Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-08-2009  

Almelo doet hetzelfde als Willem Alexander


De ambtenaren - met balkje - in discussie met exploitante ter Avest (L) en een beveiligingsmedewerker van Dolle Pret die de controleurs probeert duidelijk te maken dat gasten/bezoekers niet ongewenst mogen worden gefotografeerd. Bij een latere controle maakte de politie een einde aan de 'fotografendrift' van de ambtenaren (zie pijltje).
 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft per brief - via de stadsadvocaat, advocatenkantoor Damsté – de juridisch adviseur van kinderspelparadijs Dolle Pret gedreigd met juridische vervolging indien de juridisch adviseur van Dolle Pret een foto van gemeenteambtenaren niet van zijn website haalt. De gemeentelijke controleurs die herhaaldelijk de activiteiten van Dolle Pret controleren, maken daarbij ongewenst foto’s van bezoekers als bewijslast en werden met een koekje van eigen deeg geconfronteerd door eveneens op de foto gezet te worden.
Juridisch adviseur Eshuis had daarbij de gezichten van de ambtenaren onzichtbaar gemaakt en tevens een Link naar de website van de Almelose nieuwssite ’Happen naar de Baas’ die de foto's ongecensureerd plaatste.
Juridisch adviseur Eshuis meldt publiekelijk als reactie dat jurisprudentie uitwijst dat opsporingsbevoegden zoals politie er bij het uitoefenen van hun functie rekening mee moeten houden dat hun foto in de krant komt en er dus geen beroep op het portretrecht gedaan kan worden.
Het lijkt er dus op dat de beleidsuitvoerders in het gemeentehuis alle realiteitszin hebben verloren. Vandaar dat wij de aanleiding tot de brief aan juridisch adviseur Eshuis ook maar eens publiceren.

Archief
Terug naar vorige pagina