Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-07-2009  

Diploma-uitreiking op de bouwplaats

 

De feestelijkheden voor de uitreiking van diploma’s vonden plaats in één van de toekomstige sporthallen in het ultra moderne complex. Het weer werkte mee; het was zonnig, er stond een zacht briesje. Vanuit een geïmproviseerde bar werden drankjes en hapjes uitgeserveerd.

De hal leende zich prachtig voor de bondige presentatie van Dhr. Hofsté, woordvoerder namens de bouwpartners Löwik en Hegeman, over de IISPA en door een aantal leerlingen van het ROC van Twente werd het 'Liberia' project gepresenteerd. Het gezelschap kreeg bovendien de kans om eens rond te kijken op de bouwlocatie. Voor de gelegenheid was ook de kelderverdieping - waar een turnhal in aanbouw is – uitvoerig te bekijken. Er was verbazing en verwondering over de vorderingen en details.

De kersvers gediplomeerde middenkader functionarissen kregen tegelijk met hun diploma een ‘prestatieprikkel’ van Stichting HBO JobScore/BouwTalent. Die prestatieprikkels werden jaren geleden ingevoerd als één van de maatregelen om voortijdig schooluitval tegen te gaan. Het ene jaar was de prestatieprikkel een bijdrage in een aantrekkelijke studiereis, het andere jaar een laptop, en ook al eens klinkende munt. De allerlaatste prestatieprikkel die de studenten kregen was een waardecheque, die in te wisselen is voor een tegemoetkoming in collegegeld voor een vervolg studie of voor het volgen van cursussen.

Archief
Terug naar vorige pagina