Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-08-2009  

Autobranden werk van pyromaan?

 

ALMELO – In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de brandweer het druk met twee autobranden. De brandweer was gealarmeerd door een omwonende van het garagebedrijf Geuzendam aan de van der Hoopweg waar meerdere auto’s voor het pand in brand stonden. Terwijl de spuitgasten volop aan het blussen waren, volgde een tweede alarmering dat aan de Grintweg een bestelbus in brand stond. De tweede tankautospuit die ter assistentie onderweg was naar de van der Hoopweg, werd daarop verordonneerd naar de Grintweg om daar de in brand staande bestelbus te blussen.
Over de oorzaken van beide branden op de industrieterreinen Turfkade en Buitenhaven ontbreekt nog enig officieel commentaar.

< Klik hier naar de fotoreportage van Patrick Weegink

 
02-08-2009  

Brand legt oude hallen Ten Cate Nicolon in de as

 

ALMELO - Wederom kreeg de brandweer in de nacht een brandmelding. Nu van brand aan de Turfkade. De uitrukkende brandweer toog op onderzoek bij Bolletje maar daar bleek alleen stoom te zorgen voor iets dat op brand leek.
Toch werd brand geroken en dat bleek uiteindelijk te komen van de voormalige hallen van Ten Cate Nicolon in de driehoek Haven Noordzijde, Kolthofsingel, Vissedijk. Deze zijn eigendom van projectontwikkelaar Ter Steege uit Rijssen en gedeeltelijk tijdelijk verhuurd. Zo'n 3600 m2 ging verloren. De Almelose brandweer kreeg assistentie uit geheel Twente en het nablussen ging tot in de ochtend door. Politie-experts onderzoeken de oorzaak van de brand. 

Kijk naar de foto's van Clemens Brughuis en
< de fotorapportage van
Patrick Weegink op Weegink.nl

Fotoreportage (9 foto's)...

 
02-08-2009  

Vrijwilligers Hart voor Heracles genomineerd

  ALMELO - De vrijwilligers van het horecateam van supportersvereniging Hart voor Heracles zijn genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Het team onder leiding van Nico van Rosendal zorgt voor de hele organisatie van het supporterscafé. Onlangs is het café nog uitgebreid in verband met de enorme toeloop van supporters rondom wedstrijden. Ook door de week is het café geregeld geopend, onder meer bij wedstrijden van de beloften.
Verder zijn in Almelo genomineerd de Kindertelefoon en de schoonmaakploeg van de Mixed Hockey Club.
Lees verder...

 
03-08-2009  

Getuigenoproep vernieling J. Duikerstraat

  ALMELO - Drie banden van een auto zijn lek gestoken en een ruit van woning is ingegooid aan de J. Duikerstraat in Almelo op maandag 3 augustus omstreeks 01.00 uur. De politie roept getuigen op zich te melden.
Lees verder...

 
05-08-2009  

Restaurant Vier Vensters op Italiaanse tour

 

ALMELO - Restaurant de Vier Vensters stopt met haar huidige formule. Het restaurant dat in 2002 haar deuren opende, heeft zich altijd gericht op het hogere marktsegment. Gezelschappen wisten de weg naar de Vier vensters wel te vinden. Echter de omvang van deze groep is te klein voor een gezonde exploitatie, aldus Xandrine van Woudenbergh.
Maar er komt een nieuw restaurant, gerund door hetzelfde vertrouwde team. Gasten kunnen vanaf aanstaande dinsdag op dezelfde locatie kiezen uit 8 voorgerechten, 8 hoofdgerechten en 8 nagerechten. Voor dit 3-gangen menu betalen zij een vaste lage prijs van € 24,50 ongeacht de keuze. Met deze formule zijn wij overtuigd dat onze vaste gasten ons blijven waarderen en dat vele nieuwe gasten ons weten te vinden. Het team van koks is uitgebreid met een echte Italiaanse kok, er staan dan ook veel Italiaanse gerechten op de kaart. Ondanks dat de kaart niet alleen uit Italiaanse gerechten bestaat, draagt de naam van het restaurant een echte Italiaanse naam; Casa Santa Maria. Het restaurant verwelkomt ook graag kinderen. Er is een speciaal kindermenu, verrassingen en volop speelgoed.

Reserveren gewenst op telefoonnummer 0546-455800

 
06-08-2009  

Sport en Spel bij BSO´s van KOV De Cirkel!

  ALMELO - Vakantietijd is BSO tijd. Ook, en soms ook juíst, in de vakantieperiode worden kinderen opgevangen op de Buitenschoolse Opvang (BSO). Kinderopvang De Cirkel biedt alle weken van het jaar buitenschoolse opvang aan. Daarnaast is het ook mogelijk om alleen in de schoolweken opvang af te nemen of juist alleen gedurende de schoolvakanties. Zo kunnen ouders opvang afnemen op de momenten dat zij daar behoefte aan hebben.
In de schoolvakanties, wanneer de kinderen hele dagen opgevangen worden, wordt op de BSO´s van De Cirkel vaak gewerkt met themaweken en gevarieerde dagprogramma´s, met verschillende activiteiten per leeftijdsgroep. Ook staan er dan wat vaker uitjes op het programma, zoals naar het bos, een speeltuin of, bij slecht weer, een binnenactiviteit. We willen de kinderen ook op de BSO een vakantiegevoel geven.
Lees verder...

 
08-08-2009  

Bornerbroekse Marloes miss Profronde

  BORNERBROEK - Marloes Kuiphuis is verkozen tot de rondemiss voor de Profronde Almelo op vrijdag 28 augustus. De nieuwbakken inwoonster van Bornerbroek wacht een drukke dag met tal van representatieve taken, waaronder de huldiging van de winnaars.
Marloes Kuiphuis woont pas een half jaar binnen de Almelose gemeentegrenzen, maar kent de stad goed. Ze volgde onderwijs aan het St. Canisius, waar ze haar VWO diploma haalde. Daarna toog ze naar Groningen voor haar studie. Op dit moment studeert de nieuwe rondemiss op de Saxion Hogeschool in Deventer waar ze bezig is met het laatste jaar van de opleiding HBO Verpleegkunde.
Wat de toekomst brengt voor de rondemiss is voor haar nog ongewis. Ze vindt het een heel aantrekkelijke gedachte om binnen haar beroepsterrein nieuwe producten en programma´s te ontwikkelen of activiteiten te organiseren. Ze overweegt na het afronden van haar huidige studie de master-opleiding verplegingswetenschappen te volgen in Utrecht.
Lees verder...

 
10-08-2009  

IISPA krijgt steeds meer vorm

 

ALMELO – Tijdens de bouwvak werkte het staalconstructiebedrijf Viets uit het Gelderse Harskamp door aan de constructie van de nieuwe sporthal IISPA bij het stadion van Heracles Almelo aan de Weezebeeksingel. De bouw liep eerder enige vertraging op omdat de bouwcombinatie Löwik-Hegeman zekerheid wilde over de draagkracht van de constructie voordat deze gemonteerd zou worden. Onafhankelijke deskundigen gaven echter 'groen licht' voor de verdere montage. Door onvoorziene omstandigheden komt de bouw wel later klaar dan oorspronkelijk de bedoeling was, maar wordt nog dit jaar opgeleverd.
Hoofdgebruiker van de prestigieuze Internationale Indoor Sportaccommodatie Almelo wordt de topsportorganisatie Turnen Oost Nederland met o.a. 'toppers' als de zusjes Wever en de zusjes Masela in de gelederen. De voorheen in Oldenzaal gevestigde organisatie draagt inmiddels de nieuwe naam BosanTON Almelo.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
12-08-2009  

Militair depot Aadorp nog volop in gebruik

 

ALMELO – Het voormalige depot van de US-Army op het bedrijvenpark Twente is nog volop in gebruik door defensie. Ruim vijftig personeelsleden zijn er bezig om afgedankt militair materieel klaar te maken voor verkoop. Zo worden er de aan Canada verkochte Leopardtanks gereed gemaakt voor hergebruik en verzending.
Na het vertrek van de Amerikanen nam het ministerie van Defensie het beheer van het 35 ha grote complex over, dit tot spijt van de gemeente Almelo die het complex graag in handen wilde hebben om te verkavelen. Definitieve sluiting van het complex is nu al enkele jaren uitgesteld. Pas op het eind van het jaar komt er meer duidelijkheid over de toekomst van het complex meldt Tc Tubantia.

 
12-08-2009  

Bomenkap bij ROC de Sumpel mag

 

ALMELO - B&W van Almelo mogen een kapvergunning verlenen voor uitbreiding van de rijopleiding van het ROC van Twente aan de Sumpel. Dat vindt de bezwarencommissie van de gemeente Almelo en stelde de stichting Natuurlijk Twente (NAT) daarmee in het ongelijk. Om de uitbreiding te kunnen realiseren koopt de gemeente eveneens een stuk grond van de wielerbaan van wielerclub De Zwaluwen. Of NAT nog naar de bestuursrechter stapt om alsnog het gelijk aan haar zijde te krijgen is nog onbekend.

 
12-08-2009  

Tactus-drugsverslaafden aan Vriezenveenseweg

 

ALMELO - Tactus gaat haar 24-uurs opvang voor harddrugsverslaafden vestigen aan de Vriezenveenseweg 207. Het pand dat gekraakt is, werd eerst gebruikt door de stichting De Ander. De Ander ging destijds failliet omdat de gemeente de overeenkomst voor opvang van verslaafden beeindigde en gunde aan Tactus.
Het pand tegenover het asielzoekerscentrum wordt eerst opgeknapt om 16 drugsverslaafden te kunnen opvangen en behandelen. De gemeente verstrekt 1 euroton subsidie aan Tactus om de aankoop van het pand (gemeente-eigendom) te kunnen financieren.

 
12-08-2009  

Evaluatierapport blauwe zone in Kerkelanden

 

ALMELO - In de afgelopen jaren is het in de wijk Kerkelanden voor bewoners, ondernemers en bezoekers de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden om de auto bij de woning of winkel te parkeren. Om deze parkeeroverlast tegen te gaan is op 19 mei 2008 een parkeerschijfzone (blauwe zone) ingevoerd in een deel van de Kerkelanden en omgeving. Bij de invoering van de blauwe zone is afgesproken om na 1 jaar een evaluatie uit te voeren. De resultaten hiervan zijn weergegeven in bijgaand evaluatierapport. Oorzaak is de overlast van langparkeerders (voornamelijk treinreizigers en ROC-bezoekers) die gedurende grote delen van de dag hun voertuigen in de wijk Kerkelanden en omgeving parkeren. Deze evaluatie is uitgevoerd door middel van parkeeronderzoek en een schriftelijke enquête onder de bewoners/ondernemers binnen het blauwe zonegebied.

< Archieffoto

 
13-08-2009  

Vanavond slotfeest van Huttenland

 

ALMELO - Al enige weken is de jeugd in de Schelfhorst bezig met ontwerpen, zagen en timmeren. Hele bouwwerken zijn er verrezen in het jaarlijkse Huttenland en het moet gezegd er zitten ve(r)rassend goede bouwwerken bij. Dat ve(r)rasend heeft een dubbele betekenis want vandaag is het de laatste dag dat er nog geknutseld kan worden.
Vanavond is namelijk om 19.00 uur het slotfeest en dat gaat gepaard met de komst van een buldozer om de bouwwerken in elkaar te schuiven en op een grote hoop te gooien. Vast en zeker komt er ook weer iemand uit het gemeentehuis om die bult hout die dan nog resteert, in de hens te steken. 

Fotoreportage (8 foto's)...

 
13-08-2009  

Sloop Huttenland einde Zomerwijkweken

 

ALMELO - De zomervakantie is bijna afgelopen, de moeders slaken weer een diepe zucht want maandag openen de basisscholen hun deuren en begint het nieuwe schooljaar. Donderdagavond kwam er met het Sloophuttenfeest dan ook een einde aan de Zomerwijkweken voor de jeugd. 
Wethouder Kuik kwam als gebruikelijk de prijzen uitreiken aan de beste huttenbouwers en alle papa's en mama's konden nog even kijken hoe hun kroost de bouwwerken in elkaar had getimmerd. Daarna kwam onherroepelijk de grote grijper op alle bouwsels op een hoop te gooien zodat Mieke Kuik er de fik in kon steken.
De Zomerwijkweken werden georganiseerd onder supervisie van welzijnsorganisatie SCOOP met activiteiten als Tienerplaya, Fridaynight Beach Party, Zomer aan Zee, Meidentijd en voor de kids natuurlijk de bouw van Huttenland.

Fotoreportage (34 foto's)...

 
14-08-2009  

Politie houdt controles op vervoer van leerlingen

 

ALMELO - Vanaf maandag 17 augustus 2009 zullen de basisschoolleerlingen in Twente weer naar school gaan. Een week later start ook het voortgezet onderwijs. Veiligheid op weg naar school en huis is hierbij van groot belang. De politie Twente zal daarom de komende weken verkeerscontroles uitvoeren op de verschillende verkeersroutes naar de scholen en op het verkeersgedrag nabij de scholen.
Ook zal worden gekeken naar het correct gebruiken van kinderzitjes en gordels. Wilt u meer informatie over het juiste gebruik van kinderzitjes en gordels? Kijkt u dan op www.kinderzitjes.nl  
 

 
15-08-2009  

Almelose overleden na hete douche bij Eugeria

 

ALMELO - De bejaarde 80-jarige vrouw die in juli tijdens het badderen in verpleeghuis Eugeria heet water over zich heen kreeg, is in het brandwondencentrum Groningen overleden.
De zoon van de overleden vrouw heeft dit tegenover TC Tubantia bevestigd. De halfverlamde vrouw, die twee dagen eerder in Eugeria was opgenomen, liep ernstige brandwonden op toen ze op 11 juli in een douchestoel onder de douche werd gezet en alleen werd gelaten. De CarintReggelandGroep, waartoe Eugeria behoort, noemde een op hol geslagen thermosstaatkraan als mogelijke oorzaak. TNO onderzoekt de thermostaatkraan in opdracht van Reggeland/Eugeria. Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de affaire in onderzoek.
 

 
15-08-2009  

Weer autobrand op industrieterrein


Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844 of via meld misdaad anoniem op 0800-7000
 

ALMELO - Bij het Almelose bedrijf Rekos aan de Plesmanweg is de afgelopen nacht een vrachtwagen uitgebrand. De truck stond op het terrein van Rekos dat een groothandel is in bedrijfswagenonderdelen. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar het bedrijf. Het is de derde autobrand in enkele weken tijd bij bedrijven op Almelose bedrijfsterreinen. In de nacht van 1 augustus brandden 6 auto's af bij een autobedrijf aan de van der Hoopweg en een bestelwagen bij een bedrijf aan de Grintweg. De Politie Twente onderzoekt meerdere branden in de regio (Rijssen, Wierden, Vriezenveen, Almelo) waarbij de oorzaken twijfelachtig zijn. Hoe de brand bij Rekos is ontstaan wordt eveneens nog onderzocht.

< Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink

 
15-08-2009  

Dodenherdenking bij Indië-monument

 

ALMELO – Bij het Indië-monument in het Hagenpark werden gisteren de Almelose slachtoffers herdacht die zijn gesneuveld tijdens de inzet in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw Guinea. Bert Grashuis adjudant b.d. van de Koninklijke Luchtmacht sprak de officiële herdenkingsrede uit. Voorzitter Hans Freiboth van het Almelose Indië-comité leidde voor het laatst de plechtigheid.

Luister naar het geluidsfragment van RTV Oost

Fotoreportage (31 foto's)...

 
15-08-2009  

Buurt Vriezenveenseweg tegen komst Tactus


De villa vanaf de achterzijde
 

ALMELO - Met enige verbazing hebben buurtbewoners aan de Vriezenveenseweg kennis genomen dat het college van B&W beweert dat er geen bezwaren zijn tegen de komst  van opvang van harddrugsverslaafden in de oude gekraakte villa tegenover het asielzoekerscentrum. Die bezwaren zijn er volgens de buurtbewoners wel degelijk en waren er ook al toen jaren geleden stichting De Ander er zich vestigde. Ook tijdens een buurtoverleg zou de gemeente al op de hoogte zijn gesteld van die bezwaren. Enkele buren zijn dan ook zeker van plan een bezwaarschrift in te dienen als de wijziging van het bestemmingsplan binnenkort ter visie wordt gelegd en ook bezwaar gaan aantekenen tegen de bouwaanvraag. 'Er zijn al zoveel instellingen met sociale achtergrond in onze buurt dat het te gek wordt. Laat ze het beter over de stad verdelen', is een der reacties en een andere; 'Hoe durven ze (college) te beweren dat de buurt zelfs positief tegenover de komst van Tactus verslavingszorg staat!' 

 
16-08-2009  

Almelo doet hetzelfde als Willem Alexander


De ambtenaren - met balkje - in discussie met exploitante ter Avest (L) en een beveiligingsmedewerker van Dolle Pret die de controleurs probeert duidelijk te maken dat gasten/bezoekers niet ongewenst mogen worden gefotografeerd. Bij een latere controle maakte de politie een einde aan de 'fotografendrift' van de ambtenaren (zie pijltje).
 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft per brief - via de stadsadvocaat, advocatenkantoor Damsté – de juridisch adviseur van kinderspelparadijs Dolle Pret gedreigd met juridische vervolging indien de juridisch adviseur van Dolle Pret een foto van gemeenteambtenaren niet van zijn website haalt. De gemeentelijke controleurs die herhaaldelijk de activiteiten van Dolle Pret controleren, maken daarbij ongewenst foto’s van bezoekers als bewijslast en werden met een koekje van eigen deeg geconfronteerd door eveneens op de foto gezet te worden.
Juridisch adviseur Eshuis had daarbij de gezichten van de ambtenaren onzichtbaar gemaakt en tevens een Link naar de website van de Almelose nieuwssite ’Happen naar de Baas’ die de foto's ongecensureerd plaatste.
Juridisch adviseur Eshuis meldt publiekelijk als reactie dat jurisprudentie uitwijst dat opsporingsbevoegden zoals politie er bij het uitoefenen van hun functie rekening mee moeten houden dat hun foto in de krant komt en er dus geen beroep op het portretrecht gedaan kan worden.
Het lijkt er dus op dat de beleidsuitvoerders in het gemeentehuis alle realiteitszin hebben verloren. Vandaar dat wij de aanleiding tot de brief aan juridisch adviseur Eshuis ook maar eens publiceren.

 
16-08-2009  

Oliespoor leidt tot verdachte

 

ALMELO - Een 31-jarige Almeloër is zondag 16 augustus aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Rond 02.00 uur werden agenten op de Kolthofsingel aangesproken door getuigen, die een auto met hoge snelheid hadden zien wegrijden op de plek van een aanrijding. Het bleek dat de 31-jarige man uit Almelo de macht over het stuur had verloren, waardoor hij rechtdoor over de rotonde was gereden. Hij heeft hierbij schade veroorzaakt, maar is gewoon verder gereden. Ook de auto van de 31-jarige man is bij de aanrijding beschadigd geraakt en lekte olie. Agenten konden het spoor volgen. Hierdoor kon de man op de Wierdensestraat worden aangehouden. Hij heeft een ademanalyse moeten doen. Hieruit bleek dat de man een promillage van 1.87 had. Daarnaast bleek het rijbewijs van de man te zijn verlopen. Er is proces verbaal opgemaakt.

 
17-08-2009  

Almelo kan verder met aanleg gronddepot (upd)

 

ALMELO - De aanleg van een gronddepot voor de Leemslagenplas kan worden hervat schrijft de gemeente in een persbericht.
De aanleg van het gronddepot moest volgens de gemeente worden stilgelegd, omdat er geen zand meer kwam uit de aanleg van het verdiept spoor en de verbreding van het Twentekanaal. Nu Rijkswaterstaat Oost Nederland opdracht heeft gegeven om de vaarwegen in Overijssel uit te diepen, is er volgens de gemeente weer voldoende zand (red. slib) beschikbaar. Het zand zal worden gebruikt om de oevers van de Leemslagenplas minder steil te maken. De plas zal opnieuw worden ingericht.

Overigens heeft de gemeente Deventer besloten de slibstort uit de Overijsselse vaarwateren in de Linderveldplas definitief te stoppen op aandringen van milieuorganisaties. De bezwaarschriftencommissie gaf de organisaties gelijk en ook minister Cramer (milieu) had haar bedenkingen.

 
18-08-2009  

Tijdelijk doorkijkje Grotestraat – ‘t Kolkje

 

ALMELO - Waar eerst een kleurrijke schutting stond, tegenover ijssalon Talamini aan de Grotestraat in Almelo, staan nu bankjes en bomen. Dit tijdelijke groene doorkijkje, van Grotestraat naar ‘t Kolkje, blijft bestaan tot het moment waarop de Gemeente overeenstemming bereikt over de bouwplannen op deze locatie.  De schuttingen, die op de plek tegenover Talamini stonden, zijn als het ware opengeklapt. Deze door basisschoolleerlingen beschilderde schuttingen hebben een nieuwe plek gevonden aan de zijkant van het perceel. De binnenplaats is gedeeltelijk bestraat en ingezaaid met gras. Op het bestraatte gedeelte staan enkele bijzondere bankjes, waar kinderen kunnen spelen en van waar binnenstadsbezoekers kunnen genieten van de tijdelijke doorkijk naar ‘t Kolkje.

 
19-08-2009  

YMCA Zutphen-Warnsveld op bezoek in Almelo

 

HARFSEN - Diverse horecabedrijven hebben dinsdagavond in Almelo bezoek gehad van scoutinggroep YMCA Zutphen-Warnsveld. Overdags begeleiden zij de kinderen tijdens de jaarlijkse kinderspelweek in Harfsen. ´s Avonds blijft een deel van de leiding op het kampterrein. Wanneer alle voorbereidingen voor de volgende dag zijn voltooid, is er tijd voor het organiseren van leuke spellen voor de leiding zelf.

In plaats van een avond aan het kampvuur werd gekozen voor een activiteit met meer uitdaging. Vanuit Deventer werden 4 groepen leiding naar Almelo gestuurd om daar opdrachten uit te voeren, waarna zij al liftend zo snel mogelijk naar Harfsen terug moesten. Theezakjes, dozen en ijsbekertjes werden gevraagd van de plaatselijke horeca om iets creatiefs te fabriceren.

Al zwervend door de binnenstad trof men ook AlmeloNieuws.nl. Een der AN-ers bood daarop een groepje een lift aan naar het kampterrein. Na een lange rit bleek de groep 30 seconden later dan de eerste groep te zijn. Uiteindelijk slaagden alle groepen erin om binnen 20 minuten van elkaar te arriveren. Hierdoor was er nog voldoende tijd om alle ervaringen bij het kampvuur uit te wisselen.

 
19-08-2009  

Bezoekers geven 7,8 aan Havendagen

 

ALMELO - Bijna alle bezoekers (94 procent) vinden de Almelose Havendagen (zeer) belangrijk voor de uitstraling van Almelo. Bezoekers waarderen het evenement goed met een gemiddeld rapportcijfer 7,8. Ruim de helft van de bezoekers (53 procent) is speciaal voor het evenement naar de binnenstad van Almelo gekomen. Voor de meerderheid van de bezoekers is een bezoek aan de Almelose Havendagen een gezellig dagje uit (69 procent). Het grootste deel van de bezoekers (65 procent) is afkomstig uit Almelo.Dit jaar bood de organisatie van de Havendagen een breed programma voor jong en oud. De centrumhaven was goed gevuld met 160 schepen en boten. Bezoekers konden een grote variëteit van slepers en duwers, salonboten, skûtsjes en tjalken bekijken. Kinderen konden zeilen, kanoën, klimmen en vlotten bouwen. De Koninklijke Marine was aanwezig met een spectaculaire roadshow en er was een drakenboot demonstratie.

Lees het hele rapport.

 
20-08-2009  

IISPA-Almelo pas voorjaar 2010 gereed.

 

ALMELO - De bouw van de Internationale Indoor Sport Accommodatie Almelo heeft enige vertraging. Volgens de planning zou de oplevering eind dit jaar plaatsvinden. Deze planning wordt niet gehaald en de verwachting is nu dat het gebouw begin volgend jaar in gebruik kan worden genomen. Voor de vakantie werden er problemen geconstateerd met de constructie. De bouw lag toen enige tijd stil. Na adviezen van een extern bureau zijn enkele aanpassingen aangebracht en is de bouw inmiddels hervat. Ondanks het doorwerken van de aannemer in de vakantie betekenen de aanpassingen echter vertraging van de bouw. Een latere oplevering heeft op dit moment consequenties voor een aantal activiteiten die gepland waren in de IISPA- Almelo. O.a. voor de ERMASport volleybalclassic welke eind december plaatsvinden. De Gemeente Almelo heeft contact gehad met de organisatoren en er wordt gezocht naar een passende oplossing.

 
21-08-2009  

Wat doet de gemeente met klachten op E-loket?

 

ALMELO – Vorige week meldde het Almelo’s Weekblad dat op meerdere bushokjes in de stad uurwerken stil staan of verschillende tijden aangeven op de tweezijdige wijzerplaten. Dat hebben we geweten want er kwam een stroom van meldingen op gang. In één der reacties vroeg iemand zich af of dat niet met de ’moederklok’ in het gemeentehuis te maken heeft, want volgens hem geven meerdere klokken in het gemeentehuis ook verschillende tijden aan.

Lees verder het hele artikel in het Almelo's Weekblad en de publieksreactie

 
24-08-2009  

Strandvolley op de markt

 

ALMELO - Onder tropische omstandigheden vond op het marktplein het jaarlijkse strandvolleybalfestijn plaats. De spontaan toegestuurde foto's van Wim Roeke en van onze Freek geven u een sfeerimpressie.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
24-08-2009  

Flat Rembrandtlaan tijdelijk ontruimt

 

ALMELO - Een zelfmoordpoging, waarbij de gaskraan was open gezet, was de aanleiding dat hedenmorgen een flatgebouw aan de Rembrandtlaan tijdelijk ontruimd werd. Nadat het gebouw was ontlucht, werd het ontploffingsgevaar opgeheven en konden de bewoners weer hun huis in.

 
24-08-2009  

Kuiper op de bres voor gemeentelijk legesrecht

 

ALMELO – Wethouder Bert Kuiper (PvdA) vraagt zich af waar de Tweede Kamer zich mee bemoeit als het gaat om het vaststellen van de gemeentelijke leges. Er is nogal wat oproer ontstaan over de gigantische verschillen in gemeentelijke leges en Kamerlid Heijnen (PvdA) wil dat de landelijke politiek zich daarmee bemoeit door het vaststellen van bandbreedtes.
De Almelose wethouder Kuiper en zijn partijgenoot en collega Gerard Elferink uit Raalte is het een gruwel dat de Tweede Kamer zich daarmee zou bemoeien. Zij zijn van mening dat het een absolute verantwoordelijkheid van gemeenten is om de leges vast te stellen. In Almelo zijn volgens Kuiper de leges dekkend. (Het gaat juist om ’overwinst’ in dit debat). Beide collega’s stuurden dan ook een brief met die strekking aan hun partijgenoot Pierre Heijnen.
Heijnen reageert echter dat hij verschillen van 1800 procent absurd vindt en is voorstander van een maximum percentage van de bouwsom. Hij wil dan ook dat het rijk ingrijpt.

 
24-08-2009  

Wethouder overhandigt Green Flag Award

 

ALMELO - Wethouder Theo Schouten overhandigt op zaterdag 29 augustus om 17.30 uur voor het tweede opeenvolgende jaar de Green Flag Award, dé Michelin-ster voor parken, aan de parkranger van het Goossenmaatspark. Eind juni beoordeelde de jury van de Green Flag Award of beide parken aan de hoge eisen voldoen. Zowel het Goossenmaatspark als het Schelfhorstpark ontvangt dit jaar opnieuw deze prestigieuze prijs.
Bij het toekennen van de award voor het Goossenmaatspark is gekeken naar de sociale functie die het park binnen de Goossenmaat heeft. De betrokkenheid van bewoners en de school in het park én de educatieve rol van het park hebben een grote rol gespeeld bij het opnieuw behalen van de Green Flag Award.
De Green Flag organisatie is een initiatief van The Civic Trust en Communities and Local Government (CLG). The Civic Trust is een liefdadigheidsinstelling die zich toelegt op stedelijke en maatschappelijke ontwikkeling waarbij groene ruimte een belangrijke rol speelt. De CLG zet zich in voor de verbetering van parken en schonere en leefgebieden.
De Green Flag award is een kwaliteitsstandaard voor parken in Groot-Brittannië en te vergelijken met het krijgen van een Michelin-ster voor een restaurant. Een park met een Green Flag award moet aan tal van strenge kwaliteitseisen voldoen. En net als bij restaurants met een Michelin-ster, worden die parken jaarlijks opnieuw onder de loep genomen om te zien of ze nog steeds aan alle criteria voldoen.
 

 
25-08-2009  

Profronde maakt start van ‘Hartenactie´ mogelijk

 

ALMELO - Stichting de Klup geeft vrijdagavond, tijdens het feestspektakel rond de Profronde, het startschot voor haar ‘Hartenactie’. De Klup rijdt in een opvallende wagen mee in de reclamekaravaan en mag van het Profrondebestuur aansluitend beginnen met de verkoop van net zo smakelijke als fraaie chocoladeharten in de VIP-tent. In 2010 bestaat stichting de Klup Twente – dè instelling voor vrije tijdsbesteding van mensen met een beperking – veertig jaar. Voor het lustrumfeest èn de noodzakelijke uitbreiding van haar activiteiten moet de organisatie zelf geld inzamelen. Dat doet ze door chocoharten te verkopen (afgeleverd voor Valentijnsdag 2010) èn met een prachtig Hartengala.  Tijdens de Profronde worden bestelformulieren uitgereikt voor de chocoladeharten (3,99 euro), in de hoop dat de bezoekers spontaan (of later alsnog) een bestelling plaatsen. Directeur Jan Anema van de Klup roemt het Profrondebestuur om de mogelijkheid die het bij uitzondering biedt. ‘Een geweldig gebaar op een prachtige gelegenheid. De eerste harten zijn daarom voor hen, aldus Jan Anema. Het hart is een chique kwaliteitsproduct en dat past prima in deze VIP-omgeving. We hopen dat de bestellingen binnenstromen!’

 
25-08-2009  

Navelpiercing zet zwembad op stelten

 

ALMELO – Maandagmiddag werden in zwembad Het Sportpark de nodige hulptroepen - 3 brandweerwagens en de GGD - ingeroepen om een vijftienjarig meisje uit een benarde positie te bevrijden. Ze was met haar navelpiercing in de gleuven van de wateroverloop vast komen te zitten toen ze over de rand van het bassin hing en even met een vriendin keuvelde.
De bevrijding nam enige uren in beslag omdat het niet wilde lukken en eerst het waterpeil omlaag gebracht moest worden. Ook werd het bad ontruimd omdat de door medezwemmers veroorzaakte golfslag de nodige pijn bij het meisje veroorzaakte. Het rooster werd uiteindelijk door de brandweer in stukken geknipt.
Zo zie je maar weer dat de gevolgen van een piercing niet te overzien zijn. Wij zijn benieuwd of de Raad van de Kinderbescherming nog in actie komt!

< Foto: Tijdover.nl - Het meisje wordt naar de ambulance gebracht nadat ze anderhalf uur in het water heeft vastgestaan.

 
26-08-2009  

Gouden erepenning voor burgemeester Knip

 

ALMELO - Burgemeester Menno Knip legt per 1 september 2009 zijn functie neer. Sinds zijn installatie op 3 maart 1998 heeft hij zich met veel toewijding ingezet voor de gemeente Almelo en haar inwoners. Als beloning hiervoor kreeg hij de stadspenning in goud met de bijbehorende oorkonde. Veel sprekers prezen Knip voor zijn bestuurlijke prestaties. Tijdens de speciale raadsvergadering werd afscheid genomen van burgemeester Knip. Vandaag en morgen volgen nog meer recepties voor bedrijsfleven, organisaties, verenigingen en burgers om persoonlijk afscheid te nemen van Menno Knip. Fotoreportage volgt.

< Opa Knip heeft nu meer tijd voor zijn kleindochter.

Fotoreportage (48 foto's)...

 
26-08-2009  

Zembla-uitzending gijzeling genomineerd

 

HILVERSUM – De uitzending van Zembla naar aanleiding van de gijzelingszaak op het Almelose stadhuis in juni 2008, is met nog twee andere journalistieke onderzoeken genomineerd voor de finale van de journalistieke onderzoeksprijs ’Onder de Loep’. Zembla-programmamakers Thomas Blom en researcher Sinan Can brachten de wanhoopsdaad van dader O. in beeld toen zijn vrouw geen vergunning kreeg voor haar restaurant De Rechter in het voormalige V&D-pand aan De Waag. Over deze affaire lopen nog tal van bestuursrechterlijke procedures. Binnenkort komt ook de strafzaak tegen O. voor de Rechtbank. In de uitzending kwam ook naar voren dat wethouder Sjoers zijn bouwkavel 38.000 euro goedkoper in handen kreeg dan zijn buren. Naar aanleiding van de uitzending heeft de gemeenteraad een drietal onderzoeken laten uitvoeren die niet vleiend waren maar vele aanbevelingen bevatten.

< Ook Pauw & Witteman nodigden de partijen uit. Klik hier voor de Zembla-uitzending

 
27-08-2009  

Bedrijfsleven neemt afscheid van Menno Knip

 

ALMELO - Tweejaarlijks ontvangt burgemeester Knip het bedrijfsleven bij hem thuis in de tuin en dat werd deze keer gecombineerd met zijn vertrek als burgervader. Het was er wel eens drukker, maar ja ook ondernemers bezuinigen en besparen op een flesje drank. Toch kwam er genoeg binnen om zaterdag al een slijterijtje te kunnen openen. In ieder geval voor de komende maanden verkoopvoorraad genoeg. Of dat er van komt? Allemaal zelf opdrinken lijkt haast onmogelijk dus het kan maar zo dat bij komende visites van het echtpaar Knip elders, steevast een fles onder de arm wordt meegenomen om soldaat te maken. Alleen dat kan niet bij het theaterabonnement!

< Nog net voor het sluiten van de transferperiode heeft het bestuur van onze plaatselijke trots Heracles Almelo besloten Menno Knip te contracteren en hem het rugnummer 12 toebedeeld. Na het ondergaan van een medische test, waarbij de fitheid opmerkelijk werd genoemd, werd een koerier zelfs naar Zeist gestuurd voor speelgerechtigheid om hem al a.s. zondag tegen Ajax Amsterdam te kunnen opstellen. En met een beetje goede wil komen er voor dinsdag 18.00 uur nog twee spelers bij zo zoemde het rond.

Fotoreportage (31 foto's)...

 
27-08-2009  

Almelo krijgt geen nieuw politiebureau

 

ALMELO – Er komt in Almelo geen nieuw politiebureau. Dat maakte de korpsleiding in Enschede bekend. Het besluit werd vorige maand genomen omdat het politiekorps Twente een forse bezuinigingstaakstelling kreeg van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat gaat nu ook ten koste van materiële zaken en de geplande nieuwbouw in Almelo is er daar een van. Het huidige politiebureau tegenover het Almelose stadhuis wordt nu gestript en gemoderniseerd.
Vertrekkend wethouder Anthon Sjoers kan er mee leven, zo meldt TC Tubantia. Volgens het Masterplan is op de huidige plek een aantrekkelijke woonlocatie gepland maar dat is pas over vijftien jaar het geval. Een opgeknapt politiebureau staat die ontwikkeling volgens Sjoers in 2024 niet in de weg.

 
27-08-2009  

Ook de burgers namen afscheid van Knip

 

ALMELO - De derde dag van festiviteiten rondom het vertrek van Menno Knip als burgemeester van Almelo ging vanmiddag gepaard met een receptie voor de burgerij, verenigingen en organisaties en het gemeentelijk personeel. Verrassender wijze nam ook Dolle Pret-uitbaatster Hennie ter Avest afscheid van burgemeester Knip en ging samen met hem op de foto.
Ter Avest en Knip liggen al jaren in onmin omdat burgemeester Knip volhard in de sluiting van de bovenzaal van Dolle Pret. Ter Avest die al in 2001 in het pand op het bedrijventerrein 't Noordbroek begon, werd verrast door een bestemmingsplanwijziging in 2006. Het college van B&W wil daarom de bovenzaal sluiten en daar voelt ter Avest natuurlijk niets voor. De gemeente legde al voor 30.000 euro aan dwangsommen op.
Zaterdagavond organiseert ze dan ook een Hollendse 'uitzwaai' avond met tal van Nederlandse artiesten om Knip uit te zwaaien. Of de gemeente zaterdagavond handhavend gaat optreden is de vraag?

< Exploitante ter Avest verwijt Knip al geruime tijd dat hij nog nooit de moeite heeft genomen om zelf eens poolshoogte te komen nemen. De vraag luidt dan ook of in de enveloppe een tweetal entreekaartjes zitten?

Fotoreportage (20 foto's)...

 
28-08-2009  

Geluidsscherm vRL-singel nadert voltooiing

 

ALMELO - De bewoners in het Kogelgebied hebben er jaren opgewacht, maar de aanleg van de geluidsschermen langs de van Rechteren Limpurgsingel naderen hun voltooiing. Bij de aanleg werd wel een foutje gemaakt qua hoogte zodat de palen en schermen achteraf nog moesten worden verhoogd. Wie de extra kosten voor zijn rekening neemt is nog niet bekend, maar het schijnt dat er tussen gemeente en aannemer een deal is gesloten. De oorspronkelijke bouwkosten werd grotendeels door het rijk gesubsidieerd. Of het er langs de van Rechteren Limpurgsingel nu allemaal echt fraaier door wordt is een vraag die ieder voor zich maar moet uitmaken. Kijkt u zelf maar eens naar de fotoreportage.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
28-08-2009  

Reclamekaravaan toert door Almelo

 

ALMELO – Een grote reclamekaravaan trekt op dit moment door Almelo als promotie voor de Profronde van vanavond in het centrum. Feest voor groot en klein, want veel reclameartikelen, snuisterijen en snoep wordt uitgedeeld vanuit de wagens.
 De Profronde met vedetten als Cavendish, Petacchi, Laurens ten Dam, Joost Posthuma en Kenny van Hummel start om 20.30 uur. De dames-elite met wereld- en Olympisch kampioene Marianne Vos, Chantal Beltman, Kirsten Wild en Arenda Grimberg gaat om 16.45 van start. Tussendoor toert ook de reclamekaravaan nog over het parcours.

Onder Shownieuws vindt u vanavond laat veel foto's van de reklamekaravaan. Onder Sport vindt u de resultaten van de Profronde van Almelo.

Fotoreportage (28 foto's)...

 
29-08-2009  

Koninklijk bezoek met Rode Kruis Rally in Almelo

 

ALMELO – Onaangekondigd deed de 10e Rode Kruis Rally zaterdag Huize Almelo aan voor een lunch. Ruim 150 oldtimers stonden geparkeerd in een weiland aan de Gravenallee. Onder de chauffeurs o.a. Prins Pieter Christiaan en acteur Rutger Hauer.
Prinses Margriet gaf s’ochtends het startschot bij paleis Het Loo in Apeldoorn waarna de stoet zich richting Almelo begaf.
Kijk naar de foto’s op de website van het Almelo’s Weekblad.

 
30-08-2009  

Nieuwsbrief 9 van PH Golf

 

ALMELO - In de bijlage de pdf-nieuwsbrief van PH Golf over gehouden toernooien, uitslagen, foto's en nieuwtjes.


Nieuwsbrief 9 PH Golf

 
30-08-2009  

Wethouder Schouten overhandigt Green Flag

 

ALMELO - Wethouder Theo Schouten overhandigde zaterdag 29 augustus voor het tweede opeenvolgende jaar de Green Flag Award, dé Michelin-ster voor parken, aan de parkranger van het Goossenmaatspark. Eind juni beoordeelde de jury van de Green Flag Award of beide parken aan de hoge eisen voldoen. Zowel het Goossenmaatspark als het Schelfhorstpark ontvangen dit jaar opnieuw deze van origine Britse prestigieuze prijs.
Bij het toekennen van de award voor het Goossenmaatspark is gekeken naar de sociale functie die het park binnen de Goossenmaat heeft. De betrokkenheid van bewoners en de school in het park én de educatieve rol van het park hebben een grote rol gespeeld bij het opnieuw behalen van de Green Flag Award. 

De fotoreportage is van Chris

Fotoreportage (18 foto's)...

 
30-08-2009  

Doe dag bij scoutinggroep John F. Kennedy

 

ALMELO - Iedere 100% stoere padvinder testte zijn/haar vaardigheden op de J.F. Kennedy Doe dag! Men kon deelnemen aan het boogschieten, maar ook een GPS-tocht lopen of een eigen maaltijd op een kampvuur koken. Tijdens deze Doe dag waren er ook een aantal spannende demonstraties zoals schapen drijven met bordercollies en een spectaculaire roofvogelshow!
Heb jij ook interresse in scouting, houd je van buiten zijn, stoere activiteiten doen en actief bezig zijn en ben jij in de leeftijd van 5 tot 15? Meldt je dan bij de J.F. Kennedygroep.

Wij stuurden onze eigen padvinder die terug kwam met de volgende reportage.

Fotoreportage (22 foto's)...

 
31-08-2009  

Weer controle bij Dolle Pret

 

ALMELO - Amper nadat de Knip-uitzwaaiavond begon bij Dolle Pret kwamen ambtenaren van de afdeling Bouw- en woningtoezicht zaterdagavond tegen 19.00 uur een kijkje nemen of de Hollandse avond daadwerkelijk gehouden werd. De beide controleurs hielden het bij een constatering en hadden de fotocamera deze keer thuis gelaten. Toch vreemd dat een afdeling die daar feitelijk niet over gaat deze controles uitvoert. Opsporing en handhaving voor horeca is feitelijk een taak van de afdeling Bijzondere Wetten van de gemeente.
Tijdens de matig bezochte avond traden tal van Hollandse artiesten op - waaronder Koos Alberts - om eigenaresse ter Avest te ondersteunen in haar juridische strijd met de gemeente die de bovenzaal wil sluiten. De zaal voldoet echter aan alle eisen van het bouwbesluit, maar de gemeente wil dat de activiteiten in de bovenzaal worden beeindigd omdat deze sinds 2006 niet meer passen binnen het bestemmingsplan. Dat geldt feitelijk ook voor de horeca-activiteiten in het kinderspelparadijs in de benedenzaal maar daar heeft de gemeente geen bezwaar tegen. Voor 2006 legde de gemeente ter Avest geen strobreed in de weg.
Ten tijde van het kartcentrum hield de gemeente er zelf tal van personeelsavonden. De gemeente denkt met het opleggen van dwangsommen de onderneemster in de tang te hebben, maar daar  zal de bestuursrechter nog een uitspraak over moeten doen. Bij het aanschrijven heeft de gemeente namelijk tal van juridische fouten gemaakt en werden zelfs de juridisch adviseur en de exploitante persoonlijk aangeschreven terwijl dat op naam van de daadwerkelijke rechtspersoon dient te geschieden. Door dit geklungel wordt deze juridische affaire nu geheel begeleid door de stadsadvocaat en dat kost de gemeente ook duizenden euro's gemeenschapsgeld. Daar komt bij dat het college van B&W vindt dat dergelijke activiteiten in de binnenstad thuis horen. Echter de burgers en de gemeenteraad gaven in het verleden - met de discussie over het Poppodium - aan dat dit soort concertactiviteiten niet passen in het stadscentrum.

Archief
Terug naar vorige pagina