Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
31-07-2009  

RvS: De Blokkendoos Vogelweide dicht

 

ALMELO – De gemeente mag het kinderdagverblijf De Blokkendoos van eigenaresse ten Tusscher aan De Vogelweide in de wijk Windmolenbroek sluiten. Dat bepaalde de Raad van State uiteindelijk na een zitting in Den Haag.
Sinds 2003 zit het kinderdagverblijf aan De Vogelweide in een gewone woning en de gemeente gaf daarvoor destijds een tijdelijke vergunning. In de loop der jaren kwam er echter een flinke strijd met een klagende buurvrouw over het lawaai van de kinderen en de overlast bezorgende auto’s van ouders die hun kroost kwamen afleveren of ophalen. Hierbij werden zoals werd beweerd zelfs auto’s opzettelijk beschadigd.
De gemeente nam uiteindelijk in 2008 het besluit de tijdelijke vergunning niet om te zetten in een definitieve vergunning omdat het autoverkeer op die plek aan de Vogelweide te druk en gevaarlijk is om daar ook nog kinderen te laten brengen of halen. De Raad van State onderstreept die mening en vindt dat die locatie niet te vergelijken is met de andere vestiging van De Blokkendoos aan De Grutto.

< De vestiging van De Blokkendoos aan de Vogelweide

Archief
Terug naar vorige pagina