Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-08-2009  

YMCA Zutphen-Warnsveld op bezoek in Almelo

 

HARFSEN - Diverse horecabedrijven hebben dinsdagavond in Almelo bezoek gehad van scoutinggroep YMCA Zutphen-Warnsveld. Overdags begeleiden zij de kinderen tijdens de jaarlijkse kinderspelweek in Harfsen. ´s Avonds blijft een deel van de leiding op het kampterrein. Wanneer alle voorbereidingen voor de volgende dag zijn voltooid, is er tijd voor het organiseren van leuke spellen voor de leiding zelf.

In plaats van een avond aan het kampvuur werd gekozen voor een activiteit met meer uitdaging. Vanuit Deventer werden 4 groepen leiding naar Almelo gestuurd om daar opdrachten uit te voeren, waarna zij al liftend zo snel mogelijk naar Harfsen terug moesten. Theezakjes, dozen en ijsbekertjes werden gevraagd van de plaatselijke horeca om iets creatiefs te fabriceren.

Al zwervend door de binnenstad trof men ook AlmeloNieuws.nl. Een der AN-ers bood daarop een groepje een lift aan naar het kampterrein. Na een lange rit bleek de groep 30 seconden later dan de eerste groep te zijn. Uiteindelijk slaagden alle groepen erin om binnen 20 minuten van elkaar te arriveren. Hierdoor was er nog voldoende tijd om alle ervaringen bij het kampvuur uit te wisselen.

Archief
Terug naar vorige pagina