Shownieuws


Plaatsing  
 
04-04-2010  

Zangeres Sugar Lee Hooper overleden.

 

Entertainer
Sugar Lee Hooper was bekend als zangeres, entertainer en presentatrice. Met haar kale hoofd en forse omvang en extravagante kledingstijl was ze een opvallende verschijning op de Nederlandse podia.
In het begin van de jaren negentig scoorde ze hits als De Wandelclub en Hooperdepoep. Ze zong ook liedjes van andere artiesten.
Tumor
In april 2008 besloot ze haar carrière te beëindigen. Er was een tumor in haar heup gevonden, die goedaardig bleek te zijn. Bovendien voelde ze zich lichamelijk op. ''De mensen hebben recht op 100 procent Sugar Lee Hooper en ik kan ze dat niet meer geven.'' Met deze verklaring maakte de extravagante zangeres een einde aan haar zangcarrière. Ze besloot haar felgekleurde tule jurken aan de wilgen te hangen. Jarenlang dienden die uitdossingen als haar handelsmerk.
Van der Toorn
Het besluit te stoppen, viel haar zwaar. Sindsdien ging de forse en kale zangeres weer gewoon door het leven als Marja van der Toorn, de naam waarmee ze op 23 februari 1948 in Den Haag geboren werd.
Als dochter van een jazzpianist en gitariste kon het niet anders dat ze in de muziek terecht zou komen. Ze kreeg van haar ouders een drumstel en werd al snel drumster van achtereenvolgens het vrouwenorkest The Ladybirds en de band Vin Cardinal & the Queens.
Broer Hans
Met haar broer Hans bracht ze twee solosingles uit. Even koos ze voor het gezinsleven, maar als snel werd ze slagwerkster bij de Haagse Rock & Rollgroep The Crazy Rockers, waarin ze twaalf jaar actief bleef tot een val van het podium haar slagwerkcarrière voortijdig beëindigde.
Zeven jaar lang duurde de revalidatie, waarna Van der Toorn besloot te gaan zingen. Ze koos voor de naam Sugar vanwege haar voorkeur voor zoetigheid en Lee Hooper, omdat de begeleidster van Billie Holiday zo heette. Met haar bulderende stem zong ze aanvankelijk Engelstalige nummers. Ze liet zich inspireren door Ella Fitzgerald, Sam & Dave en The Pointer Sisters.
Eerste album
Lots of Sugar heette haar eerste album dat ze in 1993 uitbracht, met daarop bescheiden hitjes als Come What May en You Lied. Nadat ze panellid was geweest in het TROS-programma Dat zeg ik niet, besloot ze in 1995 Nederlandstalig te gaan zingen.
Ze verscheen in padvinderstenue in de show van André van Duin met als gevolg dat ze met het lied De Wandelclub haar eerste hit scoorde en de top 10 bestormde. Daarna volgden liedjes als Oh, wat ben je mooi, Hooperdepoep en 't Was aan de Costa del Sol. Met dit repertoire had ze veel schnabbels op feesten en partijen

Archief
Terug naar vorige pagina