Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-09-2009  

Zusjes Lamers Zwitsers kampioen Linedance

 

ALMELO - De zusjes Alicia en Celeena Lamers - lid van de Newland Dancers - zijn tijdens de Open Zwitserse Linedance Kampioenschappen in Regensdorf beide 1e geworden in hun categorie.
Alicia Lamers werd 1e in zowel Classic Intermediate Youth Female als ook in Renegade Youth.
Celeena Lamers werd 1e in de klasse Classic Newcomer Primary Female.

 
01-09-2009  

Drs. James van Lidth de Jeude geïnstalleerd

 

ALMELO - De heer drs. James van Lidth de Jeude is dinsdag tijdens een buitengewone raadsvergadering geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van Almelo. Commissaris van de Koningin Jansen had de heer Van Lidth de Jeude al formeel beëdigd. De griffier las het officiële besluit om de heer Van Lidth de Jeude te benoemen voor. In dit geval gaat het om een tijdelijke benoeming en is de Commissaris van de Koningin bevoegd om hier uitvoering aan te geven. Aansluitend introduceerde de nestor van de raad, de heer Gijs Stork (ALA), de waarnemende burgemeester. Tot slot richtte burgemeester Van Lidth de Jeude het woord tot de aanwezigen. Hij gaf aan niet alleen een technocratisch waarnemer te willen zijn, maar dat hij zich zeer betrokkend voelt met de raadsleden en hun werk. De vergadering werd kort geschorst om de een ieder gelegenheid te bieden kennis te maken met de burgemeester.

< Mieke Kuik draagt de ambtsketting over aan waarnemend burgemeester James van Lidt de Jeude.


Welkomspeech raadslid Gijs Stork
Installatiespeech burgemeester van Lidth de Jeude

Fotoreportage (14 foto's)...

 
02-09-2009  

Wethouder Sjoers opent Almelose Kermis

 

ALMELO - Ook voor wethouder Sjoers tikt de klok ongenadig naar het eind van zijn wethouderschap. Voor hem was het de laatste keer dat hij de Almelose kermis opende. Of het daar aan lag dat hij slechts een rondje in de draaimolen maakte en nog een foto van zichzelf schoot in de schiettent weten we niet, maar in voorgaande jaren maakte hij uitgebreid gebruik van de attracties.
Als dank voor zijn inzet voor de ontwikkeling van de Almelose kermis kreeg hij van beide kermisbonden enkele attenties aangeboden met de opmerking dat er nog enkele wensen zijn van de kermisondernemers en zij de hoop uitspreken dat hij in de laatste maanden van zijn carriëre nog enkele wensen kan vervullen.
Wethouder Sjoers gaf aan dat daar nog maar een gesprek over gearrangeerd moet worden, maar dat hij met genoegen terug kijkt naar de ontwikkeling van de Almelose kermis, waarbij vooral de betaalbaarheid van de attracties voor de burgers voorop heeft gestaan en niet het inkomen van de gemeentekas.

Klik hier voor het hele programma.

Fotoreportage (37 foto's)...

 
02-09-2009  

Ongeval Violierstraat, politie zoekt getuigen

 

ALMELO – Bij een éénzijdig ongeval aan de Violierstraat raakten dinsdagmorgen om circa 09.05 uur een 33-jarige automobilist en zijn 28-jarige echtgenoot gewond. Met assistentie van de brandweer konden beide uit het wrak worden bevrijd om per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd te worden. De politie zoekt getuigen van het voorval. Dit kan middels het bekende nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Kijk hier naar de foto’s op 112.twente.net.

 
02-09-2009  

Twentse Vastgoedrapportage op bezoek bij IISPA

 

ALMELO – Deelnemers van de stichting Twentse Vastgoedrapportage brachten woensdagmiddag op uitnodiging van de bouwcombinatie Gebr. Löwik Bouw & Beton en Hegeman Bouw een projectbezoek aan de in aanbouw zijnde Internationale Indoor Sportaccommodatie Almelo (IISPA).
Architect Jakko Koenis van Koppert & Koenis Architecten uit IJsselstein gaf een uiteenzetting over het ontwerp van de accommodatie die vier hallen omvat.
Sportwethouder Jan van Marle gaf de visie weer van de gemeente om te komen tot de bouw van een sportaccommodatie van internationale allure en de heren Hofsté (Hegeman) en Schuldink (Löwik) spraken namens de bouwcombinatie, waarna een rondleiding over de bouwplaats volgde.
De middag werd besloten met een ’borrel’ en netwerkuurtje. De stichting Twentse Vastgoedrapportage organiseert jaarlijks voor haar leden meerdere projectbijeenkomsten. De volgende bijeenkomst is een symposium op 23 september in het Theaterhotel.

Fotoreportage (18 foto's)...

 
03-09-2009  

Weer geen vergunning Dolle Pret

 

ALMELO - Door Dolle Pret in Almelo B.V. is een verzoek om ontheffing ingediend om op het perceel Noordbroek 2 naast een kinderspeelparadijs een party- en evenementencentrum te mogen exploiteren. Het college heeft hieromtrent al een standpunt ingenomen. Het betreft een herhaald verzoek waarbij geen nieuw gebleken feiten of omstandigheden naar voren zijn gebracht. De herhaalde aanvraag om ontheffing ten behoeve van Noordbroek 2 (kinderspeelparadijs Dolle Pret) opnieuw af te wijzen nu van nieuwe feiten en omstandigheden niet is gebleken.

< Hennie ter Avest, wanneer wel?

 
04-09-2009  

Hotel en supermarkt aan Nijreessingel

bron: TC Tubantia
 

ALMELO – De gemeente Almelo wil groen licht geven voor de bouw van het hotel- en winkelcomplex Nouveau op de hoek van de Nijreessingel/Bornsestraat. Het complex zal 5500 m2 winkelruimte krijgen waarin een supermarkt mag worden gevestigd. Projectontwikkelaar Prosyn moet dan wel elders in de stad een supermarkt wegkopen omdat de gemeente vindt dat er meer dan voldoende supermarkten in de stad zijn. De te verlaten ruimte mag dan niet meer dezelfde functie uitoefenen. In het complex komt eveneens een hotel en zalencentrum en er wordt gedacht aan een gezondheids- en leisure-centrum. Het futuristische ontwerp moet een blikvanger worden bij de zuidoostelijke entree van Almelo.

< Ontwerp Spring Architecten Rotterdam
Juryvoorzitter ontwerpprijsvraag: wethouder Anthon Sjoers
Totale oppervlakte: Ca. 24.000 m2
Bouwkosten: Ca. 20 miljoen euro

 
04-09-2009  

Almelo start inzameling kunststoffen

bron: Almelo's Weekblad
 

ALMELO – De gemeente Almelo begint januari volgend jaar met de inzameling van kunststoffen via een dertigtal bovengrondse containers in de woonwijken.
Het besluit van gescheiden inzameling is opgelegd door de regering die met de VNG en de verpakkingsindustrie tot deze afspraken is gekomen. Gemeenten worden met 475 euro per ton gecompenseerd in de kosten, maar dat is volgens wethouder Kuiper onvoldoende om de kosten te bestrijden. De wethouder vindt dat de burgers daardoor extra op kosten worden gejaagd omdat ze ook al bij de aanschaf van goederen de verpakking hebben betaald. De afspraken gelden bovendien maar voor twee jaar en wat daarna gebeurd is nog onduidelijk.
De gemeente Amsterdam weigert zelfs de gescheiden inzameling op te starten omdat het plastic ook na inzameling gescheiden kan worden.

 
06-09-2009  

Einde Almelose kermis

 

ALMELO - Aan alles komt een eind. Zo ook aan de jaarlijkse kermis van Almelo. Kijk naar een sfeerimpressie gemaakt door Wim Roeke.

Fotoreportage (52 foto's)...

 
07-09-2009  

Maatregelen tegen overlast en verloedering

 

ALMELO - De ministers Ter Horst en Van der Laan nemen extra maatregelen om overlast en verloedering tegen te gaan. Zij doen dit samen met veertig gemeenten. Het kabinet trekt hiervoor ruim 150 miljoen euro uit. Ook Almelo behoord tot de deelnemende gemeenten. Dat staat in het manifest dat Ter Horst en Van der Laan en de veertig gemeenten hebben ondertekend. Doel van het kabinet is 25% minder overlast op straat in 2010 ten opzichte van 2002. Om dit te halen zijn extra maatregelen nodig.

Nederland wordt steeds veiliger, de criminaliteit neemt af. Mensen voelen zich ook veiliger als het gaat om criminaliteit. Ondanks veel inspanningen van rijk en gemeenten ergeren mensen zich nog steeds enorm aan overlast en verloedering. De gemeenten en het kabinet willen zich daar niet bij neerleggen. Om die doelstelling van 25% minder te halen, is een extra impuls nodig.
De 40 gemeenten nemen allemaal minstens vijf specifieke maatregelen. Voorbeelden zijn:
• jeugdgroepen die overlast geven worden aangepakt door bijvoorbeeld straatcoaches;
• met gebiedsontzeggingen en extra toezicht wordt overlast ontmoedigd;
• burgers worden meer betrokken bij initiatieven zoals buurtmentoren, trainingen en Burgernet.

 
07-09-2009  

Zakelijk Almelo weer van start


Sandra Westerhuis en Gerard Stamsnijder waren de hoofdrolspelers bij Zakelijk Almelo
 

ALMELO - Sandra Westerhuis (dir. Westerhuis Horeca Verhuur) en Gerard Stamsnijder (agrariër te Bornerbroek en dir./eig. Expo Management) waren gisteravond de hoofdgasten tijdens de eerste bijeenkomst van Zakelijk Almelo na de vakantieperiode. De bijeenkomst werd georganiseerd in het Theaterhotel.

Westerhuis Verhuur is al 70 jaar een begrip in de verhuursector. Het bedrijf heeft in Nederland een goede naam opgebouwd als het gaat om het verzorgen en regisseren van lounges en evenementen (tot en met vip-tenten en openluchtfestivals) voor bedrijf en particulier. Voortdurend worden productvernieuwingen geïntroduceerd. Recente voorbeelden – te zien in de vernieuwde demoruimte - zijn de Santorini- en de Elegance-lijn.

Expo Management heeft zich sinds de eerste landbouwbeurs in 1985 gespecialiseerd in de organisatie van met name agrarische vakbeurzen in Nederland en Duitsland. Daarnaast ontwikkelde het bedrijf het concept Business Meeting Twente, een naar eigen zeggen succesvol zakenevenement. Ook organiseerde het diverse consumentenbeurzen en verzorgt het de bouw en inrichting van stands. Expo Management is mede-eigenaar en exploitant van de TT Hall Assen, die plaats biedt aan beurzen, evenementen en concerten. Stamsnijder die lang vocht tegen de vestiging van het RBTbij Bornerbroek (nu Business Park XL geheten),  had ook nog een suggestie voor de gemeente; "Bouw een evenementenhal, de ligging en ontsluiting is goed!"  

De gespreksleider van Zakelijk Almelo was Martin Steenbeeke (RTV Oost).

Fotoreportage (28 foto's)...

 
08-09-2009  

Blokkendoos niet dicht voor nieuwjaar

 

ALMELO - Raadsbreed werd het college tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond aangeraden kinderdagverblijf De Blokkendoos aan de Vogelweide voorlopig niet tot sluiting te dwingen. Jan Veenstra (Christen Unie) dreigde zelfs met een motie, maar had deze niet nodig. Wethouder Kuiper sprak namens het college dat het misschien beter is de criteria voor vestiging van kinderdagverblijven (het college had in maart de criteria vestgesteld zonder de raad te informeren) nog eens te evalueren. Wel ging de raad accoord met de weigering van het college een verhuizing van De Blokkendoos naar de Broekerheide te weigeren. Raadslid Stork (ALA) gaf haarfijn aan dat de Raad van State gesproken had betreffende de locatie De Vogelweide en dat zolang de raad niet over de vestigingscriteria heeft gedebatteerd, deze geldig zijn op basis van het collegebesluit. Het college zegde de raad en de inspreker van de oudercommissie toe alles in het werk te willen stellen om samen met de directie van De Blokkendoos een oplossing te bereiken voor 1 januari 2010.

< Nog respijt tot 1 januari 2010 voor De Blokkendoos aan de Vogelweide

 
09-09-2009  

20 leerlingen bij start Cas Spijkers Academie

 

ALMELO – De Cas Spijkers Academie start 21 september met 20 leerlingen. De nieuwe opleiding voor talentvolle koks van de Middelbare Hotelschool (ROC van Twente) in Almelo haalt daarmee haar doelstelling.
Het wordt de tweede Cas Spijkers Academie in Nederland na Boxmeer. Het startschot wordt op 21 september gegeven door meesterkok Cas Spijkers en gastvrouw/eigenaresse Therese Boer van drie sterren restaurant de Librije uit Zwolle.

Thérèse Boer heeft zich als ambassadeur beschikbaar gesteld om de culinaire opleiding Gastheer/-vrouw naar een hoger niveau te tillen.
De opleiding omvat de opleidingen Zelfstandig werkend Gastheer/-vrouw niveau 3, en Leidinggevende Gastheer/-vrouw niveau 4, met een differentiatie uitstroom Personal-assistent (PA), Horeca Ondernemer Manager (HOM) of Sommelier.

 
09-09-2009  

Brillenman Opticiëns Almelo failliet

 

ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft opticien Brillenman in Almelo failliet verklaard. Brillenman was gevestigd aan de Ootmarsumsestraat 221 (Eskerplein). Brillenman is een keten van opticiens behorende tot TOPticiëns in heel Nederland. Volgens de curator zijn al acht vestigingen failliet verklaard en vallen er nog meer om. Als oorzaak van het faillissement worden teruglopende inkomsten genoemd. Vorig jaar was het laatste jaar dat een bril aftrekbaar was van de belasting. Vermoedelijke is dat mede de oorzaak dat opticiens dit jaar zware tijden doormaken. Ook het VARA-programma KASSA besteedde aandacht aan de werkwijze van de Brillenman.

 
10-09-2009  

Politieke ommekeer in partnerstad Iserlohn

 

ISERLOHN (D) - In de Almelose partnerstad Iserlohn voltrok zich bij de lokale verkiezingen van zondag 30 augustus een ware ommekeer in de kiezersgunst. De stad die sinds 1954 partnerstad is van Almelo en gedurende vele decennia de CDU als burgemeesterleverancier had, koos dit keer de SPD-er Dr. Peter Paul Ahrens met 35,3% als nieuwe burgemeester.
Lees verder in het Almelo’s Weekblad.

 
11-09-2009  

Ankie van Huizen exposeert bibliotheek Almelo

  ALMELO - De Almelose kunstenares Ankie van Huizen heeft vrijdag in de centrale bibliotheek van Almelo haar expositie geopend. Van Huizen heeft dit jaar een prominente rol in de Atelierroute gekregen, nadat ze vorig jaar door de publieksjury tot winnaar van de eerste Herman Krikhaarprijs werd gekozen. Voor het bestuur van de Stichting Atelierroute Almelo (SARA) was dat reden haar uit te nodigen voor een expositie in de Centrale Bibliotheek. “Ankie is een enorm leuk mens, die ook nog eens bijzondere aardige werken maakt. Voor ons was dat reden genoeg haar centraal te stellen,” aldus SARA-voorzitter Joep Vrielink.
Tijdens de druk bezochte opening, liet de winnares van vorig jaar weten bijzonder blij te zijn met alle aandacht: “Ik krijg natuurlijk wel regelmatig positieve feedback op mijn werk, maar dit maakte het ´officieel´. Nog wekenlang werd ik aan de prijs herinnerd door de reacties hier in de regio. De prijs geeft me het prettige gevoel van een windje in de rug!”
Lees verder...

Fotoreportage (14 foto's)...

 
11-09-2009  

Wetenschap in actie op Noordik

 

ALMELO - Drie studentes Biomedische wetenschappen waren donderdag op het Noordik om voor de 5 VWO klassen een DNA-practicum te verzorgen. Deze zogeheten reizende DNA-labs verzorgen op scholen door het hele land practica voor bovenbouwleerlingen.

DNA
In dit geval heette het practicum :"lees de taal van de tumor" . In het hedendaagse kanker-onderzoek speelt DNA een grote rol: tumoren ontstaan immers door veranderingen (mutaties) in het DNA. Tegenwoordig kan men opsporen welke mutaties er precies bij een patiënt hebben plaatsgevonden en men kan de therapie daarop aanpassen.

De leerlingen gingen tijdens het practicum zelf DNA isoleren, om vervolgens met speciale technieken te gaan kijken waarin het DNA van een tumorcel verschilt van dat van een gezonde cel. Het was voor de leerlingen erg leerzaam en vooral interessant om "de
wetenschap in actie" te zien. Klik hier voor foto’s.

 
12-09-2009  

Vierde boekpresentatie Leidy Wolhgemuth-Rooze


Stadsomroeper Rene Coupé en het echtpaar Wohlgemuth staan klaar voor de presentatie
 

ALMELO - Zaterdag presenteerde Lydy Wolhgemuth-Rooze haar vierde boek over de historie van Almelo. Niemand minder dan Emile Hartkamp, Nederlans beroemdste liedjesschrijver (o.a. voor Frans Bauer), was naar Almelo gekomen om het eerste boek in ontvangst te nemen. Het vierde boek in de serie over de historie van het Schalderoi is een prachtig naslagwerk  met meer dan 300 bladzijden. Ook dit keer zijn er veel historische foto's gebruikt.
Tijdens zijn dankwoord vertelde Hartkamp al bijna alles over de inhoud te weten door de vele telefoongeprekken met Leidy. Veel mensen hadden de moeite genomen naar de bieb te komen. Onder de vele gasten waren ook bestuurlijke kopstukken aanwezig als o.a. wethouder Anthon Sjoers en directeur Jos Haarhuis van de gemeente Almelo. De gehele presentatie was in handen van de Almelose stadsomroeper Rene Coupé.

Fotoreportage (21 foto's)...

 
12-09-2009  

Veel belangstelling voor open dag Vredehof

  ALMELO - Zaterdag hield Vredehof Uitvaartverzorging b.v., samen met Crematoria Twente en Begraafplaats ‘t Groenedael een Open Dag aan de Willem de Clercqstraat in Almelo. Aan de Open Dag werkten verder tal van branchegenoten mee. Het talrijk opgekomen publiek kon zich informeren over alles wat met een uitvaart te maken heeft.
Lees verder...

Fotoreportage (40 foto's)...

 
13-09-2009  

Website AlmeloNieuws.nl naar andere server

 

ALMELO - De website van AlmeloNieuws.nl wordt dit weekend overgezet naar een andere server. Ook wordt een nieuw beheersysteem geïmplementeerd. Aanleiding is het sterk groeiende aantal bezoekers. AlmeloNieuws hoopt daarmee u nog sneller te kunnen berichten over de nieuwswaardigheden in Stad & Ommeland.

Voor de verslaggeving uit de regio zijn wij nog opzoek naar vrijwilligers. Interesse? Stuur een mailtje aan redactie@almelonieuws.nl en wij nemen contact met u op.  

 
14-09-2009  

Eerste reuzentransport Buiting Staalbouw (upd)

 

ALMELO – In mei jl. opende Buiting Staalbouw haar nieuwe vestiging op het XL Business Park bij Bornerbroek. Sindsdien is er heel wat gelast en geboord om diverse producten te kunnen afleveren. Vandaag echter kwam een gigantische ligger gereed voor een bijzonder transport dat maandag aan het begin van de middag plaats vindt.
Twee van deze kolossen maakt Buiting Staalbouw voor de Landstede Topsporthal in Zwolle. Het voormalige magazijn van het Rijksinkoopbureau in Zwolle wordt namelijk verbouwd tot Topsporthal voor o.a. Landstede Volley- en Basketball. Over het bestaande gebouw worden de liggers met een afmeting van bijna 30 meter geplaatst om het bestaande dak aan op te kunnen hangen zodat de pilaren in de hal kunnen worden verwijderd. Het eigen gewicht van de liggers is bijna 20 ton.
De Topsporthal Landstede, die verdiept wordt aangelegd in het voormalige magazijn, krijgt een bezoekerscapaciteit van 1500 mensen.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
14-09-2009  

St. Egbertusschool ontruimt na toiletbrandje

 

ALMELO – In de r.k. St. Egbertusschool in de Arendsboerweg is maandagmorgen een brandje gesticht. De conciërge wist de vlammen te doven voordat het plafond in brand kwam te staan. De gealarmeerde brandweer blies de al ontruimde school vrij van rook. Op het schoolplein werd tegelijkertijd gecontroleerd of alle 200 kinderen aanwezig waren en er niemand in het gebouw was achtergebleven.
De directie van de school gaat wel proberen te achterhalen wie de brand heeft gesticht. Mogelijk dat een der leerlingen baldadig is geweest en het brandje heeft ontstoken. Ook wordt door de politie onderzocht of mogelijk sprake is van insluiping.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
15-09-2009  

Internationaal straattheaterfestival in Almelo

 

ALMELO - Op zaterdag 19 september 2009 doet KUNSTen op Straat voor de 17e keer Almelo aan. Het centrum van Almelo zal dan weer in bezit genomen worden door een bonte stoet van artiesten, die met hun acts het publiek voortdurend zullen verrassen. Het Straattheaterfestival zal zorgen voor veel vertier, verbazing en verwondering bij de bezoekers aan dit festival en bij de toevallige passanten.
Het kleurrijk, vervreemdend en humoristisch straattheater zal op die dag tussen 12.00 en 17.00 uur zo’n 30 voorstellingen vullen. De bezoekers hoeven niets te missen omdat de meeste groepen/artiesten die dag hun voorstelling meerdere malen zullen aanbieden. Alle voorstellingen zijn gratis.


Persbericht
Plattegrond optredens

Fotoreportage (5 foto's)...

 
17-09-2009  

Sluiterveldsingel-Ootmarsumsestraat op de schop


Sluitersveldsingel en Ootmarsumsestraat (bron: Google Earth)
  ALMELO - De Gemeente gaat de Sluitersveldsingel en de Ootmarsumsestraat vanaf volgend voorjaar ingrijpend veranderen. Doel is de veiligheid, de verkeersdoorstroming en de bereikbaarheid op deze stadsentree te verbeteren. Door de verbetering worden onder meer de knelpunten opgelost bij de Buitenhof en de St. Josephstraat, waar een grote langgerekte rotonde komt. Ook komen er betere aansluitingen tussen de Sluitersveldsingel en de Van Rechteren Limpurgsingel. Daarnaast investeert de Gemeente in fietsroutes en veilig oversteken. Dat levert voordelen op voor zowel het wijkverkeer als het regionale verkeer.
Lees verder...

 
17-09-2009  

Vrouw lastiggevallen, politie zoekt getuigen

 

ALMELO - Vorige week, donderdag 10 september tussen 15.00 uur en 16.00 uur, is een vrouw door een groep jongens lastiggevallen aan de Klara Zetkinstraat in Almelo. De vrouw, 20 jaar uit Almelo, heeft deze week hiervan melding gemaakt op het politiebureau. Omdat ze niets over de jongens kon vertellen of verdere details van de situatie kon geven, heeft de politie weinig aanknopingspunten voor een gerichte zoekactie naar de verdachten. Daarom is de politie op zoek naar mensen die iets hebben gezien op de Klara Zetkinstraat op 10 september tussen 15.00 uur en 16.00 uur. Bent u getuige geweest of hebt u tips? Dan kunt u bellen met Politie Twente, 0900-8844. Anoniem kan dit via 0800-7000

 
17-09-2009  

Staatssecretaris neemt eerste vingerafdrukken

 

ALMELO - Staatssecretaris Bijleveld (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) neemt maandag 21 september in de gemeente Almelo de eerste vingerafdrukken in een paspoort op. Op deze datum worden vingerafdrukken ingevoerd in het reguliere paspoort en in de Nederlandse Identiteitskaart. Vanaf 28 juni 2009 worden al vingerafdrukken opgenomen in diplomatieke paspoorten en in dienstenpaspoorten. Europese regelgeving schrijft voor dat alle landen van de Europese Unie vingerafdrukken opnemen in hun reisdocumenten. De opname van de vingerafdrukken biedt een nieuwe mogelijkheid om te kunnen controleren of de persoon die het document gebruikt ook de rechtmatige houder daarvan is.
 
<Staatssecretaris Bijleveld

 
18-09-2009  

Oud- raadslid Joop Schepers overleden

 

ALMELO – Op 69-jarige leeftijd is vrijdagmorgen om 09.00 uur in het Twenteborg ziekenhuis het oud-raadslid Joop Schepers overleden. Schepers leed al jaren aan longemfyseem. Schepers die in zijn jongensjaren bokste, bleek een vechter te zijn, een karaktereigenschap die hij later ook in zijn politieke carrière ten toon spreide. Velen noemden hem ook een querulant en opportunist. Schepers zat ruim twintig jaar in de gemeenteraad voor o.a. de CPN en lijstverbindingen met de PSP. Van 1994 tot 1998 zat hij nog een periode voor de lokale partij ABC in de gemeenteraad waarna hij overstapte naar de lokale partij BBA. Ook zat hij jaren voor de CPN in de provinciale staten van Overijssel. Hij was in de zeventiger jaren hoofdbestuurder van de CPN en lid van de redactieraad van het toenmalige communistische dagblad De Waarheid. In 1990 kreeg hij de erepenning in goud van de stad Almelo. Schepers stond vooral op goede voet met wijlen burgemeester Frits Schneiders.
In de jaren ’80 ontving hij twee keer de persprijs als beste raadslid. Na zijn politieke carrière schreef hij met enige regelmaat artikelen voor opinieweekblad De Roskam en columns in het Almelo’s Weekblad. Ook bracht hij via de Joop Schepers Stichting het boekje “Prut en paardenvolk” uit, waarin hij zijn politieke belevenissen beschreef evenals zijn BVD-dossier.

Kijk naar het interview van Jan Medendorp met Joop Schepers in het RTV Oost programma De Hunnen 

De crematie is woensdagmiddag 23 september om 15.30 uur.
Vanaf 14.00 uur rijdt een witte koets, met daarin de kist, getrokken door vier zwarte paarden, het stoffelijke overschot via onder meer het stadhuis en het redactiekantoor van ‘de Roskam’ naar het crematorium. Na de uitvaartplechtigheid is er – op zijn herhaaldelijk geuite verzoek - een bijeenkomst die zeker feestelijk mag heten te zijner memorie in leescafé De Meridiaan van de bibliotheek.
Condoleanceregister>>

 
18-09-2009  

Rijden over gras van een graaf kost 100 euro

 

ALMELO – Pas op! Rijdt nooit over het gras van een ander of over dat van de Graaf van Rechteren in Almelo. De rechtbank heeft namelijk de bezitter van een 2CV beboet met 100 euro omdat hij na een genoten picknick met zijn oldtimer over het gras reed dat in bezit is van het domein Huize Almelo.
De graaf van Rechteren werd daarover ingeseind door een bevriende voorbijganger, waarop aangifte volgde. Volgens Huize Almelo was er schade omdat het gras waarover werd heengereden, minder hard zou zijn gegroeid. De automobilist ontkende enige schade te hebben gezien en dat kon ook volgens hem niet omdat een ’eend’ daar veel te licht voor is. De rechter achtte echter vernieling bewezen.
Enkele weken geleden stonden enige tientallen oldtimers op een weide van het grafelijke domein, maar dat mocht want zij waren genodigd. De schade?

 
19-09-2009  

Fietstocht van jubilerend Beter Wonen

 

ALMELO – De Almelose woningstichting Beter Wonen is 95 jaar jong. Om die redenen gaf de woningstichting een boekje uit met daarin een fietsroute, door Almelo en langs de randen van de stad, die een andere kijk op de stad laat zien.
De huurders van Beter Wonen krijgen het boekje in de brievenbus, maar u kunt het ook ophalen bij het VVV/ANWB kantoor of de centrale Bibliotheek.
In het boekje een prijsvraag waarmee u een prachtige Target bike kunt winnen.
 

 
20-09-2009  

KUNSTen op Straat trekt duizenden (foto-upd)

 

ALMELO - Het 17e straattheaterfestival KUNSTen op Straat trok zaterdag duizenden toeschouwers naar het centrum van Almelo. Het publiek genoot van een bonte stoet van artiesten die hun kunsten vertoonden.

Kijk naar de fotoreportage van Wim Roeke en onze eigen fotografen.

Fotoreportage (91 foto's)...

 
21-09-2009  

Studie naar tunnel van Rechteren Limpurgsingel

 

ALMELO – Het Almelose college van B&W presenteerde vorige week een conceptplan in 3 varianten voor een tunnel in de van Rechteren Limpurgsingel. Door de aanleg van een verdiept tracé in de van Rechteren Limpurgsingel kan de doorsneden Gravenallee weer op maaiveldhoogte met elkaar worden verbonden. Lees verder en bekijk de schetsen in het Almelo’s Weekblad.

 
21-09-2009  

Staatssecretaris start uitgifte nieuw paspoort

 

ALMELO - Staatssecretaris Ank Bijleveld van het ministerie van Binnenlandse Zaken startte vanmorgen de eerste officiële uitgifte van het nieuwe Nederlandse paspoort. In het paspoort worden ook verplicht vier vingerafdrukken opgeslagen in de chip. De vaderlandse pers die in grote getale aanwezig was, had er een 'lange' rit naar Almelo voor over om de staatssecretaris vooral kritische vragen te stellen.
De heer C. Kippen viel de eer te beurt als eerste staatsburger in Nederland zijn vingerafdrukken te mogen 'inleveren'. Het allereerste nieuwe Nederlandse paspoort werd echter uitgegeven op de ambassade in Nieuw Zeeland om precies 00.00 uur Nederlandse tijd.

Kijk naar het NOS journaal.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
21-09-2009  

Nieuwe stap op weg naar politiestaat

 

ALMELO – Nederland heeft vandaag, maandag 21 september ‘09 opnieuw een stap gezet op weg naar een politiestaat waarbij de overheid steeds meer grip krijgt op de persoonsgegevens van haar burgers.

Lees verder in het Almelo’s Weekblad en lees via de NOS  of Telegraaf wat tegenstanders er van vinden.

 
23-09-2009  

DVO´71 geen recht op clubgebouw op De Riet

 

ALMELO – Zaterdagclub DVO’71 heeft geen recht om een eigen clubgebouw te stichten op sportpark De Riet. Dat is de conclusie van B&W n.a.v. een ambtelijk rapport. De enige plek om op het sportcomplex te bouwen, is namelijk al in gebruik van sv Rietvogels die er een materiaalhok heeft staan. De club bezit daarvoor het Recht van Opstal tot 2030.
Sv Rietvogels heeft wel aangegeven te willen samenwerken met DVO’71 maar dat zien de huidige gebruikers van sportcomplex ’t Maatveld niet zitten.
Het college neemt tot februari a.s. de tijd om DVO’71 alsnog te ‘bewegen’. Mocht dat niet lukken, moet er een moeilijk besluit worden genomen, want ’t Maatveld gaat op basis van de bezuinigingstaak dicht!

Lees het besluit onder Politiek Nieuws - B&W besluiten 22-09-2009

 
23-09-2009  

Hinderiks mag bouwen aan Jan Tooropstraat

 

ALMELO – De heer F. Hinderiks mag toch ter vervanging van zijn huidige woonwagen een nieuwe en een tweede woonwagen plaatsen op het complex aan de Jan Tooropstraat. Ook mag hij twee bergingen plaatsen.
De gemeente wilde eerst niet meewerken, maar Hinderiks won de bezwaarprocedure bij de bezwaarschriftencommissie. B&W volgt nu dat advies.

Lees het besluit onder Politiek Nieuws - B&W besluiten 22-09-2009

 
23-09-2009  

Kasteleins sporthal in dienst sportbedrijf

  ALMELO - Met het oog op de jarenlange inzet en ervaring van de betrokken ondernemers, word gezocht naar een passende functie binnen het Sportbedrijf. De pachter van de sporthal Schelfhorst is in dienst van het Het Sportpark gekomen, straks onderdeel van het Sportbedrijf. Wanneer de IISPA Almelo wordt geopend (en de Rembrandthal gesloten) wordt de pachter van het café een functie aangeboden bij het Sportbedrijf. Tot die tijd blijft sport-café Rembrandt normaal geopend. De huurovereenkomst met de caféhouder van de tennishal wordt voortgezet binnen de nieuwe richtlijnen en voorwaarden van de gemeente.
Lees verder...

 
23-09-2009  

Startfeest Ossenkoppelerhoek a.s woensdag

  ALMELO - - Een feest in het winkelcentrum aan het Van Goghplein op woensdagmiddag 30 september markeert de officiële start van het preventieplan Ossenkoppelerhoek. Tijdens het startfeest, van 13.30 tot 17.30 uur, geven verschillende organisaties een beeld van de diverse activiteiten en projecten die de komende tijd worden uitgevoerd in de Ossenkoppelerhoek. Ook is er een loterij, een ballonnenwedstrijd en een springkussen voor kinderen.
Tijdens het Startfeest op woensdagmiddag 30 september presenteren diverse organisaties activiteiten die ontplooid worden in het kader van het preventieplan.
Lees verder...

 
24-09-2009  

Joop´s laatste optocht naar het hiernamaals

 

ALMELO – Het begeleiden van oud-raadslid Joop Schepers naar het crematorium ging op zijn ‘Scheperiaans’. Het meest kleurrijke raadslid dat Almelo ooit had, had in zijn zoveelste testament uitvoerig beschreven dat zijn laatste tocht een ‘optocht’ en feest moest worden. In een rit per koets werd Schepers dan ook langs het stadhuis, de bibliotheek en de burelen van opinieweekblad De Roskam gereden, om te eindigen bij het crematorium, waar door de diverse sprekers bij opdracht zijn leven vanuit diverse invalshoeken werd beschreven.
Er moest worden gepraat en gelachen had Joop neer gepend en men kon niet anders op die normaal zo serene plek, gelet op de anekdote’s die over zijn privé, politieke en openbare leven voor het voetlicht werden gebracht. Ter afsluiting werd iedere aanwezige ‘ontboden’ in leescafé De Meridiaan om met elkaar te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Voor de aanwezigen was het in ieder geval een déjà vu dat Joop altijd kenmerkend aanwezig was, ook al was hij er nu feitelijk niet meer.

Fotoreportage (23 foto's)...

 
24-09-2009  

Hermans-Vloedbeld, burgemeester van Almelo

 

ALMELO/RIDDERKERK - Fractievoorzitter Bert Kozijn (PvdA) maakte vanavond bekend dat de nieuwe burgemeester uit Ridderkerk komt. Almelo krijgt een vrouwelijke burgemeester van VVD huize, Mevr. J.H.M. Hermans-Vloedbeld. Na een carrière als wethouder te Losser werd zij in 2001 benoemd tot burgemeester van de gemeente Ouderkerk. Ruim twee jaar later, in januari 2004, was zij een van de twee kandidaten voor het burgemeesterschap van Delfzijl. In een referendum op 25 februari van dat jaar gaven de inwoners echter de voorkeur aan haar tegenkandidate Maritje Appel. Sinds september 2004 is zij burgemeester van de gemeente Ridderkerk. (45.000 inw.)

Burgemeester Hermans: ,,Ik voel me zeer vereerd met deze voordracht. De royale steun vanuit de gemeenteraad voor mijn kandidatuur zie ik als een goed vertrekpunt om in Almelo aan de slag te kunnen gaan.'' Naast burgemeester van Ridderkerk is Jon Hermans-Vloedbeld lid van het dagelijks bestuur van de Stadsregio Rotterdam, lid van het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, lid van de provinciale Stuurgroep Modernisering Bibliotheekwerk, voorzitter Intergemeentelijke Brandweer - Zuid, voorzitter van het Bestuurlijk Justitieel Overleg in het politiedistrict Feijenoord - Ridderster en lid van de Raad van Advies van de academische werkplaats Cephir.

Voor de burgemeestervacature in Almelo ontving de Commissaris van de Koningin 30 sollicitaties. Onder de sollicitanten - onder wie vijf vrouwen - waren 18 (oud-)burgemeesters. Negen kandidaten vervullen of vervulden een andere fulltime functie in het openbaar bestuur. Drie kandidaten hebben een andere professionele achtergrond. Tien sollicitanten zijn lid van de VVD, 9 van het CDA, 8 van de PvdA, 2 van D66 en 1 van GroenLinks.

 
25-09-2009  

Trapveldje ´t Dok heropend

 

ALMELO – Enkele moeders in de wijk ’t Dok namen het initiatief om een plan voor een hekwerk rondom het trapveldje aan de Prins Bernhardstraat in te dienen bij de gemeente. In het kader van de beschikbare wijkbonnen keurde de gemeente het plan goed en zo kunnen de honden van het veldje worden geweerd en komt de bal minder vaak tegen geparkeerde auto’s.
Everton Ramos da Silva en Mark Looms van Heracles Almelo namen hun maatschappelijke taken waar en verleenden medewerking aan de heropening van het trapveldje. Looms groeide zelf op in de wijk en bracht er menig uurtje voetballen door. Everton woonde een poosje in de Brugstraat en kent de buurt dus ook. Wethouder Kuiper mocht woensdagmiddag de aftrap verrichten.

Fotoreportage (28 foto's)...

 
25-09-2009  

PvdA-er strooit 'broodje Aap' verhaal

 

ALMELO - Gisteren meldden wij het PvdA-gerucht dat Jan de Ruiter zou worden voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Almelo. Jan de Ruiter was eerder wethouder in Almelo voordat hij benoemd werd tot burgemeester van Zevenaar. Het PvdA-raadslid dat dit 'broodje Aap' de wereld in strooide, deed zich kennelijk belangrijker voor dan hij was.
Of Jan de Ruiter werkelijk tot de sollicitanten behoorde zal wel niet worden opgelost. De vertrouwenscommisie, waar de bewuste PvdA-er niet in zat, heeft namelijk 75 jaar van vertrouwelijkheid afgesproken.

Overigens is vandaag een raadsdelegatie naar Ridderkerk om kennis te maken met de toekomstige burgemeester mevrouw Jon Hermans-Vloedbeld.

< Jan de Ruiter is overigens zeer bekwaam in het bierpullenschuiven. Onlangs opende hij namelijk Neerlands eerste bierpullenschuifbaan in het kerkdorp Ooy dat tot Zevenaar behoord.

 
25-09-2009  

Almelose vrouw aan de haal met 43.000 euro

  ALMELO – Een vrouw uit Almelo wordt ervan verdacht aan de haal te zijn gegaan met 43.000 euro die ze door een fout op haar bankrekening had ontvangen. De eigenaar van het geld, een man uit Wageningen, had het bedrag eind juni willen overboeken op de rekening van zijn zoon. Door een typfout
in het rekeningnummer kwam het geld echter terecht op de rekening van de Almelose. Deze blijkt ruim driekwart van het bedrag meteen te hebben gebruikt om er gokschulden mee af te betalen en een auto aan te schaffen. Toen pogingen om het geld van de vrouw terug te krijgen op niets uitliepen, is de politie ingeschakeld. Deze heeft bij huiszoeking in de woning van de vrouw 10.000 euro aan contant geld aangetroffen. Met de rest van het geld had ze naar eigen zeggen onder meer gokschulden afgelost en een auto gekocht.


Lees verder...

 
25-09-2009  

Sjoers heropent gerenoveerd Schouwburgplein

 

ALMELO - Tijdens de bouw van de extra hotelaccommodatie bij het Theaterhotel werd het voorplein aan de Hofstraat gebruikt als bouwplaats voor bouwketen en meteriaal. Eerder dit jaar kwam het nieuwe hotelgedeelte al klaar en ter afsluiting van de bouwwerkzaamheden onderging het Schouwburgplein een metamorfose. Aan wethouder Anthon Sjoers de eer om het plein te heropenen middels het werpen van de eerste Jeu de Boules ballen op de baan die het plein rijk is. Na het verdwijnen van de Jeu de Boules baan bij 't Hookhoes heeft het centrum nu weer een baan om even een balletje te gooien.
Algemeen directeur Han Hammink van het Theaterhotel keek nog even terug naar de bouwperiode en het nu bereikte eindresultaat.

Fotoreportage (19 foto's)...

 
25-09-2009  

Kunststappen en Krikhaar Kunstprijs in Almelo

 

ALMELO - Ter gelegenheid van de jaarlijkse atelierroute 'Kunststappen' wordt in de Burgerzaal van het Stadhuis een expositie gehouden van ingezonden werken om de Herman Krikhaar Kunstprijs. De geboortige Almeloër Krikhaar bereikte met zijn Galerie Krikhaar in de Spuistraat te Amsterdam wereldfaam, maar is al meerdere jaren alleen nog bezig met schilderen. Herman Krikhaar was zelf aanwezig om de expositie van ingezonden werken te aanschouwen en zal ook de prijs uitreiken aan de winnaar van dit jaar.

De winnares van vorig jaar Ankie van Huizen, houdt een expositie in de bibliotheek aan het Baken.
Kijk voor meer informatie onder Persberichten.

Fotoreportage (19 foto's)...

 
26-09-2009  

Jeugd & Gezin start met Tips van Loes

 

ALMELO – De website Loes.nl wordt het nieuwe uithangbord voor tips van het centrum Jeugd & Gezin bij het helpen van opvoeden van kinderen. Vrijdagmiddag startte wethouder Mieke Kuik-Verweg de publiciteitscampagne om ouders te informeren dat ze een beroep kunnen doen op de hulp van Jeugd & Gezin. In het project werken alle Twentse gemeenten samen.

Vanaf 6 oktober kan men ook terecht bij de inlooplocatie van Jeugd & Gezin in het gebouw Eninver aan de Apollolaan 1 voor persoonlijke begeleiding bij het opvoeden van de kids.

 

 
26-09-2009  

Sleuteloverdracht Wevershuisje aan Beter Wonen

 

ALMELO – Vrijdagmiddag droeg wethouder Bert Kuiper de sleutel van het Wevershuisje over aan AWS Beter Wonen. Met de verkoop van het boerderijmonument aan de Willemsgang is zeker voor een periode van 10 jaar de voortgang van het Wevershuisje en de daar plaats vindende activiteiten verzekerd. Beter Wonen nam het gebouw over uit cultureel maatschappelijke gronden. De gemeente draagt wel bij via de jaarlijkse subsidie maar de stichting Wevershuisje zal zelf ook op jacht moeten naar sponsorgelden.

< v.l.n.r. wethouder Bert Kuiper, directeur Peter van der Hout - AWS Beter Wonen en stchtingsvoorzitter Jos Bloemendal

Fotoreportage (10 foto's)...

 
26-09-2009  

Servus met De Mikado in Kreta

 

ALMELO - Als opwarmertje voor de allerlaatste voorstelling van De Mikado op 3 OKTOBER in de Pniëlkerk t.b.v. de stichting Help Oost Europa trad de musical en operettevereniging op in restaurant Kreta. Kijk voor meer informatie op de website van Servus en haast u want de toegang op 3 oktober is beperkt.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
26-09-2009  

Atelierroute goed bezocht

 

ALMELO - AlmeloNieuws.nl nam tijdens het Kunststappen een kijkje bij diverse ateliers. De beelden spreken voor zich. 

Fotoreportage (62 foto's)...

 
26-09-2009  

Keisuke Honda (VVV) gespot in Almelo?

 

ALMELO - De smaakmaker van VVV Venlo moet vanavond tegen FC Twente spelen maar.........die voetballen in Enschede. Onze paperazzi was er natuurlijk als de kippen bij om het tafereel in de Grotestraat op de digitale plaat vast te leggen. Of zou Keisuke Honda (VVV) liever in Almelo voetballen? Of is het een dubbelganger? Wie het weet mag het zeggen, maar de grietjes wilden maar wat graag met de toevallige voorbijganger op de foto. 

 
27-09-2009  

Sybil Heijnen wint Herman Krikhaarprijs 2009

  ALMELO - De Almelose kunstenares Sybil Heijnen heeft dit jaar de Herman Krikhaarprijs gewonnen. Heijnen was zichtbaar blij met de aanmoedigingsprijs. “Het is toch geweldig als je werk en inzet wordt beloond.” Naast de jury koos ook het publiek een winnaar. Dat werd dit jaar Bertus Lucassen. Hij kreeg veruit de meeste stemmen van alle deelnemers. Beide winnaars kregen uit handen van voorzitter Joep Vrielink van de Stichting Atelierroute Almelo een bos bloemen en een cheque ter waarde van € 500,= overhandigd. Bovendien mag Bertus Lucassen als winnaar van de publieksprijs volgend jaar de expositie in de Centrale Bibliotheek inrichten, die vooraf gaat aan de Atelierroute.

Lees verder...

 
28-09-2009  

Kleindierenvereniging uit Almelo bestaat 80 jaar


Konijnen, zoals deze kleurdwerg met tan patroon, zijn er te kust en te keur op de fokkersdag van APKV Het Oosten op zaterdag 3 oktober. Foto: Tom van den Berg
  Fokkersdag APKV Het Oosten: hopen op die ene topper

ALMELO – Waarom krijgt het ene konijn bij een kleindierenshow nou de voorkeur boven het andere? Die vraag kan zaterdag 3 oktober direct aan één van de aanwezige keurmeesters worden gesteld op de jaarlijkse fokkersdag van APKV Het Oosten. De leden van de Almelose kleindierenvereniging houdt op het terrein van De Reisduif aan de Winkelsteeg nabij het centrum tussen 10.00 en 14.00 uur een zogeheten jongdierenkeuring.
Hoenders, konijnen en sierduiven die afgelopen seizoen zijn geboren, worden door drie keurmeesters beoordeeld. Het is een openbare keuring: iedereen mag de keurmeester op de vingers kijken.
En het is toegestaan om vragen te stellen tijdens het keuren. Voor de fokkers is het een spannende aangelegenheid, juist op een jongdierendag wordt duidelijk of tussen de nieuwe generatie kleindieren wellicht die ene topper zit.
Lees verder...

 
29-09-2009  

Nieuwe openingstijden stadhuis

 

ALMELO - De Gemeente Almelo gaat de service aan de burgers 'vergroten' door de bezoekerstijden van het Stadhuis aan te passen. Vanaf 1 oktober zijn de vrije bezoekerstijden elke werkdag zonder afspraak van 9.00 tot 12.00 uur. Maar met ingang van 1 oktober kunt u er ook voor kiezen om op maandagmiddag, woensdagmiddag of vrijdagmiddag een afspraak te maken tussen 13.00 tot 16.00 uur. Op dinsdag en donderdag kan een afspraak gemaakt worden tussen 13.00 en 19.00 uur. Met de wijziging hoopt het college van B&W de wachttijden te verminderen. In feite wordt het aantal totale openingsuren met twee uur ingeperkt. Afspraken maakt u via internet of via telefoonnummer 0546-541111

 
29-09-2009  

Almelose moet 43.000 terugbetalen

 

ALMELO - Een vrouw uit Almelo moet de 43.000 euro terugbetalen die door een fout op haar bankrekening was bijgeschreven. Dit heeft de civiele rechtbank in Almelo dinsdagmiddag besloten, meteen na een kort geding dat was aangespannen door de man die het geld per ongeluk op haar bankrekening had gestort. De man uit Wageningen wilde eind juni het bedrag overmaken op de bankrekening van zijn zoon. Door een typfout kwam het geld terecht op de bankrekening van de vrouw uit Almelo. Toen verzoeken aan haar om het geld terug te storten op niets uitliepen, is de politie ingeschakeld. Deze trof bij huiszoeking 10.000 euro aan contant geld bij de vrouw aan. Naar eigen zeggen had ze met de rest van het geld schulden afbetaald en een auto aangeschaft. De 10.000 euro en de auto zijn in beslag genomen. Of de vrouw daadwerkelijk het totale bedrag terug zal (kunnen) betalen is dus de vraag. Zelf was ze bij het kort geding niet aanwezig. Inmiddels loopt ook een strafrechtelijk onderzoek tegen haar. Deze kan naast een veroordeling leiden tot terugvordering van (de rest van) het geld. Voordat het zo ver is, kan het echter nog wel een jaar duren. Ondertussen willen de Wageninger en zijn advocaat ook nagaan in hoeverre de bank aansprakelijk is voor de foutieve overboeking: naam en nummer stemden immers niet met elkaar overeen.

 
30-09-2009  

Popoefencentrum op Indiëterrein

 

ALMELO - De gemeente Almelo gaat een pand kopen op het Indiëterrein voor het vestigen van een Talentenfabriek. In de Talentenfabriek komt o.a. een Popoefencentrum. Voor dat doel beschikte de gemeente over een provinciale subsidie van 750.000 euro. Om die subsidie zeker te stellen moet er voor 1 januari 2010 een onomkeerbare stap zijn gezet. Door de aankoop van een pand op het Indiëterrein voor die datum zeker te stellen, voldoet de gemeente aan de subsidievoorwaarde.
De gemeente wil tevens een productiefonds instellen voor opnamepromo's van jonge talentvolle bands. Als startkapitaal denkt de gemeente aan 200.000 euro.

 
30-09-2009  

ALA/AOV als één fractie verkiezingstijd in


Dit wordt een vertrouwd beeld in de raadszaal
  ALMELO - Met ingang van 1 oktober 2009 gaan de gemeenteraadsfracties van Almelo´s Liberaal Alternatief en Almelose Ouderen Verbond samen verder als één fractie in de gemeenteraad van Almelo. Opgetreden wordt onder de naam ALA/AOV. De fusie van de raadsfracties is het rechtstreeks gevolg van het fusiebesluit dat de leden¬vergaderingen van de twee partijen op 13 mei hebben genomen. Beide partijen zijn lokale partijen zijn die zich uitsluitend richten op de belangenbehartiging van de inwoners van Almelo; ze hebben geen binding met landelijke partijen.
Door samen te gaan, verwachten de partijen nog beter de belangen van de inwoners van Almelo te kunnen behartigen en meer invloed te hebben in de gemeenteraad.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina