichtte. Hij werd 'Willem in de Poort' genoemd, omdat hij zich in de poort van de tweede gracht van het voormalige kasteel aan de overkant van het huidige Bruins vestigde. Later  is de herberg verplaatst naar de plek waar de dancing nu te vinden is. Het bedrijf bleef altijd in de familie. Wat ooit een herberg, bakkerij en kruidenierswinkel was, kreeg later een functie als dancing en boerderij. "Maar dat ging niet samen," vertelt Harry Bruins. "Als het publiek naar huis was, moest ik de koeien al weer melken." In 1960 gingen de koeien dan ook in de verkoop en legde de familie zich helemaal toe op de horeca en dat tot vreugde van velen nu al vijftig jaar lang.

Fotoreportage (32 foto's)...

 
19-04-2010  

Unieke samenwerking Heracles en Avonturenpark

 

ALMELO - Heracles Almelo en Avonturenpark Hellendoorn werken al een tijdje samen. Er zijn al verschillende leuke activiteiten georganiseerd voor verschillende geledingen binnen en rondom Heracles Almelo. Vorig- en afgelopen seizoen waren de BusinessClubleden te gast in het sfeervolle Avonturenpark in Hellendoorn. Daarnaast konden de Herakids vorig seizoen tegen gereduceerde prijs kaarten kopen voor de voetbalweek met als hoogtepunt de Heracles Almelo dag. Alle Feesten waren een groot succes en de bezoekers hebben genoten van een fantastische dag.

Heracles Almelo Familiedag
Ook dit seizoen slaan de familiare clubs Avonturenpark Hellendoorn en Heracles Almelo de handen ineen, beide partijen zijn een Partnership aangegaan. Het hoogtepunt van het Partnership is de spetterende Heracles Almelo Familiedag op 4 mei 2010. De Heracles Almelo Familiedag is niet alleen voor de Herakids of BusinessClubleden maar voor iedere Heracles Almelo fan in de hele regio. Tijdens de Heracles Almelo Familiedag is de hele selectie vanaf 14:00 uur tot 16:00 uur aanwezig in het Avonturenpark om handtekeningen te zetten, met jou op de foto te gaan of in een van de attracties een ritje te maken. Wil jij bij deze unieke dag aanwezig zijn: Kijk dan op www.avonturenpark.nl/heracles of www.heracles.nl voor extra informatie en kaartverkoop. Het Partnership belooft ook in toekomst voorgezet te worden zodat Avonturenpark Hellendoorn en Heracles Almelo ook in de volgende seizoenen leuke activiteiten kunnen organiseren voor iedereen.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
20-04-2010  

Fingers on Fire in finale Open Poppodium

  HENGELO - De Almelose/Tubbergse rockformatie Fingers On Fire is zaterdag avond doorgedrongen tot de finale van het “Rabotheater Open Podium Twente”. Na op 27 maart j.l. als publiekswinnaar van de eerste voorronde uit de bus te zijn gekomen werd de jonge band deze avond tweede in stemmen van het publiek.
Lees verder...

 
22-04-2010  

Businessteam Heracles heeft energie zat !

 

ALMELO – Met enige regelmaat spelen de leden van het Businessteam Heracles een potje voetbal op het kunstgras van Royal ten Cate in het Polmanstadion. Nu zijn de Businessleden allemaal winnaars en hebben ze een hekel aan verliezen. Vandaar enige versterking van Hendri Krüzen en nog wat oude cracks zodat ook de wedstrijd tegen energieleverancier DVEP gewonnen kon worden. De uitslag was 10-5 voor het Businessteam. Energie zat dus !

Fotoreportage (14 foto's)...

 
23-04-2010  

Promotie-optreden Jannes in Almelo

 

ALMELO - Donderdag was volksheld Jannes in Almelo, ter promotie van zijn nieuwe single “Ik wil altijd bij jou zijn”. De Music Store nodigde Jannes uit, want hij weet namelijk als geen ander zijn publiek enthousiast te krijgen. Deze keer ook weer in Almelooo. Sinds het verschijnen van zijn eerste album staat Jannes alweer tien jaar op het podium. Een periode met tien succesvolle albums, gouden/platina platen en vele hitsingles als; ‘Ga dan’, ‘Ietsie pietsie’, ‘Een beetje meer’ en ‘Zwevend naar ’t geluk’.
Jannes bracht tijdens zijn optreden een aantal nummers van zijn nieuwe CD ten gehore, waaronder zijn huidige hitsingle ‘Ik wil altijd bij jou zijn‘. Naast nieuwe nummers kwamen natuurlijk ook zijn grootste hits voorbij. Jannes vertelde AlmeloNieuws.nl genoten te hebben in dit exclusieve promotionele optreden.

< Jan Bril en Freek Buitenweg maakten de foto's

Fotoreportage (37 foto's)...

 
24-04-2010  

Foodinspiration doe je hier op !

 

De mens is altijd op zoek naar vernieuwing ook betreffende voedsel. Waar ook ter wereld, via FoodInspiration vindt je alle nieuwe trends in de wereld van toprestaurants tot preuvenementen of moderne trends in ‘streetfood’. De vintagebars in New York of de eetetages in KaDeWe in Berlijn tot bijvoorbeeld Mercat de la Boqueria in Barcelona of toppers in andere wereldsteden. Klik op FoodInspirations en maak de ultieme smaakreis.
Nieuw is ook de guerilla-keuken via SMS, Twitter en dergelijke. Er worden afspraken gemaakt waar over een paar uurtjes massaal ergens op straat een eetfestijn zal plaatsvinden. De lokale overheid verrassend en voor het blok zettend. Kijk naar de voorbeelden en organiseer zoiets ook eens in Twente. Waarschuw ons en wij komen! 

 
24-04-2010  

Feest in Wierden, SVZW kampioen

 

WIERDEN - SVZW heeft zich zaterdag tot kampioen van de eerste klass D gekroond. De ploeg van trainer Peter Wesselink won het thuisduel tegen DOS Kampen met 4-0. Met nog twee wedstrijden te gaan is SVZW, met 48 punten, niet meer in te halen door concurrent DVS'33, dat tien punten minder heeft. De afgelopen drie seizoenen zat de ploeg uit Wierden al dicht tegen het kampioenschap aan. SVZW eindigde twee maal als derde en een keer als tweede in de eerste klasse D. Volgend seizoen komt SVZW uit in de hoofdklasse.
 

Fotoreportage (29 foto's)...

 
25-04-2010  

Veel bezoekers bij benefietconcert Kjell

 

ALMELO - De Almelose zanger Petro heeft de tien-jarige Kjell leren kennen via Hyves en zag dat er al ontzettend veel mensen beloofd hadden om hem te helpen.  Hij trok zich het lot en leed aan en besloot om hem te helpen. Kjell is ernstig ziek. Zijn hart, longen, lever en nieren functioneerden niet zoals het hoorde en men maakte zich ernstige zorgen als laatste dat hij ook nog het Down Syndroom had.
Daarnaast heeft hij een gaatje in zijn hart en een darmziekte. Twee keer per dag spoelt z'n moeder de darmen omdat hij dit zelf niet kan. Vanaf 2011 moet hij volgens de doktoren een stoma dragen. Buiten z'n ziekte om kampt Kjell nog met veel problemen en daar zou de dolfijnentherapie een goede oplossing voor zijn. Kjell heeft problemen met z'n concentratie,  fijne motoriek, spraak, post traumatisch stress en nog veel meer. Dus op alle gebieden kan deze therapie Kjell mogelijk helpen. Er is dit jaar al een plek gereseveerd van 30 augustus t/m 10 september. Het bedrag van € 11.000 hadden ze nog niet bij elkaar. Nog € 5000.00 ontbrak en daar wilde Petro wat aan doen. Zondag organiseerde hij een benefietconcert in het Polmanstadion te Almelo. Meewerkende artiesten waren: Cor Wolters, Diana, Jan Ottens, Joey, Patrick ter Haar, Lorenzo, Marco, Maurice, Mike Lorentz en Johan Vlemmix. Mede dankzij hen, het publiek en 'uitbaatster' Xandriene van Woudenbergh die 10 procent van de omzet afstond, staat de teller nu op € 11.072.00 voldoende om Kjell zijn therapeutische reisje naar de dolfijnentherapie op Curacao te kunnen laten maken. 

Fotoreportage (15 foto's)...

 
26-04-2010  

Grolsch bezorgt bier per brommer

 

ENSCHEDE - Bierbrouwer Grolsch gaat deze zomer stunten met een bierbezorgdienst per brommer. De gekoelde flessen zitten in een koelkast die als zijspan aan de minibrommers is bevestigd. Grolsch gaat beginnen in haar thuisstad Enschede en wil de bezorgdiensten verder uitrollen in Apeldoorn, Deventer, Utrecht, Amsterdam en mogelijk andere studentensteden. Het motto van Grolsch luidt; Overal en altijd koud bier deze zomer!

Het zal wel met het naderende WK voetbal in Zuid Afrika te maken hebben, maar of dat mag volgens de winkelsluitingswet....???

 
30-04-2010  

Nieuwe website voor Helligen Hendrik

 

HENGELO - Een massa ‘helligheid’ op een paar vierkante centimeter. Zo omschrijft de nukkige columnist en conferencier Helligen Hendrik zijn geheel vernieuwde website die op Koninginnedag gelanceerd is. Op www.helligenhendrik.nl is allerhande info te vinden over Hendrikus Antonius van der Pette, de bokkige potentaat die met zijn columns voor Radio Oost al de nodige reuring veroorzaakt heeft. Helligen Hendrik begon vijf jaar geleden met zijn radiopraatjes in het programma Aksent, dat elke zaterdag van 12.00 tot 13.00 uur te horen is bij de regionale zender. Sindsdien is hij in Overijssel uitgegroeid tot een provinciaal icoon. De oudejaarsconferences die Hendrik in 2007 en 2008 op de bühne bracht, hebben zijn populariteit verder vergroot. Vanaf september 2010 gaat Hendrik de theaters in met een geheel nieuwe voorstelling.  Op de nieuwe website worden binnenkort de eerste data van de nieuwe theatertour bekend gemaakt. Verder is er allerhande informatie te vinden over de tegendraadse cabaretier, zoals de familiegeschiedenis van het geslacht Van der Pette, teksten, audiofragmenten en videoboodschappen van Hendrik. Ook de wekelijkse columns, tot de nok toe gevuld met gramschap en frustraties, zijn via de site terug te luisteren.Voor Helligen Hendrik zelf had al deze poeha zoals gebruikelijk niet gehoeven. ‘Ik heb ’n hekel an computers’, aldus de wrevelige oosterling…

Archief
Terug naar vorige pagina