Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-12-2008  

Sjoers geeft verkeerde uitleg aankoop kavel

bron: TC Tubantia
 

ALMELO - De uitzending van ZEMBLA over de vermeende Almelose bestuurlijke willekeur en bevoordeling, heeft ook de eindredactie in Enschede van TC Tubantia doen bewegen een onderzoek te doen naar de rol van wethouder Sjoers bij de aankoop van een bouwkavel. Volgens TC Tubantia is de rol van wethouder Sjoers anders dan beweerd in de officiële verklaring van de wethouder. De gemeente liet dinsdag jl een persbericht uitgaan. Het citaat uit die verklaring: "Wethouder Sjoers is rechtstreeks benaderd door de eigenaar (Bonthuis) die hem een perceel aanbod. De heer Sjoers heeft hier geen gebruik van gemaakt omdat hij de aangeboden kavel te groot vond."

In TC Tubantia beweerd eigenaar Bonthuis dat hij is benaderd door wethouder Sjoers en dat hij nooit en te nimmer contact heeft gezocht met de wethouder. Vader en zoon Bonthuis zijn zéér verontwaardigd over deze uitleg en gaven in het TC-artikel een totaal andere uitleg. Citaat uit TC-artikel: "Volgens zoon Arjen Bonthuis heeft wethouder Sjoers van diens zwager Slettenhaar (fractievoorzitter CDA) vernomen dat de kavel in de aanbieding was. Vader Bonthuis zou dat aan Slettenhaar hebben laten weten in een vergadering van het waterschap Regge & Dinkel waarin beiden een rol spelen." 
Volgens vader en zoon Bonthuis had men al afspraken met Kees Smit over de kavel. Smit kocht de lap grond en deelde dat later in kavels op. Kees Smit bevestigt in het artikel dat wethouder Sjoers hem benaderd heeft voor de aankoop van een stukje grond tegen een prijs waar hij als verkoper op dat moment tevreden mee was.

Sjoers kocht in een later stadium nog een strook grond langs zijn kavel dat tussen hem en zijn buren gelegen was tegen een hogere prijs.

Het gehele artikel staat in de gedrukte vorm van TC Tubantia van zaterdag jl. Delen vindt u hier...

Sjoers actief op zoek naar een kavelDe boer op voor een mooi stekje

 

 

 

 

 

Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) te Amersfoort doet in opdracht van het raadspresidium een onderzoek naar het handelen van wethouder A. Sjoers bij de aankoop van het bouwkavel. De uitslag van het onderzoek wordt voor 16 december a.s. verwacht.

Archief
Terug naar vorige pagina