Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-12-2008  

Sjoers geeft verkeerde uitleg aankoop kavel

bron: TC Tubantia
 

ALMELO - De uitzending van ZEMBLA over de vermeende Almelose bestuurlijke willekeur en bevoordeling, heeft ook de eindredactie in Enschede van TC Tubantia doen bewegen een onderzoek te doen naar de rol van wethouder Sjoers bij de aankoop van een bouwkavel. Volgens TC Tubantia is de rol van wethouder Sjoers anders dan beweerd in de officiële verklaring van de wethouder. De gemeente liet dinsdag jl een persbericht uitgaan. Het citaat uit die verklaring: "Wethouder Sjoers is rechtstreeks benaderd door de eigenaar (Bonthuis) die hem een perceel aanbod. De heer Sjoers heeft hier geen gebruik van gemaakt omdat hij de aangeboden kavel te groot vond."

In TC Tubantia beweerd eigenaar Bonthuis dat hij is benaderd door wethouder Sjoers en dat hij nooit en te nimmer contact heeft gezocht met de wethouder. Vader en zoon Bonthuis zijn zéér verontwaardigd over deze uitleg en gaven in het TC-artikel een totaal andere uitleg. Citaat uit TC-artikel: "Volgens zoon Arjen Bonthuis heeft wethouder Sjoers van diens zwager Slettenhaar (fractievoorzitter CDA) vernomen dat de kavel in de aanbieding was. Vader Bonthuis zou dat aan Slettenhaar hebben laten weten in een vergadering van het waterschap Regge & Dinkel waarin beiden een rol spelen." 
Volgens vader en zoon Bonthuis had men al afspraken met Kees Smit over de kavel. Smit kocht de lap grond en deelde dat later in kavels op. Kees Smit bevestigt in het artikel dat wethouder Sjoers hem benaderd heeft voor de aankoop van een stukje grond tegen een prijs waar hij als verkoper op dat moment tevreden mee was.

Sjoers kocht in een later stadium nog een strook grond langs zijn kavel dat tussen hem en zijn buren gelegen was tegen een hogere prijs.

Het gehele artikel staat in de gedrukte vorm van TC Tubantia van zaterdag jl. Delen vindt u hier...

Sjoers actief op zoek naar een kavelDe boer op voor een mooi stekje

 

 

 

 

 

Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) te Amersfoort doet in opdracht van het raadspresidium een onderzoek naar het handelen van wethouder A. Sjoers bij de aankoop van het bouwkavel. De uitslag van het onderzoek wordt voor 16 december a.s. verwacht.

 
02-12-2008  

Sjoers verzweeg tweede grondtransactie

 

ALMELO - Wethouder A. Sjoers van Almelo voelt zichzelf 'zo langzamerhand slachtoffer van zijn eigen openheid'. Dat stelt Sjoers in een email aan alle leden van de gemeenteraad. TC Tubantia wist de hand te leggen op de door wethouder Sjoers op woensdag verzonden email.
In de mail erkent Sjoers dat hij nog een tweede grondtransactie heeft gedaan dit n.a.v. vragen door een journalist van de NRC. Sjoers kocht later nog een strookje grond van de projectontwikkelaar Dura Vermeer / Twenteland VOF om dat aan zijn tuin toe te voegen.
Het Presidium heeft n.a.v. deze door Sjoers gedane mededeling aan de gemeenterad wel de opdracht aan het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten uitgebreid.
De Almelose raadsfractie van GroenLinks kwam eveneens met vragen en hekelt het optreden van de gemeentevoorlichter in de uitzending van ZEMBLA. GroenLinks eist zelfs maatregelen om herhaling te voorkomen. GroenLinks gaat gemakshalve voorbij aan het gestuntel van burgemeester Knip en wethouder Sjoers voor de ogen van kijkend Nederland.

Lees hier de berichtgeving in TC Tubantia:

Geachte raadsleden… - Onderzoek handelen Sjoers uitgebreid. - De vragen van GroenLinks

 
03-12-2008  

Gemeente snoeit houtwallen Windmolenbroek

  ALMELO - De gemeente Almelo heeft plannen om diverse houtwallen en houtsingels in het Windmolenbroek te gaan snoeien. Voordien wil de gemeente echter de wijkbewoners informeren.
Lees verder...

 
04-12-2008  

Partycentrum Aylin blijft voorlopig open

 

ALMELO - Na jaren van strijdt maakt de gemeente Almelo voorlopig pas op de plaats met het voornemen het partycentrum op de bovenverdieping van Kinderspeelparadijs Dolle Pret te sluiten. In een gesprek met eigenaresse Ter Avest heeft burgermeester Knip dat beloofd. Als het aantal bezoekers onder de 600 blijft mogen er in Aylin feesten worden gehouden. De gemeente Almelo wacht met het verbieden van de feesten tot de rechter uitspraak doet in de zaak die Ter Avest heeft aangespannen. De gemeente wil dat er geen feesten worden gehouden in het partycentrum omdat het in strijd is met het huidige bestemmingsplan. De eigenaresse van de zaak is het daar niet mee eens omdat die regel nog niet bestond toen zij met haar bedrijf begon.

 
05-12-2008  

'De Heren van Almelo' onderzoeken. UPDATE 4

 

ALMELO - Sinds vandaag is er een website met de naam  'De Heren van Almelo' op internet - vernoemt naar de stichters van de stad - met als doel een justitieel onderzoek naar de 'handel en wandel' van Almelose collegeleden en ambtenaren. De onbekende initiatiefnemers hebben ook een 'poll' om burgemeester Knip en wethouder Sjoers de laan uit te sturen.

De initiatiefnemers willen verder tips uit de burgerij over bestuurlijke misstanden om deze tot op het bot uit te gaan zoeken. Men zegt zowel notariële-, juridische- en accountancy kennis in huis te hebben. De betrokkenen willen om zakelijke redenen wel anoniem blijven en garanderen dat ook betreffende uw tips. De website 'De Heren van Almelo' staat geregistreerd op naam van ene M. van der Z. te Almelo. Zo vinden wij verder op dezelfde naam geregistreerd: Stichting Bambini Foundation, Bambini International BV en Maxwell Special Interest Media B.V. allen op het zelfde adres en zelfde telefoonnummer.

UPDATE 03-12-2008 15.55 uur

Gisteren maakte AlmeloNieuws bekend wie de registrant was van de site 'De Heren van Almelo'. Vandaag is deze per direct van internet gehaald. Op de website van TC Tubantia staat inmiddels onderstaand bericht.

TC Tubantia 03-12-2008 15.38 uur

ALMELO - De website 'De Heren van Almelo' is vandaag in allerijl uit de lucht gehaald. De site, opgezet na de commotie rond wethouder Sjoers in Almelo, was bedoeld om alle onvrede over vergunningen en dergelijke in de stad te inventariseren. De maker wilde zich niet bekend maken, maar de domeinnaam stond op naam van M. van der Zalm met een link naar de bedrijven Maxwell Media en Bambini International.

Dit laatste bedrijf, met een vestiging in Almelo, liet gisteren weten niets met de site te maken te hebben. Van der Z, websdesigner van beroep, erkende gisteren dat hij de server van de bedrijven heeft gebruikt om de website zichtbaar te maken op internet. 'Ik was boos en gefrustreerd na de uitzending van Zembla", gaf hij aan. Van der Z. woont overigens in Hengelo en niet in Almelo.

UPDATE 2: De site staat nu geregistreerd onder valse adresgegevens en ook het telefoonnummer klopt niet. Waarom doet de heer K. zo moeilijk en laat hij zijn personeel het karweitje opknappen? Op het eerste registratieadres staan meerdere BV's en opgeheven BV's van de heer K. ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.  Hieronder de inschrijvingen van de website.

Domeinnaam herenvanalmelo.nl
Status actief
Houder VAN151030-CRONO
H Van Almelo
herenstraat 1
7777HV Almelo
Netherlands
Administratieve contactpersoon VAN151031-CRONO
H Van Almelo
+31 (0)546123456
hvalmelo@hotmail.com
Deelnemer Cronon AG
Pascalstrasse 10
105 87
BERLIN
Germany
Technische contactpersonen STR017999-CRONO
H Strato Rechenzentrum
+49 (0)72166320305
hostmaster@cronon-isp.net
Domeinnaamservers docks20.rzone.de  
  shades10.rzone.de  
Datum registratie 03-12-2008
Datum laatste wijziging 03-12-2008
Administratie door NL Domain Registry

Domeinnaam deherenvanalmelo.nl
Status in quarantaine
Houder MVA000126-OPENP
M. van der Zalm
Bornerbroeksestraat 216 1
7606BR Almelo
Netherlands
Deelnemer OPENPROVIDER - domeinregistratie voor providers /d
William Boothlaan 3 d
3012VG ROTTERDAM
Netherlands
Datum registratie 27-11-2008
Datum laatste wijziging 05-12-2008
Datum uit quarantaine 14-01-2009
Administratie door NL Domain Registry

         
UPDATE 3: 5 december 2008, 15:00 uur
Op de website herenvanalmelo.nl is te lezen dat 'De Heren van Almelo' defintief niet opnieuw online zal gaan:

Beste Lezer,

Volgens planning had deze website vanavond om 20.00 uur online moeten gaan. Maar onder "zware" druk van o.a. mijn omgeving, heb ik vandaag, vrijdag 5 december 2008 besloten te stoppen met de "Heren van Almelo"!

Voor iedereen die het jammer vindt dat de "Heren van Almelo" nu definitief stopt en mij gesteund hebben: Hartelijk dank!

Dat is nou jammer, we hadden toch graag de uitkomst van de enquete geweten. Wij waren echt wel benieuwd hoeveel mensen nu burgemeester Knip en wethouder Sjoers de laan uit wilden sturen. 

UPDATE 4

Er gloort hoop, klachten en enquete op: http://masterplan-almelo.hyves.nl/  

 
05-12-2008  

Lichte legionella-besmetting in Westeres

  ALMELO - In psychiatrisch centrum De Westeres is een lichte variant legionellabacteriën gevonden in het leidingsysteem. De douches bij de activiteiten/sportruimte zijn voorlopig buiten gebruik gesteld. De GGD regio Twente heeft geen melding van besmetting van personen. Bij wettelijke melding van personenbesmetting komt de GGD in actie om de bron op te sporen zo deelde een woordvoerdster mede.
Directeur Jansen bevestigde de lichtste vorm van besmetting en is wat dat betreft blij dat de ketencontrole goed heeft gewerkt. Hij verwacht geen gevolgen voor de patiënten. Maandag wordt begonnen met de ontsmetting van het systeem.
Lees verder...

 
05-12-2008  

Nieuw ontwerp 'Almelo Nouveau'

bron: Almelo's Weekblad
 

ALMELO - Maar liefst 24.000 m2 groot meet het herziene ontwerp 'Almelo Nouveau' van Spring Architecten te Rotterdam dat moet verrijzen op de hoek van de Bornsestraat met de Nijreessingel. De blikvanger van Almelo Nouveau is een hypermodern, futuristisch hotel. Het ontwerp van de hand van Alfons Hams en Freek Speksnijder van Spring Architecten uit Rotterdam lijkt op een reuzenvis met schubben. De planning voor de bouw van dit 7 verdiepingen tellende hotel zal in de tweede helft van 2009 van start gaan zo is de bedoeling. Naast ruimte voor het hotel annex partycentrum/feestzaal is er plek voor een wellnesscentrum, kantoorruimtes, winkels, leisure, showrooms en een P-garage. In de winkelruimte gaat de voorkeur uit naar vestigingen in de sport- en outdoorartikelen. De totale investering bedraagt 20 miljoen euro. Ook eerder dit jaar werd al een winnend ontwerp gepresenteerd voor de bouw van Almelo Nouveau, maar dat plan is door het zelfde architectenbureau in overleg met de ontwikkelaars nu herzien. Het project is in handen van Prosyn B.V. een samenwerkingsverband tussen Blaak Bouw Enschede en East Estate Oldenzaal.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
05-12-2008  

Nieuwe rijwielstalling NS Centraal in gebruik

 

ALMELO - De nieuwe geautomatiseerde rijwielstalling in de kelder van het station Almelo Centraal wordt woensdag 10 december in gebruik genomen. De rijwielstalling is dagelijks van een kwartier voor de eerste trein tot een kwartier na de laatste trein toegankelijk met een chipknip voor dagstallers en met een speciale toegangspas voor abonnementhouders. Lees verder in het Almelo's Weekblad.

 
05-12-2008  

Ernstig verkeersongeluk Tijhofslaan-Kolthofsingel

 

ALMELO - Vrijdagavond rond elf uur deed zich een eenzijdig ongeluk voor op de Kolthofsingel met een personenauto die uit de richting van het Noordik kwam. Vermoedelijk door de hoge snelheid heeft hij de vluchtheuvel bij de kruising met de Tijhofslaan geraakt en is zo meerdere keren over de kop geslagen en tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder werd gewond afgevoerd naar het Twenteborg Ziekenhuis.

De beelden spreken voor zich.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
08-12-2008  

Voskamp trekt bouwaanvraag Bolkshoek in

 

ALMELO – Projectontwikkelaar Voskamp heeft een brief gestuurd aan het college van B&W waarin hij afziet van de aanvraag van vergunningen voor de bouw van twee woningen op het landgoed Het Paradijs aan de Bolkshoekweg, zo meldt TC Tubantia. Tegen het voornemen van Voskamp waren bezwaren van omwonenden omdat daarmee het landschappelijke karakter onder druk kwam te staan. Al decennia geleden vormde de bouw van een villa aan de zijde van de Jura op het landgoed ook al een probleem. De bestaande villa 'Heyt' werd toen eerst afgebroken om de bouw van een nieuwe villa mogelijk te maken. Het college van B&W wil meewerken aan een bestemmingsplanwijziging om de bouw van twee villa's op het landgoed mogelijk te maken. 
De bestemmingsplanwijziging beslaat overigens een groter gebied, want ook het weiland tussen Bolkshoekweg, Seeland en De Loolee dreigt uit buitengebied te worden gehaald, om toegevoegd te worden aan het stedelijk gebied. Daarmee komt de deur naar stedelijke ontwikkeling wagenwijd open te staan.
Als gevolg daarvan kunnen ook de aanpalende melkveebedrijven van Slaghuis en Kamp aan de overzijde van de Loolee onder druk komen te staan vanwege de stankcirkel. Ook deze ondernemers zullen waarschijnlijk bezwaar maken tegen de voorziene bestemmingsplanwijziging van bestemmingsplan Oost Hofkamp-Paradijs.

Behalve de onttrekking van delen van het buitengebied rondom de landgoederen Het Paradijs en De Bellinckhof, heeft het college van B&W ook een voorontwerp gepresenteerd voor het gehele buitengebied van de gemeente Almelo. Reden voor de landbouworganisatie LTO Noord een voorlichtingsavond te organiseren bij Restaurant Liedenbaum op donderdag 11 december om 20.00 uur.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
08-12-2008  

Filosoof Ritzen over uitleg Knip bij Tv-uitzendingen

 

Op de site drogredenen.nl bespreekt filosoof Ron Ritzen drogredenen die hij in de media is tegen gekomen. Zo bespreekt hij de uitzendingen van Zembla en Pauw & Witteman over de affaire "De Rechter". Zie voor de achterliggende theorie: D.N. Walton, Informal Logic (Cambridge University Press, Cambridge 1989). Ritzen studeerde filosofie, pedagogiek en rechten.

R.G.M. Ritzen over: Almelo versus Zembla en Knip en de contradictie

 
08-12-2008  

Geen nieuwjaarsfeestje jongeren in De Schelf

 

ALMELO - Vernieling en brandstichting in de oudejaarsnacht van 2006 op 2007 waren de aanleiding om tijdens de jaarwisseling 2007-2008 in het wijkcentrum De Schelf een nachtelijk feest te organiseren voor jongeren. Het feestje kostte een bom duiten reden voor raadslid Stork (ALA) destijds vragen te stellen, want een rekensommetje leerde hem dat de gemeente maar liefst 23.000 euro - 600 euro per bezoeker - had neergeteld om de 'raddraaiers' van de straat te houden.
De PvdA noemde destijds het feestje desondanks nog een succes, maar wethouder Schouten liet vorige week weten dat er geen vervolg komt. Als reden werd o.a. gegeven dat te weinig jongeren werden bereikt.
Ook de bijkomende organisatorische kosten van SCOOP en extra bewakingskosten hakten er toen fors in in verhouding met de nog geen 40 bezoekers. De 'drooglegging' wat alcohol betreft, vanwege het ontbreken van een drank & horecavergunning voor De Schelf, zal wel het laatste zetje hebben gegeven om geen jongerenfeest te organiseren.

 
09-12-2008  

Almelose college aan de rand van afgrond?

 

ANALYSE in TC Tubantia 06-12-2008 

Anderhalve week geleden belegden wethouder Anthon Sjoers en burgemeester Menno Knip een persconferentie om openheid van zaken te geven over het perceel dat Sjoers februari 2004 voor een aantrekkelijke prijs kocht van zakenman Kees Smit.

Sjoers bouwde er zijn huidige woning op.

Lees verder

 
10-12-2008  

B&W weigert vergunning na gijzelingsaffaire

 

ALMELO – Exploitante Okci-Erdem krijgt geen vergunning om haar Grand Café De Rechter uit te baten. Dat maakte burgemeester Menno Knip in een persconferentie dinsdag bekend. Volgens de gemeente is uit onderzoek van Justitie gebleken dat het restaurant van de exploitante als dekmantel zou dienen voor criminele activiteiten.

De gijzeling heeft geen doorslaggevende rol gespeeld in het besluit van het college, zo benadrukte burgemeester Menno Knip dinsdag. Het collegebesluit is gevallen op basis van het Bibob-onderzoek. De Wet Bevordering Integriteitbeoordelingen wordt uitgevoerd als het vermoeden bestaat dat een onderneming gebruikt wordt voor criminele activiteiten. De eigenaresse van het uitgebrande Grand Café De Rechter heeft vier weken de tijd om in beroep te gaan.

De zaak kreeg landelijke bekendheid doordat de echtgenote op 16 juni jl. door het 'lint' ging, de zaak van zijn vrouw in de hens stak en vervolgens wethouder Kuiper en vier ambtenaren urenlang gijzelde. Advocaat Jan Hein Kuijpers sprak in het RTV Oost programma 'In de wandelgangen' en via de radio opnieuw zijn ongenoegen uit over de wijze waarop de gemeente de vergunningenprocedure voerde, dat volgens Kuijpers tot de ontsporing van zijn cliënt zou hebben geleid.

Juridisch adviseur J. Eshuis meldt op zijn website eveneens zijn visie op de motivering die burgemeester Knip hanteert bij zijn voornemen geen vergunning te willen verlenen. Eshuis onderstreept nog eens dat de gemeente Almelo alle wettelijke termijnen heeft laten verlopen en dat het Bibob-rapport dat op 24 oktober werd uitgebracht eveneens ver de wettelijke termijn heeft overschreden. In de motivatiebrief, die hij namens zijn cliënte ontving van B&W, wordt volgens Eshuis vooral de gijzelingsactie en kans op herhaling als argument gebruikt en verder een poging gedaan om 'schijnbeheer' aan te tonen. Eshuis noemt de motivering in deze flinterdun. Als de gemeente zich aan de wettelijke termijnen had gehouden, zou volgens Eshuis de vergunning al uiterlijk in april verleend kunnen zijn en was het niet tot de wanhoopsdaad van de echtgenoot van zijn cliënte gekomen.

Burgemeester Knip vindt de uitleg die Eshuis op zijn website doet grote onzin en verwijst naar een eerder geconstateerd wapenbezit van O. De burgemeester gaf geen antwoord waarom toen geen Bibob-onderzoek werd gestart. De gijzelingsverdachte exploiteerde toen nog restaurant De Molen in de Nieuwstraat. Het pand in de Nieuwstraat dat eigendom was, is eveneens opgegaan in het faillissement van de cliënte, zegt Eshuis.

Lees hier de gemeentelijke persverklaring (pdf)

 
10-12-2008  

Verbouwing Nielz Café/ Restaurant..

 

ALMELO - De bouwvakkers moeten alle zijlen bijzetten om Maandag 15 December klaar te zijn voor de “GRAND OPENING CLUB NIELZ”. Zo komen er op de eerste verdieping nieuwe toiletgroepen, een garderobe en een rookkamer. De extra ruimte op de begane grond die zo’n 100 m2 telt, wordt aangetrokken bij het huidige Nielz Café/ Restaurant.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
10-12-2008  

Naomi wint Groot Almelo's Junior Dictee

 

ALMELO - Naomi Burer van PCB De Huve uit Almelo is met 5 fouten de winnares geworden van het Groot Almelo's Dictee dat woensdag 10 december plaatsvond op het Pius X College, locatie Aalderinkshoek. Sophie Morsink van OBS De Weier uit Almelo werd tweede met 8 fouten en er was een gedeelde derde plaats voor Nick Koopmans van de Immanuelschool uit Wierden en Hidde Lammertink van de Mariaschool uit Enter, beiden 9 fouten. Beste school was PCB de Huve uit Almelo. Er zijn totaal door 39 deelnemende leerlingen, 707 fouten gemaakt, waardoor het gemiddelde per leerling op 18,1 fouten uitkwam.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
10-12-2008  

Almelo on Ice in aanbouw UPDATE

 

ALMELO - De eerste foto's van de opbouw van de traditionele ijsbaan "Almelo on Ice" aan het Waagplein zijn geschoten.
Veel is er nog niet te zien, maar Almelo Nieuws volgt de opbouw dagelijks. Almelo on Ice zal zaterdag 13 December geopend worden door “Floortje” winnares Idols 2006. Zij zal van 13.30 uur tot 14.00 uur een optreden verzorgen en tevens zal zij haar schaats kwaliteiten laten zien.

Update: Foto's van donderdag 11 December toegevoegd

Fotoreportage (9 foto's)...

 
12-12-2008  

Marily Monroe en Sjoers openen stadsbioscoop

 

ALMELO - Wethouder Sjoers kreeg donderdag onverwacht aangenaam gezelschap van 'look a like' Marilyn Monroe om met een 'take-klap' de nieuwe stadsbioscoop aan het Amaliaplein te openen. Investeerder Jan Voskamp schetste in zijn laatste toespraak - hij gaat in ruste - nog eens alle problemen die men gedurende de jaren heeft ontmoet om de bouw te kunnen realiseren en prees alle betrokkenen om hun professionele inzet. Wethouder Sjoers liet weten goede herinneringen te hebben aan zijn jeugd bij het bezoek aan de bioscopen van toen, maar kon niet na laten op te merken dat het 'pluche' toen 'gemakkelijker' zat dan momenteel als stadsbestuurder. Na de openingshandeling konden de talrijke genodigden het gebouw met vier filmzalen bezichtigen en in één der zalen draaide een film over de tot stand koming van de nieuwe stadsbioscoop.

Via de agenda op deze website kunt u het filmprogramma bekijken van de komende week en op de fotopagina's foto's van het gebouw, het Amaliaplein en de openingsreceptie.

Fotoreportage (56 foto's)...

 
12-12-2008  

Henk Bos wint 'Groot Almelo´s Dictee 2008'

 

ALMELO - Grote winnaar van het 'Het Groot Almelo’s Dictee 2008' werd dit jaar de Aadorper Henk Bos. Bos maakte slechts twintig fouten in het door burgemeester Menno Knip voorgelezen dictee. In de grote aula van het Pius X College namen 60 Almeloers deel aan het door Alfons Lipman - docent Nederlands op het Pius X College - gemaakte dictee. Onder de deelnemers 20 lokale prominenten zoals o.a. wethouder Schouten, rechter Ger Vermeulen en bibliotheekdirecteur Jan Krol. Verder 20 burgers die zich via een voorronde hebben gekwalificeerd en 20 middelbare scholieren. Per persoon werden er gemiddeld 35 fouten gemaakt en daar zat winnaar Henk Bos dus beduidend onder.

Fotoreportage (22 foto's)...

 
12-12-2008  

Coureur zorgt voor ravage aan Havezathe

 

ALMELO - Een jeugdige automobilist uit Westerhaar-Vriezenveensewijk bezorgde vrijdagavond de brandweer, politie en ambulancedienst handenvol werk aan de Havezathe in de Almelose wijk De Schelfhorst. Volgens omstanders raceten twee wagens met hoge snelheid achter elkaar aan, waarbij de voorste coureur de macht over het stuur verloor en vol achterop een rij geparkeerde auto's knalde en een grote ravage veroorzaakte. De bestuurder en naastzittende passagier van de op kop liggende racende auto werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Van alle in puin gereden auto's werden de kentekenplaten ingenomen. Van de 19-jarige bestuurder is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen, ook is zijn rijbewijs ingevorderd. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van politie Twente doet onderzoek naar de exacte toedracht.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
13-12-2008  

Grote opkomst bij vuurwerkshow Intratuin.

 

ALMELO - Het is nog even wachten tot het nieuwjaar is, maar Intratuin toonde alvast met een grootse vuurwerkshow het nieuwe assortiment vuurwerk. Op de vuurwerkshow kwamen enkele honderde toeschouwers af. AlmeloNieuws was er bij om u de allernieuwste vuurwerkfoto’s van dit jaar te laten zien.

< Massaal toegestroomd publiek geniet van de vuurwerkshow.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
13-12-2008  

Floortje opende "Almelo on Ice"


^ Idols 2006 winnares, Floortje
 

ALMELO - Na het grote succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer een ijsvloer op het Waagplein. Voorgaande jaren was dit al een druk bezocht winterevenement voor alle kinderen uit Almelo en omstreken. Dat beloofd nog wat voor dit jaar. 

Idols 2006 winnares Floortje was naar Almelo gekomen om al zingend en schaatsend de opening van "Almelo on Ice" te verrichten, gade geslagen door een talrijk publiek. Behalve zingen kan Floortje ook buitengewoon goed schaatsen zo liet zij de omstanders zien. Na de opening nam het jeugdige publiek bezit van de ijsvloer en naarmate het donkerder werd, nam ook de sfeer toe door de kleurrijke verlichting. Met een glas warme chocolademelk voor de jeugd en 'glühwein' voor de groten was het goed toeven bij "Almelo on Ice". 

Almelo on Ice is nog geopend tot 4 januari 2009 en er kan bijna elke dag naar hartenlust geschaatst worden. Op 17 december wordt er nog een curlingwedstrijd georganiseerd voor een goed doel.

Fotoreportage (20 foto's)...

 
13-12-2008  

Wethouder neemt Prinses Amaliaplein in gebruik


^ Amaliaplein met op de achtergrond de nieuwe bioscoop.
 

ALMELO - Werd donderdag al feestelijk de nieuwe bioscoop aan het Amaliaplein in gebruik genomen, zaterdag was het Amaliaplein zelf aan de beurt. Om 14.30 uur vertrok er een zevenkoppige straattheatergroep door de Grotestraat via de Koornmarkt richting het Amaliaplein, waar wethouder Theo Schouten paraat stond om enkele uurtjes later de officiële handeling te verrichten.

In de afgelopen maanden is men druk in de weer geweest om het Amaliaplein van een nieuw plaveisel te voorzien passend bij de uitstraling van de nieuwe stadsbioscoop en al bestaande karaktervolle panden als 't Hookhoes en The Shamrock. Het volgende feestje komt over enkele maanden als de opening wordt gevierd van de Almelose vestiging van Grand Café "De Drie Gezusters".

Fotoreportage (23 foto's)...

 
13-12-2008  

Wethouder Kuiper tekent convenant Aadorp

 

AADORP - Vrijdag toog wethouder Kuiper naar 't Aahoes in Aadorp om een convenant te ondertekenen met Plaatselijk Belang Aadorp over de tot standkoming van de Dorpsagenda met uitvoeringsplan.
Maanden hadden de Aadorpers besteed om alle wensen te inventariseren samen met medewerkers van Dorpsplan Plus en gemeenteambtenaren, waardoor een leidraad kon worden gemaakt over de toekomstontwikkeling van Aadorp.
Met het zetten van een handtekening door wethouder Kuiper en Plaatselijk Belang Aadorp voorzitter Rita Pot-Ruijvekamp werd het convenant bekrachtigd. Als eerste aanzet kwam de wethouder over de brug met een cheque ter waarde van bijna 11.000 euro.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
14-12-2008  

Stadspenning voor 100 jarige OSS-WIK

 

ALMELO - Een mooie naam, "Oefening Staalt Spieren - Willen Is Kunnen, " zo sprak burgemeester Knip zaterdagmiddag tijdens jubileumreceptie van de Almelose gymnastiekvereniging OSS-WIK dat honderd jaar bestaat. Ter ere van het jubileum reikte de burgemeester dan ook de stadspenning uit aan voorzitter Martin Kroeskop van de gymnastiekvereniging OSS-WIK die haar activiteiten ook uitstrekt tot de gemeente Tubbergen. S'avonds was er nog een gala-avond in de Rembrandthal.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
15-12-2008  

Honingbomen op Amaliaplein wel goede keus?

brongegevens: Wikipedia
 

ALMELO - Op het nieuw ingerichte Amaliaplein tussen de stadsbioscoop en Proeflokaal 't Hookhoes is de keuze voor groen gevallen op twee honingbomen. Van oorsprong stamt de honingboom uit Azië en volwassen kunnen deze uitgroeien tot wel een hoogte van 15 à 20 meter.
In Nederland wordt de honingboom gebruikt in brede straten en parken en hij groeit het beste in de volle zon op een warme plaats. De boom kan door vorst beschadigd worden. De boom lijkt op de robinia (Robinia pseudoacacia).
De honingboom heeft een brede, ronde, open kroon en een grijsgroene schors, waarin door de diktegroei op latere leeftijd scheuren in ontstaan. De twijgen zijn donkergroen evenals de enkele jaren oude takken. Het onevengeveerde blad is tot 25 cm lang en bestaat uit zeven tot zeventien eironde-elliptische geelgroene blaadjes. De boom bloeit vanaf tien- (op warme plaats) tot twintigjarige leeftijd in augustus en september met roomgele tot roomwitte bloemen, die een tot 30 cm lange pluim vormen. De bloemen bevatten veel nectar en worden dan ook veel bezocht door honingbijen. De vrucht is een 5-8 cm lange peul met ingesnoerde zaden en wordt daarom soms ook wel snoerboom genoemd.
Met deze wetenschap rijst de vraag of de keuze voor honingbomen wel de goede is om als schaduwdak voor de horecaterrassen op het Amaliaplein te dienen. In ieder geval moet er straks veel gesnoeit worden om de bomen in toom te houden, of zou de kapvergunning voor later al in de la liggen?

Fotoreportage (6 foto's)...

 
16-12-2008  

Grand Club Nielz is geopend

 

ALMELO - Al bijna 7 jaar is Nielz de 'place to be' aan de markt in Almelo. In die jaren is er flink verbouwd en uitgebreid om zo aan de wensen van de gasten tegemoet te komen. Nadat in mei '08 het aanpalende Café de Zaak werd aangekocht, ontstond ook het idee om er een club te maken waar de voetjes van de vloer kunnen.

Tijdens de drukbezochte opening van Grand Club Nielz was het een verademing om te zien dat Almelo toe was aan iets nieuws. Grand Club Nielz voegt weer iets toe aan de Almelose horeca, klein maar gezellig.

Het openingsweekeinde voor het publiek van Club Nielz staat gepland op vrijdag 19 december en zaterdag 20 december. Landelijke en regionaal bekende dj's zullen niet alleen gedurende dit openingsweekeinde hun muziek ten gehore bengen, maar verder ook iedere vrijdag- en zaterdagnacht. De ingang van Grand Club Nielz is via de bestaande hoofdingang van Nielz Café & Restaurant aan het Marktplein. De doelgroep is 21+

Fotoreportage (30 foto's)...

 
16-12-2008  

Stadskerstboom staat er weer

 

ALMELO - De traditionele grote Stadskerstboom is zaterdag jongsleden weer geplaatst in de vijver bij Restaurant Kreta tegenover de centrumbibliotheek. Dat levert vooral s'avonds weer fraaie plaatjes op.

  

 

 

 
16-12-2008  

De Fakkel overhandigt dvd aan wethouder Kuiper

 

ALMELO  - Op vrijdag 12 december boden leerlingen van basisschool De Fakkel wethouder Kuiper een zelfgemaakte dvd over klimaatveranderingen aan. De dvd presentatie is gemaakt in het kader van de ‘First Lego League’ en legt uit wat inwoners zèlf kunnen doen aan het terugdringen van broeikasgassen en verandering van het klimaat. De First Lego League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. Dit jaar is het thema “Climate Connections”. De jongeren werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales. Elk team voert binnen het jaarlijkse thema een eigen onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteert de uitkomst tijdens de regionale en landelijke finale. Daarnaast hebben de leerlingen een robot van Lego gemaakt. De kinderen hebben alles zelf uitgedacht en gemaakt en aan de wethouder gepresenteerd. Wethouder Kuiper overhandigde aan juf Mirella een pakket met verschillende soorten fair trade chocolade en noga uit Latijns Amerika voor alle kinderen die meedoen aan de wedstrijd.

 
16-12-2008  

Feest nieuwe Nederlanders op Naturalisatiedag


FOTO: In Almelo krijgen jaarlijks meer dan negentig inwoners de Nederlandse nationaliteit.
 

ALMELO - Een groot aantal nieuwe Nederlanders vierde maandag de Naturalisatiedag. De Naturalisatiedag in de Burgerzaal was een feestelijke ceremonie voor iedereen die sinds 1 juli 2007 Nederlander is geworden. Dit jaar waren er inwoners uit landen als Irak, Suriname, Turkije, Afghanistan en Guinee. Sommigen wonen al jaren in Nederland
Rechten en plichten
De ceremonie stond onder leiding van loco-burgemeester Mieke Kuik-Verweg die de nieuwe Nederlanders welkom heette en hen persoonlijk toesprak. Ze besteedde ook aandacht aan de betekenis van de Nederlandse nationaliteit en de rechten en plichten die daarbij horen. Zo sprak ze onder meer over vrije meningsuiting.
Wilhelmus
Tot slot zong iedereen het Wilhelmus en ontvingen de nieuwe Nederlanders bloemen en het boek Welkom van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Na afloop konden de aanwezigen elkaar beter leren kennen tijdens een buffet.  

 
17-12-2008  

Gemeenteadvertentie naar Ruiten Drie? update

  ALMELO - Volgens een bericht in TC Tubantia gaat de wekelijkse gemeente-advertentie met ingang van 2009 naar het Weekblad Ruiten Drie. De gemeente-advertentie stond meer dan 20 jaar in het Almelo's Weekblad. In 2007 werd de overeenkomst op basis van de omnibusenquete onder de Almelose bevolking voor het jaar 2008 verlengd.

Lees verder...

 
17-12-2008  

Restaria De Waag na verbouwing weer open

 

ALMELO - Nadat horeca-investeerder Torny ook Restaria De Waag heeft aangekocht volgde een grondige verbouwing met een verbluffend resultaat. De service was al van een hoog niveau maar nu kunnen de klanten nog sneller worden geholpen door de nieuwe apparatuur. We durven het haast niet te vragen, maar zou de vergu....

Fotoreportage (6 foto's)...

 
17-12-2008  

JCI Curling On Ice 2008 op Waagplein


Ijsbaan Almelo omgetoverd tot curlingbaan.
 

ALMELO - Vandaag waren er even serieuze zaken op de ijsbaan in Almelo. Dit keer "Curling On Ice" op de ijsbaan aan het Waagplein. Meerdere teams streden om de JCI Bokaal met als afsluiting een warm buffet bij Restaria de Waag. Een muzikaal intermezzo werd verzorgt door midwinterhoornbloazers uit Almelo.

JCI is een internationale organisatie met meer dan 200.00 leden in 110 landen. Over heel Nederland verspreid zijn er 100 Kamers met in totaal 2.500 leden. De organisatie is niet politiek gebonden. De missie van JCI is ‘Create better leaders to create better sociëties’, door ons vrij vertaald in persoonlijke ontwikkeling met als gevolg een positieve verandering in de maatschappij.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
17-12-2008  

Almelo zoekt 'hufterwijkje' aan Deldensestraat

 

ALMELO - De gemeente Almelo wil onverbeterlijke probleemgezinnen/lastpakken bij elkaar op een plek huisvesten. Vroeger werden dergelijke gevallen vaak op De Pooksbelten gehuisvest, maar dat kan niet meer gelet op de vernieuwingsplannen voor de voormalige camping. Een locatie aan de Deldensestraat heeft het college van B&W ook al op het oog. In nette termen zegt de gemeente de mogelijkheid te onderzoeken of kwetsbare huurders bij elkaar kunnen worden gehuisvest aan de rand van de stad in de driehoek Deldensestraat / Nijreessingel / Weezebeek tegenover het informatiecentrum van het NIVON.
Naast de plek die het college op het oog heeft zit in het bosje de scouting van De Tubanten en ook wonen er nog twee agrarische gezinnen. De gemeente wil de plannen gezamenlijk realiseren met de woningstichtingen en gedacht wordt aan vijf woningen.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
17-12-2008  

Wijkcentrum De Smorre uitgebrand (update)

 

ALMELO - Wijkcentrum De Smorre aan het Dudokpad/G.T. Rietveldstraat is hedenavond compleet uitgebrand. In het pand waren verder gehuisvest de peuterspeelzaal en de Marokkaanse Sociaal-Culturele Vereniging Almelo. De brand werd kort na acht uur ontdekt en de brandweer riep zelfs assistentie in uit Hengelo, Wierden en Rijssen. Het pand kan als volledig verloren worden beschouwd. De schade bedraagt volgens een woordvoerder van de gemeente 700.000 euro maar dat is verzekerd.  

ALMELO - 19-12-2008 - De vaste gebruikers van wijkcentrum De Smorre kunnen op korte termijn elders in Almelo worden ondergebracht.  Woordvoerder Hans Meijerink van de gemeente Almelo heeft dit vrijdagmorgen in een bijeenkomst van gebruikers op de Goossenmaat medegedeeld. Ook het bestuur van 't Veurbrook heeft ruimte aangeboden om activiteiten onder te brengen en ook bij andere accommodaties in Almelo kan ruimte worden gevonden. Voor de gebruikers betekent de brand in de de Smorre een groot verlies. Zo had de modelclub er diverse machines staan en materiaal opgeslagen. Modelclubbestuurder de Ruiter liet in TC Tubantia weten dat de miniaturen gelukkig bij de leden thuis staan. Hoofd Stedelijk Beheer Meijerink was de gehele dag druk doende om voor alle groepen vervangende huisvesting te vinden, maar dat was hem op het eind van de dag grotendeels gelukt.

Klik hier voor de foto's van de brand door Patrick Weegink.

 

Fotoreportage (9 foto's)...

 
19-12-2008  

Jan de Roo gaf vuurwerk demonstratie.

 

Nadat vorige week Intratuin al een demonstratie gaf van haar consumentenvuurwerk was het dit keer de beurt aan Jan de Roo. Op vrijdagavond 19 December werd er een consumentenvuurwerk demonstratie gegeven op het sportveld aan de Rembrandtlaan. Tijdens deze demonstratie gingen er 30 verschillende soorten potten vuurwerk de lucht in. Het begon allemaal bij de Budget Class 16 shots vanaf 5.50 euro. Het toppunt van de avond was toch wel de High Class 48 shots t.w.v. 159 Euro.

Al met al een fantastische demonstratie van Jan de Roo.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
19-12-2008  

Stellingmolen de Hoop kan blijven staan

 

ALMELO - Stellingmolen De Hoop aan de Nieuwstraat kan blijven staan. Dat denkt het college van B&W op basis van een stedenbouwkundig concept van studenten bouwkunde van de Universiteit van Berlijn.

De studenten maakten een studieopdracht voor de ontwikkeling van het Nieuwstraat/Bellavistagebied en het college van B&W neemt dat concept als uitgangspunt van de toekomstige ontwikkeling. Volgens het concept behoudt molen De Hoop voldoende windvang om te kunnen blijven draaien.

Ook wethouder Kuiper, die eerder de discussie aanzwengelde om molen De Hoop te verhuizen, zegt nu blij te zijn met de uitkomst.

 
20-12-2008  

Kerstconcert jubilerend Almelo's Hagenkoor

 

ALMELO - Zaterdagmiddag sloot het Almelo's Hagenkoor haar 25-jarig jubileum af met een concert in kerstsfeer in de Grote Kerk aan het Kerkplein. Ook was er een gastoptreden van het eveneens jubilerende Almelo's Mannenkoor. Zo verleenden de solisten Arinda Egberts (harp), Gerard Rijken van Olst (panfluit) en Henk Linker (piano) hun medewerking aan dit geweldige concert. Het met zorg samengestelde gevarieerde programma bestond uit een 18-tal internationale kerst liederen, waarvan er enkele gezamenlijk door beide koren ten uitvoer werden gebracht.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
21-12-2008  

Kerstfeest in het Louise van Haeftenplantsoen

 

ALMELO - Vrijwilligers in de wijk De Riet organiseerden een geslaagd kerstfeest in het Louise van Haeftenplantsoen. Wijkwethouder Mieke Kuik-Verweg kwam het feest openen, maar ook tal van kinderen uit de wijk werkten aan het feest mee. Aan talrijke kraampjes was erwtensoep, groentesoep, gluhwein, koffie, thee, warme chocomelk en kniepertjes gratis verkrijgbaar en midwinterhoornblazers lieten hun adventsroep over de wijk klinken. Ook waren er stands met oude ambachtartikelen en konden de kinderen op de foto met de kerstman die uit het hoge noorden naar De Riet was gekomen. Helaas liet het sneeuwkanon het afweten, maar de pret was er niet minder om. Kortom een wijkkerstfeest dat voor herhaling vatbaar is.

De foto's zijn beschikbaar gesteld door M. Hilbrink 

Fotoreportage (27 foto's)...

 
21-12-2008  

Drukbezochte avond stichting Paranorm


Foto's met dan aan www.xandromedia.nl
  ALMELO - Op dinsdag 16 december organiseerde Stichting Paranorm weer een openbare avond in De Schelf, en wel de laatste van dit jaar. Te gast was Hans Vrieze, met psychometrie op gebrande kaarsen. Als voorzitter van de stichting heb ik het voorrecht gehad om nu voor de 10 de maal met psychometrie op gebrande kaarsen en kleuren pallet (zie foto´s) het jaar mogen afsluiten. Dit weer met groot genoegen van de bezoekers. Men verwachte dan ook weer een veel belovende spirituele maar vooral een gezellige sfeervolle avond en dat je met een mooie veel betekende boodschap naar huis zou gaan.

Hoe gaat dit in zijn werk:


Lees verder...

Fotoreportage (10 foto's)...

 
22-12-2008  

Doek valt voor wijkcentrum De Kolk


Wijkcentrum Westerdok - buurtkamer als toekomst?
 

ALMELO - Het gemeentebestuur van Almelo wil een nieuw multifunctioneel buurtcentrum in de binnenstad. Volgens een haalbaarheidsonderzoek dat de gemeente liet uitvoeren, zou 49% van de binnenstadbevolking daar regelmatig gebruik van gaan maken. Volgens de gemeente moet het multifunctionele centrum voorzien in verschillende culturele- en sociale behoeften.

Voor de wijkcentra De Kolk en Egbertus lijkt daardoor sluiting onvermijdelijk. Voor wijkcentrum 't Dok in de Westeres ziet het college van B&W nog kansen als buurtkamer. De gemeenteraad zal waarschijnlijk op 3 maart 2009 beslissen over het collegevoorstel. Het eindplan wordt in het 3e kwartaal van 2009 verwacht.

AlmeloNieuws vindt het percentage buurtgebruikers, dat volgens het haalbaarheidsrapport regelmatig van een wijkcentrum gebruik zal gaan maken, wel erg hoog. Wij kennen geen wijkcentrum in de stad dat ooit zo'n hoog percentage buurtgebruikers heeft gehad. Zelfs niet in het ooit zo succesvolle De Schelf op de Schelfhorst of bijvoorbeeld 't Veurbrook. Maar ja papier is geduldig en één keer per jaar een voorlichtingsbijeenkomst van de gemeente bijwonen is ook regelmaat zullen we maar zeggen.

Kijk ook eens op het internetpanel van de gemeente Almelo en meldt u aan.

 
23-12-2008  

Zestienjarige Almelose vermist

  ALMELO - In Almelo wordt sinds twee weken de 16-jarige Anouck Eitink vermist. Het meisje zat in een instelling in Almelo. Ze had op de dag van haar verdwijning een afspraak in het ziekenhuis en is daarna niet meer naar de instelling teruggekeerd. Haar familie vermoedt dat ze in Enschede is. In Enschede zijn onder meer in supermarkten posters geplakt in de hoop het meisje op te sporen.
Lees verder...

 
23-12-2008  

Geen 'Tokkiewijkje' aan Deldensestraat


Weth. Bert Kuiper - verantwoordelijk voor wonen etc.
 

ALMELO - De plannen van het Almelose college om aan de Deldensestraat een "Tokkiewijkje" te willen bouwen voor onaangepaste burgers gaat niet door. De gemeente blijkt daar helemaal geen grond in bezit te hebben zoals men dacht. Eigenaar 'Huize Almelo' was nogal ontstemt over het collegeplan en trok aan de bel bij het Almelose college. De gemeente maakte daarop haar excuses. Verantwoordelijk wethouder Kuiper moet nu op zoek naar een andere locatie. Twee huisjes in het Paradijsbos misschien? Één voor de wethouder zelf en één voor een "tokkie".

 
25-12-2008  

Nieuwe fotojaarkalender over Almelo

 

ALMELO - Het duo Marja Hammink en Will Horstman heeft opnieuw een product toegevoegd als stadspromotie. Deze keer werd het een kalender met fraaie afbeeldingen uit de stad. Eerder bracht men in 2007 al een fotoboek uit met 5000 foto's, gevolgd door 15 ansichtkaarten en nu is het de fotokalender 2009. Toch een leuk geschenk voor familie over ver of om zelf aan de muur te hangen.

Verkooppunten: Boekhandel Almelo, Besselink Tabak & Lektuur, Freederiks Totaalgemak, Primera Knol, Primera De Gors, en Vivant. Via de eigen website www.almelo-in-beeld.nl kan men ook bestellen. In de winkel kost de kalender 9,95 euro en via de website 12,50 euro inclusief verzendkosten.

< De Heerengracht met zicht op NH Kerk. De huisjes zijn in gebruik als kunstateliers. 

 
26-12-2008  

Poogde burgemeester BIBOB te beïnvloeden?


Beste redactie.
Op 28 December komt Zembla met de hoogetepunten van 2008.
En natuurlijk komt ons mooie Almelo hierin voor.
Wat gebeurt nu verder met de kern uit dit programma?
Waar zijn de vragen van onze vertegenwoordigers?
Hoe kan het dat het kinderpretpark wordt tegengewerkt, terwijl Almelo cafe's heeft gesloten in het centrum wegens overlast.
Hoe kan het dat de 4 vensters nog steeds het terras mag gebruiken?
Hoe kan het dat het BIBOB onderzoek (geheim) 2 verschillinde versies heeft als je Knip en nu Eshuis reactie leest. Hoe kan het dat Knip 3x heeft gebeld met BIBOB,dit is toch een onafhankelijk onderzoek?
Hoe kan het dat voor de Waarbeek (Waagplein 1 red.) de gehele straat verbouwd wordt en Cafe de Rechter geen terras mocht.
Hoe kan het dat KNIP onderzoek aangeeft naar een medewerkster van Cafe de Rechter en daar niets over gezegd wordt in BIBOB onderzoek ,dit is toch iemand beschadigen?
Vriendjes politiek meten met verschillende maten!!
Volgens mij was dit de kern van de uitzending, dus kijken op 28 december.

Groeten Fred Hospers een Almeloër.
 

ALMELO - Er is al veel geschreven over de vergunningenstrijd van Grand Café De Rechter met de gemeente Almelo. Het VARA/NPS Tv-programma ZEMBLA toonde en onthutsend beeld van de bestuurlijke merites met een lawine van perspublicaties in den lande tot gevolg. Al dit na het ontsporen van de echtgenoot van exploitante Okci-Erdem van het restaurant, met de gijzeling van de toevallig aanwezige wethouder Kuiper en vier ambtenaren in het stadhuis tot gevolg.

De rust leek enigszins weergekeerd nadat de gemeente haar zienswijze om geen vergunning te verlenen publiceerde en daarbij 'ongezouten' meldde dat het BIBOB-advies sprak over de zwaarste conclusie die mogelijk kan zijn bij een BIBOB-advies. Ook noemde burgemeester Knip de kans op herhaling groot.
Na inzage in het geheime BIBOB-advies komt juridisch adviseur J. Eshuis echter met een geheel andere conclusie dan het Almelose college. Volgens Eshuis blijkt niets te kloppen van de collegemotivering om geen vergunning te verlenen. Bovendien werd volgens Eshuis wel degelijk de vergunningaanvraag getraineerd. Als de wettelijke termijnen zouden zijn aangehouden, zou het besluit tot al dan niet verlenen van vergunningen al lang voor de gijzelingsdatum van 16 juni 2008 genomen moeten zijn. Ook heeft volgens Eshuis de gemeente achter de rug van zijn cliënte om contact gezocht met de verhuurder van het voormalige V&D-pand. De gemeente heeft daarbij aangedrongen om de huurtermijn van 10 naar 5 jaar terug te brengen omdat anders geen medewerking voor vergunningen zou worden verleend. Bovendien heeft de gemeente overleg gevoerd met het bouwconsortium dat de vernieuwing van de Almelose binnenstad moet uitvoeren. De voorkeur van het bouwconsortium zou daarbij uitgegaan zijn voor leegstand van het pand waarin De Rechter is gevestigd. 

Volgens juridisch adviseur Eshuis zijn de feiten die in het BIBOB-advies worden genoemd, wettelijk niet voldoende om de benodigde vergunningen te weigeren. Verder is Eshuis van mening dat de wet BIBOB door de gemeente wordt misbruikt omdat de gijzeling op zich niets met de vergunningenstrijd te maken heeft. Juridisch en fiscaal gezien is mevrouw Okci-Erdem namelijk de onderneemster en haar echtgenoot werknemer. Fiscaal zou dat al in 2007 met de belastingdienst zijn afgehandeld. Eshuis noemt ook de motivering van deels onduidelijke financiering onzin, omdat via een advocatenkantoor in Leiden de op papier geleende geldsom van 150.000 euro wordt gevorderd van zijn cliënte.

Ook de door de gemeente genoemde medewerkster waar een 'luchtje' aan zou zitten - in het door de gemeente opgestelde en gepubliceerde 'Feitenrelaas' - komt volgens Eshuis niet in het BIBOB-advies voor. Eshuis noemt dit een ongehoorde publieke beschadiging van een werkneemster. Nog kwalijker vindt juridisch adviseur Eshuis het, dat hem gebleken is dat burgemeester Knip tot vier keer toe contact heeft gehad met bureau BIBOB van het Ministerie van Justitie, nadat in september een eerste versie van het advies aan de gemeente werd gezonden. Volgens Eshuis beweert bureau BIBOB dat door deze contacten het eindrapport van 24 oktober jl. niet is beïnvloed. In dat licht bezien, meent juridisch adviseur Eshuis de term 'Belgische toestanden' te kunnen bezigen.

Het bezwaar tegen de voorgenomen weigering van de benodigde vergunningen is inmiddels bij de gemeente bezorgd. Bij het negeren van het bezwaar zal volgens Eshuis de gang naar de bestuursrechter ongetwijfeld worden gemaakt. Dat is mede van essentieel belang gelet op het faillissement dat inmiddels is uitgesproken over zijn cliënte en een mogelijke schadeclaim richting de gemeente Almelo. Mocht in de rechtsgang tevens bewaarheid worden, dat burgemeester Knip 'onwettig' contact heeft gehad met bureau BIBOB, kan het niet anders, dan dat ook de Almelose gemeenteraad zich moet gaan uitspreken over de positie van de burgemeester, meent juridisch adviseur Eshuis.

Lees het verweerschrift van juridisch adviseur J.E. Eshuis en lees wat TC Tubantia schrijft.

 
28-12-2008  

Indrukwekkende Herdenkingsbijeenkomst

 

ALMELO - Zondagmiddag organiseerde de gemeente Almelo een herdenkingsbijeenkomst op de gemeentelijke begraafplaats ’t Groenedael. De begraafplaats was voor deze gelegenheid geheel verlicht met fakkels en vuurpotten. De bezoekers kregen van de gemeente Almelo een kaars aangeboden die tijdens de herdenkingsbijeenkomst bij het graf van een dierbare geplaatst kon worden geplaatst of bij het monument “Ter herinnering aan alle overleden kinderen”.

In 2007 vond er voor het eerst een dergelijke bijeenkomst plaats op de begraafplaats ’t Groenedael, die toen georganiseerd werd door begrafenisondernemer Erik Korte. De belangstelling was dermate overweldigend, dat vorig jaar al was afgesproken dat dit een vervolg moest krijgen. De gemeente Almelo heeft in overleg met de gezamelijke uitvaartondernemers, besloten deze bijeenkomst zelf te organiseren. Er werden een aantal teksten en gedichten voorgedragen, er was passende muziek en na afloop konden de belangstellenden een kopje koffie krijgen in de koffiekamer van het crematorium in Almelo. Om 19.00 uur werd er een zelfde herdenkingsbijeenkomst gehouden op het terrein van het crematorium in Almelo, voor alle mensen die daar hun dierbare een plekje hebben gegeven.

Fotoreportage (26 foto's)...

 
30-12-2008  

Grote hennepplantage in City Promenade ontdekt

 

ALMELO - Boven de speelgoedwinkel van Intertoys aan de City Promenade werden vierduizend plantjes gevonden op aangeven door de dienst Stadswacht die de plantage middels de 'neus' op het spoor kwam. De plantage is ontmanteld en opgeruimd. Door de politie kon nog niemand worden aangehouden, wel is een buurtonderzoek begonnen.

< archieffoto hennepplantage

 
30-12-2008  

IJspret in Almelo

 

ALMELO - Eindelijk konden de schaatsen uit het vet. Na een periode van aanhoudende vorst zijn de Almelose vijvers voorzien van een dikke laag ijs waarop men zich uit kon leven. De natuurijsbaan aan de Sluiskade Zuidzijde (tegenover 't Sportpark) werd gisteren druk bezocht.

IJsliefhebbers hoeven zich geen zorgen te maken; tot en met volgende week donderdag zullen de winterse temperaturen blijven aanhouden. 

Voor de watervogels in het kanaal Almelo-Nordhorn is het momenteel echter behelpen met een klein wakje onder het viaduct. 

Fotoreportage (9 foto's)...

 
31-12-2008  

AlmeloNieuws wenst u een veilige jaarwisseling

 

 

 

 

Namens alle medewerkers
van AlmeloNieuws.nl
wensen wij u een voorspoedige 
en veilige jaarwisseling!

 
31-12-2008  

'Goggo' brand uit bij de Buurstede

 

ALMELO - Bij de Buurstede aan de Roskamstraat raakte een bewoner zijn invaliden-voertuig kwijt door een brand.

De 'Goggo' met bromfietskenteken was door de eigenaar gisteren al gestald, zodat de waarschijnlijke oorzaak vuurwerk is. Kort voor het uitbreken van de brand waren namelijk enkele jongeren op de parkeerplaats vuurwerk aan het afsteken.

Eigenaar G. is zwaar gedupeerd, daar het voertuig slechts WA was verzekerd. 

Fotoreportage (9 foto's)...

 
31-12-2008  

Vuurwerkvandalen trekken door de stad

 

ALMELO - Het einde van het jaar is traditioneel de gelegenheid om vuurwerk af te steken om het jaar uit te ' luiden' en het nieuwe jaar te verwelkomen. Dat deden we vroeger veel met verfblikken en carbid en je had er veel plezier aan. Tegenwoordig gaat het echter gepaard met de nodige vernielingen die de samenleving een 'bult' centjes kosten.

Hele hordes trekken door de stad vertelde een politieman, die bij de melding van de uitgebrande invaliden-auto bij De Buurstede aanwezig was. "We rijden van melding naar melding, maar meestal zijn de vogels gevlogen." AlmeloNieuws kwam toch een paar 'vogels' tegen die alle rijp zijn voor het bureau Halt om wat boetedoening te doen. Schrikbarend is ook het aantal zeer jeugdigen die her en der vuurwerk afsteken zonder dat ouderen toezicht houden. Amper de kleuterschool ontgroeit en toch al met een tas vuurwerk op pad. 

Meestal komt het berouw dan pas na de zonde, maar laten we afspreken dat wanneer u daders van vernielingen op de foto hebt gezet, dat u ons deze mailt om te publiceren. Misschien dat bureau Halt wel raad met de daders weet. 

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina