Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-06-2008  

Drukke nacht van Almelo.


Jeroen van der Boom,Almelo is...ZO
 

Zoals verwacht werd de nacht van Almelo weer als vanouds druk bezocht. Vele mensen stonden te wachten op hun favoriete artiest. Optredende artiesten waren o.a . Jeroen van der Boom, Di-Rect en Girls Wanna Have Fun!  Naast de mainstage was er in de rest van het stadscentrum (bij de deelnemende horeca gelegenheden) verschillende optredens waar een ieder zijn of haar hart kon ophalen. De organiserende serviceclubs van het evenement hebben tot nu toe 17.500 euro binnen voor Huttenland. Daar zal nog meer bijkomen, ook een deel van de drankopbrengst en de verkochte kaarten gaan naar het goede doel. Jammer was dat de regen later de grote spelbreker was. De nacht werd door de slechte omstandigheden een korte nacht.  


Liveregistratie Jeroen van der Boom
Liveregistratie Di-Rect
Interview met scheidend voorzitter Hans Hoekstra
Live registratie Girls Wanne Have Fun

Fotoreportage (102 foto's)...

 
01-06-2008  

Spetterende Rembrandt Fiësta 2008

 

Het multiculturele festival begon vrijdagavond met een bijeenkomst voor de senioren uit de wijk Ossenkoppelerhoek en Dennie Christian was vanmiddag de spetterende afsluiting van deze Rembrandt Fiësta 2008.. Het doel van Rembrandt Fiësta is samen een wijkfeest organiseren en daardoor de multuculturele banden in de wijk te versterken. Dat past in het kader van de wijkaanpak van de gemeente. Zaterdag konden allerlei organisaties in de wijk zich presenteren. Brandweer en politie toonden hun kunnen en de beide Woningstichtingen waren aanwezig. De christelijke kerken in de wijk presenteerden zich ook. Iedereen was deze dag aanwezig en aanspreekbaar. Alle wijkbewoners waren vooraf ingelicht door de organisatie, flyers werden door de organisatie zelf bezorgd! Simon Uspessij was de verantwoordelijke voor de in het oog springende flyer.


Dennie zingt Du en een song van Niel Daimond

Fotoreportage (29 foto's)...

 
01-06-2008  

Drukke korenmiddag in het Beeklustpark

 

Het Enschedese popkoor La Sido zingt vooral bekende popsongs uit de jaren 80 maar ook jongere nummers. De meeste nummers zingen ze vierstemmig. De dirigente is Janina Stopperka. Oorspronkelijk komt ze uit Duitsland waar ze studeerde voor muziekdocente. Toen ze zich in Enschede vestigde heeft ze de studie met succes afgerond. Het optreden van La Sido was een belevenis. Als tweede koor trad het Almelose mannenkoor de Oostvaarders op. Zij gaan even terug naar de sfeer van het nostalgische zeemansleven. dat is het doel van shantykoor "de Oostvaarders". Het koor bestaat uit 13 bassen, 13 baritons en 14 tenoren, veelal geschoolde stemmen. ze worden begeleid door een drietal excellente muzikanten. Een pluspunt is dat steeds meer jonge gezinnen de weg weten te vinden naar het Beeklustpark. Foto’s werden gemaakt door Alexander Kamp die buiten het onderhouden van de nieuwe Almelo Nieuws site ook voor veel foto’s zorgt.

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
02-06-2008  

Ecopassage geopend


Een aantal genodigden konden het vanuit de lucht bekijken


Het ecoduct voor de opening
 
De 'noabers' boden vijf zitbanken aan.

De staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat heeft de ecopassage voor land en waterdieren geopend. Deze onderdoorgang maakt het dieren mogelijk om van Twente naar de Sallandse heuvelrug te trekken. Deze onderdoorgang is een onderdeel van De Doorbraak waar een schoon, landelijk water naar de Regge stroomt. Voor het waterschap Dinkel en Regge was dit de grootste klus ooit. Er waren tijdens deze warme dag vele genodigden aanwezig

 
03-06-2008  

Twentse steden presenteren zich op vastgoedbeurs PROVADA

  Almelo, Enschede, Hengelo en XL Businesspark Twente presenteren zich, met financiële steun van de Regio Twente, van 10 t/m 12 juni gezamenlijk aan de Nederlandse vastgoedwereld tijdens de beurs PROVADA 2008. Bezoekers worden verleid om hun vastgoedplannen vanuit Twents perspectief te bekijken.

Twents perspectief betekent anders kijken. Twente biedt ondernemers en investeerders namelijk meer ruimte, meer zuurstof én meer rendement. Twente is aantrekkelijk, veelzijdig, dynamisch én goed bereikbaar met veel ruimte, volop frisse lucht (zie de recente berichten uit de Volkskrant!) en uitstekende kansen voor vastgoedinvesteerders. Speciaal voor de beurs is een website geopend: www.twentsperspectief.nl
Lees verder...

 
03-06-2008  

PCO Noord Twente trekt bezwaarschrift bij de gemeente in


archieffoto
 

Het bestuur van stichting PCO Noord Twente heeft naar aanleiding van de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank Almelo besloten zijn bezwaarschrift bij de gemeente dat vandaag om 17.00 uur zou dienen in te trekken. Het bestuur van stichting PCO Noord Twente heeft namens basisschool De Mare bezwaar aangetekend tegen het besluit van de gemeente Almelo dat De Mare geen gebruik meer mag maken van de lokalen in de Rotsduif. Hangende de bezwaarschriftprocedure heeft het bestuur een voorlopige voorziening aangevraagd bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Almelo. De rechter heeft dit verzoek op 2 juni afgewezen. De uitspraak van de rechter geeft aan dat De Mare niet met lokalen in de Rotsduif mag blijven tot alle procedures zijn afgerond. Het bestuur heeft zich beraden op de vervolgstappen. Het besluit van de gemeente kan nog op verschillende manieren worden aangevochten. Desalniettemin is het bestuur overeengekomen op dit punt geen verdere juridische stappen te ondernemen. Dit betekent eveneens dat het bezwaarschrift bij de gemeente dat om 17.00 uur vandaag zou worden behandeld, wordt ingetrokken. Een belangrijke reden hiervoor is dat alle bij deze zaak betrokken scholen nu duidelijkheid hebben gekregen over de huisvesting per 1 augustus 2008. De scholen kunnen nu verdere voorbereidingen treffen voor het nieuwe schooljaar en de ouders en kinderen tijdig informeren over de gang van zaken.

 
04-06-2008  

Kinderfeest bij het ROC van Twente


Foto ROC
 

Voor 34 tweedejaars studenten van de opleiding Helpende Welzijn van het ROC van Twente in Almelo was woensdag 4 juni jl. een spannende dag. ’s Ochtends tussen 09.00 en 11.00 uur stond hun eindexamen gepland. Geen standaard theorie-examen, maar juist een levendige afstudeeropdracht: het organiseren van een kinderfeest voor de groepen één tot en met vier van PC. Basisschool De Wierde in Almelo. En dat alles in hun eigen klaslokaal in het ROC-gebouw aan de Wierdensestraat in Almelo.

‘Het was hier vanochtend een drukte van jewelste. Een hele schare kinderen werd door onze studenten het gebouw doorgeleid naar de juiste lokalen. Een prachtig gezicht. De studenten waren best zenuwachtig, maar de 40 kinderen van De Wierde ook. Gelukkig waren het gezonde zenuwen, want alles is perfect gelopen.’ Aan het woord is Bertus Klein Haarhuis, docent aan de opleiding Helpende Welzijn. Samen met drie andere collega’s hielp hij zijn studenten met de organisatie van deze bijzondere afstudeeropdracht. Klein Haarhuis vervolgt: ‘De studenten hebben hun beroepspraktijkvorming al achter de rug en zijn ervaren in de begeleiding van groepen kinderen. Een mooie aanleiding om hier een afstudeeropdracht aan te koppelen. We willen vooruitstrevend zijn. Juist dit soort opdrachten maken de opleiding voor studenten interessant. En bovendien is het een extra plus voor hun CV.’

Half april werd gestart met de voorbereiding. Die tijd was nodig om alles tot in puntjes te laten kloppen; waar met kinderen wordt gewerkt is extra zorgvuldigheid geboden. De studenten werkten met een professioneel draaiboek en hadden vooraf veel contact met De Wierde om het programma af te stemmen. Ook kozen ze de thema’s zelf uit: Indianen en Vissen & Vriendschap. Rondom deze thema’s gingen de studenten, in zelf versierde lokalen, met de kinderen aan de slag met allerlei opdrachten, zoals toneel en dans. En het ontbrak niet aan zelfgemaakte hapjes en drankjes. De studenten, leerlingen én docenten kijken terug op een zeer geslaagde ochtend.

 
04-06-2008  

Uw steun is nodig

 

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving met een psychische aandoening of hersenaandoening. De kans dat het uzelf van dichtbij raakt is groot.
Het treft bijna 4 miljoen Nederlanders. Stuk voor stuk hebben ze baat bij de Hoofdcollecte van Nederland. De Hersenstichting Nederland en het Fonds Psychische Gezondheid zetten zich in voor ruim 4 miljoen mensen die te maken hebben met een ziekte in het hoofd. Heel graag willen we hersenziekten voorkomen en genezen. Hier is veel geld voor nodig. De Hoofdcollecte is onder andere een middel om geld in te zamelen.

We hebben al belangrijke successen geboekt in de strijd tegen deze aandoeningen zoals het terugdringen van hersenbeschadiging bij de geboorte, het verlichten van de gevolgen van een beroerte en een behandeling om het kortetermijngeheugen te verbeteren bij patiënten met Alzheimer. Giro 950, Hoofdcollecte van Nederland, Den Haag Rabobank 38.71.27.100 Hoofdcollecte van Nederland, Den Haag

 
05-06-2008  

PleinConcert start met gastlessen Sinfonietta Aurora

 

ALMELO - Woensdag gaf het kamerorkest van het Orkest van het Oosten, Sinfonietta Aurora, gastlessen op verschillende locaties van het voortgezet onderwijs. De eerste les werdt gegeven op de VMBO-locatie van CSG Het Noordik.

De lessen worden gegeven als voorbereiding op het PleinConcert dat 28 juni op de Koornmarkt in Almelo wordt gehouden. De organisatie van het PleinConcert wil de betrokkenheid van jongeren met klassieke muziek vergroten. Met het geven van deze gastlessen hoopt de organisatie haar doelstelling te verwezenlijken. De lessen worden op een speelse en beeldende manier gebracht. Zie de bijgevoegde foto. Verkleed in kostuums van de Reisopera worden de muziekrollen op speelse wijze uitgebeeld. Op deze manier krijgen de leerlingen een indruk van de tijd waarin het muziekstuk zich afspeelde. In de vorm van een quiz die wordt ingeleid met muziek krijgen de kinderen vragen die hen door de tijd van de compositie leidt.


Na de muziek het interview
De vragen die beantwoord moesten worden

Fotoreportage (11 foto's)...

 
05-06-2008  

Haringparty bij het Hookhoes.

 

Veel bekenden hadden woensdagavond de moeite genomen om in het Hookhoes de nieuwe haring naar binnen te laten glijden. Dat de nieuwe haring zich goed laten smaken was aan de gezichten af te lezen. Andre Schotman, van Het Visboertje uit Vriezenveen, had niets aan het toeval overgelaten en voldoende voorraad meegenomen. Het Hookhoes, de monumentale kroeg, staat bekend om dit jaarlijks terugkerend festijn. De haring smaakt ook dit jaar weer goed. Maar het Vriezenveense Visboertje heeft hier natuur duidelijk een visstempel op gedrukt. Vanavond is er een haringparty voor genodigden in het Waaghplein 1.


interview met Andre Schotman en Hans Buitenweg

Fotoreportage (25 foto's)...

 
05-06-2008  

Mentorproject Almelo officieel van start

  Veel jongeren kunnen tijdens hun schooltijd een steuntje in de rug gebruiken. Niet alleen omdat ze het op school lastig hebben, maar ook omdat er buiten de school om zoveel van hen wordt verwacht. Dat steuntje in de rug kunnen zij krijgen van een coach, een volwassene waarmee ze regelmatig kunnen praten en die hen laat ontdekken hoe ze hun leven beter kunnen inrichten.


Lees verder...

 
05-06-2008  

Almelo trots op IISPA


turnster Sanne Wevers en taekwondoka Joyce van Baaren en Bas Bolkenstein waren ook aanwezig toen het bouwbord op de hoek Stadionlaan / Weezebeeksingel werd onthuld.
 

 De eerste officiële handeling  was de onthulling van een bouwbord van het Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo. Gedeputeerde Gert Ranter van de provincie Overijssel en wethouder Reinier van Broekhoven bliezen de loftrompet over de mogelijkheden van de nieuwe sporthal. Beiden waren ontzettend tevreden over de samenwerking tussen vele partijen, waar onder de Almelose gemeenteraad. De raad heeft unaniem besloten tot de bouw van de hal die één van de modernste in Nederland wordt. Gedeputeerde Gert Ranter vindt het een parel voor de netwerkstad Twente. Deze officiële handeling is dan ook een bijzonder moment aldus Gert Ranter. Deze hal zet Almelo straks nationaal en internationaal op de kaart. Wethouder Van Broekhoven gaat zorgen dat Almelo ook werk gaat maken van een topsportbeleid in de stad want, zo doen we dat in Almelo. 


Commissie van Toezicht, Theo en Theodora
Toespraak wethouder van Broekhoven

Fotoreportage (23 foto's)...

 
05-06-2008  

Veteranen herdenken hun gesneuvelde vrienden.

 

Vandaag 6 juni was er een reünie in de Oranjekazerne in Schaarsbergen, voor de Veteranen van het Garderegiment Grenadiers en Jagers. Het Garderegiment Grenadiers en Jagers kent een meer dan 175 jarige historie en vele tradities. Oefeningen, uitzendingen en missies zijn in de loop der jaren door eenheden van 11 Painfbat/11 Infbat Lumbl en 12 Painfbat/12 Infbat Lumbl uitgevoerd. De Vereniging Veteranen Grenadiers en Jagers biedt de ruimte aan veteranen van de voormalige Indië Bataljons en diegenen die hebben deelgenomen aan recente vredesmissies zoals in voormalig Joegoslavië, Cyprus, Irak en Afghanistan. Vandaag was er ook de traditionele kranslegging voor de gesneuvelde Garderegiment Grenadiers en Jagers die in voorgaande jaren in Nederland, voormalig Indié, Korea en Libanon hun leven gaven voor recht en vrede. Tevens werd er een minuut stilte gehouden. Ieder jaar nemen er steeds meer Almeloers deel aan de herdenking

 

 
06-06-2008  

De Haan wordt nieuwe gemeentesecretaris Almelo

 

ALMELO - Gerald de Haan (45) wordt met ingang van 1 september de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de Gemeente Almelo. In die positie volgt hij Jan Herman de Baas op, sinds juli 2007 waarnemend gemeentesecretaris en algemeen directeur. mr. G.A. de Haan uit Nijverdal, getrouwd en vader van twee kinderen, heeft een aansprekende, brede managementervaring van 20 jaar onder meer in directiefuncties in organisaties met grote dynamiek, ontwikkeling en verandering. De keuze voor De Haan maakte het college van b en w van Almelo met de doorkijk op de grote stedelijke ambities en de uitdaging waarvoor Almelo de komende jaren staat. Doorslaggevend is geweest dat er forse geplande investeringen gepland staan op sociaal, economisch en ruimtelijk gebied. Die vragen om een algemeen directeur die als eindverantwoordelijke maximaal grip weet te houden op de complexe ambtelijke en bestuurlijke processen, risico’s beheersbaar houdt en bovendien een brede kennis en ervaring inbrengt voor het managen van omvangrijke projecten. Het college ziet De Haan, nu nog werkzaam in een directiefunctie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met in zijn portefeuille dienstverlening en projectontwikkeling, als een gedreven manager die in Almelo resultaatgericht sturen gaat combineren met persoonlijke aandacht.

 
07-06-2008  

Gevecht tussen "De Rechter" en gemeente ontaardt


Bij een calamiteit zal de brandweer of ambulance nooit snel ter plaatse kunnen komen is onze waarneming. De kooplieden handelen in opdracht van de gemeente. Dezelfde gemeente is verantwoordelijk voor handhaving van veiligheidsregels. Almelo Nieuws heeft de indruk dat de kooplieden zo ongewild tussen twee vuren komen te zitten en zij zijn niet bereidt tot commentaar. Het is toch de burgemeester die verantwoordelijk is voor veiligheid en openbare orde? Is hij hiervan wel op de hoogte?
 

Tussen de gemeente Almelo en restaurant "De Rechter" wordt de strijd niet alleen bij de bestuursrechter gevoerd, maar ook in de praktijk. Zo wordt tijdens marktdagen de toegang geblokkeerd door de kramen van de kooplieden pal tegen de gevel te laten zetten waardoor zicht en toegang volledig geblokkeerd is. Toch vreemd, dat de gemeentelijke marktdienst dit verordonneerd, want staat niet in de eigen voorschriften van de gemeente dat tijdelijke tenten en opstallen ruim van de bestaande bebouwing moeten worden geplaatst om de toegang voor de brandweer en hulpdiensten te kunnen waarborgen? Wie is er nu aansprakelijk wanneer onverhoopt in het restaurant een calamiteit ontstaat met mogelijk ernstige gevolgen? Kijk naar het voorbeeld van donderdag.

Almelo Nieuws maakte een reportage van de zaterdagmarkt.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
07-06-2008  

Man zwaait met mes in stadhuis

 

Vrijdag arresteerde de politie in het Almelose stadhuis een man die met een mes liep te zwaaien. Toen politieagenten de man wilde arresteren, werden ook zij bedreigd. Uiteindelijk hebben de agenten pepperspray moeten gebruiken om de man onder controle te krijgen. Een vrouw uit Almelo werd ook opgepakt omdat ze probeerde de arrestatie van de man tegen te werken.

 
07-06-2008  

Miniaturen van Berty Stam


Berty Stam
 

Deze zelfgemaakte miniaturen zijn schaalmodellen (schaal1:12) van huizen en hun inrichting uit de periode rond 1900. Berty Stam is altijd al met handwerken en knutselen bezig geweest. In een hobbyblad kwam ze miniaturen tegen en vanaf dat moment richt ze zich daar alleen nog maar op. Berty Stam demonstreerde vanmiddag in het Actueel Informatie centrum van de bibliotheek hoe ze miniatuurboekjes maakt. Ze is een fervent bouwer van poppenhuizen en alle inboedel die daar in hoort. 20 jaar geleden bouwde ze eens een kijkdoos en zette deze op de schoorsteen waarna ze er niet meer naar omkeek.  Familie en vrienden attendeerden haar erop ermee door te gaan en zo is het bouwen van poppenhuizen begonnen. De poppenhuizen en inboedels komen uit de periode rond 1900, alles wat gemaakt wordt is schaal een op 12 .Voor het maken van al dit kleingoed werkt ze ook met klein gereedschap en gebruikt ze een speciale bril om het beter te zien. De poppenhuizen, inboedels en haar gereedschap zijn te zien in de vitrinekasten op de 4e verdieping van de bibliotheek. Toegang: gratis tijdens openingsuren en u kunt het bewonderen tot 28 juni.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
07-06-2008  

Opening wandelexpositie Le Penceau


Kunstenaars en bezoekers
 

Cobi Bolink, coördinator kunstselectie Riagg Adhesie, heeft een unieke collectie samengesteld van cursisten van  de schilderacademie van de bekende Bert Kuipes uit Ootmarsum, zij verwelkomde ook alle aanwezigen bij de opening. In drie vestigingen van Adhesie, -Westeres, Boddenstraat 12,  vestiging Wierdensestraat, Wierdensestraat 131 en Riagg, Hanzelaan 1, hangen totaal 120 kunstwerken van 40 verschillende cursisten. De opening vond vanmiddag plaats in de Westeres, waarna de kunstenaars en bezoekers d.m.v. een wandeltocht  via de Wierdensestraat naar de Riagg gingen voor een hapje en een drankje. Leny Protzman en Liny Ramakers hebben voor de nodige voorbereiding  gezorgd en waren zichtbaar in hun nopjes met  de drie exposities. Schildersacademie Le Penceau bevindt zich aan de Mors nr 55 in Ootmarsum, tel 0541-292551  De expositie in de drie vestigingen van Adhesie zijn te bewonderen tot 27 augustus 2008. Reportage en foto's Martin

Fotoreportage (9 foto's)...

 
08-06-2008  

Duiken van de Leemslagenbrug.


Schoon is het water niet
 

Het mag niet maar, wat niet mag is altijd leuk voor de jeugd. verzoek wilden de jongens nog wel een keer duiken.Manfred kwam over de Leemslagenbrug met fototoestel en maakte de volgende foto.  De duikers wilden wel graag op Almelo Nieuws. U weet het, wij komen onze afspraken altijd na.

 
08-06-2008  

Geslaagde feestdag in speeltuin Het Nieuwsland

 

De vrijwilligers van de speeltuin organiseerden weer de jaarlijkse grote feestdag in de speeltuin Het Nieuwland. Ondanks dat het warm was waren velen naar de speeltuin gekomen. Dit jaar was het weer een groter aan dan voorafgaande jaren. Zo was er voor de kinderen en de volwassenen een tokkelbaan. De organisatie had voor de kinderen een clown, diverse luchtkussens en stormbaan, krat stapelen, blikgooien, loterij, Amerikaanse verkoop, rommelmarkt, draaimolen en nog veel meer mooie en spectaculaire attracties binnengehaald. De feestdag begon zondagmorgen om 10.00 uur en duurde tot 18.00 uur, toen was er de trekking van de loterij. De winnende getallen staan gedurende 4 weken op de website www.speeltuinhetnieuwland.nl , maar ook bij het inforaam van de speeltuin.

 

Fotoreportage (24 foto's)...

 
08-06-2008  

Blaaskapellenfestival met veel publiek


Allerlaatste optreden van de Hamburgmusikanten uit Geesteren die ophouden te bestaan


Ze waren ieder jaar bijna present in het Beeklustpark
 
Heerlijk in de schaduw

Na het succes van vorig jaar was er ook dit jaar een Blaaskapellenfestival, zondag begon het al om 11.30 uur met een “Koffieconcert”. Het koffieconcert werd uitgevoerd door de Muzikzug der Freiwilligen Feuerwehr Wettringen. Dit orkest staat onder leiding van oud-Almeloër Paul Spikker, zoon van, en heeft in de afgelopen jaren al vaker het podium in het park bestegen. Het orkest heeft de afgelopen tijd hun repertoire flink uitgebreid en verraste met een geweldig optreden tijdens dit jaarlijkse muziekfeest. :Die Hamburg Musikanten  deden in het Beeklust park hun allerlaatste optreden. Ze houden op te bestaan. De Hamberg Muzikanten brachten altijd een gevarieerd programma van zowel instrumentaal als vocale muziek. Het repertoire was een mix van Böhmische, Egerländer en Moravische muziek en daarmee weten ze bij hun optredens de juiste snaar te raken bij het publiek. Ze waren vaste gasten in het Beeklustpark en de organisatie betreurd het dat ze gestopt zijn. Verderen blaaskapellen die optraden waren De Postjagers" uit Groningen, De Haaksberger Muzikanten en de  Grenslandkapel. Het was warm en gezellig druk in het Beeklustpark

 
09-06-2008  

Rusland te gast in Almelo


Dirigent Wanja Hlibka
 

Het wereldberoemde Russische Don Kozakkenkoor o.l.v. Wanja Hlibka zong zondagmiddag in de Georgiuskerk kerk in Almelo.

Het koor gaf voor de eerste keer een concert in de Pfarrkirche St.Georgen en brachten meer als alleen de Russische sfeer mee naar Almelo. Muziekdocent Kees Tukker was er persoonlijk verantwoordelijk voor dat het koor naar Almelo kwam.Dit koor met adembenemende klankkleuren biedt Russisch koorgezang van het hoogste niveau in de geest van Serge Jaroff. Onder leiding van Wanja Hlibka gaf dit 'solistenkoor' een concert met liturgische gezangen, sacrale werken uit de Russisch Orthodoxe kerk met bekende en wereldberoemde Russische volksliederen en klassieke koorwerken, o.a.Bach-Goundod, Bortniansky, Tschaikovskie, Rachmaninoff, Glinka, Rimsky-Korsakov, etc. Een voor kenners van koorgezang duidelijk een must vanwege de adembenemende klankkleuren en vele variaties in het stemmenmateriaal en het specifieke timbre. Het koor zingt nooit met microfoons, ook niet in grote kerken of andere grote zalen.  Het wereldberoemde Don Kozakkenkoor Serge Jaroff, werd opgericht in 1921. Ze zingen in grote kerken en concerthuizen door heel Europa. De publieke belangstelling, was zoals te verwachten, heel erg groot.


Zang van het koor deel 1
luister naar deel 2

Fotoreportage (7 foto's)...

 
09-06-2008  

Dode en gewonden bij ongeval


De personenauto, met vier inzittenden, is komend vanuit de richting A35, net voorbij de Rembrandtlaan ter hoogte van het tankstation tegen een boom gereden.
 

Bij een eenzijdig ongeval op de Henriëtte Roland Holstlaan in Almelo is in de nacht van zondag op maandag een 24-jarige Almeloër om het leven gekomen. Drie andere inzittenden, ook allemaal afkomstig uit Almelo, raakten gewond. Bij de komst van de politie hadden drie de auto al verlaten en zaten gewond in de directe omgeving. Een (1) inzittende, naar later bleek een 24-jarige Almeloer, zat nog in de auto en is tengevolge van het ongeval ter plaatse overleden. De auto werd vermoedelijk bestuurd door een 30-jarige Almeloër. Hij raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en reed tegen een boom. Van de vermoedelijke bestuurder, de 30-jarige, is in verband met mogelijk alcoholgebruik in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Omdat onduidelijk was wie de auto had bestuurd, is ook van de 34-jarige een bloedproef afgenomen.

 
09-06-2008  

Loungen met Slipperz op het Marktplein

 

Het was er warm er lag veel zand en de alcoholische drankjes stroomden rijkelijk bij het nieuwe evenement Slipperz, een combinatie van loungemuziek, zand, cocktails en barbecue.

Julian Sahertian en Simone Adry, beiden werkzaam bij Nielz waren verantwoordelijk voor de organisatie.

De hele middag en avond dansen waren er ongeveer driehonderd loungeliefhebbers in het warme zand op de muzikale klanken van vele bekende dj's. Een van hen {foto's} was Dj van Everdingen {saxofoon met de dj}  andere dj's: Thorin van Gelder, Deluxime, Matthew Donovan en jay, Electrique, Mr.Baggy le Pantat en Jay Rox

Om 21.30 werd door Nielz bekend gemaakt dat Nielz een dansvloer krijgt en dat met ingang van oktober bij hun gedanst kan worden op de muziek zoals deze middag gepresenteerd.

Fotoreportage (18 foto's)...

 
09-06-2008  

Syntus streekbussen rijden gewoon


De chauffeur heeft alle ruimte op het Almelose busstation
 

Aan de busstaking wordt schijnbaar niet deelgenomen door Syntus. In tegenstelling tot hun Connexxion collega’s die de bus al een week in de remise laten staan. Bij veel mensen begint het zo langzamerhand de nodige wrevel op te wekken. Vooral oudere mensen die aangewezen zijn op de bus zijn teleurgesteld in de langdurige acties. Op dit moment is er nog geen enkel zicht op wanneer de acties worden beëindigd. Er wordt wel druk onderhandeld om uit de impasse te komen.

 
09-06-2008  

Willems bereikt eindbestemming Rome.

 

ROME - Notaris Egbert Willems, voorzitter van de Profronde Almelo, heeft de helft van zijn missie volbracht. Hij bereikte na een solo fietstocht van meer dan 2000 kilometer eindbestemming Rome. Nu nog ruim 2000 lange kilometers terug naar Almelo. Willems houdt een extra lange vakantie (een ‘break’) en vervult daarin een lang gekoesterde wens: een fietstocht naar Rome en terug. Een loodzware tocht, zoals hij aan den lijve heeft ondervonden. Hij vertrok in de stromende regen, fietste langs meters hoge sneeuwmuren, door klamme warmte, over passen en door de ‘moordende’ heuvels van het prachtige Toscane.

Donderdagavond half zes parkeerde hij zijn fiets op het Sint Pietersplein, Vaticaanstad, midden in Rome. Daar brengt hij een paar dagen door met zijn vrouw, alvorens hij het hele eind weer – via Frankrijk – terug fietst naar Almelo. Uiteraard gestoken in een shirtje van de Profronde Almelo, het evenement dat dit jaar gehouden wordt op 29 augustus. Half juli is hij terug om zich bezig te gaan houden met de organisatie van de 26ste wielerronde van Almelo. PR-Team Profronde Almelo.

 
09-06-2008  

Werk Pastoor Ossestraat duurt langer

 

BORNERBROEK - Bouwbedrijf Temmink dat momenteel de Pastoor Ossestraat in Bornerbroek onderhanden neemt voor een grootse onderhoudsbeurt en nieuw asfalt, krijgt het werk niet op tijd klaar. De werkzaamheden gaan tenminste vier weken langer duren. De provincie Overijssel heeft aanwonenden inmiddels per brief geïnformeerd. Aanvankelijk zou het werk op 14 juni voltooid moeten zijn.

 
10-06-2008  

Nieuwe mijlpaal voor XL Businesspark Twente


Deze eerste paal van het viaduct markeert een nieuwe stap in het proces van de ontwikkeling van XL Businesspark Twente. Carry Abbenhues benadrukt in haar speech dat het bedrijventerrein enorm veel bijdraagt aan een duurzaam en mooi Overijssel. “Met de realisatie van XL Businesspark voor grote ruimtevragers, geconcentreerd bij elkaar op een makkelijk bereikbare plek, verlichten we de druk op het landschap elders.
 

De bouw van het viaduct aan de Pastoor Ossestraat is een mijlpaal voor XL Businesspark Twente. Maandag ging de eerste heipaal van het viaduct op de voor XL Businesspark Twente gebruikelijke ‘grootse wijze’ de grond in. Carry Abbenhues, gedeputeerde van de Provincie Overijssel, verrichte de openingshandeling.  Onder toeziend oog van verschillende wethouders, Statenleden, vertegenwoordigers van het Waterschap, ondernemers, de media en andere belangstellenden werd een twaalfmeter hoge champagnefles, gevuld met 500 rode en zwarte heliumballonnen, feestelijk ontkurkt. Deze ludieke actie vindt plaats nadat Carry Abbenhues een flinke hamerslag uitdeelt op de Kop van Jut, een dikke houten balk, waarna automatisch de heipaal de grond ingaat en de ballonnen de lucht invliegen. De ballonnen wilden niet meewerken en de genodigden moesten wachten tot de knoop uit het touw was. 


De openingstoespraken

Fotoreportage (27 foto's)...

 
10-06-2008  

Overwinning groots gevierd op het Waaghplein.

 

In en buiten het Waaghplein was het een drukte van belang. Gezamenlijk in de kroeg voetbal kijken is modern. Een paar honderd mensen hadden dan ook de gang gemaakt naar het Waaghplein waar voor de wedstrijd begon al een uitbundige sfeer heerste. De belevenis is groot van de honderden mensen. Het aaa en ooohhh is niet van de lucht. Maar als dan de 1-0 valt word dit groots gevierd. Na afloop was het een feeststemming die niet gauw geëvenaard gaat worden. Met 3-0 winnen van de wereldkampioen is natuurlijk niet niks. Vrijdag de volgende klus tegen Frankrijk, dus allemaal naar het Waaghplein voor een onvergetelijke avond. Alles wat oranje is meenemen, melden bij de fotograaf van Almelo Nieuws en er wordt een staatsieportret van gemaakt. De foto's van gisteravond waren ook wel oranje maar het kan nog beter. Ook allemaal oranje haar voor het overzicht. We zijn nog bezig met de foto's.

Fotoreportage (42 foto's)...

 
10-06-2008  

Gemeente tekent voor herontwikkeling De Gors

  AMSTERDAM - Multi Vastgoed en de gemeente Almelo tekenen op woensdag 11 juni 2008 om 14.30 uur op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam de intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van winkelcentrum De Gors in Almelo. Precies een jaar nadat de gemeente Almelo te gast was op de stand van Multi Vastgoed op de Provada voor een vrijblijvend consult voor de stad Almelo, heeft dit geresulteerd in een concreet resultaat. Multi heeft afgelopen jaar naar het winkelcentrum De Gors in de wijk Windmolenbroek gekeken en een planvisie ontwikkeld. Multi adviseerde om het winkelcentrum De Gors integraal te verhuizen naar de locatie aan de Soeteman. Een beter bereikbare locatie, goede parkeermogelijkheden en de gelegenheid voor het realiseren van een meer open winkelcentrum. Binnen het ontwikkelingsgebied aan de Soeteman krijgt ook de sporthal een centrale plaats en zal een voormalige boerderij worden geïntegreerd.
Lees verder...

 
10-06-2008  

Arrest na dodelijk ongeval

 

ALMELO - Een 30 jarige Almeloër is door de politie aangehouden op verdenking van dood door schuld. Uit onderzoek is gebleken dat de man de auto bestuurde tijdens een éénzijdig ongeval in de nacht van zondag op maandag aan de H.R. Holstlaan en daarbij tegen een boom reed. Bij het ongeval kwam een 24 jarige mede-inzittende om het leven kwam en raakten de bestuurder en twee andere inzittenden gewond. Op verdenking werd van de 30 jarige bestuurder al een bloedproef afgenomen. Uit het voorlopige technisch rapport blijkt tevens, dat de auto minimaal met een snelheid van 90 km per uur tegen de boom moet zijn gereden, terwijl slechts 50 km per uur is toegestaan.

 
10-06-2008  

Bergbezinkbassin De Riet reduceert milieuschade met 50%

  In opdracht van de Gemeente Almelo realiseert de firma Plegt-Vos het bergbezinkbassin De Riet op het terrein van voetbalvereniging sv Rietvogels. Het werk is begonnen op 2 juni en is naar verwachting eind 2008 klaar. Bergbezinkbassins zijn grote betonnen kelders waarin water wordt opgevangen bij hevige regenbuien. Het gewone riool kan grote hoeveelheden water ineens niet aan. Het overtollige water wordt dan via een overstortput op het open water geloosd, in dit geval de Weezebeek, waardoor er ook verontreiniging in terecht komt. In het bergbezinkbassin dat nu wordt aangelegd bezinkt de verontreiniging op de bodem voordat het rioolwater overstort op vijvers, beken en dergelijke. De bassins zelf voorkomen wateroverlast op straat niet, maar ze zorgen ervoor dat de helft minder vuil overstort vanuit een rioolstelsel op het water.
Lees verder...

 
11-06-2008  

Busstaking Overijssel duurt nog steeds voort


Nog steeds niet in het straatbeeld terug
 

In Overijssel blijven ook na een rechterlijke uitspraak de bussen gewoon in de remise staan. De rechter in Groningen heeft in zijn uitspraak verboden dat de buschauffeurs staken in de spits. in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe moeten volgens deze uitspraak de bussen in de spitsuren gewoon rijden. De vakbonden overleggen woensdag met hun leden of ze kiezen voor een beperkte staking Ze zullen dan uitsluitend in de spits gaan rijden.Sinds zondag vorige week ligt het busvervoer in Overijssel plat. Vastgelopen loononderhandelingen zijn de oorzaak van de stakingen. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat de eisen zullen worden ingewilligd.  Woensdag rijden er geen bussen.  

 
11-06-2008  

Vragenhalfuurtje

 

Dinsdagavond vond voorafgaande aan de voorbereidende Raadsvergadering het vragenhalfuurtje plaats.

In totaal werden er acht vragen ingedient door PvdA, CDA en LA, welke door de verantwoordelijke wethouders werden beantwoord.
Een selectie uit deze acht:


Vraag van de PvdA over de problemen bij het Wijkcentrum Schelfhorst, antwoord wethouder van Broekhoven
Vraag van de PvdA over nieuw winkelcentrum Windmolenbroek, antwoord wethouder Sjoers
Vraag LA over terrasbeleid en Polmanstadion, antwoord wethouder Sjoers en wethouder van Broekhoven

 
11-06-2008  

Stichting Aveleijn krijgt PvdA-roos van de maand


Foto PvdA: Nazan Kirkagac (rechtsonder) reikt de Roos uit aan van links naar rechts (boven) Sharon Reekers, Ronald Huizing en Christiaan Ardesch en onder Marcel Berendsen (clustermanager) en de begeleidsters Mara Kremer en Kars Bosman. (Foto: Jan Hammink)

Op de foto ontbreken: Chris Bonvanie, Gert-Jan de Graaf, Janine van den Elst, Marten Voerknecht en Ria Meijerink.
 

ALMELO - De maandelijkse Roos van de PvdA-fractie gaat in juni naar de stichting Aveleijn. De stichting zorgt al 40 jaar voor zinvolle dagbesteding voor minder verstandelijken en is sinds vorige week van start gegaan met een permanente lunchroom in café België. Deze lunchroom biedt iedere doordeweekse werkdag tot de normale openingstijd van het café, een vaste werkplek voor acht mensen van Aveleijn. Speciaal voor de Aveleijn-lunchroom wordt een nieuwe menukaart gepresenteerd met heerlijke gerechten. De openingstijd voor de Aveleijn-lunchroom is op werkdagen van 10.00 tot 15.00 uur en vanaf 16.00 uur neemt het vaste personeel van café België de normale café-exploitatie weer over.  

De PvdA vindt dit soort projecten voor mensen met een verstandelijke handicap in Almelo uniek van opzet en van grote waarde. Komende woensdag, 18 juni, is begeleidster Mara Kremer samen met een andere vertegenwoordiger van Aveleijn te gast in het radioprogramma De Roos van de PvdA op Radio Almelo. De presentatie en de vragen tijdens het programma is in handen van PvdA raadslid Jan Hammink. Het radioprogramma is komende woensdag te beluisteren op Radio Almelo van 17.30 tot 18.00 uur op 104.1 mHz via de kabel of via FM 106.1 mHz. 

 
11-06-2008  

GichonRun 2008: 1.200 kilometer afgelegd…

  Op 31 mei is de GichonRun 2008 van start gegaan in Minsk (Wit‐Rusland). Een groene stad van 2 miljoen inwoners, met brede straten en grote parken. Zeer indrukwekkend: mooie gebouwen, in het bijzonder de prestigieuze bibliotheek, een glazen bouwwerk van $ 600 miljoen. Rond deze bibliotheek werd de proloog gelopen.
Op de ochtend voorafgaand aan de proloog werden de Wit‐Russische renners aan het team toegevoegd. Lopers waar direct respect voor was, met name gezien het persoonlijk record van één van hen op de marathon: 2. Vanaf dat moment is het GichonRun 2008 echt een internationaal team. “De communicatie zal soms misschien lastig zijn, maar we communiceren in ieder geval met onze ‘voeten´.”, zegt een van de lopers.
De volgende dag gaat het naar Gomel, het centrum van het door de Tsjernobyl ramp in 1986 getroffen gebied. Gomel is met 500.000 inwoners, de tweede stad van Wit‐Rusland en ligt midden in een uitgestrekt gebied van open vlaktes. De “region governer” en de burgemeester hebben toestemming gegeven om met de GichonRun 2008 dwars door de regio te gaan.
Lees verder...

 
12-06-2008  

Mediation of geen mediation bij De Schelf?

 

In het vragenuurtje van de voorbereidende raadsvergadering dinsdag j.l. stelde de PvdA-fractie vragen over de gang van zaken rondom wijkcentrum De Schelf. Ondermeer vroeg de fractie of er mediation was toegepast om te trachten het bestuur van De Schelf en het gemeentebestuur op één lijn te krijgen.

Wethouder van Broekhoven antwoordde namens zijn afwezige collega Schouten, dat daar inderdaad sprake van is geweest, maar dat de raad volgende week een brief van het college kan verwachten waarin de raad volledig op de hoogte wordt gesteld. De voormalig juridisch adviseur van het bestuur van De Schelf J. Eshuis, inmiddels zelf voorzitter, stelt op de website van zijn juridisch adviesbureau jeejar.nl dat er helemaal geen sprake was van mediation, maar sprake van 'gestuurde' bemiddeling door een voormalig ambtenaar van de gemeente Almelo, waarbij geen sprake was van onafhankelijke bemiddeling zonder voorkennis. Lees hier het bericht.

Vraag van de PvdA over de problemen bij het Wijkcentrum Schelfhorst, antwoord wethouder van Broekhoven

 

 
12-06-2008  

Corrie Steenbergen nieuwe raadsgriffier Gemeente Almelo

  Corrie Steenbergen (47) uit Arnhem wordt in gemeenteraadsvergadering van 24 juni benoemd tot raadsgriffier van de Gemeente Almelo. Ze start per1 september in haar functie. Zij volgt Joop van der Heijden op, die sinds februari 2008 de functie van interim raadsgriffier vervulde. Steenbergen ziet het als een kans en uitdaging om als griffier een bijdrage te leveren aan het organiseren van het politieke debat, op die manier dat ook inwoners op een eigenzinnige wijze geboeid raken.

Steenbergen werkt op dit moment bij de Rekenkamercommissie bij de Gemeente Arnhem als secretaris a.i en senioronderzoeker. Ze doet daarbij ondermeer onderzoek naar rechtmatig-, doelmatig- en doeltreffendheid ter versterking van de rollen van de raad.

Lees verder...

 
12-06-2008  

Cliënten AveleijnSDT gaan nieuwe lunchroom runnen in Almelo

  Zij volgden cursussen in bediening en handelingen in de keuken en mogen deze verworven vaardigheden nu in de praktijk brengen. Samen met topkok Jacobsen van Art&Cooking ontwikkelden zij heerlijke en bijzondere lunchgerechten. Als smakelijk voorbeeld noemen wij de Foccacia warme beenham en groene asperges, de paniniburger mediterrane, de bagel warme gerookte zalm met geitenkaas en het tünbrod met pastrami. Er kan binnen of op het terras worden gegeten. Lunchroom België is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 15.00. De keuken is geopend van 11.00 uur tot 14.30.
Lees verder...

 
13-06-2008  

Veel publiek bij optreden Thomas Berge

 

Morgen krijgt Thomas Berge een Award, de Gulden Vedel maar vanavond was hij nog het middelpunt op de feestweek van het Sluitersveld. Veel fans waren naar hun idool gekomen voor de nodige handtekeningen en natuurlijk zijn optreden. De feestweek die deze week werd gehouden op het Sluitersveld was i.v.m. de renovatie van het Sluiterveld.Ongeveer 2000 mensen woonden het optreden bij. Luister naar een interview  wat Martin met Thomas Berge had en kijk naar de foto's. In overleg met de manager van Thomas is besloten geen geluidsfragmenten op te nemen i.v.m eventueel kwaliteitsverlies


Luister naar interview met Thomas Berge

Fotoreportage (42 foto's)...

 
13-06-2008  

Zomeravondconcert bij Molen de Hoop

 

Vrijdag organiseerde het bestuur van stichting “Molen de Hoop” aan de Nieuwstraat in Almelo haar tweede zomeravondconcert. Een concert met muzikale ondersteuning van eigen bodem uit Almelo en Bornerbroek. In verband met de voetbalwedstrijd begon het concert om 19.00 uur. “Shantykoor de Oostvaarders “ uit Almelo beet het spits af. Daarna was het de beurt van de drumband van de fanfare St. Cecilia uit Bornerbroek met een spectaculaire bijdrage. Deze drumband drumt op trommels, oliebussen, hoogstaande drumstellen en met bezemstelen. Het bijzondere aan dit concert was, dat er vanaf de stelling van de molen de muziek over Almelo klonk. Nu de stelling van nieuwe planken is voorzien konden er flink wat mensen aan mee doen. De toegang was gratis en voor een hapje en drankje werd gezorgd. Het einde was om half negen , dit i.v.m de voetbal. De weergoden die goed meewerkten zorgden dat het publiek kon genieten van een prachtig concert.


luister naar Shantykoor de Oostvaarders
luister naar de Drumband St.Cecilia

Fotoreportage (13 foto's)...

 
14-06-2008  

Het is gebeurd, Nederland-Frankrijk 4-1


Het heeft geholpen, denken we.
 

Almelo Nieuws had het zekere voor het onzekere genomen en had een mascotte ingehuurd. Esmée is acht maanden en ondanks haar waterpokken, niet bijgelovig. Ook drie doorgewinterde artiesten stuurden hun Oranje song naar ons, en in hun vrije tijd ook nog eens fanatieke Oranje-fans. Als het aan The Partykings ligt, gaat Oranje voor de tweede maal Europees Kampioen worden. Ronald Meijer, Gert Valk en Hans Louws laten er in hun opzwepende kraker geen twijfel over bestaan:  We zijn er klaar voor, Oranje bovenaan!De aanstekelijke melodie en de super-optimistische tekst zijn de best denkbare oppepper voor het Nederlands Elftal. U ziet het, Almelo Nieuws laat niets aan het toeval over. Vrijdag  de dertiende Nederland.Frankrijk 2-0, maar met 4-1 zijn we toch wel tevreden. Toch even een fotograaf er op uit gestuurd om de volgende plaatjes in een sfeerreportage vast te leggen.


We zijn klaar voor Oranje

Fotoreportage (25 foto's)...

 
14-06-2008  

Jeugdorkestenfestival Kapel Hof88


 

De Muziekschool Twente hield in samenwerking met Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen voor de 2e keer het Jeugdorkestenfestival. Er hadden zich 13 orkesten aangemeld welke totaal 400 muzikanten hebben. Doel van het Jeugdorkestenfestival is jongeren te laten spelen voor publiek en voor een deskundige jury, zo kan men spelenderwijs ervaring opdoen. Men kon ook een beoordeling krijgen met een kritische opbouwend rapport  Men was vrij om te kiezen wat men ging spelen.Het B-orkest van de Vriezeveense harmonie was het grootste orkest deze dag en kon rekenen op een grote publieke belangstelling. De dag duurde van 9.30- tot 18.00 uur. 


Geluidsfragment van het b-orkest, Vriezeveense Harmonie

 
15-06-2008  

Cartoonist Arend van Dam opent Politiek in Prent in de bieb


Expositie van Cartoonist Arend van Dam. te zien van 10 juni tot en met 5 juli in het Actueel Informatie Centrum van de bieb.
 

Cartoonist Arend van Dam opende vanmiddag een expositie met wethouder Kuiper. Hij maakt over alle mogelijke (en onmogelijke) onderwerpen cartoons en strips en daarnaast veel politieke tekeningen in zwart wit en in kleur. Hij tekent voor vakbladen (over een grote diversiteit aan vakgebieden), tijdschriften, kranten, personeelsbladen (van verschillende bedrijven en organisaties), boeken, brochures, rapporten, maar ook voor presentaties, websites en posters. Arend van Dam won een aantal prijzen o.a. in Montréal (Canada), Bordighera (Italië) en Eindhoven. Jaarlijks neemt hij met een aantal tekeningen deel aan de expositie "Politiek in Prent" in Nieuwspoort te Den Haag. Vanmiddag vertelde hij over zijn werk en opende de expositie. Jammer was dat er geringe belangstelling was. Arend van Dam is een landelijk bekende cartooonist.  De tentoonstelling is te zien van 10 juni tot en met 5 juli in het Actueel Informatie Centrum van de bieb.Geluid komt morgen

 


Toespraak wethouder Kuiper opening cartoons-expositie

Fotoreportage (15 foto's)...

 
15-06-2008  

Almelose Ruiterdagen van start

 

ALMELO - De Almelose Ruiterdagen zijn al weer aan haar derde dag toe en tijdens het ponyweekend komen er maar liefst 800 pony's aan de start bij zowel de dressuur als het springen. Ook bij de paarden een topinschrijving van 1486 combinaties met veel bekende namen zoals Ben en Wim Schröder en Gert-Jan Bruggink, maar ook de winnaar van de derby 2007 Tom Brinkman. Daarnaast jonge talenten als Nury Dijks, Sjaak Sleiderink, Bjorn Egberink (Almelo), Hendrik-Jan Schuttert en Europees kampioen Young Riders, Wesley Heijdens uit Zenderen. 

De landelijke finale in de competitie om de Hartog Lucerne Trophy 2008 ging zaterdag naar de jeugdige Loes Reinders uit Warnsveld met haar pony Jonny, die zesde werd in de eerste manche, de tweede manche foutloos bleef en dat ook in de barrage nogmaals deed in de snelste tijd, daarmee voldoende punten vergarend voor de eerste plaats in de eindrangschikking over zeven voorronden in het land.

Tot en met zondag 22 juni is het nog een drukte van belang op het Twents Hippisch Centrum Almelo aan de Bosrand en.... de toegang is gratis.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
15-06-2008  

VVD Almelo stelt subsidieregeling corporaties ter discussie


Gerrit van Woudenbergh, zo doen we dat niet in Almelo
 

 

ALMELO - Als beide corporatie, St.,Joseph en Beter Wonen, sociale huurwoningen gaan bouwen in het Waterrijk zullen ze bij verkoop van deze woningen de subsidie moeten terugbetalen. Dat vindt de VVD Almelo bij monde van Gerrit van Woudenbergh. De corporaties krijgen 20 miljoen euro voor het bouwen van 800 huurwoningen. Eigenlijk doet zich dezelfde situatie voor als in het Windmolenbroek. Bij de bouw van het Windmolenbroek kregen de corporaties ook een forse subsidie. Toen beiden tot verkoop overgingen van de woningen moest er ook subsidie terugbetaald worden. De kopers moesten toendertijd wachten tot het rijk toestemming had gegeven voor de verkoop en wat de corporatie moest terugbetalen. De terugbetaling werd toen vastgesteld aan de hand van de tijd dat de woning verhuurt was geweest.  In de toekomst zal dus dezelfde situatie ontstaan in het Waterrijk.

 

 
16-06-2008  

Gemeente verliest opnieuw rechtzaak, nu de Pooksbelten

 

ALMELO - De gemeente Almelo verliest nog al wat rechtzaken, zoals onlangs in de procedures met "Dolle Pret" en restaurant "De Rechter". In de slepende zaak van ontruiming van de voormalige camping De Pooksbelten, kon de gemeente bij de rechtbank wederom met 'de staart tussen de benen' afdruipen. Een der campingbewoners die volharde in de strijd, kreeg voor een belangrijk deel gelijk, waardoor de gemeente een vergoeding van 3000 euro moet betalen en ook de sloop- en opruimingskosten van het vakantiehuisje moet betalen. Het hof kwam tot die uitspraak omdat het Hof vond dat de gemeente voor een belangrijk deel mede schuldig is van de verloedering van de camping.

Mogelijk heeft de uitspraak ook gevolgen voor andere zich nog verzettende campingbewoners, maar voor diegenen die al accoord zijn gegaan, lijkt de deur gesloten tenzij de gemeente uit coulance alsnog tot een 'bijtelling' wil komen. De sluiting en ontruiming op zich, acht het Hof wel geoorloofd. Op termijn wil de gemeente van De Pooksbelten een luxe-resort maken met wellness-accomodatie, bungalows en tijdelijke kampeermogelijkheden. 

 

 

 
16-06-2008  

Typisch Almelo in de fout met gemeentenieuws

 

ALMELO - De uitgave van Typisch Almelo van vorige week bevatte een kardinale blunder bij de tekst van het gemeentenieuws. Zoals bekend publiceert de gemeente wekelijks het gemeentenieuws in het Almelo's Weekblad in de vorm van een advertentie. Typisch Almelo maakt van het gemeentenieuws een eigen publicatie over twee pagina's en redigeert dat zelf met als gevolg dat er oud nieuws uit maart gepubliceerd werd. Inderdaad Typisch.

 

 
16-06-2008  

Verdachte van gijzeling aangehouden


Ingezonden reactie:Gemeente drijft man tot waanzin

Een uitgebrandt restaurant aan het Waagplein, een ge-explodeerde auto bij het stadhuis en de gijzeling van wethouder Kuiper. Dat is het resultaat van een bewogen maandag in Almelo. Volgens eerste berichten heeft een horeca-ondernemer eerst zijn restaurant aangestoken, vervolgens zijn auto voor het stadhuis in de hens gezet en daarna wethouder Kuiper in gijzeling genomen.
Gebeurtenissen die niet goed zijn te praten.
Maar wie de media de afgelopen jaren heeft gevolgd, kan op zijn klompen aanvoelen dat de hardwerkende horecauitbater zich in het nauw gedrukt voelde door de Gemeente. Waar grote horecatyconen gezellig borrelend met fuifnummer wethouder Sjoers van alles kunnen regelen; probeert de Gemeente met alle macht de komst van een restaurant in het voormalige V&D-restaurantgedeelte te voorkomen. Handhaving heet dat in ambtelijk jargon.
De gewone man zou zeggen: Het gevoel bestaat dat er gemeten wordt met twee maten....
De dader van de acties van vandaag wordt (terecht) vervolgd en aangepakt. Echter laat de politiek zich niet achter de dramatische gebeurtenissen van deze maandag verschuilen maar ook de hand in eigen boezem durven te steken.
Naam bij redactie AlmeloNieuws.nl bekend

 

ALMELO - De gijzeling in het gemeentehuis in Almelo is om 16.45 uur beëindigd. De gijzelnemer, een 41 jarige inwoner van Almelo, is vrijwillig de kamer van de gijzeling uitgekomen en de politie heeft hem meteen aan kunnen houden. De laatste uren van de gijzeling hebben onderhandelaars van de politie uitvoerig contact gehad met de gijzelnemer. De gegijzelde wethouder heeft in deze gesprekken een aandeel gehad. Uiteindelijk is de gijzelnemer vrijwillig uit de kamer gekomen, ongewapend. De wapens heeft hij achtergelaten in de betreffende kamer. De vijf gijzelaars zijn fysiek ongedeerd. Zij worden op dit moment opgevangen door professionele hulpverleners. Rond 11.00 uur hedenochtend kwam er een melding bij de politie Almelo over een brandmelding in horecapand De Rechter. Vrij kort daarna was er een melding van een brandende auto voor het gemeentehuis. Binnen een paar minuten volgde de melding van een gijzeling in het gemeentehuis. Nadat de situatie in kaart was gebracht zijn onderhandelaars van de politie ingezet, wat uiteindelijk tot de overgave van de verdachte heeft geleid. Wethouder Kuiper die gegijzeld was, heeft in het geheel niets met de procedure omtrent de vergunning van De Rechter te maken heeft gehad.


TOT SLOT: Almelo Nieuws bedankt de fotografen Manfred, Martin en Freek voor hun inzet.


Persconferente in de Almelose rechtbank

Fotoreportage (40 foto's)...

 
16-06-2008  

Uitspraak Almelose rechtbank inzake De Rechter

  2. Procesverloop

Op 28 januari 2008 heeft verzoekster bij verweerder een aanvraag ingediend voor een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet (DHW) voor het uitoefenen van een horecabedrijf onder de naam Grand Café “De Rechter” op het adres Waagplein 2 te Almelo.

Verweerder heeft nog niet op deze aanvraag beslist. Laatstelijk heeft verweerder bij schrijven van 22 april 2008 aangegeven welke gegevens verzoekster nog dient aan te leveren.
Bij een controle is door medewerkers van de gemeente Almelo op vrijdag 25 april 2008 om 22.30 uur geconstateerd dat verzoekster ondanks het ontbreken van een vergunning haar horecagelegenheid voor het publiek had opengesteld.

Verweerder heeft verzoekster bij brief van 28 april 2008 verzocht de geconstateerde overtreding te beëindigen vóór 13 mei 2008, waarbij is meegedeeld dat, indien verzoekster niet aan dat verzoek voldoet, verweerder voornemens is om haar een dwangsom op te leggen van EUR 5.000,-- per dag dat geconstateerd wordt dat het horecabedrijf voor publiek geopend is zonder dat verzoekster over een rechtsgeldige vergunning op grond van artikel 3 van de DHW beschikt, met een maximum van EUR 50.000,--.Lees verder...

 
17-06-2008  

Noodbevel burgemeester in strijd met vrije nieuwsgaring


De fotograaf wordt door een rechercheur naar het politiebureau gebracht, waar hij ernstig werd toegesproken en weer werd vrijgelaten.
 

Het noodbevel dat de burgemeester van Almelo maandagmiddag om 15.45 uur uitvaardigde, kan in strijd worden geacht met het recht op vrije nieuwsgaring. De gemeente publiceerde het noodbevel op de gemeentelijke website. (zie ook persberichten AlmeloNieuws.nl) Als doel wordt specifiek omschreven dat het maken van beeldmateriaal van het gemeentehuis wordt verboden m.u.v. ambtenaren in functie. Bovendien werd verzuimd om het noodbevel uit te delen aan de ruim aanwezige pers en dat is ook al een voorwaarde van een dergelijk noodbevel.

Het zicht op het stadhuis werd door de politie nagenoeg onmogelijk gemaakt, zodat slechts een minieme blik resteerde en alleen met grote telelens nog een klein stukje van het voorplein van het stadhuis kon worden waargenomen totdat ook hier een brandweerwagen werd geposteerd om het zicht te belemmeren. In ieder geval is één fotograaf 'begeleid' naar het politiebureau die kennelijk de afzetlinten negeerde of anderszins volgens de politie in overtreding was.

 
17-06-2008  

Slachtoffers gijzelingsdrama gewoon aan het werk

 

ALMELO - De slachtoffers van het gijzelingsdrama, wethouder Kuiper en de 4 beleidsambtenaren, hebben op advies vandaag gewoon hun werk hervat. Met die boodschap kwam bedrijfsarts Sietske Lolkema tijdens de belegde persconferentie dinsdagmiddag de dag na de gijzelingsaktie van de 41- jarige O. Volgens het advies is het beter om zo snel mogelijk de dagelijkse werkzaamheden te hervatten en ook de gebeurtenis met de collega's te bespreken.

Burgemeester Knip deelde mee, dat de geplande behandeling van de voorjaarsnota gewoon doorgaat en dat de gemeente niet van plan is het gemeentehuis in een fort te veranderen. Wel was bij aanvang van de raadsvergadering om 17.00 uur extra bewaking aanwezig en zowel pers als publiek werd gevraagd wie men was en waarvoor men kwam.  

 
17-06-2008  

Loverboy film in première


De trotse jonge dames
 

De film Lover-Loser van 26 meiden uit de wijk De Riet is dinsdagavond in première gegaan. De meiden hebben de film gemaakt omdat ze leeftijdsgenoten willen waarschuwen voor loverboys.  De film laat zien hoe een loverboy te werk gaat en hoe eenvoudig een meisje verliefd op een loverboy wordt. Dit unieke project met de naam ''Edutainment Dreams'' is op initiatief van en gefinancierd door de gemeente Almelo en is uitgevoerd en gecoördineerd door Scoop welzijn. De meiden kregen van de gemeente Almelo een budget vanuit de ''Sociale Herovering'' waarmee ze hun ''dromen waar mochten maken''. Naast 6 meiden uit Almelo de Riet speelden er ook 3 acteurs uit de Twentse soap  ''Van Jonge Leu en Oale Groond'' mee. Namelijk; Gerard Bakker (loverboy), Boudewijn Koops (vriend van loverboy) en Claudi Groot Koerkamp (moeder). De film is binnenkort te zien op alle basis- en middelbare scholen in Almelo. Omdat het een wens van de meiden was om een keer als echte filmster ontvangen te worden, werden ze in een limousine naar de première gebracht. Daar lag ook nog een rode loper klaar en ze kregen nepchampagne.

Fotoreportage (23 foto's)...

 
18-06-2008  

Gemeenteraad en college wakker worden.


Een verlies voor Almelo, een groot verlies in een gebied wat straks verandert in een bouwput
  Deze week heeft weer eens aangetoond dat het tussen politiek en burger goed mis is. De burger voelt zich niet serieus genomen terwijl de Almelose politiek de blik op oneindig heeft. Heel Almelo vond De Rechter een aanwinst voor Almelo. Behalve het college en raad. Ze dreven een ondernemer tot een waanzinnige daad die geheel verkeerd had kunnen aflopen. Geweld is niet goed te praten en hopelijk krijgt de eigenaar van De Rechter de straf die hij verdiend van de echte rechter. College en raad kunnen nu wel tevreden om kijken. Een ondernemer op zijn nummer gezet en laten zien hoe dat gaat in Almelo. Ja, zo doen we dat in Almelo. Wat eerst een aanwinst was veranderd nu in een dichtgetimmerde bouwval.
Lees verder...

 
19-06-2008  

Asfaltering Van Rechteren Limpurgsingel op schema.

 

De werkzaamheden zullen een tijdje duren. De gehele Van Rechteren Limpurgsingel wordt voorzien van een geluidsreducerende deklaag. Het werk is gestart maandag 9 juni 2008 en zal gefaseerd worden uitgevoerd tot 3 oktober 2008, dit is afhankelijk van het weer. In verband met de bouwvakantie zullen er geen werkzaamheden plaatsvinden tussen 7 juli en 11 augustus 2008 en zullen alle wegvakken open zijn.

 

 
19-06-2008  

Weezenbeek is weer schoon


 

Het waterschap Regge en Dinkel heeft alle sterk verontreinigde bagger en de vervuilde grond uit de Almelose Weezebeek verwijderd. In totaal is er 75.000 kuub bagger en grond verwijderd en afgevoerd naar depots in Deventer en Doesburg. Het waterschap werkt nu aan het weer toonbaar maken van de Weezebeek en de Nieuwe Graven. Eind september zullen de werkzaamheden voltooid zijn en zal de Weezebeek en Nieuwe Graven volgens het waterschap weer mooie schone beken waar de natuur zich goed kan ontwikkelen. Binnekort weer vissen in de Weezenbeek

 
19-06-2008  

Verdachte gijzeling langer vast

 

De verdachte van de gijzeling in het stadhuis van Almelo blijft in z'n cel. De rechter commissaris heeft beslist dat de hechtenis met twee weken is verlengd. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van de gijzeling maar ook van brandstichting in zijn eigen café de Rechter en van verboden wapenbezit. De verdenking tegen de man luidt gijzeling van vijf personen, brandstichting met gevaar voor goederen en personen en verboden wapenbezit. Hij drong maandag met twee pistolen de werkkamer van Kuiper binnen uit woede over een conflict met de gemeente over z'n restaurant. Hij hield de vijf mensen bijna zes uur in gijzeling, maar gaf zich aan het einde van de middag over.

 
20-06-2008  

Saaie voorjaarsnota zonder verrassingen.


De SP ging niet op de uitdaging van de PvdA in
 

Het was te verwachten maar van de raadsvergadering over de nota voorjaarnota valt niets te melden. Schijnbaar gaat het zo goed met Almelo dat de oppositie gewoon met het Almelose kabinet mee regeert. Volgende week wordt er beslist over de binnenstadplannen, Masterplan, maar ook dat is een hamerstuk. Dan is de raad met zomerreces en kabbelt alles stilletjes door zoals we dat gewoon zijn in Almelo. Vanmiddag zaten veel raadsleden er een beetje verveeld bij, verlangend uitziend naar het buffet. Enig wapenfeit was het optreden van de SP. Doordat een raadslid overspannen thuis zit waren de twee andere raadsleden niet in staat een behoorlijke inbreng af te leveren. Fractievoorzitter Kozijn(PvdA) ging dat te ver en daagde de SP fractieleider uit met echte plannen te komen. Maar de SP ging niet op de uitdaging in.

 
20-06-2008  

Beveiliging voor Almelo's college


De politiek schijnt alle krediet verspeeld te hebben bij zijn Almelose burgers
 

De leden van het college van burgemeester en wethouders in Almelo worden sinds maandag 's nachts bewaakt door de politie en een particuliere bewakingsdienst. Aanleiding hiervoor zijn de soms heftige reacties en emoties na de gijzeling van wethouder Kuiper en zijn vier medewerkers afgelopen maandag. Volgens Knip gaat het om een preventieve maatregelen.

Het college heeft de politie maandag meteen gevraagd een risicoanalyse te maken. Daaruit blijkt niet dat er aanwijzingen zijn voor aanslagen, maar dat verhoogde waakzaamheid altijd op zijn plaats is.  De leden van het college kregen diverse nare mailtjes. De beveiliging is tevens ingesteld om de gezinnen van de collegeleden tot rust te laten komen. De gijzeling heeft diepe impact gehad op zowel de slachtoffers als hun omgeving. Dat het college moeilijke tijden tegemoet gaat is overal te horen van de ontevreden Almelose burger. Ontzettend veel mensen zijn boos op de Almelose politiek. Vooral als volgende week de binnenstadplannen worden aangenomen zal de ontevredenheid nog meer toenemen.

 
20-06-2008  

Een heerlijke barbecue

 

Randstad had vrijdagmiddag een barbecuefeest op straat.  Om precies te zijn waar normaal de voetgangers gebruik van moeten maken. Heel leuk allemaal voor het Randstadpersoneel maar kan dit wel in Almelo? Voetgangers moeten de straat oplopen om hun weg te kunnen vervolgen is een straat die dagelijks veel verkeer verwerkt. Het is allemaal goed gegaan, het randstadpersoneel heeft het gezellig gehad. Zelfs bier werd er bij gedronken. Mag dat wel op straat? Het kan allemaal in Almelo, zonder vergunning?

P.S. De marktkramen moeten nu toch een stuk van De Rechter af opgebouwd worden, er staat hekwerk omheen.

 
20-06-2008  

Van Rechteren Limpurgsingel weer open


Foto Manfred
 

Het deel van de Van Rechteren Limpurgsingel tussen de Berkelstraat en de Hofstraat is vrijdagavond 20 juni weer open voor alle verkeer.Het gedeelte is de afgelopen twee weken voorzien van nieuw asfalt dat geluidreducerend is. Maandag 23 juni begint het werk aan de kruising Berkelstraat/Violierstraat/Bornsestraat. Afhankelijk van het weer duurt dat tot en met vrijdag 4 juli. Na de bouwvakantie wordt de Berkelstraat in twee fasen gereconstrueerd. Daar komt onder meer een nieuw riool.

 
20-06-2008  

Almelo krijgt primeur nieuwe generatie belwinkels Telfort


Het personeel van de nieuwe vestiging


De opening is een feit
 
Dan heb je een vrijgezellenfeest en doen ze de aanstaande bruidegom dit aan.

 Telfort opende zaterdag 21 juni in de Grotestraat in Almelo de eerste van vijf compleet nieuw ingerichte bel- en internetwinkels. Telfort spreekt van een nieuwe generatie belwinkel in Nederland die nauw aansluit op de behoeften van consumenten die voordeel zoeken en in drie stappen bellend de winkel uit kunnen lopen of op internet aangesloten willen zijn. De opening van de in Telecom land unieke winkel werd zaterdag opgeluisterd met een officiële wereldrecordpoging ‘winkel openen’. Iedereen die zaterdag in Almelo aan het  winkelen was kon het ‘openingslint’ in de winkel komen doorknippen. Adres Telfort winkel: Grotestraat 42, 7607 CC Almelo, ter hoogte van Stadhuisplein

 
20-06-2008  

Ouders mogen even naar het gewas kijken


 

Vanmiddag mochten de ouders kijken, in het tuinencomplex Windmolenbroek, naar de tuinverrichtingen van hun zoon/dochter kijken. Ome Ko en Ome Henk begeleiden de kinderen van de Stapvoorde de tuin te onderhouden. Normaal is het de gewoonte om de prijsuitreiking van de tuin op het einde van het schooljaar te doen, maar dat gebeurt nu eind dit jaar. Het was vanmiddag een drukte van belang om de groei te controleren van de radijsjes, kokkommer, sla, en nog veel meer. Als ouder wil je toch weten wat de pot schaft, of niet soms.

 
21-06-2008  

Almelose Ruiterdagen naderen het hoogtepunt

 

De Almelose Ruiterdagen zijn al weer aan haar zesde dag toe. Ook bij de paarden een topinschrijving van 1486 combinaties met veel bekende namen zoals Ben en Wim Schröder en Gert-Jan Bruggink, maar ook de winnaar van de derby 2007 Tom Brinkman. Daarnaast jonge talenten als Nury Dijks, Sjaak Sleiderink, Bjorn Egberink (Almelo), Hendrik-Jan Schuttert en Europees kampioen Young Riders, Wesley Heijdens uit Zenderen. Tot en met zondag 22 juni is het nog een drukte van belang op het Twents Hippisch Centrum Almelo aan de Bosrand en.... de toegang is gratis. U kunt er nog naar toe.

Fotoreportage (30 foto's)...

 
21-06-2008  

Roland Schimmel exposeert in het Torentje

 

In zijn werk stuurt Roland Schimmel aan op een visuele kortsluiting: hij manipuleert de waarneming op het niveau van haar onbewuste reflexen. Nabeeld en nabeeldwerking staan in het werk centraal en daarmee het kijken als dynamisch proces. Wanneer beeld en (geschilderde) nabeelden, tegen het organisch proces van de waarneming in, tot gelijktijdige aanwezigheid ineen worden geperst, ontstaat een onhoudbare druk: werkelijkheid en schijn lijken interactief vanuit het oog op het doek te worden geprojecteerd. Dit gebeuren vervult telkens weer met een enerverend gevoel van machteloosheid.


Voorzitter van het Torentje
Piet Gerbrandy gedichten
Interview Ronald Schimmel, Ruis / White Noise

Fotoreportage (11 foto's)...

 
21-06-2008  

16 keer INDIGO

 

INDIGO Almelo heeft voor de zomerexpositie drie bijzondere kunstenaars bij elkaar gebracht: de ’70-er Gertjan Scholte-Albers, de ’60-er Maarten Giltay Veth en ’50-er Ed van Haren. Kunstenaars die inspiratie vinden in de natuur en daar ieder een geheel eigen draai aan geven. Hun werk in de Almelose Kunsthal is te zien van 21 juni tot en met 27 juli. Beeldend kunstenaar Huub Coenen opende de expositie op zaterdag. De 16de editie van INDIGO in de Kunsthal van HOF88 duurt van 21 juni tot en met 27 juli 2008. De expositie is wekelijks geopend van donderdag tot en met zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur.  Giltay Veth is aanwezig op 6 en 27 juli, Van Haren op 29 juni. Toegang tot de expositie is altijd gratis, maar INDIGO waardeert een gift. Meer informatie over de expositie, de stichting INDIGO, donateurschap en voorgaande exposities is te vinden op www.indigoalmelo.nl


Audio:Tears in Heaven van Eric Clapton gespeelt door Wieke van Dijk en Gijs Timmerman
Audio: Gedeelte uit voordracht Huub Koenen

Fotoreportage (14 foto's)...

 
21-06-2008  

Sloop Rumerslanden begonnen.Nog even en de bouw kan beginnen
 

Sluitersveld is een gemoedelijke wijk in Almelo, aan de rand van de stad tussen de wijk Schelfhorst en het kanaal Almelo-Nordhorn. Sinds enkele jaren werkt STJA hier aan een groot vernieuwingsplan. De Vernieuwing Rumerslanden is een belangrijk onderdeel van het nieuwe Sluitersveld. De buurt kenmerkt zich door veel groen en diepe kavels, maar de naoorlogse bebouwing voldoet niet aan de wensen en eisen van deze tijd. Het woonplezier en de bouwkundige aspecten van de meer dan 400 goedkope huurwoningen, rijwoningen en duplexwoningen zijn niet van deze tijd. St.Joseph vind het belangrijk om zijn huurders wooncomfort te bieden en daarom vernieuwt STJA het merendeel van Rumerslanden. Ze zullen hier tussen 2008 en 2019 hard aan werken.

 

 
22-06-2008  

Oranje(Almelo) in de rouw.


Dit vertrouwde beeld op het Waaghplein 1 is voorlopig verdwenen
 

Wat een mooie avond had moeten worden eindigde in rouw. Nederland - Rusland 1-3 en Nederland kan naar huis. Guus Hiddink toonde aan een betere tacticus te zijn dan van Basten. Friedrich maakte wel een sfeerreportage en met pijn in het hart zullen we er  naar kijken. We zullen niet te veel foto’s plaatsen om de pijn te verzachten. Onze paparazzi is diep bedroefd en zoekt troost in een biertje. Wij hebben foto's gemaakt in het Wethuys, Hookhoes en natuurlijk de Waagh. Iedereen hapte naar foto's nadat de Russen Oranje van het veld blies. Toch kon er wel een minzaam lachje af bij iedereen, de Russen waren ook beter, of niet dan? Dus geniet van de voorlopig laatste oranje hap reportage. De vlaggetjes en petjes kunnen voorlopig weer in de kast. Niet zwart-wit denken maar toch, onze Almelose trots is zwart-wit.

 

Fotoreportage (29 foto's)...

 
22-06-2008  

Gymzaal Reeststraat volledig uitgebrand

 

De gymzaal aan de Reeststraat is vanmorgen rond 05.30 uur volledig uitgebrand.Hoe het vuur is ontstaan wist de woordvoerster van de brandweer vanmorgen nog niet te vertellen. Een buurtbewoner zou vlak voor het begin van de brand vuurwerk en passerende bromfietsen gehoord hebben. De tafeltennisclub Blauw Wit is bijzonder gedupeerd, alle wedstrijdtafels gingen in de vlammen verloren. Basisschool De Windhoek maakte ook gebruik van de gymzaal.Bij de brand is niemand gewond geraakt, maar in de loop van de ochtend moesten wel de bewoners van acht panden in de buurt hun huizen verlaten. Er is asbest vrijgekomen bij de brand in het gymlokaal. Een gespecialiseerd bedrijf begint zondagmiddag met het verwijderen van asbestdeeltjes uit de tuinen van een aantal huizen rond de door brand verwoeste gymzaal. Ook op trottoirs en straten zal naar asfaltdeeltjes worden gespeurd. Kijk hier voor de foto's van RTV Oost

Fotoreportage (10 foto's)...

 
22-06-2008  

Prachtige harmonicadag in het Beeklustpark

 

Uiteraard stond de Harmonicadag ook weer op de agenda van Activiteitengroep Beeklustpark. Gezien de belangstelling van zowel het publiek als de deelnemers die dit evenement jaarlijks bezoeken weten inmiddels de Trekharmonica liefhebbers de weg naar het park te vinden. Ook dit jaar waren er weer vele deelnemers zich spontaan in groepen vormden om samen vele bekende melodieën te laten horen. Hierbij verspreiden de groepen zich meestal in het park. Iedereen die een trekharmonica bespelen kon was welkom en deelnemers kwamen uit het gehele land. Ook in de muziekkoepel gavendiverse groepen en solisten optredens. Het werd weer een groot muzikaal spektakel. Vooral het gezelligheidkoor de “Hoolter Kemphanen” had veel succes. De kunstmarkt die werd georganiseerd door Permis Mettre de l’Ambiance werd een mislukking. Een kleine onweersbui deden de deelnemers besluiten alles in te pakken en huiswaarts te keren. Achteraf viel het allemaal mee, veel mensen kwamen voor niets. Zoal gewoonlijk, er was veel publiek. Tot 17 augustus kunt u niet terecht in het beeklustpark, i.v.m de vakantie


Audio:Zang van de “Hoolter Kemphanen”
Audio:Zang van de “Hoolter Kemphanen” deel twee
Audio:Gerrit Versteeg accordeon
Audio:Henk Koen en Ginnie Groenhagen

Fotoreportage (26 foto's)...

 
22-06-2008  

Almelose kunstschilder gedupeerd door brand


Veel is er niet over gebleven van de caravan

 

De caravan van de bekende Almelose kunstschilder Ginus Lindeman is vanmorgen volledig door brand verwoest. Ginus had veel schildersspullen en lijsten in de caravan liggen. De caravan stond geparkeerd in de Industrieweg. De brand werd vanmorgen, zondagmorgen, om ongeveer half zes ontdekt. De brand moet ontstaan zijn tussen vijf en half zes in de vroege ochtend, bijna tegelijk met de brand in de Reeststraat. Ginus is ernstig gedupeerd door de brand maar was wel aanwezig op de kunstmarkt in het Beeklustpark. Er zal een onderzoek worden ingesteld naar de oorzaak van de brand.

 
22-06-2008  

Astbestopruiming in de Reeststraat begonnen.

 

De bewoners van drie huizen bij het uitgebrande gymlokaal in Almelo kunnen nog niet terug naar huis. De bewoners werden vanmorgen geëvacueerd na de grote brand aan de Reeststraat waarbij een gymlokaal in vlammen opging. Door de brand is er asbest in de tuinen terechtgekomen. De bewoners worden opgevangen en zullen vermoedelijk de nacht elders doorbrengen. De gemeente zal met een plan komen om de huizen en de grond te saneren. Een ander gebied rond de gymzaal was tijdelijk afgesloten wegens rook- en stankoverlast. In het hele gebied zijn roetdeeltjes terechtgekomen. De gebruikers van het gymlokaal kijken samen met de gemeente naar vervangende sportruimte. De tafeltennisclub is bijzonder gedupeerd en heeft zeker 100.000 euro schade.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
23-06-2008  

Oud voorzitter Heracles Almelo, G. Tusveld overleden

bron: Elf
 

Oud-Heracles Almelo voorzitter Gerard Tusveld is zondagmiddag om 14.30 uur overleden. De preses, die bekend staat de club in de jaren negentig gered te hebben, was al langere tijd ziek. Sinds enige jaren woonde hij ook in verzorgingstehuis 't Meulenbeld in Almelo. Hij is 79 jaar geworden.
Tusveld was voorzitter van 1992 tot 1996. Hij haalde destijds de bezem er flink doorheen in Almelo. Het budget werd omlaag bijgesteld, er werden spelers verkocht en de commercieel manager moest vertrekken. Door zijn beleid, gericht op de lange termijn, maakte hij de club weer gezond. ``Schulden kosten altijd geld, vooral door de rente die je erover betaalt. We kunnen ons niet veroorloven om een groot tekort te hebben", zei hij bij zijn aantreden.
Hij gaf de voorzittershamer uiteindelijk door aan Jos Houben. Daarna nam Tusveld zitting in de stadioncommissie die de bouw van het nieuwe stadion begeleidde. Zijn naam werd in 2005 nog luidkeels gescandeerd bij de huldiging rond het kampioenschap van Heracles Almelo.

 
23-06-2008  

Overweg Nieuwstraat-Zuiderstraat 4 maanden dicht


Verwijderen rails met balast voor het rijdend platform.
Eerst worden ze losgeschroeft


Vervolgens door een shovel {bovenop het platform} opgetild en door het platform naar de kraan van Wagenborg gebracht
 
De tunnelbak in volle omvang waar momenteel oneffenheden aan de wanden en de vloer worden bijgewerkt

ALMELO - De overweg Nieuwstraat-Zuiderstraat is afgesloten voor al het verkeer (dus ook voor fietsers en voetgangers) vanaf woensdag 25 juni a.s. De Gemeente Almelo zorgt voor omleidingroutes. De overweg wordt afgesloten voor een periode van circa 4 maanden, afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden. In het kader van het project Almelo Verdiept maakt aannemer Van Hattum en Blankevoort in deze periode onder meer de definitieve overbrugging over de verdiepte spoorbak en de aansluiting met de aanliggende wegen. Intussen wordt er ook druk gewerkt bij de Violierstraat. Duidelijk is nu te zien hoe het er in de toekomst uit komt te zien

 

 

 
23-06-2008  

D66 Almelo voerde debat met Kamerlid Boris van der Ham


Boris van der Ham, Fred Gerritsen en Gina Rozema


Rechts, oud-senator Dhr. Rang
 
Uitleg over de commissie Dijsselbloem door het kamerlid

ALMELO - Maandagavond organiseerde D66 Almelo in de Trefhoek een debatavond waarbij het D66 kamerlid Boris van der Ham uitleg gaf over de Parlementaire Onderzoekscommissie Onderwijsvernieuwingen. De commissie die ook wel de commissie Dijsselbloem wordt genoemd, heeft het onderwijsbeleid van de afgelopen jaren onder de loep genomen. Boris van der Ham was eveneens lid van de commissie. Hij sprak over zijn ervaringen en er kon met hem in debat worden gegaan. Eveneens aanwezig tijdens de debatavond was de in Almelo woonachtige oud- nationaal ombudsman Rang. Gedebatteerd werd op stellingen van Boris v.d. Ham n.a.v. het rapport Dijsselbloem. Vooral over hoe het was en is met het onderwijs in Nederland en hoe het in de toekomst verder moet. Gelet op de discussie, zal er in Den Haag nog een lange periode van overleg nodig zijn. 

AlmeloNieuws-verslaggever Martin heeft voor u een geluidsfragmenten opgenomen voor een indruk over het verloop van de discussie. Hier wordt nog aan gewerkt.


Audio:gedeelte uit de discussie die de D66-leden voerden n.a.v een stelling met betrekking tot het 'Nieuwe leren'

 
24-06-2008  

Scooterbestuurder komt om het leven bij aanrijding


De werktrein die bij het noodlottige ongeval betrokken was. Het treinverkeer is intussen hervat
 

Een 41-jarige man uit Almelo is dinsdagmorgen 24 juni bij een aanrijding op een spoorwegovergang in zijn woonplaats om het leven gekomen.  Dinsdagmorgen 24 juni om ongeveer 10.30 uur werd gemeld dat op de spoorwegovergang Nieuwstraat in Almelo een ernstige aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een scooterbestuurder, een 41-jarige Almeloer, met een passerende trein in aanrijding was gekomen. Het slachtoffer is terplaatse overleden. Uit een eerste onderzoek door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente is komen vast te staan dat de scooterbestuurder vermoedelijk tussen de gesloten spoorwegbomen is door gereden en daar door een passerende trein is gegrepen. Het treinverkeer tussen Almelo en Hengelo was tot ongeveer 12.30 uur gestremd.

 

 
24-06-2008  

Ontslagen bij Typische Uitgaven

 

ALMELO - Typische Uitgaven stopt met de uitgave van haar weekkranten buiten Twente. Zo zullen de uitgaven Typisch Salland, Typisch Vechtstreek en Typisch Deventer deze week voorlopig voor het laatst verschijnen. De reorganisatie bij het Almelose bedrijf gaat ten koste van acht arbeidsplaatsen. Als reden voor de reorganisatie voert de directie op dat zij niet genoeg advertentie-verkopers kan krijgen. Typische Uitgaven begon een aantal jaren geleden met een uitgave in Almelo. Enschede en Hengelo volgden snel daarop. 
Ruim een jaar geleden werd de franchise-editie Enschede, vanwege de grote verliesgevendheid, al door franchise-nemer Wim van der Noordt afgestoten aan het "moederbedrijf" in Almelo. 

 
24-06-2008  

Birger Maertens naar Heracles Almelo


De nieuwe ervaren verdediger van Heracles Almelo. Foto: Heracles.nl
 

Heracles Almelo en Birger Maertens (27) zijn een contract overeengekomen voor de duur van drie seizoenen. De rechter centrale verdediger komt transfervrij over van Club Brugge waar hij de afgelopen zeven seizoenen 162 competitiewedstrijden speelde. Daarnaast werkte Maertens meer dan 40 Europese duels voor Club Brugge af, waarvan 15 in de Champions League. Hij speelde twee interlands voor België.

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma: “We hebben een zeer ervaren verdediger aan kunnen trekken en daar zijn we enorm blij mee. Birger is een speler met internationale ervaring die weet wat er gevraagd wordt. Hij zal een steunpilaar in de as van het elftal moeten worden.”

Birger Maertens: “Het is erg goed dat ik met Heracles Almelo een contract ben overeengekomen. Het afgelopen jaar heb ik niet zo veel gespeeld, dan is het mooi dat ik bij een goede Nederlandse club kan gaan voetballen. Ik wil graag plezier beleven aan het voetbal en wil de club graag hogerop helpen. Ik had meteen een goed gevoel bij Heracles Almelo, daarom ben ik hier vandaag terug gekomen om mijn ja-woord te geven.”

 
24-06-2008  

ERMASport hoofdsponsor Volleyball Classic Almelo


Het ondertekenen van de overeenkomst.
 

Cogas Energie heeft na vier jaar besloten het hoofdsponsorschap van de Volleyball Classic in Almelo te beëindigen. Wel blijft Cogas Energie verbonden als co-sponsor van de Volleyball Classic. Stichting Topvolleybal Toernooi Almelo was dan ook méér dan gelukkig te kunnen melden dat ze er toch in zijn geslaagd zijn een nieuwe hoofdsponsor aan de Volleyball Classic te binden. Dat wordt de komende jaren Erma Sport, ook sponsor van de Almelose korfbalclub AKC.  Erma sport is leverancier en fabrikant van wedstrijdmateriaal, sportkleding en voeding, trainings materialen en andere sport benodigdheden. Ook de eerste hoofdsponsor van dit jaarlijkse topvolleybalevenement, Conrad Electronic Benelux BV, is als co-sponsor aan dit sterkste volleybalevenement van Nederland verbonden gebleven. De voorzitter van de Nederlandse volleybalbond (Nevobo), Hans Nieukerke was aanwezig zijn om meer te vertellen over de (toekomstige) samenwerking van de nationale bond met het Almelose topsportevenement. Namens de gemeente Almelo was wethouder Van Broekhoven en de heer Pieters aanwezig om nadere toelichting te geven op de toekomst van de Classic in Almelo en de nieuwe topsportaccommodatie.


Openingstoespraak Siny Pots
Uitleg van de voorzitter van de vollybalbond(Nevobo), Hans Nieukerke
Directeur Erwin Schorn over ErmaSport

Fotoreportage (10 foto's)...

 
24-06-2008  

Corrie Steenbergen nieuwe raadsgriffier Gemeente Almelo

 

Corrie Steenbergen (47) uit Arnhem wordt in gemeenteraads-vergadering van 24 juni benoemd tot raadsgriffier van de Gemeente Almelo. Ze start per1 september in haar functie. Zij volgt Joop van der Heijden op, die sinds februari 2008 de functie van interim raadsgriffier vervulde. Steenbergen ziet het als een kans en uitdaging om als griffier een bijdrage te leveren aan het organiseren van het politieke debat, op die manier dat ook inwoners op een eigenzinnige wijze geboeid raken. Steenbergen werkt op dit moment bij de Rekenkamercommissie bij de Gemeente Arnhem als secretaris a.i en senioronderzoeker. Ze doet daarbij ondermeer onderzoek naar rechtmatig-, doelmatig- en doeltreffendheid ter versterking van de rollen van de raad. In 2004 rondde
Steenbergen haar studie bedrijfseconomie aan de universiteit af met de scriptie ‘Een machtiger raad, programmeert?’. Daarin gaat ze in op de drie rollen van de raad na de dualisering en stelt als centrale vraag of de raad als kadersteller met de programmabegroting transparant, op hoofdlijnen, kan sturen en programmeren.

 
24-06-2008  

Zoals verwacht, raad stemt in met binnenstadplannen


PvdA fractieleider Kozijn wil morgen wel beginnen


Ook Fred Gerritsen(D66) ziet geen problemen in de plannen
 
Het CDA zit te glimmen van trots, hun kip heeft heel lang zitten broeden. Of het goed uitpakt? De toekomst zal het uitwijzen

 Een meerderheid van de gemeenteraad is dinsdagavond met groot enthousiasme akkoord gegaan met de ambitieuze plannen voor de binnenstad. CDA, D66, Leefbaar Almelo, PvdA en VVD zijn voor de  realisatie van de nieuwe wijk Waterrijk. De bouw van een nieuw stadhuis en de uitvoering van het Binnenstadplan waren ook geen probleem voor deze partijen. De fractie van SP stemde tegen de binnenstadplannen. Groen Links, ALA, de Christen Unie en het AOV zijn tegen de bouw van het stadhuis en stemden dus tegen. “Wat fractievoorzitter Bert Kozijn van de PvdA betreft gaat morgen de schop de grond in",

 
25-06-2008  

Raad moet zich zelf verdiepen in affaire de Rechter

 

De gemeenteraad van Almelo zal  in de affaire rond café De Rechter zelf in actie moeten komen. Fractievoorzitter Slettenhaar(CDA) wilde weten hoe de zaken in deze dramatische affaire er voor staan. Hij wil dat de raad tijdens het zomerreces op de hoogte gehouden wordt als er nieuwe ontwikkelingen zijn.  Burgemeester Knip merkte op dat de raad zelf actie moet ondernemen. Uit een eerste onderzoek door twee niet bij de zaak betrokken afdelingshoofden blijkt dat de gemeente vanwege de Nederlandse gedoogjurisprudentie de Rechter de ruimte moest geven. De uitbater had direct te horen gekregen dat hij niet mocht beginnen met verbouwen en exploiteren zonder vergunningen. Lees verder

 
25-06-2008  

Heracles Almelo begint eigen televisiekanaal

bron:rtv-oost
 

Heracles Almelo gaat een eigen tv-kanaal beginnen. De uitzendingen zijn via de internetsite van Heracles te bekijken. Heracles Almelo doet dit in navolging van clubs als AZ, Heerenveen, FC Twente en Ajax. Heracles gaat hiervoor samenwerken met een Overijssels productiebedrijf. Naar verwachting zal Heracles TV gratis worden aangeboden. De uitzendingen zullen komend seizoen al van start gaan.

 
26-06-2008  

Honderden banen op de tocht bij Wegener

bron: Tc Tubantia
 

ENSCHEDE - Krantenuitgever Wegener schrapt 395 tot 465 banen als gevolg van moeilijke marktomstandigheden. Dat maakte Wegener, uitgever van regionale dagbladen als De Twentsche Courant Tubantia en de Stentor, donderdag bekend.
Wegener wil hiermee jaarlijks 32 miljoen tot 37 miljoen euro besparen. De Britse investeerder Mecom, die de uitgever vorig jaar overnam, wil alle Wegener-activiteiten samenvoegen tot één bedrijf: Wegener Media.

 
26-06-2008  

Laatste schooldag Indianen ‘De Wierde Wereld Wijs’

 

De laatste schooldag stond in het teken van Indianen. Zo waren de kinderen van de onderbouw  ’s ochtends op het Scoutingterrein bij het Beeklustpark aan de Oude Wierdenseweg in de weer met knutselen, spelletjes en muziek rond het thema Indianen. De bovenbouw bouwde op het eigen schoolplein vier enorme bamboetorens. De versierde torens werden na voltooiing tussen 11.15 en 11.45 uur vanaf het schoolplein aan de W. de Clercqstraat in optocht naar het Scoutingterrein gedragen. Zij kregen daar een prominente plek tussen de verschillende Indianententen. Dan is ook het moment dat symbolisch het startschot voor De Wierde Wereld Wijs wordt gegeven. De dag werd afgesloten met een picknick. Het nieuwe schooljaar begint De Wierde 15 augustus met een fotopuzzeltocht voor kinderen en ouders. Na afloop kunnen tegen een kleine vergoeding allerlei lekkernijen worden gekocht op het plein aan de Suze Robertsonlaan 21. De opbrengst van deze avond gaat naar de stichting KiKa, kinderen met kanker. De Wierde hoopt daarmee een kleine bijdrage te leveren aan het onderzoek naar medicijnen en genezing van kanker.

Fotoreportage (18 foto's)...

 
26-06-2008  

Burgemeester eist excuses van hoofdredacteur De Roskam

bron:Tubantia
 

Burgemeester M. Knip van de gemeente Almelo eist in een open brief excuses van H. Pape, hoofdredacteur van De Roskam. Die excuses moeten in de kolommen van het Twentse opinie weekblad worden gepubliceerd. Knip maakt zich boos over de manier waarop Pape zich in een uitzending van RTV Oost heeft uitgelaten over de gijzelingszaak in Almelo.

Knip schrijft: "Met uw wilde uitspraken heeft u bewerkstelligd dat meer dan 700 mensen in Stadhuis en Javatoren zich net zo gegriefd voelen als hun collega's met directe handhavingstaken. Zij mogen nog jaren aan familie en vrienden uitleggen dat het bij de gemeente niet zo'n bende is als meneer Pape beweert.'

 
27-06-2008  

AWV de Zwaluwen zoekt wielrensters met wedstrijdambitie


foto de Zwaluwen
 

De Almelose Wielervereniging de Zwaluwen is op zoek naar enthousiaste meiden die het leuk lijken om te wielrennen op wedstrijdniveau. Meiden die geboren zijn in 1994 of eerder, kunnen zich aanmelden bij de club. Vanaf midden augustus worden er een aantal trainingen gehouden om te wennen aan het niveau. In 2009 gaat er wekelijks met deze groep getraind worden en uiteindelijk is het ook de bedoeling om deel te gaan nemen aan wedstrijden.Er wordt gestreefd om een team op te zetten met een aantal nieuwelingen meisjes en junioren dames. Dat zijn meiden in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar. Daarnaast is het de bedoeling om de oudere meiden die beginnen met wielrennen eerst met deze groep mee te laten trainen, zodat ze daarna een stap naar de elitedames kunnen zetten en in hun eigen categorie wedstrijden kunnen rijden. Meiden die enthousiast zijn om te gaan wielrennen op wedstrijdniveau kunnen voor meer informatie op www.awvdezwaluwen.nl kijken. Daar zijn ook de contactpersonen te vinden.

 
27-06-2008  

Almelo sluit contract van €520 miljoen voor nieuwe binnenstad


Burgemeester Knip tekent het contract van €520 miljoen

 

Een stad met een nieuwe havenkom met rondom terrassen en aansprekende winkels, vijf aantrekkelijke stadspleinen als ankerpunten en winkelstraten langs prachtige waterlopen en mooie binnenhoven. Dat is het nieuwe decor voor 1.250 hoogwaardige nieuwe woningen, een toevoeging van12.000 m2 winkelruimte en 36.000 m2 nieuwe kantoorruimte inclusief een nieuw Stadhuis. Vrijdag 27 juni tekent de Gemeente Almelo met Ontwikkelcombinatie Almelo 2010 (Kondor Wessels Projecten, Rijssen en Dura Vermeer Bouw uit Hengelo) en belegger Syntrus Achmea Vastgoed hiervoor de overeenkomst met een geschat investeringsbedrag van 400 miljoen euro en een grondexploitatie van 120 miljoen euro. Dat is de toekomstige aanblik van de Almelose binnenstad. In 2020 zal alles voltooid moeten zijn. Marcel Hubers (Almeloos Weekblad) vroeg zich af of bv. pensioenfondsen ook zullen investeren in moeilijke tijden. Volgens de bouwers zullen er tijdens de duur van de bouw mindere tijden zijn, maar die ook weer gecompenseerd worden door betere. Bekijk hier een video van de toespraken en ondertekening.


Toespraken burgemeester Knip en wethouder Sjoers
Vragen van de pers

Fotoreportage (12 foto's)...

 
28-06-2008  

Veel belangstelling voor het Pleinconcert

  Vandaag traden er tijdens het eerste lustrum van het PleinConcert op de Koornmarkt in Almelo. Als musicus van het eerste uur was Cor Bakker dit jaar ook weer van de partij. Hij musiceerde samen met de winnaars van Jong Muziek Talent Twente 2007. Margriet Eshuijs trad op met de Bigband van De Muziekschool Twente en gaf de leerlingen een workshop. Het Harpensemble van de muziekschool liet zijn klanken horen en tot slot speelt hét kamerorkest van het Orkest van het Oosten, Sinfonietta Aurora. Een gevarieerd programma dat evenals voorgaande jaren veel breed publiek trok. Het Pleinconcert werd geopend door wethouder van Broekhoven.

Lees verder...


adio:muziek sinfonietta aurora
muziek big basement band

Fotoreportage (25 foto's)...

 
29-06-2008  

Beach Voetvolley toernooi Waagplein groot succes

 

 

Bij het Stadscafé Waagplein 1 is i.s.m Henry Krüzen het Beach Voetvolley toernooi gehouden. Op een prachtige gecreëerd strand werd er gebruik gemaakt van 2 velden waarop dit onder de topvoetballers populair spel prima gespeeld kan worden. Er wordt gespeeld in 4 poules van 4 teams. In poule a waren Esso, Oranje Nassau, SV Wacker, Helmond Sport, Intersport en BTA ingedeeld. Poule b Werd gevormd door Heracles, SV Delden, Hubo, Luctor, Spakenburg, en het Waagplein1. De eindstand was als volgt, 1 Heracles, 2 HUBO en 3 Wacker/Esso Jan Knol
Het Beach Voetvolley toernooi zal door het overweldigende succes ook volgend jaar worden gehouden. De datum is ook al bekend, 28 juni 2009.

Fotoreportage (33 foto's)...

 
30-06-2008  

De nasleep van de Rechter

  Er is de laatste veertien dagen veel gebeurd in Almelo. Het heeft er alle schijn van dat de Almelose burger het niet meer langer neemt wat hun door de strot wordt gedrukt. Het Almelose college moet alle zeilen bijzetten om de zaak niet te laten ontsporen. Wat er 16 juni in Almelo is gebeurd heeft bij de bevolking diepe sporen achter gelaten. En dan gaat het niet om het strafblad van de eigenaar van de Rechter maar hoe er mee is omgesprongen. De Rechter is de beroemde druppel, dit keer bij de Almelose burger. Het college en gemeenteraad van Almelo zal zich dan ook goed moeten realiseren dat als de geest uit de fles is dat je die er niet zomaar weer instopt.
Lees verder...

 
30-06-2008  

Gijzelnemer had het op Sjoers voorzien


wethouder Sjoers


wethouder Kuiper
 
De Rechter

ALMELO - Het Openbaar Ministerie verdenkt de Almeloër Ahmet O., die maandag 16 juni onder meer wethouder Kuiper van de gemeente Almelo urenlang in het stadhuis gijzelde, nu ook van poging tot moord c.q. doodslag op de wethouders Bert Kuiper en Anthon Sjoers. De echtgenoot van de exploitante van Restaurant De Rechter, die in het Almelose gemeentehuis vier ambtenaren en wethouder Kuiper urenlang gegijzeld hield, had het eigenlijk op wethouder Sjoers voorzien. Dat maakte het O.M. vandaag bekend. Het OM wil niet zeggen op welke basis deze twee zware strafbare verdenkingen aan de vordering zijn toegevoegd. Het O.M. wil in ieder geval dat het voorarrest met 90 dagen wordt verlengd. Over het verdere verloop van het onderzoek wil het OM niets zeggen. De Raadkamer van de Rechtbank Almelo beslist woensdag of het voorarrest van Ahmet O. met negentig dagen wordt verlengd. Na afloop van de gijzeling was hij al in bewaring gesteld voor gijzeling, brandstichting en verboden wapenbezit.

 

RTV Oost meldt dat de exploitante geen gebruiksvergunning kon krijgen voor het Grand Café De Rechter, waar haar man als kok werkte. Een vreemde conclusie van RTV Oost, want de gebruiksvergunning betreft de brandveiligheideisen voor het restaurant en dat kan altijd bouwtechnisch aangepast worden indien noodzakelijk. Dat kan nooit een grond van weigering zijn, maar hooguit tot opschorting van de gebruiksvergunning leiden. Eerder was in het zelfde pand een vestiging van Le Café (V&D) gevestigd. 

 

Archief
Terug naar vorige pagina