Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-09-2009  

Oud- raadslid Joop Schepers overleden

 

ALMELO – Op 69-jarige leeftijd is vrijdagmorgen om 09.00 uur in het Twenteborg ziekenhuis het oud-raadslid Joop Schepers overleden. Schepers leed al jaren aan longemfyseem. Schepers die in zijn jongensjaren bokste, bleek een vechter te zijn, een karaktereigenschap die hij later ook in zijn politieke carrière ten toon spreide. Velen noemden hem ook een querulant en opportunist. Schepers zat ruim twintig jaar in de gemeenteraad voor o.a. de CPN en lijstverbindingen met de PSP. Van 1994 tot 1998 zat hij nog een periode voor de lokale partij ABC in de gemeenteraad waarna hij overstapte naar de lokale partij BBA. Ook zat hij jaren voor de CPN in de provinciale staten van Overijssel. Hij was in de zeventiger jaren hoofdbestuurder van de CPN en lid van de redactieraad van het toenmalige communistische dagblad De Waarheid. In 1990 kreeg hij de erepenning in goud van de stad Almelo. Schepers stond vooral op goede voet met wijlen burgemeester Frits Schneiders.
In de jaren ’80 ontving hij twee keer de persprijs als beste raadslid. Na zijn politieke carrière schreef hij met enige regelmaat artikelen voor opinieweekblad De Roskam en columns in het Almelo’s Weekblad. Ook bracht hij via de Joop Schepers Stichting het boekje “Prut en paardenvolk” uit, waarin hij zijn politieke belevenissen beschreef evenals zijn BVD-dossier.

Kijk naar het interview van Jan Medendorp met Joop Schepers in het RTV Oost programma De Hunnen 

De crematie is woensdagmiddag 23 september om 15.30 uur.
Vanaf 14.00 uur rijdt een witte koets, met daarin de kist, getrokken door vier zwarte paarden, het stoffelijke overschot via onder meer het stadhuis en het redactiekantoor van ‘de Roskam’ naar het crematorium. Na de uitvaartplechtigheid is er – op zijn herhaaldelijk geuite verzoek - een bijeenkomst die zeker feestelijk mag heten te zijner memorie in leescafé De Meridiaan van de bibliotheek.
Condoleanceregister>>

Archief
Terug naar vorige pagina