Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-09-2015  

Over MAD, horeca en Obama

 

ALMELO - Ruim 120 belangstellenden vulden maandag 7 september vanaf 18:00 uur de Ravelzaal van Theaterhotel Almelo. Te gast waren Niels Neeskens, een der mede-eigenaren benevens producer en regisseur van Studio MAD respectievelijk horecaonderneemster Xandrine van Woudenbergh. Martin Steenbeeke ging met beiden in gesprek. En het waren leerzame gesprekken met twee enthousiaste ondernemers die niets liever willen dan in Almelo blijven.
Wim van Dalfsen, die de lezers van De Roskam wekelijks deelgenoot maakt van zijn visie op de economische actualiteit in de regio, verzorgde de column.
Lees verder…

 
09-09-2015  

Vermeulen uit bestuur stichting Stadion Heracles

 

ALMELO – Mr. G.G. Vermeulen (64) is gestopt als bestuurder van de stichting Stadion Heracles Almelo. Vermeulen vertegenwoordigde de gemeente Almelo in het bestuur van de stichting sinds 1 januari 2001. Daarvoor was de gemeente Almelo ambtelijk vertegenwoordigd in het stichtingsbestuur. Vermeulen stopte per 1 juli jl. op eigen verzoek. Per 31 mei jl. stopte Vermeulen ook al als bestuurder van de Rechtbank Overijssel.
De gemeente Almelo benoemt geen opvolger waardoor de gemeente niet meer is vertegenwoordigd in het stichtingsbestuur. Wel worden afspraken gemaakt voor overleg ter controle van de voorwaarden van de geldlening die de gemeente verstrekte aan het stichtingsbestuur.
Ger Vermeulen is in het dagelijks leven rechter en is ook nog lid van de Raad van Commissarissen van de KNVB en lid van de Beroepscommissie NOAB (Nederlandse Orde van Administratie en Belastingdeskundigen).

 
11-09-2015  

Opbrengst Mosselparty naar lokale goede doelen

  ALMELO - Op 2 juli dit jaar organiseerde Theaterhotel Almelo de Mosselparty, om de start van het mosselseizoen in te luiden. Dit gebeurde op een bijzondere manier: de mosselen werden per fiets van het Zeeuwse Yerseke naar Almelo gebracht. Almelose bedrijven en particulieren konden de fietstocht sponsoren, voor het minimale bedrag van € 0,14 per kilometer.
De totale opbrengst van maar liefst € 8.500,- werd geschonken aan verschillende Almelose goede doelen. Jan Willem Holtmaat van Theaterhotel Almelo benaderde hiervoor Siny Pots, vrijwilligster bij De Zonnebloem Vakanties en andere organisaties.
De cheques werden donderdag 10 september in de Vivaldibar van het Theaterhotel overhandigd aan de vrijwilligers van De Zonnebloem Vakanties, het Armoedepact Almelo en Stichting Speeltuin Het Nieuwland Almelo.
Lees verder...

 
11-09-2015  

Post Jr Sanders Makelaars heet nu Team Sanders

 

ALMELO – Al 24 jaar is Bern Sanders als gecertificeerd en beëdigt makelaar-taxateur actief in het Almelose. Zo’n 12,5 jaar samen met Post Jr maar nu de Post-organisatie zich landelijk gaat bundelen, kiest Sanders voor het gebied Groot Almelo dat hij op zijn duimpje kent. Buiten die regio zal hij ongetwijfeld samenwerken met Post.
Team Sanders blijft vanuit het kantoor aan de Bornsestraat 113 actief om zijn al bekende service nog verder uit te breiden. Een nieuwe website met plattegrond waar huizen te koop staan op locatie is een van die vernieuwingen en ook de garantie geen kosten zonder verkoop. Kortom Team Sanders blijft aan de weg timmeren. Wilt u meer weten? Kijk dan op; www.teamsanders.nl of loop even binnen!

 
12-09-2015  

Groen-medewerker Almelo in ziekenhuis

 

ALMELO – Het werken in het groen pakte voor een 35-jarige medewerker van de gemeente Almelo vrijdag verkeerd uit. Bij het snoeien van bomen op ’t Tusveld aan de rand van Almelo werd hij op 20 meter hoogte belaagd door hoornaars (wespensoort) wiens rust hij verstoorde. Met tientallen steken in armen, nek en hoofd werd hij per ambulance afgevoerd naar het ZGT in Almelo. De verwachting is dat hij in de loop van vandaag weer naar huis mag.

 
13-09-2015  

Straattheater, sportmarkt en meer…

 

ALMELO – Het afgelopen weekend hoefde niemand zich te vervelen in Almelo. Zo was er het Magica Festival dat een euroton kostte, het MAFF Festival, Straattheater, het laatste zomerconcert in het Beeklustpark, Jazz in het Huis van Katoen, de uitreiking van de Cultuurprijs Almelo, de opening van de nieuwe tentoonstelling van Indigo, de jaarlijkse Monumentendag, een rondleiding ddor de tuin van Huize Almelo, sportdemonstraties op het Marktplein en Open Huis bij de rechtbank waarvoor uitkleding van het takenpakket wordt gevreesd. Kortom teveel om allemaal af te lopen. Fotograaf Jan Bril nam zondag toch hier en daar een kijkje.

Fotoreportage (64 foto's)...

 
14-09-2015  

Beter Wonen presenteerde verbouw Rietmavo

 

ALMELO – De voormalige Rietmavo aan de Violierstraat is een monument en dat kwam op de nationale monumentendag de woningstichting Beter Wonen goed uit om het recente verbouwplan te presenteren aan belangstellenden. Tijdens de open dag kon men nog eens door de lokalen dwalen waar men vroeger in de schoolbanken zat om zodoende de memories nog eens de revue te laten passeren.
Beter Wonen presenteerde samen met wethouder Anja Timmer de bouw van 32 appartementen voor 1 à 2 persoonshuishoudens. Het plan werd getoetst door de stichting Oversticht dat het behoud van monumentale bouwsels in Overijssel behartigt. De verbouw moet in 2016 worden opgeleverd. Het uitgangspunt van directeur Peter van der Hout is sociale verhuur zodat de appartementen ook betaalbaar zijn. Meer info klik hier.

Fotoreportage: Ben Konings

Fotoreportage (47 foto's)...

 
15-09-2015  

Stichting OOZT stuurt ambulance naar Gambia

 

ALMELO – Bij Bolk Transport aan de Plesmanweg werd woensdagmiddag een ambulance in een zeecontainer geladen voor transport naar Gambia. Daarnaast zendt de stichting OOZT onder andere medische hulpgoederen en computers in samenwerking met Travel Health Clinic, stichting Twente Dakar en ZGT-Overzee naar het West-Afrikaanse land dat zo werd getroffen door de recessie, politieke onrust en de zeer besmettelijke ziekte Ebola. In Gambia is het platteland afhankelijk van de klinieken in de grotere dorp en voor bevallingen moet men zelfs naar een groter ziekenhuis dat meestal nog verder weg ligt. De ambulance wordt dus vooral ingezet voor het vervoer naar het ziekenhuis voor de Wellingara Community.
De medische apparatuur die meegaat, wordt na aankomst in gebruik genomen waarbij vrijwilligers uit Twente trainingen geven. ZGT-Overzee bijvoorbeeld onderhoud al jarenlang contact met Gambia op het gebied van gezondheidszorg. 

 
19-09-2015  

Tien nominaties Herman Krikhaar Prijs

 

ALMELO – Een van de hoogtepunten van de jaarlijkse Almelose Atelierroute is de expositie van genomineerden om de Herman Krikhaar Prijs. Voor de expositie zijn door de vakjury genomineerd:

Truus Landman
Ineke Hofsté
Lambert Oostrum
Aschwin Huiskes
Ineke Buursema
Elsa Snijder
Erna Futselaar
John Reinders
Riet Abcouwer
Harm Huttinga

De werken van de genomineerden hangen of staan nu nog in Almelose winkeletalages maar worden van vrijdag 25 september tot en met zondag 27 september ten toon gesteld in het stadhuis van Almelo. Om geen leegte in etalages achter te laten, worden van de genomineerde werken posters gemaakt ter vervanging en als aanduiding dat het publiek zondag haar stem kan uitbrengen in het stadhuis om de winnaar te bepalen.

 
20-09-2015  

Ruim 900 runners in 2e editie Almelo Allee

 

ALMELO – De tweede editie van Almelo Allee telde ruim negenhonderd hardlopers op de onderdelen kidsrun, 5 of 10 kilometer of de halve marathon, bijna een verdubbeling van de eerste editie vorig jaar.
Daarnaast was Almelo Allee ook een recreatief evenement voor honderden wandelaars en fietsers die ’s middags door het grafelijk gebied van Huize Almelo trokken. De baten waren bestemd voor het planten van beuken en eiken na de kaalslag door een storm eerder dit jaar in het gebied rond het oude Tolhuis aan de Gravenallee.

Fotoreportage: Jan Bril

Uitslagen
 

Fotoreportage (129 foto's)...

 
20-09-2015  

Heracles Almelo stoeit met sponsor Polman


Op twee concepten van het vernieuwde stadion stond al de naam; TenCate Stadion
 

ALMELO – Heracles Almelo stoeit nog steeds met de naamgever van het stadion, Pim Polman. De Enschedese houthandelaar en projectontwikkelaar kwam de club in mindere jaren tegemoet met een jaarlijkse sponsoring van 20.000 euro voor zijn naam op de gevel, een overeenkomst die nog loopt tot midden 2019.
Daar wil Heracles echter vanaf omdat Heracles na de vergroting en vernieuwing van het stadion denkt daar jaarlijks drie euroton voor te moeten vangen. Jan Smit, de voorzitter van Heracles Almelo, bevestigde dat voor de microfoon van Radio 1, maar Polman geeft geen krimp ondanks dat zijn naam niet meer aan de buitenkant prijkt en binnenin het stadion de borden zijn gewijzigd in Polman Vastgoed. Smit denkt dat het huidig stadion niet meer de condities telt uit de overeenkomst vanwege de grootscheepse vernieuwing maar of dat juridisch steekhoudend is, is de vraag die ook Polman zich stelt. Smit denkt van wel maar Polman vindt dat in ieder geval niet en houdt vast aan de gesloten overeenkomst.
De onmin duurt dus voort maar Smit denkt dat er door overleg uit te komen valt. De preses schermt met twee andere kandidaten, Koninklijke TenCate en schoonmaakconcern Asito. Beiden komen uit Almelo en hebben al vele tientallen jaren goede connecties met de uit 1903 stammende club die dit seizoen voor vriend en vijand verrassend sterk uit de startblokken kwam.
TenCate, producent van grasvezels wil, zoals vernomen in de wandelgangen, aan het einde van het seizoen samen met dochteronderneming Greenfields het huidige kunstgras vervangen door de nieuwste ontwikkeling, kunstgras met doorgroeiend echt gras, XtraGrass genaamd. Daarmee wordt het stadion met de nieuwste ontwikkeling het paradepaardje voor TenCate en daar past de eigen naam op het stadion natuurlijk het beste bij. Alleen dan moet er wel geschikt worden met Polman.

 
23-09-2015  

25.000 kijkers livestreamoperatie ZGT Almelo

 

ALMELO – Liefst 25.000 kijkers trok de livestream van een zes uur durende operatie van de urologen urologen Saskia Stomps en Herman Roelink waarbij de prostaat van een patiënt volledig werd verwijderd met de Da Vinci Xi operatierobot in het ZGT Almelo. Kijkers konden ook vragen stellen die door het team van urologen werden behandeld.
De operatie is nog enige tijd terug te bekijken via de website van ZGT.

Foto: ZGT Almelo
 

 
24-09-2015  

Advocatuur opent tweede wetswinkel in Twente

  ALMELO – In april dit jaar sloot het Juridisch Loket al haar 20 kantoren waaronder die in Almelo, Enschede en Zwolle. Reden het krimpende subsidiebudget om mensen met een laag inkomen toch van dienst te kunnen zijn in juridische perikelen. Een eerste advies was daarbij altijd gratis. Als organisatie bleef het Juridisch Loket wel actief via internet maar met veel minder juristen. Twentse juristen zagen al snel dat dit tot problemen leidde voor mensen met een kleine beurs en openden daarom gezamenlijk al een wetswinkel in Enschede. Per 1 oktober a.s. komt daar een vestiging bij in Almelo. Op de gratis inloopspreekuren van 19.45 tot 21.00 uur is iedereen met een juridische vraag van harte welkom. Het advies wordt gegeven door HBO- en universitaire rechtenstudenten, die worden bijgestaan door professionele juristen van de deelnemende advocatenkantoren in Twente. Zie voor meer informatie: www.wetswinkeltwente.nl

 
26-09-2015  

Gezellige drukte tijdens Burendag 't Nieuwland

 

ALMELO - Voor de tiende keer werd vandaag nationale Burendag georganiseerd in samenwerking met het Oranjefonds. Koning Willem Alexander gaf het officiële startsein (foto) in Harderwijk.
In de Almelose wijk 't Nieuwland werd dan wel de Koninklijke belangstelling gemist, toch voldeed het burenfestijn aan de doelstelling om mensen dichter bij elkaar te brengen. Het werd een soort braderie die zich uitstrekte van wijkcentrum De Schöppe tot speeltuin 't Nieuwland met allerlei kraampjes vol lekkernijen, informatiemateriaal, spelletjes en plezier voor alle leeftijden.

Fotoreportage: Ben Konings

Fotoreportage (45 foto's)...

 
27-09-2015  

Uit in Almelo op koopzondag in teken van kunst

 

ALMELO - De Almelose koopzondag in het centrum stond vandaag in het teken van Kunst op Straat dat gelijk werd gehouden met de Atelierroute en de Theaterroute langs 14 alternatieve podia. Al met al een gezellige bedoening zoals fotograaf Jan Bril schetst in bijgaande fotoreportage.

Fotoreportage (22 foto's)...

 
27-09-2015  

Herman Krikhaarprijs 2015 voor Ineke Hofsté


Truus Landman (links) en Ineke Hofsté wonnen respectievelijk de Lulof-Publieksprijs en de Herman Krikhaar Prijs voor hun kunstzinnige inzendingen. Het leverde ieder een cheque van 500 euro op.
 

ALMELO - De Almelose kunstenaar Ineke Hofsté heeft voor de tweede keer de Herman Krikhaarprijs gewonnen. Zij kreeg de voorkeur van de vakjury.

De Lulof-publieksprijs ging dit jaar met ruime voorsprong naar Truus Landman. De prijzen werden overhandigd door voorzitter Marius Leijten van de Stichting Atelierroute Almelo die tevens de jaarlijkse Herman Krikhaar tentoonstelling organiseert. Naast de bloemen was er voor beide winnaars een cheque ter waarde van 500 euro.

Het was de tweede keer dat ze deze prijs ontving. Naast de jury koos ook het publiek een winnaar voor de Lulofpublieksprijs. Dat werd dit jaar Truus Landman. Zij kreeg veruit de meeste stemmen van alle deelnemers.
Beide winnaars kregen uit handen van voorzitter Marius Leijten van de Stichting Atelierroute Almelo een bos bloemen en een cheque ter waarde van € 500,= overhandigd.

De organisatie was dik tevreden over de gehouden Atelierroute, de Herman Krikhaar tentoonstelling en de Theaterroute langs 14 alternatieve theaters zoals o.a. woonkamers van particulieren. Alle beschikbare kaarten waren uitverkocht.

 
28-09-2015  

Vijf arrestaties in AZC Almelo na vechtpartij

 

ALMELO – De politie heeft zondagavond in het AZC Almelo vijf personen, allen tussen de 16 en 17 jaar, aangehouden wegens geweldpleging. De politie werd zondagavond rond 20.00 uur gealarmeerd wegens een grote vechtpartij en trok met minstens 10 voertuigen naar het AZC om de gemoederen te bedaren. De oorzaak van het geschil is nog niet duidelijk en daar wordt onderzoek naar verricht.

Update
Het geschil ontstond tijdens een partijtje tafelvoetbal waarbij de gemoederen verhit raakten vanwege een racistische opmerking, zo bleek na uitlatingen van getuigen.

 
28-09-2015  

De Slinger presenteert Match van de Maand

 

ALMELO - Soweco en Verjaardag in de Maak zijn de twee partijen die door De Slinger Almelo in september zijn uitgeroepen tot Match van de Maand. De match is gemaakt tijdens de in juni van dit jaar gehouden Slingerbeurs waarbij Soweco de vrijwilligers van Verjaardag in de Maak heeft toegezegd 12 keer een gezonde verjaardagstraktatie (hapjes) te verzorgen voor kinderfeestjes in Almelo inclusief de bezorging op het opgegeven adres.

Verjaardag in de Maak is een vrijwilligersorganisatie die Almelose gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar waar sprake is van armoede helpt de verjaardag van hun zoon of dochter tot een onvergetelijke dag te maken. Het zijn enthousiaste vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor kinderen die door moeilijke omstandigheden in staat zijn een leuk verjaardagsfeest te vieren. Intermediairs zoals gezinscoaches kunnen een kind aanmelden voor hulp op de website www.verjaardagindemaak.nl.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina