Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-12-2008  

Voskamp trekt bouwaanvraag Bolkshoek in

 

ALMELO – Projectontwikkelaar Voskamp heeft een brief gestuurd aan het college van B&W waarin hij afziet van de aanvraag van vergunningen voor de bouw van twee woningen op het landgoed Het Paradijs aan de Bolkshoekweg, zo meldt TC Tubantia. Tegen het voornemen van Voskamp waren bezwaren van omwonenden omdat daarmee het landschappelijke karakter onder druk kwam te staan. Al decennia geleden vormde de bouw van een villa aan de zijde van de Jura op het landgoed ook al een probleem. De bestaande villa 'Heyt' werd toen eerst afgebroken om de bouw van een nieuwe villa mogelijk te maken. Het college van B&W wil meewerken aan een bestemmingsplanwijziging om de bouw van twee villa's op het landgoed mogelijk te maken. 
De bestemmingsplanwijziging beslaat overigens een groter gebied, want ook het weiland tussen Bolkshoekweg, Seeland en De Loolee dreigt uit buitengebied te worden gehaald, om toegevoegd te worden aan het stedelijk gebied. Daarmee komt de deur naar stedelijke ontwikkeling wagenwijd open te staan.
Als gevolg daarvan kunnen ook de aanpalende melkveebedrijven van Slaghuis en Kamp aan de overzijde van de Loolee onder druk komen te staan vanwege de stankcirkel. Ook deze ondernemers zullen waarschijnlijk bezwaar maken tegen de voorziene bestemmingsplanwijziging van bestemmingsplan Oost Hofkamp-Paradijs.

Behalve de onttrekking van delen van het buitengebied rondom de landgoederen Het Paradijs en De Bellinckhof, heeft het college van B&W ook een voorontwerp gepresenteerd voor het gehele buitengebied van de gemeente Almelo. Reden voor de landbouworganisatie LTO Noord een voorlichtingsavond te organiseren bij Restaurant Liedenbaum op donderdag 11 december om 20.00 uur.

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina