Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-07-2009  

Opnieuw succes voor Newland Countrydancers

 

ALMELO -  De Newland Countrydancers hebben tijdens de Europese Kampioenschappen in Veldhoven verscheidene prijzen behaald.

Berlinda Brandes werd Europees Kampioen in de klasse Crystal Showcase Female. Claudia Reighart werd Europees Kampioen in de klasse Teen Advanced Female. Ook werd er een Europese titel behaald door Celeena Lamers in de klasse Social Youth Female. Marianne Bekke werd 5e in de klasse Silver Novice Female en ten slotte behaalde Alicia Lamers een 3e plek in de klasse Youth Novice Female en een 4e plek in de klasse Youth Renegade.

 
01-07-2009  

Afname jongerenoverlast, stijging molest

 

ALMELO - De Almelose cijfers van 2008 laten twee opvallende uitschieters zien: de forse afname van de autokraken en de toename van openlijk geweld tussen personen. De overige cijfers laten geen spectaculaire veranderingen zien in vergelijking met 2007. Het aantal geregistreerde misdrijven nam af van 4923 in 2007 naar 4728 in 2008. Het aantal mensen dat voor het doen van aangifte de pc gebruikt groeide wederom. Van de in totaal 3932 aangiftes kwamen er 1068 via de digitale snelweg binnen bij de politie. Lees verder.

< De wijkagent tijdens een horeca-ronde.

 
01-07-2009  

Afscheid van jaren docentschap praktijkonderwijs

 

ALMELO - Ans Hamers en Alowie Stijnenbos hebben na vele jaren onderwijs afscheid genomen van het Erasmus Praktijkonderwijs - locatie 't Heetveld. Ans Hamers werkte 17 jaar op 't Heetveld en was voordien 21 jaar 'moeder' van een jeugdherberg na te zijn begonnen als kleuterleidster. Vele ouders en leerlingen zullen zich blijvend aan haar herinneren als een docente die vooral vertrouwen kweekte in de klas waarin maar al te vaak de meest kwetsbare onder hen een plekje kregen.
Alowie Stijnenbos zat 38 jaar in het speciaal onderwijs als docent handvaardigheid en techniek dat voor de meeste kinderen de basis legt voor een zelfstandige toekomst om hen daarvoor de nodige handvaardigheden bij te brengen.
Beide namen woensdagmiddag afscheid van de kinderen, ouders en collega's in de locatie 't Heetveld van Erasmus Praktijkonderwijs waartoe de school sinds enige jaren behoord.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
01-07-2009  

Aannemer plaatst palen viaducten van R.L.-singel

 

ALMELO - Vorige week meldde de gemeente dat het geluidsscherm langs de van Rechteren Limpurgsingel niet voor de bouwvakvakantie klaar komt. Reden is dat de palen niet volgens voorschrift op 2,5 meter hoogte staan maar te laag. Een belangrijk deel van het 1,2 miljoen euro kostende werk moet nu tijdens de bouwvak worden geklaard om het werk nu voor 1 september a.s. klaar te krijgen. Momenteel is de aannemer bezig met het plaatsen van de pilaren langs de viaducten over het kanaal Almelo-Nordhorn en de Ootmarsumsestraat. Wie voor de extra kosten opdraait is nog niet duidelijk, maar dat lijkt de aannemer te worden.

 
01-07-2009  

Gemeente creëert tijdelijke groene binnenplaats

 

ALMELO - De Gemeente verandert de ruimte achter de schutting tegenover Talamini aan de Grotestraat in Almelo tijdelijk in een groene binnenplaats. Hiermee wil de Gemeente deze plek tijdelijk verfraaien en verlevendigen tot het moment waarop de Gemeente overeenstemming bereikt over de plannen op de locatie of totdat ontwikkelaars hier starten met bouwactiviteiten.
De schuttingen, die nu op de plek tegenover Talamini staan, worden als het ware opengeklapt. Deze door leerlingen van het Erasmus beschilderde schuttingen vinden een nieuwe plek aan de zijkant van het perceel. De binnenplaats wordt gedeeltelijk bestraat en ingezaaid met gras. Daarnaast plaatst de Gemeente enkele bankjes op het bestraatte gedeelte en bloembakken op het gras. Er komt geen doorgang naar het Hof van Gülick. De werkzaamheden zijn gestart op 1 juli. De Gemeente streeft er naar de binnenplaats voor de bouwvakperiode klaar te hebben.
 

 
02-07-2009  

Bibliotheek heeft presentje voor nieuwe leden

 

ALMELO - De directie van de bibliotheken in Almelo heeft voor alle nieuwe leden in de maanden juli en augustus een welkomspresentje klaar liggen (Zo lang de voorraad strekt). Zodra de abonnementskosten zijn betaald krijgt u het luisterboek 'Factor 100' geschreven en voorgedragen door Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder, bekend van het Handboek voor de Moderne Vrouw. Zij wisselen vakantieperikelen, frustraties en herinneringen uit. Er wordt gezongen en vooral veel gelachen. De verhalen zijn herkenbaar en komisch. Lekker om naar te luisteren in de auto, tuin of op het balkon.

 
02-07-2009  

Verdachte (14) aangehouden in zedenzaak

 

ALMELO - Een 14-jarige Almelose jongen is woensdag 1 juli aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor het lastig vallen en onzedelijk betasten van kinderen in de omgeving van scholen in het Windmolenbroek eind mei en begin juni jl. Een tip woensdagmiddag dat op de Leemhorst een jongen werd gesignaleerd die aan het signalement voldeed, was de aanleiding tot de aanhouding. Na uitgebreid onderzoek in de wijk werd de betreffende jongen rond 18.20 uur aan de Griffioen gesignaleerd en werd hij, een 14-jarige Almeloer, met toestemming van justitie aangehouden. Later op de avond werd hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie doet op dit moment nog geen nadere mededelingen.

 
02-07-2009  

Nieuwe radiozenders bij Cogas Kabel

 

ALMELO - Met ingang van 2 juli heeft Cogas Kabel de doorgifte van de radiozenders Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM en CAZ! stopgezet. Deze zenders zijn met ingang van die datum vervangen door Radio 6, 100% NL en Radio NL.Reden voor deze tussentijdse wijziging is het feit dat de exploitant van de Arrow zenders en CAZ! als gevolg van een faillissement niet voldoet aan zijn financiële verplichtingen ten opzichte van Cogas Kabel. De Programmaraad Cogas Kabel N.V., die dit voorjaar advies uitbracht over het zenderpakket vanaf 1 september a.s., had al in een mogelijke tussentijdse wijziging van het zenderpakket voorzien en voor dat geval Radio 6, 100% NL en Radio NL geadviseerd. Cogas Kabel volgt dit advies.
 

 
03-07-2009  

Diploma-uitreiking op de bouwplaats

  ALMELO - Niet het atrium van het ROC, ook niet het kantoor van Stichting HBO JobScore/ BouwTalent. Zo´n vijftig leerlingen BOL 4 bouwkunde van het ROC van Twente en Stichting HBO JobScore/BouwTalent ontvingen hun diploma temidden van de steigers, planken, klapperende afzetlinten en beton van de IISPA (Internationale Indoor Sportaccommodatie Almelo) in aanbouw.

Vorig jaar was het in aanbouw zijnde Multi Care Centre van het ziekenhuis in Almelo de ongebruikelijke setting voor de diploma-uitreiking. Dat werd indertijd zo gewaardeerd dat de opleidingsinstituten ook dit keer een bouwplaats zochten om de felbegeerde papiertjes uit te reiken. En die was dichtbij: tegenover het ziekenhuis verrijst de IISPA.
Lees verder...

 
03-07-2009  

Rachel en Lisa bij opening Zomerwijkweken


Met paraplu,Rachel en Lisa
  ALMELO - De Zomerwijkweken zijn dit jaar met Tienerplaya van 3 juli t/m 24 juli van start gegaan. Als speciale gasten waren hier voor uitgenodigd, Rachel en Lisa, bekend van de x-factor. De opening werd verricht door wethouder Schouten. Natuurlijk waren Rachel en Lisa de publiektrekker bij het jonge publiek. Hopelijk worden de weersomstandigheden net zo goed als deze week,Tieners van 11 tot 15 jaar kunnen meedoen aan allerlei strandactiviteiten, zoals strandvoetbal, waterfietsen, kanoën, een tikibar en nog veel meer leuke spellen. Hiervoor is een strand aangelegd aan het kanaal achter het Centraal Station. Elke dinsdagmiddag zijn er activiteiten speciaal voor meiden, en wordt er druk gefrutseld en gemake-uped. s´Avonds verandert Tienerplaya in het Zomercafé aan Zee met activiteiten voor jongeren tussen de 16 en 21 jaar. Iedere vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur wordt er een Beachparty georganiseerd, met optredens van lokale en bekende artiesten.

Lees verder...

Fotoreportage (14 foto's)...

 
04-07-2009  

Geen verzekeringsgeld voor A & D LogoMat

  DEN HAAG/ ALMELO - Verzekeraar Aegon hoeft het bedrijf A & D LogoMat op het bedrijventerrein Twentepoort Oost geen voorschot op de schade uit te betalen. Het bedrijf brandde bij een grote brand op 23 januari tot de grond toe af. Het bedrijf wilde een voorschot van 682.000 euro op de uit te keren schade. De Haagse kortgedingrechter mr. M. Nijhuis heeft A & D LogoMat gisteren echter in het ongelijk gesteld.
Lees verder...

 
04-07-2009  

Kaz Lux publiekstrekker HobNob Festival

 

ALMELO - Onder een stralende blauwe lucht vond zaterdag het gratis toegankelijke HobNob Festival plaats. De vele bezoekers vermaakten zich goed bij de diverse muziekstromen op drie podia. Kaz Lux was de grote publiekstrekker. De 61-jarige Lux treedt solo op, maar bracht met Bullfrog Taste Express ook enkele oude nummers van Brainbox ten gehore. Veel treedt hij niet meer op, maar naar het HobNob Festival in Almelo komt hij nog graag en liet horen dat hij nog steeds zijn mannetje op het podium staat.
Op het grote podium in het Schelfhorstpark traden de meer bekende bands op met vooral ook een vleugje 'goede oude tijd' en stevige rock zoals Vengeance. Op de kleinere podia was er rap, hip hop, house en een gevarieerde Dj-show. (later nog meer foto's)

< Kaz Lux wist ook akoustisch het talrijke publiek te boeien

Fotoreportage (36 foto's)...

 
05-07-2009  

Brugklassers vullen rugtasjes voor Dorcas

CSG Het Noordik draagt kansarmen warm hart toe
  ALMELO - Brugklassers van CSG Het Noordik, locatie Noordikslaan in Almelo hebben vrijdag het schooljaar 2008-2009 afgesloten door massaal rugtasjes te vullen voor Dorcas.

In januari schaatste Het Noordik voor het goede doel en haalde daarmee de landelijke televisie. De leerlingen, voornamelijk brugklassers, brachten ruim 550 euro bijeen door diverse afstanden te schaatsen tussen Aadorp en Vroomshoop. De eindexamencommissie deed daar nog eens een flinke schep bovenop met een frikadellenactie die ruim 750 opleverde en dat betekende dat er voor 280 Dorcastasjes materialen aangeschaft konden worden.

Schoolspullen
Met elke gevulde rugtas (met potloden, pennen, schriften, tandenborstel, tandpasta, kleurpotloden, etui, kladblok en gum) kan één kind in Oost-Europa of Zuid-Afrika naar school; daar waar onderwijs niet zozeer het probleem is, maar waar ouders geen geld hebben om schoolspullen voor hun kinderen te kopen.
Lees verder...

 
05-07-2009  

Beeklustparkconcert met gratis geurtje

 

ALMELO - De Street Harmony Band uit Hengelo gaf in het Beeklustpark het laatste concert voor de zomerpauze. De band is opgericht in 1998 en is ondertussen uitgegroeid tot een band met een eigen repertoire en ongeveer 25 leden. De bezetting bestaat uit fluit, klarinet, trompet, trombone, alt- en tenorsaxofoon, basgitaar en uitgebreid slagwerk. De leden van Street Harmony Band zijn enthousiaste muziekmakers die ook van gezelligheid houden. Het repertoire wisselt regelmatig maar bestaat vooral uit populaire herkenbare nummers uit alle tijden. De bezoekers konden het allemaal waarderen en onderstreepten dat met hun applaus.

Gratis geurtje
Minder tevreden is het bestuur van de Beeklustparkconcerten over het onderhoud van het park. Het gras wordt slecht gemaaid waardoor vooral ouderen moeite hebben met het lopen en kans hebben om te vallen. De brug in het park is nog steeds in deplorabele toestand, maar waar bestuurslid Nijhuis zich het meest aan ergert is de stank van het gestorte slib op diverse plaatsen in het park en een niet te harden stank voorbrengt. Hoewel het bestuur al regelmatig aan de bel trok bij het beheer van het park is er nog niets aan gedaan. Nijhuis hoopt wel dat wanneer na de vakantie de najaarsconcerten weer beginnen, de troep is opgeruimd!

Fotoreportage (12 foto's)...

 
08-07-2009  

Faillissement Woongigant en Lohmann Beschuit

 

ALMELO/WIERDEN - De rechtbank in Almelo heeft faillissementen uitgesproken over De Woongigant aan de Woonboulevard in Almelo en Lohmann Beschuit BV in Wierden. Mr. H.J.G.M te Woerd uit Almelo is benoemt als curator over de Woongigant en mr. P.H.K. Ruding, eveneens uit Almelo tot curator van Lohmann Beschuit BV.

 
09-07-2009  

PH Golf heeft een officiele NGF-D erkenning

  ALMELO - Vanaf 8 juli j.l. is PH GOLF officieel NGF lid met de D-status. Het is mogelijk op onze al sedert 2002 bestaande golfbaan op een leuke, laagdrempelige en voordelige manier kennis te maken met de steeds populairder wordende golfsport. In Nederland is golf na voetbal en tennis de derde sport.

De leden van PH GOLF kunnen spelen op een uitdagende, volwaardige en steeds weer verrassende 9 holes par-3 golfbaan op het Sportpark Schelfhorst, gelegen aan de Veenelandenweg 34 in Almelo. Er zijn prima oefenfaciliteiten zoals een overdekte driving-range, een chipping- en putting-green en een oefenbunker.
Lees verder...

 
09-07-2009  

J. van Lidth de Jeude tijdelijk burg. Almelo

  ALMELO -De heer drs. J. van Lidth de Jeude wordt met ingang van 1 september 2009 waarnemend burgemeester van de gemeente Almelo. Dat heeft Commissaris van de Koningin mr G.J. Jansen vandaag bekend gemaakt. De benoeming heeft in overleg met een delegatie van het gemeentebestuur van Almelo plaatsgevonden. Tijdelijke opvolger burgemeester Knip
De heer Van Lidth de Jeude is de tijdelijke opvolger van burgemeester drs. M.A.J. Knip, die met ingang van 1 september 2009 op eigen verzoek eervol is ontslagen. Door zijn vertrek is de burgemeestersfunctie in deze ca. 72.000 inwoners tellende gemeente vanaf die datum vacant. De benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester voor Almelo wordt op zijn vroegst eind dit jaar afgerond.
Lees verder...

 
09-07-2009  

Vier nepgoud verkopers in Almelo aangehouden.


nepgoud
 

ALMELO - Politie vraagt mensen die benaderd zijn zich te melden. De politie Twente heeft donderdagavond drie Roemeense mannen en één Roemeense vrouw aangehouden. Deze vier personen probeerden op een opdringerige manier nepgoud te verkopen aan passanten. Donderdagmiddag 9 juli kreeg de politie meerdere meldingen dat Oost-Europees uitziende mensen goud aanboden aan passanten in Almelo, Rijssen en Holten. Daarbij kwamen de mensen erg opdringerig over. De politie startte een onderzoek. Omstreeks 19.30 uur kon de politie vier personen, een 17-, 23- en een 24 jarige man en een 22-jarige vrouw, allen afkomstig uit Roemenië aanhouden op De Patrijs in Almelo. In de auto troffen de agenten nepgoud aan.
Het viertal reed in een zwarte Peugeot 207 met een Bulgaars kenteken.Wellicht zijn er mensen die benaderd zijn en/of nepgoud gekocht hebben of meer kunnen vertellen over deze mensen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 
10-07-2009  

Vangrail langs Van Rechteren Limpurgsingel


 

ALMELO - De bruggen in de Van Rechteren Limpurgsingel over de Ootmarsumsestraat en het kanaal Almelo-Nordhorn zullen aan weerszijden worden voorzien van een vangrail. Bij gebrek aan een brede tussenberm moet deze maatregel voorkomen dat auto’s in geval van ongelukken op de rijwielpaden belanden en daar fietsers raken.
Ook is er een vangrail geplaatst voor extra bescherming van de nieuwe glazen geluidsschermen, die aan de randen van de bruggen worden gemonteerd. Bij beschadiging zouden schermdelen op de onder gelegen wegen terecht kunnen komen..
 

 
11-07-2009  

Lute Hoekstra kiest voor Almelo's Orkest

  AMELO - In de afgelopen week heeft het Almelo's Stedelijk Orkest, de heer Lute Hoekstra, kunnen binden aan zijn harmonie vereniging.
Lute is concertmeester en solo-klarinettist van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, daarnaast is hij veelvuldig actief als dirigent bij verschillende orkesten. Momenteel dirigeert hij onder andere de Koninklijke Muziekvereniging Apollo De Wijk (Drenthe) en Concordia Hengelo. Als gastdirigent dirigeerde hij vele professionele orkesten waaronder De Koninklijke Militaire Kapel, het Trompetterkorps Bereden Wapens, het Orkest van de Koninklijke luchtmacht en het Valerius Ensemble. Ook was hij artistiek leider van het Delphi Ensemble een professioneel blazers ensemble.
Lees verder...

 
13-07-2009  

160 schepen naar Almelose binnenstad

 

ALMELO - De kade's in de Almelose binnenhaven zijn veel te kort om aan de 160 ingeschreven boten een ligplaats te bieden. Er is tijdelijk 500 strekkende meter drijvende kade aangebracht om alle schepen een ligplaats te bieden. Bomvol wordt het Overijssels kanaal en de centrumhaven met onder andere salonboten, skûtsjes tjalken en slepers en duwers. De eerste schepen zijn al gearriveerd. Ook wordt er druk gewerkt om alle horecavoorzieningen op tijd klaar te krijgen. Het zullen gezien de weersverwachting aangename dagen worden. Er wordt dan ook een groot aantal bezoekers verwacht.

Lees verder het hele verhaal in AW. 

Fotoreportage (8 foto's)...

 
14-07-2009  

Almelose haven drukker als ooit tevoren

 

ALMELO - Morgen begint het. Van 15 t/m 18 juli duren de Almelose Havendagen waarbij ook het vertier en horecavoorzieningen en belangrijke plaats innemen. Om alles goed te kunnen bekijken vaart er zelfs een praam door de haven om toeschouwers vanaf de waterkant een blik te kunnen geven op de deelnemende schepen. Ook wordt een tijdelijke voetpont over het Overijssels kanaal aangelegd om een rondgang mogelijk te maken. Verder zijn er tal van randactiviteiten zoals zeilclinics, jetskiwedstrijden en drakenbootraces. Dagelijks is er de Roadshow van de Koninklijke Marine, de zeilclinics bij Bolletje en de Moonlight Tour van slepers. Op 15 juli varen er modelboten, zingt het Borns smartlappen koor en treedt AnnieMary & Band op. Op 16 juli het shantykoor 'Barend Fox' uit Rotterdam en de top 100 partyband B.E.G.Z. Op vrijdag 17 juli beginnen de Drakenbootraces om 12.00 uur en ‘s avonds is het tijd voor de Jetski's.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
14-07-2009  

Almelose Havendagen spectaculair geopend

 

ALMELO - Met een rijk gevulde Almelose jachthaven zijn vanavond de Almelose Havendagen geopend. Allereerst traden het Almelo's mannenkoor op met begeleiding van pianiste Amanda ten Brink. Nadat wethouder Schouten de officiële opening verrichte, trad een uiterst geheimzinnige robot (optreden van The Art of voice) op die het publiek goed amuseerde. Ontelbare voorwerpen werden nagedaan, van auto's op de N36 tot vliegtuigen (Boeing 747) en straaljagers, waarbij ook boven Almelo turbulentie kon ontstaan.

Nadat het 'game over' was voor 'robot' Niek Boes namen de booteigenaren weer bezit van hun vaartuig of dronken nog een drankje na op het terras.

Fotoreportage (42 foto's)...

 
15-07-2009  

Brug over Almelo Verdiept vrijdag in gebruik

 

ALMELO - In de loop van vrijdagmiddag 17 juli kan het verkeer weer over het verdiepte spoor rijden ter hoogte van de Schoolstraat-Violierstraat in Almelo. Op de plaats van de oude overweg zijn 2 nieuwe bruggen gebouwd. Het verkeer kan nu in beide richtingen het verdiepte spoor passeren. De binnenstad en stationsomgeving zijn vanaf vrijdag weer goed en rechtstreeks bereikbaar voor verkeer vanaf de snelweg en Almelo Zuid. Bij de Burgemeester Raveslootsingel zal aanvankelijk nog de busstrook gebruikt worden als rijstrook. Als gevolg van het slechte weer van de afgelopen tijd konden niet alle asfalteringswerkzaamheden worden voltooid. Dat gebeurt na de vakantie.


 

 
16-07-2009  

Oké Groep failliet verklaard

 

ALMELO - Technisch servicebedrijf Oké groep uit Almelo is vandaag failliet verklaard, meldt RTV Oost. De 19 medewerkers van het bedrijf zitten momenteel thuis. De curator heeft voor hen ontslag aangevraagd. Vrijdag zullen de werknemers uitleg krijgen en of er mogelijkheden zijn om een doorstart mogelijk te maken.

 
17-07-2009  

Slaapkamerbrand Schaepmanlaan Almelo

 

ALMELO - Donderdagavond is er brand uitgebroken in een slaapkamer van een woning aan de Schaepmanlaan. De brandweer had de brand, nadat ze de woning waren binnengedrongen snel onder controle. De oorzaak van de brand zal nog worden onderzocht. De bovenverdieping heeft behoorlijke rook en roetschade opgelopen.

< Kijk hier naar de fotoreportage van Patrick Weegink.

 
17-07-2009  

Fietsster dodelijk getroffen door bliksem

 

ALMELO - Een 49-jarige vrouw uit Vriezenveen is overleden nadat zij op de Vriezenveenseweg in Almelo tijdens noodweer was getroffen door de bliksem. Vrijdagmorgen 17 juli omstreeks 08.45 uur fietste het slachtoffer over de Vriezenveenseweg in Almelo naar haar werk bij Trivium Meulenbelt, ter hoogte van het Lateraalkanaal, toen er kortstondig hevig noodweer uitbrak met meerdere blikseminslagen. Een gemeentearts, die terplaatse kwam, constateerde de dood en kwam samen met de technische recherche van de politie Twente tot de conclusie dat het slachtoffer was overleden tengevolge van een blikseminslag. De dood van de medewerkster van Trivium Meulenbelt Zorg afdeling De Greven in Almelo is hard aangekomen bij haar collega's en cliënten.

 
17-07-2009  

Klaar voor Jetski-races bij Havendagen

 

ALMELO - Bij de Havendagen is men klaar voor de internationale Jetski-races. Vanavond van 18.00 uur tot 21.00 uur wordt er getraind en zaterdag om 12.00 uur beginnen de echte races en dat beloofd het nodige spektakel. Het zal wel druk worden op de kades bij Bolletje, de Twensche beschuitbakkers stonden tijdens hun pauze al even te genieten. Minder leuk vindt de bewoner van de woonboot tegenover Bolletje aan de Slachthuiskade het. Werd na het uitzetten van het parcours even de gashandel los getrokken, nam promt de deining behoorlijk toe, zodat de politie werd gebeld. Maar ja een woonboot is ook een boot was het commentaar langs de kant en het is per slot van rekening niet elke dag 'deining'.

De voorronde om het NK-vinzwemmen gaat zaterdag niet door wegens gebrek aan deelname.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
17-07-2009  

Politieagent mishandeld

  ALMELO - In de nacht van vrijdag op zaterdag 18 juli is een politieagent in Almelo mishandeld terwijl hij een opstootje probeerde te sussen.
Lees verder...

 
18-07-2009  

Geslaagde Havendagen bijna ten einde

 

ALMELO - Met meer dan 150 deelnemende boten zijn de Almelose Havendagen groter dan de voorgaande vijf keer. Uniek is dat er historische boten liggen in de haven bij de Javatoren, vooral slepers, naast hedendaagse pleziervaartuigen. Vorig jaar trokken de Havendagen 50.00 bezoekers, dit keer verwacht de organisatie maar liefst 80.000 toeschouwers. Vandaag is het de laatste dag van de Havendagen. De organisatie van de Havendagen kunnen terugzien op een meer dan geslaagd evenement. Vanavond staan er nog optredens van diverse artiesten op het programma.
 

Fotoreportage (28 foto's)...

 
18-07-2009  

Man in rolstoel vermist. (UPDATE - terecht)

 

ALMELO - De 20-jarige Irakees die sinds gisteren vermist werd uit het AZC in Almelo, is weer terecht. Hij is aangetroffen door personeelsleden van de Koninklijke Marechaussee en teruggebracht naar het AZC.

ALMELO - Sinds vrijdagmiddag 17 juli wordt de 28-jarige uit Irak afkomstige Amav Shakr Yusuf vermist uit het AZC aan de Vriezenveenseweg in Almelo. Amav is verlamt en zit een rolstoel, die hij zelf handmatig voortbeweegt. Omdat Amav depressief is en zijn medicijnen nodig heeft, wordt voor zijn leven gevreesd. Alle zoekacties hebben nog geen resultaat opgeleverd.

Signalement Amav:

 Man
 Getinte huidskleur
 Donker kort haar
 Gekleed in rood fleecejack
 Zwarte broek
 Zwart T-shirt
 Beweegt zich voort in een rolstoel

Getuigenoproep: Hebt u informatie over de verblijfplaats van Amav of heeft u andere relevante informatie. Neemt u dan contact op met de politie Twente afdeling Almelo, via 0900-8844.

 
19-07-2009  

Jetski wedstrijden besluiten Havendagen 2009

 

ALMELO - De Almelose Havendagen zijn een groot succes geworden. Met 160 boten in de jachthaven en zelfs daarbuiten, veel activiteiten en er kwam zelfs nog meer publiek dan verwacht. Naar schatting 90.000 mensen namen van woensdag tot en met zaterdag een kijkje in de haven. Het vinzwemmen werd afgelast. De Jetski wedstrijden waren spectaculair maar trokken, doordat er weinig bekendheid aan was gegeven, weinig publiek. De band G1-ID sloot de havendagen af met een spetterend optreden

 

Fotoreportage (34 foto's)...

 
20-07-2009  

Twentse Fiets4daagse voor de zestigste keer

 

ALMELO - Van 28 juli t/m 31 juli wordt door de VVV Almelo de zestigste Twentse Fiets4daagse georganiseerd. Ruim 1200 deelnemers uit geheel Nederland nemen jaarlijks deel aan de recreatieve tochten door Twente over 30, 45 of 65 km die dagelijks tussen 08.00 uur en 12.00 uur vertrekken vanaf het Theaterhotel. Jaarlijks worden de route's aangepast om aardige plekjes en bezienswaardigheden in de tochten op te nemen.

Opgave voor deelname kan per email via vvvalmelo@home.nl  of aan de balie in de ANWB/VVV-winkel aan de Rosa Luxemburgstraat 8 te Almelo.

 
21-07-2009  

Wijkwaardebon brengt licht op de Koornmarkt

  ALMELO - De Gemeente Almelo plaatst vier extra lichtmasten op de Koornmarkt in opdracht van een bewoner van de binnenstad. De omgeving wordt hierdoor weer een stukje leefbaarder. Het idee van de bewoner wordt uitgevoerd dankzij de zogeheten Wijkwaardebon. Sinds de HEMA aan de Koornmarkt de etalageverlichting heeft gedoofd, is het ‘s avonds en in de wintermaanden donker op de Koornmarkt nabij de Galerij. De gemeentelijke verlichting voldeed weliswaar aan de officiële eisen, maar veel mensen vonden de duisternis onaangenaam.
Burgerinitiatief loont
Op initiatief van een bewoner van de binnenstad is een aanvraag ingediend voor een Wijkwaardebon die moet zorgen voor betere verlichting. De Wijkwaardebonnen zijn er voor ideeën van bewoners die het prettig samenleven bevorderen
Lees verder...

 
21-07-2009  

Bewoonster Eugeria in bad verbrand

 

ALMELO - Een bewoonster van het verpleeghuis Eugeria heeft naar nu eerst bekend is geworden, een week geleden tweede en derdegraads brandwonden opgelopen bij het badderen. De vrouw die nog maar twee dagen in Eugeria was, werd door een verzorgster in bad gezet terwijl het bad vol liep. De verzorgster liep daarbij weg. Een woordvoerster van Carint-Reggeland waartoe Eugeria behoord, had geen verklaring waarom het water te heet werd en meldde dat TNO de thermostaatkraan gaat onderzoeken. Het slachtoffer is inmiddels in het brandwondencentrum Groningen opgenomen. De cliëntenraad van Carint Reggeland reageerde geschokt en eist dat de onderste steen boven moet komen.

 
22-07-2009  

Wederom Green Flag Award parken Almelo

 

ALMELO – De jury van het Britse Green Flag Award – met in hun gelederen nu ook een Almelose ambtenaar – hebben Almelo voor de tweede keer een Green Flag Award toebedeeld voor de parken Goossenmaat en het Schelfhorstpark. De parken werden beoordeeld op inrichting, onderhoud en betrokkenheid van buurtbewoners. Vorig jaar kregen de parken de Green Flag Award eveneens en het was toen voor het eerst dat er op het vaste land van Europa parken werden onderscheiden

 
24-07-2009  

Frankly go Nuts wint finale Bandtalent

 

ALMELO - In stadscafé Waagplein 1 was gisteravond de finale in de Bandtalent-competitie. Vier bands - Frankly & The Nuts, Yellow Blue Eyes, Dead in Decadence, Fingers on Fire - hadden het geschopt tot de finale. Het publiek verkoos Frankly & The Nuts tot winnaar. Als beloning mag de band volgende week donderdag de hele avond optreden in Waagplein 1 en bovendien krijgt het een gratis 'Fotoshoot' bij Joost van Baars Fotografie die tevens met www.kroegfoto.nl de initiatiefnemer was van de Bandtalentcompetitie.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
25-07-2009  

Cabrio uitgebrand aan de Turfkade

 

ALMELO - Twee jonge mannen werden zaterdagmiddag al rijdend op de Turfkade in hun Renault 19 cabrio verrast door een gesprongen benzineleiding. Oorzaak voor een fikse brand met als resultaat een uigebrande cabrio.

< Kijk hier naar de fotoreportage van Patrick Weegink.

 

 
25-07-2009  

Wederom opstootje op Waagplein

 

ALMELO – In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur ontstond er op het Waagplein in Almelo een opstootje, waarbij ongeveer 40 mensen betrokken waren. De politie heeft i.v.m. het grote aantal betrokkenen zelf ook met meerdere personen opgetreden om de rust op het Waagplein snel te laten terugkeren. Dit is ook gelukt. De politie heeft direct twee aanhoudingen verricht. Een 20-jarige man uit Almelo en een 19-jarige man uit Almelo zijn aangehouden en zij zijn overgebracht naar het bureau, waar zij in de loop van zaterdag 25 juli zijn gehoord. De verdachten zijn op zaterdagmiddag weer in vrijheid gesteld. Er zijn tot nu toe geen aangiftes in deze zaak bij de politie binnengekomen.

 
26-07-2009  

Uitzwaai-actie Dolle Pret bij vertrek Knip

 

ALMELO – Het vertrek van Menno Knip als burgemeester van Almelo wordt door exploitante ter Avest van het uitgaanscentrum ’Dolle Pret’ aangegrepen om nogmaals aandacht te vestigen op haar problemen met de gemeente.
De gemeente wil namelijk dat zij stopt met de Hollandse avonden in het uitgaanscentrum op industrieterrein ’t Noordbroek.
Bijna wekelijks wordt er in opdracht van de burgemeester gecontroleerd op die activiteiten waarbij steevast weer een nieuwe aanvullende dwangsom van 5000 euro wordt opgelegd.
Sinds 2001 zit ter Avest al in het pand waar voordien het kartcentrum met tal van feesten niets in de weg werd gelegd, maar sinds de bestemmingsplanwijziging van 2006 is het hommeles en zijn er al tal van rechtszaken gevoerd waarbij de gemeente herhaaldelijk in het ongelijk werd gesteld. De laatste keer gaf de bestuursrechter de gemeente formeel gelijk maar sprak nadrukkelijk ook uit dat de burgemeester zonder enig probleem een ontheffing kon verlenen.
De controles gaan echter door net zoals het opleggen van de dwangsommen. Hiertegen is overigens herhaaldelijk bezwaar gemaakt, zeker betreffende de wijze waarop waarbij bezoekers door de ambtenaren op de foto werden gezet. De laatste keer werd dit door de opgeroepen politie verboden.
Omdat Knip nu vertrekt wordt er een uitzwaai-avond georganiseerd waarbij tal van artiesten zoals o.a. Martin Dams, Wolter Kroes en Koos Alberts hun medewerking verlenen. Ter Avest zegt dat zij haar bedrijf niet kapot wil laten maken door de gemeente en vecht door. Bovendien neemt zij het burgemeester en 'buurman' Knip bijzonder kwalijk dat deze nog niet één keer de moeite heeft genomen om zelf waar te nemen dat zij aan alle veiligheidseisen voldoet en daarvoor ook de nodige vergunningen van de gemeente heeft gekregen.

Het zal AlmeloNieuws.nl benieuwen of er ook eens een keer raadsleden poolshoogte komen nemen!

 
27-07-2009  

Explosieve brand partnerstad Iserlohn

Één dode en miljoenen schade
 

ISERLOHN-SUMMERN (D) - In de Duitse partnerstad Iserlohn heeft een zware explosieve brand bij het chemieconcern WEKA de stad en haar bewoners 22 uur in een angstige greep gehouden. Bij de brand en explosie kwam een 46-jarige werknemer om het leven.

Lees hier verder in het Almelo's Weekblad.

 

 
28-07-2009  

Claudia Reighart behaald hoogste status in Linedance

  ALMELO - Claudia Reighart heeft tijdens de German Summer Classics in het Duitse Kalkar haar laatste punt binnengesleept om Rising Star te worden in haar leeftijdscategorie. Hiermee heeft zij de hoogste status behaald die men kan bereiken in Country Linedance. Tijdens deze Duitse Kampioenschappen werd Claudia maar liefst 3 keer 1e !! Zowel in Showcase Teen als in Classic Teen en in Renegade Teen kon Claudia op de hoogste tree gaan staan als winnaar in deze divisies. Claudia heeft de afgelopen jaren dan ook met zeer veel inzet hier naar toegewerkt. Zelfs een blessure die er bijna voor zorgde dat ze niet meer zou kunnen dansen heeft haar er niet vanaf kunnen houden om toch door te zetten om haar doel te bereiken. De leden en bestuur van de Newland Countrydancers feliciteren haar daarom van harte met dit geweldige resultaat.
Lees verder...

 
29-07-2009  

Stadhuisjury komt tot keuze 3 architectenbureaus

 

ALMELO - De stadhuisjury - onder voorzitterschap van de vertrekkende burgemeester Knip - heeft op basis van gepresenteerde visies van zeven gerenommeerde architectenbureaus bepaald dat Jo Coenen en Co (Maastricht), Kraaijvanger Urbis (Rotterdam) en Meyer en Van Schooten (Amsterdam) de drie bureaus zijn die verder gaan in de wedstrijd wie uiteindelijk het nieuwe stadhuis van Almelo mag gaan ontwerpen.
De drie uitverkorenen gaan nu een schetsontwerp maken dat moet passen in het nog dit jaar (oktober) vast te stellen centrumplan. De uiteindelijke keuze wordt bepaald nog voor de gemeenteraadsverkiezing van maart 2010. In 2012 moet dan de bouw beginnen.
Rein Geurtsen, de door de gemeente ingehuurde projectleider voor de vernieuwing van de binnenstad, heeft in Maastricht al veel gewerkt met architectenbureau Coenen & Co bij de vernieuwing van de Maastrichtse binnenstad. Coenen ontwierp daar bijvoorbeeld het Mosae Forum (foto) bij de markt.

Websites Coenen & Co, Kraaijvanger Urbis, Meyer & van Schooten
Websites afvallers:
Claus & Kaan, Mecanoo, RAU en EGM.
Website gemeente Almelo: Projectpagina nieuw stadhuis.

 
29-07-2009  

Tijdelijk natuurbeheer op Twente Noord

  ALMELO - De Gemeente Almelo meldt een deel van het Bedrijvenpark Twente Noord bij het ministerie van Landbouw, natuur en voedselkwaliteit (LNV) aan voor een proef met tijdelijke natuur. Het is grond die door de Gemeente is aangekocht en in afwachting van ontwikkeling braak ligt. In plaats van te voorkomen dat zich hier beschermde soorten vestigen, wordt dat met deze proef juist mogelijk gemaakt. Zodra het bedrijventerrein daadwerkelijk wordt ontwikkeld, moeten die soorten weer plaats maken. Daarvoor zal de gemeente van te voren een ontheffing van de Flora- en faunawet aanvragen. Tal van pionierssoorten binnen de planten en dieren hebben zich dan echter al structureel kunnen versterken. Tijdelijke natuur, permanente winst!

In Nederland ligt ongeveer 35.000 hectare grond braak die is gekocht door overheden of projectontwikkelaars voor woningbouw of bedrijventerreinen. Vaak duurt het jaren voordat wordt begonnen met de bouw.
Lees verder...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
29-07-2009  

Treurbeuk Beeklustpark geknakt (update)

 

ALMELO – De karakteristieke treurwilg in het Beeklustpark is door de stormen van de laatste dagen geknakt en mist nu grotendeels zijn stam en kruin. Volgens Hennie Nijhuis – medebestuurder van de Beeklustpark-concerten – onbegrijpelijk nadat vorig jaar nog alle bomen zijn gecontroleerd op houdbaarheid en veiligheid. Richtlijnen geven overigens aan dat treurwilgen elke vijf jaar moeten worden gekandeleerd om een treurwilg een hoge leeftijd te kunnen garanderen. Bij het kandeleren wordt 2/3 van de takken gesnoeid om verjonging in de takken te krijgen. Gebeurd dat niet, worden de takken te zwaar en is de kans op afknappen veel groter.

Beste redactie,

Natuurlijk kun je niet overal verstand van hebben, dat is heel begrijpelijk.
De bewuste “treurwilg” die u op de foto heeft staan bij het bericht over de geknakte treurwilg in het beeklustpark is duidelijk een treurbeuk.

Dit type boom wordt nooit geknot. Het is helaas wel jammer dat dit exemplaar geknakt is, het was een prachtige boom, helaas is dit wel de natuur.

Verder ga zo door met uw website.

Met vriendelijke groet,

René Nollen
 

Fotoreportage (7 foto's)...

 
29-07-2009  

Wie heeft de 13-jarige Bobje gezien of gevonden?

 

ALMELO - Bobje had een nieuw onderkomen gevonden, nadat z'n bazin op vrijdag 17 juli dodelijk is verongelukt, Wil Meier uit Vriezenveen was getroffen door de bliksem. Door de familie is gezorgd dat alle huisdieren van Wil een nieuw onderkomen kregen.
Bobje was ondergebracht bij Zorgboerderij Erve Tijhuis in Langeveen, in de gemeente Tubbergen. Daar is hij vrijdag weggelopen, Bobje was al oud, maar niks is onmogelijk dat hij de weg naar huis wou zoeken.
Wie weet waar Bobje nu is, mag bellen met tel.nr. 06 - 13 25 49 49.
 

 
30-07-2009  

Almelo wil dwangsommen Dolle Pret vorderen

 

ALMELO - Het Almelose college van B&W heeft dinsdag besloten de opgelegde dwangsommen - 5x 5 = totaal 25.000 euro - aan exploitante/eigenaresse ter Avest van Dolle Pret Almelo BV te gaan vorderen. Nu er een dwangbevel aan zit te komen kan eigenaresse ter Avest naar de bestuursrechter om de dwangsommen aan te vechten. Eerder al poetste de bestuursrechter opgelegde dwangsommen van tafel.
Juridisch adviseur Eshuis is van mening dat de dwangsommen onterecht zijn omdat Dolle Pret Almelo BV qua inrichting aan alle eisen voldoet en de burgemeester niets in de weg staat om een ontheffing te verlenen. Een visie die de bestuursrechter onlangs ook nog nadrukkelijk uitsprak hoewel formeel de exploitatie sinds 2006 niet overeenstemt met het gewijzigde bestemmingsplan. Voor 2006 werd de onderneming en het voorheen gevestigde kartcentrum geen strobreed in de weg gelegd, sterker de gemeente hield er zelfs personeelsfeesten.
Op 29 augustus a.s. organiseert ter Avest als publiek protest zelfs een Hollandse avond waar tal van artiesten aan meewerken en waar symbolisch het vertrek van burgemeester Knip bij de gemeente Almelo wordt onderstreept door Knip massaal uit te zwaaien. De 'woede' van ter Avest richt zich vooral op de vertrekkende burgemeester omdat deze als overbuurman zijnde nog nimmer gehoor heeft gegeven aan tal van uitnodigingen om zelf eens bij het bedrijf te komen kijken. 

< Komt u ook Knip uitzwaaien? vraagt ter Avest het Almelose publiek.

 
30-07-2009  

Krijgt Lokale Omroep Almelo uitzendverbod?


Jan op zwart?
 

ALMELO – Het kan zo maar gebeuren dat de Lokale Omroep Almelo (LOA) haar zendmachtiging kwijt raakt. Het Commissariaat van de Media (CvdM) wil deze vergunning intrekken, omdat de omroep verzuimd heeft de verslagen van het Programma Bepalend Orgaan op te sturen.
Het Programma Bepalend Orgaan bestaat uit een commissie met vertegenwoordigers van diverse lokale organisaties. Het gezelschap moet de jaarprogrammering van de LOA goedkeuren.
Voorzitter Jan Krol van de LOA vertelde Almelo Nieuws dat de verslagen niet zijn verstuurd. Als reden noemt hij dat de twee geplande vergaderingen waren vervallen. Volgens Krol heeft dat voornamelijk te maken met de leegloop van het Programma Bepalend Orgaan. Van de elf leden zijn er nog maar 6 actief.
Op 6 augustus gaat voorzitter Krol van de LOA zich verweren tegenover het Commissariaat en zal er meer duidelijkheid ontstaan. Ook het Almelose college van B & W heeft ter ondersteuning een brief gestuurd naar het Commissariaat van de Media in Hilversum.

< LOA-voorzitter Jan Krol

 
31-07-2009  

RvS: De Blokkendoos Vogelweide dicht

 

ALMELO – De gemeente mag het kinderdagverblijf De Blokkendoos van eigenaresse ten Tusscher aan De Vogelweide in de wijk Windmolenbroek sluiten. Dat bepaalde de Raad van State uiteindelijk na een zitting in Den Haag.
Sinds 2003 zit het kinderdagverblijf aan De Vogelweide in een gewone woning en de gemeente gaf daarvoor destijds een tijdelijke vergunning. In de loop der jaren kwam er echter een flinke strijd met een klagende buurvrouw over het lawaai van de kinderen en de overlast bezorgende auto’s van ouders die hun kroost kwamen afleveren of ophalen. Hierbij werden zoals werd beweerd zelfs auto’s opzettelijk beschadigd.
De gemeente nam uiteindelijk in 2008 het besluit de tijdelijke vergunning niet om te zetten in een definitieve vergunning omdat het autoverkeer op die plek aan de Vogelweide te druk en gevaarlijk is om daar ook nog kinderen te laten brengen of halen. De Raad van State onderstreept die mening en vindt dat die locatie niet te vergelijken is met de andere vestiging van De Blokkendoos aan De Grutto.

< De vestiging van De Blokkendoos aan de Vogelweide

 
31-07-2009  

Aanhouding na bedreiging NS-conducteur

 

ALMELO - De politie heeft donderdagochtend tegen de klok van tienen op het NS-station Almelo De Riet vier jongeren tussen 18 en 20 jaar aangehouden wegens het bedreigen van een treinconducteur en het bespugen van de machinist. De jongeren afkomstig uit Borne, Delfzijl en Vught zijn ingesloten en het Korps Landelijke Politie Diensten stelt een nader onderzoek in.

Archief
Terug naar vorige pagina