Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-09-2015  

Herman Krikhaarprijs 2015 voor Ineke Hofsté


Truus Landman (links) en Ineke Hofsté wonnen respectievelijk de Lulof-Publieksprijs en de Herman Krikhaar Prijs voor hun kunstzinnige inzendingen. Het leverde ieder een cheque van 500 euro op.
 

ALMELO - De Almelose kunstenaar Ineke Hofsté heeft voor de tweede keer de Herman Krikhaarprijs gewonnen. Zij kreeg de voorkeur van de vakjury.

De Lulof-publieksprijs ging dit jaar met ruime voorsprong naar Truus Landman. De prijzen werden overhandigd door voorzitter Marius Leijten van de Stichting Atelierroute Almelo die tevens de jaarlijkse Herman Krikhaar tentoonstelling organiseert. Naast de bloemen was er voor beide winnaars een cheque ter waarde van 500 euro.

Het was de tweede keer dat ze deze prijs ontving. Naast de jury koos ook het publiek een winnaar voor de Lulofpublieksprijs. Dat werd dit jaar Truus Landman. Zij kreeg veruit de meeste stemmen van alle deelnemers.
Beide winnaars kregen uit handen van voorzitter Marius Leijten van de Stichting Atelierroute Almelo een bos bloemen en een cheque ter waarde van € 500,= overhandigd.

De organisatie was dik tevreden over de gehouden Atelierroute, de Herman Krikhaar tentoonstelling en de Theaterroute langs 14 alternatieve theaters zoals o.a. woonkamers van particulieren. Alle beschikbare kaarten waren uitverkocht.

Archief
Terug naar vorige pagina