Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-09-2015  

Heracles Almelo stoeit met sponsor Polman


Op twee concepten van het vernieuwde stadion stond al de naam; TenCate Stadion
 

ALMELO – Heracles Almelo stoeit nog steeds met de naamgever van het stadion, Pim Polman. De Enschedese houthandelaar en projectontwikkelaar kwam de club in mindere jaren tegemoet met een jaarlijkse sponsoring van 20.000 euro voor zijn naam op de gevel, een overeenkomst die nog loopt tot midden 2019.
Daar wil Heracles echter vanaf omdat Heracles na de vergroting en vernieuwing van het stadion denkt daar jaarlijks drie euroton voor te moeten vangen. Jan Smit, de voorzitter van Heracles Almelo, bevestigde dat voor de microfoon van Radio 1, maar Polman geeft geen krimp ondanks dat zijn naam niet meer aan de buitenkant prijkt en binnenin het stadion de borden zijn gewijzigd in Polman Vastgoed. Smit denkt dat het huidig stadion niet meer de condities telt uit de overeenkomst vanwege de grootscheepse vernieuwing maar of dat juridisch steekhoudend is, is de vraag die ook Polman zich stelt. Smit denkt van wel maar Polman vindt dat in ieder geval niet en houdt vast aan de gesloten overeenkomst.
De onmin duurt dus voort maar Smit denkt dat er door overleg uit te komen valt. De preses schermt met twee andere kandidaten, Koninklijke TenCate en schoonmaakconcern Asito. Beiden komen uit Almelo en hebben al vele tientallen jaren goede connecties met de uit 1903 stammende club die dit seizoen voor vriend en vijand verrassend sterk uit de startblokken kwam.
TenCate, producent van grasvezels wil, zoals vernomen in de wandelgangen, aan het einde van het seizoen samen met dochteronderneming Greenfields het huidige kunstgras vervangen door de nieuwste ontwikkeling, kunstgras met doorgroeiend echt gras, XtraGrass genaamd. Daarmee wordt het stadion met de nieuwste ontwikkeling het paradepaardje voor TenCate en daar past de eigen naam op het stadion natuurlijk het beste bij. Alleen dan moet er wel geschikt worden met Polman.

Archief
Terug naar vorige pagina