Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-01-2013  

Een gelukkig en gezond 2013

 

AlmeloNieuws.nl kijkt terug op een mooi jaar met meer dan 1,3 miljoen pageviews en ruim 420.000 unieke bezoekers die het nieuws in stad en regio volgden via deze website.
Wij, de medewerkers van AlmeloNieuws.nl hebben er vertrouwen in dat dit in het komende jaar nog meer het geval zal zijn. Temeer daar sinds de start van de meting op 1 november 2007 het aantal pageviews al ruim 6,5 miljoen bedraagt en dat voor een nieuwssite die door vrijwilligers wordt gevuld met nieuws en uitgebreide fotoreportages.

De medewerkers van AlmeloNieuws.nl wensen u allen een bijzonder en in alle opzichten heel gezond 2013 toe!
 

 
02-01-2013  

19de Lustrumjaar voor Almelo´s Mannenkoor

 

ALMELO – Op 6 januari 2013 bestaat het Almelo’s Mannenkoor (AMK) precies 95 jaar. Dit 19de Lustrumjaar wordt dan ook een jaar met hoogtepunten waarvoor u de agenda al vast kunt invullen. Bestuurlijk is AMK al volop actief met de voorbereidingen van die hoogtepunten en begint men met de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst op zaterdag 19 januari 2013 in het AMK gebouw aan de Hoornbladstraat. Tijdens deze avond, die toegankelijk is voor leden, partners van leden en genodigden, zal op feestelijke wijze aandacht worden geschonken aan het 95 jarig bestaan van het koor.

Gedurende het weekend van 3/4/5/6 mei 2013 organiseert het koor een concertreis naar Leipzig en Dresden alwaar o.m. een concert zal worden gegeven in de Nicolaikerk te Leipzig.

Hoogtepunt van het lustrumjaar is een concert op zondagmiddag 17 november 2013 in de schouwburgzaal van het Theaterhotel te Almelo. Aan dit concert wordt medewerking verleend door Frommermann!

<< De Nederlandse groep Frommermann is vernoemd naar Harry Frommermann, in 1927 oprichter van het befaamde Duitse ensemble Comedian Harmonists. Frommermann bracht tijdens het Grachtenfestival 2005 een hommage aan de Comedian Harmonists. Dit eenmalig bedoelde optreden werd door pers en publiek zo enthousiast ontvangen dat de heren besloten door te gaan!
In 2006 verzorgden zij het jaarlijks Koninginnedagconcert in Den Haag bijgewoond door Hare Majesteit Koningin Beatrix. Frommermann is uniek in zijn soort. De zeven “pakkenmannen” zingen tijdloze muziek met een elegante mix van humor en melancholie, charmante klasse en ontwapenende eenvoud op vocaal en muzikaal topniveau.

Recensie in het Dagblad van het Noorden: “De kracht van de Frommermannen zit in de algehele kwaliteit…Humor is een vast element dat nergens te veel doorslaat. Het podium wordt bemand door musici die hun vak verstaan en er ook nog eens lol in hebben. De energie spat er af, de arrangementen zijn doorzichtig. Je hoort elke nuance, de heren behandelen elkaar met egards. Ieder zijn solo, interessante ensembles, mooie close harmony. En vooral goed repertoire dat dankzij dit ensemble (deels) van de vergetelheid wordt gered. Topamusement door zeven heren die niet van ophouden weten”.

Op zondagmiddag 17 november 2013 voor het eerst in Almelo, in het Theaterhotel als gast van het jubilerende Almelo’s Mannenkoor!

 
02-01-2013  

De stad heeft u nodig!


Sportkampioenen gehuldigd
Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden ook de Almelose sportkampioenen 2012 gehuldigd. Een apart sportgala zat er dit jaar financieel niet in. Gehuldigd werden zwemmers van Zwemclub De Veene; Marcel Reefhuis, Wessel Everloo, Milou Bouwhuis, Annelette de Vries, Leonie en Yvon Versteeg, van atletiekvereniging SISU; Lieneke Hardon, Rachelle Sleebos, Nadinja Schonewille, en Stefanie Timmerhuis, het koersbalteam van RSV, de Taekwondoka’s Joyce van Baaren en Yvonne Oude Luttikhuis, de rolstoeldansers Mineke Heitink en danspartner Jolanda Bikkel (Groenlo), menster Marijke Hammink (Bornerbroek) en turner Melvin Coolen die lid is van het Vriezenveense KE. Zij allen behaalden nationale cq provinciale titels terwijl van Baaren ook brons behaalde tijdens het EK.
 

ALMELO – De Nieuwjaarsreceptie van de gemeente begon met een fraai filmpje over hoe mooi de stad wel is en dat werd onderbouwt met het liedje ‘Dit is mijn stad’ dat werd gezongen door Bastiaan Ragas. Dat positieve beeld werd niet doorgezet in de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld, die weliswaar stil stond bij enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar zoals o.a. de bekerfinale van Heracles Almelo en de ‘Green Flag Award’ voor het Beeklustpark, het Goossenmaatspark en het Schelfhorstpark en de opening van de talentenfabriek NAXT, maar toch vooral in het teken stond van de sombere financiële tijden die voor de stad zijn aangebroken.
De burgemeester kon er niet omheen dat de stad niet alleen op de kleintjes moet letten, maar zelfs fors moet snijden in de voorzieningen. Zij deed dan ook een beroep op de noaberzin van de Almelose burger om er voor elkaar te zijn daar waar nodig!

Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder

(Klik hier voor alle 78 foto's van Coen)


Nieuwjaarstoespraak 2013 - burgemeester Jon Hermans

Fotoreportage (60 foto's)...

 
04-01-2013  

Patrick van der Eem gepakt voor ramkraak

 

OOSTERBEEK/ALMELO – De oud-Almeloër Patrick van der Eem, bekend door zijn rol in de ontmaskering van Joran van der Sloot door Peter R. de Vries, is maandagnacht door de politie aangehouden en achter slot en grendel gezet als verdachte van een spectaculaire ramkraak bij wintersportspeciaalzaak De Skihut in Oosterbeek.
Van der Eem dreef destijds in Almelo een vestiging van hogedrukslangenspecialist Pirtek, maar werd door de keten buitenspel gezet als franchisenemer toen bekend werd dat hij Amerika niet inmocht. Ook in 2010 en 2011 kwam van der Eem al eerder met de politie in aanraking. De tegenwoordig in Arnhem woonachtige van der Eem is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in ieder geval de komende 14 dagen in voorarrest.

 
05-01-2013  

ZZP´ers lanceren de Nachtschilder

 

ALMELO – Marcel Egberts uit Almelo en Jeroen Kikkert uit Vriezenveen hebben met hun schilderbedrijven de handen ineengeslagen en het fenomeen van de Nachtschilder geïntroduceerd. Naast de zomer- en winterschilder dus nu ook de nachtschilder.
Volgens beiden biedt dat vooral aan bedrijven die bijvoorbeeld hun kantoor van een nodige verfbeurt willen voorzien veel voordelen. De schilders kunnen ongestoord werken, er is geen kantoorpersoneel dat wordt gehinderd in hun werkzaamheden en er loopt niemand tegen een net geschilderde deur aan en de verf is ’s morgens voor opening van het kantoor droog. Omdat de werkzaamheden ook nog sneller gaan dan overdag, is het volgens beide heren ook nog eens goedkoper.
<< Kortom de Nachtschilders staan voor u klaar!

 
06-01-2013  

Lintje voor Gerrit Steenhagen


Gedecoreerde Gerrit Steenhagen leest de Koninklijke oorkonde
 

ALMELO – Jeugdvoorzitter Gerrit Steenhagen van de bijna 99-jarige voetbalclub Sv Almelo heeft vanmorgen uit handen van burgemeester Jon Hermans een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor zijn inzet voor het voetbal in Almelo. Steenhagen is gedurende 20 jaar voorzitter van de jeugdafdeling van zijn club en is eveneens al 25 jaar voorzitter van jeugdcommissie van de Federatie Almelose Voetbalverenigingen en hij maakte zich gedurende zijn lidmaatschap van de vereniging Sv Almelo ook op andere terreinen verdienstelijk. Voor dat al, heeft Hare Majesteit de Koningin hem tot Lid van de Orde van Oranje Nassau benoemd.

Fotoreportage: Coen Mulder

(Klik hier voor alle 60 foto's)


Toespraak door burgemeester Jon Hermans

Fotoreportage (16 foto's)...

 
07-01-2013  

Kandidaat-koper voor Huize Alexandra

 

ALMELO – Het Almelose detacheringbedrijf Marquette heeft formeel een bod uitgebracht op Huize Alexandra aan de Vriezenveenseweg, dat meldde het Twentse onafhankelijke weekblad De Roskam.
Marquette-eigenaar Hans Evers is al jaren op zoek naar adequate huisvesting van werknemers uit het Oostblok. Momenteel worden die gehuisvest op bungalowpark Het Lageveld, dat eigendom is van Evers. Die huisvesting levert problemen op omdat het een toeristische bestemming heeft.
De gemeente Wierden presenteerde daarom onlangs het plan om 90 werknemers van Marquette, die bij Wierdense bedrijven werken, te huisvesten in zogenoemde Vrijkomende Agrarische Bebouwing (VAB) met een ‘bed and breakfast’ karakter. Volgens de gemeente Wierden moeten de resterende 160 werknemers van Marquette nieuw onderdak vinden in buurgemeenten.

Ondernemer Evers wil niets liever en ziet in de voormalige justitiële inrichting ‘Alexandra’ een goede mogelijkheid om werknemers die bij Almelose bedrijven als Berdal, Hubregtse, Buiting en Kaleidoscope werkzaam zijn, onder dak te brengen.

Het Ministerie van Justitie heeft ‘Huize Alexandra’, dat momenteel alleen anti-kraak wordt bewoond, te koop gezet en Evers heeft zich daarvoor gemeld. Evers zegt in De Roskam dat hij het vanuit sociaaleconomisch oogpunt van belang vindt dat gekwalificeerde werknemers, betaald volgens de CAO, een adequate leef- en woonruimte hebben. Evers wil daar ook fors in investeren.

Of de gemeente Almelo dezelfde visie heeft, betwijfeld Evers echter. Volgens hem houdt de Almelose wethouder Gerrit van Woudenbergh, die door Evers op de hoogte is gesteld, de boot af, zo zegt hij in De Roskam. Daarmee is de gemeente er echter nog niet, als namelijk het bestemmingsplan de huisvesting toestaat en het Ministerie van Justitie met Evers in zee wil gaan, kan de gemeente alleen nog de in haar ogen ‘ongewenste’ ontwikkelingen voorkomen, door het zelf te kopen. De Rijksoverheid moet namelijk rijksgebouwen eerst aan betrokken gemeenten aanbieden. Maar met een ‘lege knip’ wordt dat toch erg lastig.

Lees ook:
Huisvesting Polen op Het Lageveld ter discussie
Heibel Wierden over huisvesting arbeidsmigranten

 

 
08-01-2013  

Gratis WiFi bij Taverne ´t Wetshuys

 

ALMELO – Alle discussie over het aanleggen van WiFi in de binnenstad ten spijt, horeca-onderneemster Xandrine van Woudenbergh heeft die resultaten niet afgewacht en heeft bij Taverne ’t Wetshuys draadloos internet laten aanleggen met een capaciteit voor 200 gratis snelle internetverbindingen.
“Het beschikbaar stellen van internet past in onze strategie. Wij blijven investeren om onze gasten voortdurend naar de zin te maken, afgelopen zomer kreeg het Wetshuys een geheel nieuw terras en daar is het internet een mooi aanvulling op”, aldus Xandrine.

 
09-01-2013  

Leg focus op de binnenstad, zegt RUG

 

ALMELO – Volgens onderzoeker Gerard Marlet - verbonden aan de Rijks Universiteit Groningen (RUG) - moet Almelo zich met de toekomstige ontwikkeling richten op de binnenstad en een goed woningbestand om de stad aantrekkelijker te maken om in te wonen. Marlet is gespecialiseerd in onderzoek naar ontwikkeling van wijken, steden en regio’s. Hij stelt dat mensen kiezen voor gezellig winkelen en fijne huizen boven een IKEA of andere gigant aan de rand van de stad als zij de keuze maken om zich ergens te vestigen.
De gemeenteraad besprak het resultaatsonderzoek van het Masterplan van het college van B&W en was uiterst teleurgesteld over de bereikte resultaten. “Het schokkendst is dat het in 10 jaar niet is gelukt om mensen aan de binnenstad te verbinden”, verwoorde raadsnestor Gijs Stork (ALA). Volgens Marlet moet de gemeenteraad harde prioriteiten stellen bij het herzien van het Masterplan waarbij de focus op de binnenstad en goed wonen moet liggen om als stad compleet en aantrekkelijk te zijn. De binnenstad verloor maar liefst 74 miljoen euro aan omzet dat grotendeels als hogere omzetcijfers terug kwam in goed gewaardeerde winkelcentra in de wijken zoals in de Schelfhorst, het Vincent van Goghplein en het Eskerplein.
PvdA-fractievoorzitter Luc Schuur zocht echter naar een andere uitleg en vond dat de gemeente tot 2008 op de goede weg was maar de economische crisis roet in het eten gooide. Burgemeester Jon Hermans beloofde de gemeenteraad dat het college van B&W halverwege maart een notitie klaar heeft om het masterplan te herijken.

 
09-01-2013  

Burgemeester in beroep inzake Akdeniz

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans is het niet eens met het besluit van de voorzieningenrechter in de bodemprocedure om de sluiting van het eethuisje Aldeniz in de Nieuwstraat te verbieden. Begin vorig jaar vond een grootscheepse inval plaats wegen het vermoeden van handel in drugs en ook werd gedurende lange tijd de telefoon afgetapt. De exploitant werd in dat onderzoek gezien als de kwade genius en leidinggevende. Het onderzoek kwam destijds opgang door de sociale rechercheurs van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) dat ook wel het regionale Bibob-kantoor wordt genoemd van het Ministerie van Justitie maar die status formeel niet heeft, omdat Bibob-zaken louter onder Den Haag vallen.
De exploitant van Akdeniz werd wel veroordeeld voor het profiteren van steunfraude via zijn toenmalige vriendin, maar zowel via de telefoontaps als de huiszoekingen werden geen harde bewijzen van de aanwezigheid van drugs gevonden. De Wet Damocles biedt burgemeesters de ruimte om panden te sluiten als daar in drugs wordt gedeald en dat wilde ze dan ook doen t.a.v. Akdeniz. Maar omdat daar niets werd aangetroffen vond de voorzieningenrechter de aangekondigde sluiting niet mogelijk. De burgemeester gaat nu in beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De zaak leidde ook al tot vragen van het VVD-raadslid Maathuis, die wilde weten waarom Hermans een andere koers vaart dan haar collega's.
Juridisch adviseur Eshuis van Aldeniz is op zijn website van mening dat de burgemeester dat doet op basis van een onbegrijpelijke motivering en voorspeld dat het resultaat nihil is maar de gemeente opnieuw veel gemeenschapsgeld gaat kosten.

 
10-01-2013  

Rumoer over reclamebudget voortgezet onderwijs

 

ALMELO – In het discussieprogramma Rumoer op AA FM (Radio Almelo) ging het donderdagavond over de kwaliteitscijfers van de scholen in het voortgezet onderwijs en over de besteding van reclamebudgetten. De zogenaamde ‘Dronkers-cijfers’, naar de naam van de onderzoeker, wekten nogal beroering in onderwijsland. Zo kreeg het VMBO van ’t Noordik slechts een 4,5 en scoorde Erasmus VMBO maar liefst een 9,5
Reden voor de schooldirecteuren Rieks Schoenmaker (Erasmus), André Houden (AOC Oost) en Wim Drenth (’t Noordik) om met elkaar in debat te gaan. Al snel koos men één lijn waarbij de uitkomst was dat de cijfers slechts voor een deel het beeld schetsen van de kwaliteit van de scholen. Volgens het drietal gaven die cijfers bij de ouders ook niet de doorslag in de schoolkeuze voor hun kinderen.
Schoenmaker gooide daarbij ook de bestede reclamebudgetten op tafel met een slinkse blik richting Drenth van ’t Noordik. Die school besteed al jaren heel veel aandacht aan een uitgekiende reclamecampagne waarbij kennelijk niet op een paar centen wordt gekeken. Schoenmaker vindt dat de reclamebudgetten beter besteed kunnen worden aan het onderwijs zelf.
Rumoer wordt zondag om 17.00 uur herhaald op AA FM en is terug te luisteren via www.aafm.nl/rumoer.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (16 foto's)...

 
10-01-2013  

Politici als gastdocent op ROC van Twente

 

ALMELO – Maandag 14 januari fungeren PvdA-statenlid Dick Buursink en ALA-raadslid Marike van Doorn als gastdocent bij de Kappersvakopleiding van het ROC van Twente te Almelo. Zij geven tekst en uitleg over democratie en de rol van de volksvertegenwoordiging in zowel provinciale staten als de gemeenteraad.
Getracht wordt helder uiteen te zetten wat nu de provincie regelt en wat de gemeente, omdat dit voor velen niet helder is. Oud-gedeputeerde en oud- wethouder Buursink kent beide rollen al dagelijks bestuurder maar was in het verleden ook wethouder in Enschede en is nu statenlid van de provincie Overijssel. Van Doorn is al jaren raadslid in de gemeente Almelo. Eerst voor de VVD en nu voor het Almelo’s Liberaal Alternatief (ALA). De leerlingen kunnen uitgebreid vragen stellen en ook in debat waarom e.e.a. in het politieke bestel zo geregeld is zoals het is.
Het gastdocentschap is een project van ‘Jong Overijssel doet mee!’ van de provincie Overijssel.

 
10-01-2013  

Stemmen voor De SlingerAward 2012

 

ALMELO - Het afgelopen jaar heeft De Slinger Almelo op De Slingerbeurs 150 matches kunnen maken met een waarde van ruim twee euroton dankzij de initiatieven van maatschappelijk betrokken mensen in Almelo. Om één van die matches extra onder de aandacht te brengen wordt de De SlingerAward uitgereikt. Hiermee wil De Slinger de vragende partij belonen voor het initiatief en de biedende partij belonen voor de inzet en de maatschappelijke betrokkenheid. Bovendien fungeren zij als voorbeeld en stimulans voor andere organisaties en bedrijven in Almelo.
Tot en met maandag 4 februari 17.00 uur kan er gestemd worden door een mail te sturen naar info@deslingeralmelo.nl met daarin vermelding van uw favoriete match. Dus steek deze goede initiatieven van maatschappelijke betrokken Almelo een hart onder de riem en stem!

Genomineerd voor De SlingerAward 2012 zijn:

1. Trivium Meulenbelt Zorg – Leger des Heils

Aangepast personenvervoer seniorenvakantie. Trivium Meulenbelt Zorg heeft aangepast personenvervoer verzorgd voor het Leger des Heils. Deze activiteit heeft plaatsgevonden met drie busjes. Daarnaast is er in overleg afgesproken om ook op vrijdag 14 december met drie busjes en vrijwillige chauffeurs van TMZ. Bestemming van de reis werd Kerst in de Vesting, in Elburg.

2. Hegeman Bouwgroep - Zorgaccent de Hofkamp
Sinds kort kunnen bewoners van het Almelose verzorgingshuis De Hofkamp van ZorgAccent die dagbesteding De Kuierhook bezoeken in alle rust, beschut genieten van hun tuin. Ditzelfde geldt ook voor de bewoners van De Koppel die de dagactiviteitenlocatie ‘De Riethoek’ bezoeken. Dankzij de inspanningen van de firma Hegeman zijn de tuinen bij woonzorgcentrum De Hofkamp namelijk mooi afgeschermd met een hek inclusief een poort en windschermen. Teammanager Yvonne Koop is erg blij met de afscherming. “De deelnemers kunnen nu mooi in alle rust van de tuin genieten, in plaats van een uitzicht op een parkeerplaats. Dit geeft veel meer rust.”

3. AAFM – Sensoor Oost Nederland

Elke vierde woensdag in de maand wordt om 20:00 uur op AAFM het programma Anonieme Aandacht uitgezonden. Deze uitzending wordt gemaakt door medewerkers van Sensoor Oost Nederland. “Sensoor is een stichting die de klok rond voor iedereen bereikbaar is. Mensen kunnen bij Sensoor aan de bel trekken voor anonieme hulp en aandacht”, aldus presentator Johan Albers. Het programma is bedoeld om Sensoor onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. “Via dit programma heeft Sensoor de mogelijkheid zichzelf te presenteren via de radio. Wij zien het als onze publieke taak de inwoners te informeren, een win-win situatie dus”, aldus Albert Hendriksen van AAFM.

De SlingerAward is hét keurmerk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen in de vorm van een certificaat en Slingerbeeldje. De winnende match wordt op 12 februari bekend gemaakt tijdens de Slingerbijeenkomst 2012 en op www.deslingeralmelo.nl. De SlingerAward 2012 wordt uitgereikt door wethouder Mieke Kuik-Verweg.

De Slinger: Het merk voor maatschappelijke betrokkenheid

Een kaartenbak met bedrijven die iets goeds willen doen voor de samenleving en instellingen die hulp kunnen gebruiken. Dat is het idee van De Slinger. Als koppelaar en intermediair treedt De Slinger op in Almelo. Sociale instellingen zitten soms verlegen om hulp en maatschappelijk betrokken bedrijven of organisaties willen soms graag kennis, kunde of handen beschikbaar stellen voor een nuttig doel. De Slinger Almelo bemiddelt tussen vraag en aanbod en brengt partijen bijeen.
www.deslingeralmelo.nl


Lees ook: Tweede Slingerbeurs is € 203.230,00 waard

 
11-01-2013  

Topnominaties voor artsen ZGT Almelo


Archieffoto ZGT Almelo - Jan Bril
 

ALMELO – Voor de titel ‘Toparts 2012’ in het eigen vakgebied zijn vier artsen van het ZGT Almelo genomineerd. De verkiezing ‘Toparts’ wordt sinds zeven jaar gehouden door medisch magazine MedNet onder vakgenoten met de vraag: Aan welke arts binnen uw vakgebied zou u uw dierbaren toevertrouwen als ze medisch-specialistische zorg nodig hebben? Toetsingscriteria zijn onder meer communicatieve vaardigheden, collegialiteit, innovatieve en wetenschappelijke bijdragen en technische vaardigheden.
Door 1450 vakgenoten werden o.a. genomineerd de neuroloog J.C. Baart, psychiater A.A.G. van den Ende, uroloog G.J. Molijn en reumatoloog C.J. Haagsma die allen verbonden zijn aan het ZGT Almelo.
Ook werd de Almelose cardioloog R.J. Lionarons genomineerd. Hij is actief in het Röpcke Zweers Ziekenhuis te Hardenberg en het Medisch Centrum in Westerhaar.
De definitieve uitslag wordt op 17 februari bekend gemaakt door Frank de Grave, voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten.

 
12-01-2013  

Druk bezocht Shanty-concert in De Schelf

 

ALMELO – Het traditionele nieuwjaarsconcert van Shantykoor De Oostvaarders en Viswijvenkoor De Schellevissen in de kerkzaal van wijkcentrum De Schelf trok volop publiek. Bekende songs als ‘Ketelbinkie’, ‘Drunken sailor’, ‘De klok van Arnemuiden’, Vissersmeisje, Sailing home, Zuiderzeeballade  en tal van andere songs klonken door de zaal en dat werd beloond met luid applaus.

Fotograaf Jan Bril nam een kijkje.

Ook in Almelo vandaag Ronnie Tober met zijn jubileumshow.
Kijk voor de reportage onder ShowNieuws.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
13-01-2013  

Teckelwandeltocht voor nieuw asiel in Almelo


Teckelwandeltocht 2013.
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO - Voor de zesde keer op rij werd de jaarlijkse Teckelwandeltocht georganiseerd, waarvan de baten bestemd zij voor een goed doel. Zo werd in voorgaande jaren al gelopen t.b.v. de kankerbestrijding en deze keer gaf de organisatie aan dat de opbrengst is bedoeld om een nieuw dierenzorgcentrum in Almelo te kunnen realiseren. Mede-organisator Gerrit Zwienenberg gaf eveneens aan, dat hij als teckelliefhebber helemaal voor een asiel is dat aan de eisen van de tijd moet voldoen en vindt bovendien dat de initiatiefnemers voor een nieuw dierenzorgcentrum best meer steun verdienen. Kijk dus ookop:

www.helpnieuwdierenasielalmelo.nl

De teckeltocht tocht ging door de Gravenalle en fraaie omgeving.

Fotoreportage: Nick Zweers
(klik hier voor alle foto’s)

Fotoreportage (29 foto's)...

 
14-01-2013  

Nieuwe Maestro’s voor KAH in nieuwjaarsconcert

 

ALMELO – Enkele honderden bezoekers genoten zondagmiddag van het traditionele nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Almelose Harmonie o.l.v. dirigent Mark van Nus. De KAH, dat in 1904 werd opgericht, presenteerde een gevarieerd en luchtig muziekprogramma en had voor de bezoekers ook nog een verrassing in petto.
Na de pauze werd namelijk het succesvolle tv-voorbeeld Maestro gevolgd en mochten ‘vier’ jongeren hun talenten als dirigent laten zien. Bij cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh bleek dat qua mimiek helemaal snor te zitten.

Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (22 foto's)...

 
14-01-2013  

Taxi met ‘Wifi On Board´ nieuwe trend


'WiFi on Board' een normale zaak in Londen en New York
 

ALMELO - Wifi-Masters, onderdeel van RegioCTS, wil taxi’s in Overijssel uitrusten met ‘Wifi On Board’. Wifi-Masters wijst in deze op “Mifi” in taxi’s in Londen en New York waar die service al lang aan klanten wordt geboden. Volgens het Almelose bedrijf kunnen taxibedrijven in Overijssel en Nederland niet achterblijven. Wifi-Masters zoekt daarom contact met taxibedrijven in de regio om zich voor een ‘pilot’ aan te melden. Uit die aangemelde bedrijven maakt Wifi-Masters vervolgens een keuze voor één taxibedrijf met wie men deze ultieme test wil uitvoeren, door één van de taxi’s te voorzien van de benodigde apparatuur om deze te kunnen testen. Alle taxibedrijven kunnen zich dus melden via de website: www.wifi-masters.nl 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-01-2013  

Brandje in de Grotestraat Noord

 

ALMELO – Rond 03.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag werd brandalarm geslagen in het Doelengebied. Het bleek echter om een brandje te gaan in de Grotestraat Noord in de winkel Bo’s Factory. De brandweer ontruimde twee bovenliggende appartementen en had de brand snel uit met behulp van een hogedruk straal. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Wel is er roet en waterschade.

Klik hier voor de fotoreportage van Patrick Weegink.

 

 
15-01-2013  

Munsterhuis stopt verkoop, niet service in Almelo

 

ALMELO – Het Twentse autobedrijf Munsterhuis, met vestigingen in Almelo, Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Rijssen stopt in Almelo met de verkoop van de merken Renault en Dacia. De verkoop voor het rayon Almelo wordt verplaatst naar de hoofdvestiging van Munsterhuis in Hengelo en naar de vestiging Rijssen.

Het merk Renault werd in de jaren ’60 in de locatie aan de Violierstraat te Almelo geïntroduceerd door het toenmalige autobedrijf De Vries. Daar blijft wel de werkplaats en de service gehandhaafd.

Munsterhuis opende ook aan de Wegtersweg in Hengelo een servicepoint en stopte al in 2010 met de verkoop in Oldenzaal, waar het eveneens een servicepoint heeft.

 
15-01-2013  

Belegger Syntrus Achmea stapt uit Masterplan


Een feestelijke dronk tijdens het ondertekenen van het contract in 2008
 

ALMELO – Syntrus Achmea Vastgoed trekt zich terug uit de ontwikkeling van de binnenstad. De beleggingspoot van het grootste pensioenfonds in Nederland had zich in 2008 voor 520 miljoen euro verbonden aan het consortium met Kondor Wessels en Dura Vermeer om de Almelose binnenstad te transformeren tot een centrum voor de toekomst. Manager Jöersen van Achmea Vastgoed noemde destijds het concept voor de vernieuwing van de Almelose binnenstad een uitstekend plan waar Achmea Vastgoed vertrouwen in heeft om haar centen in te beleggen.
Daarvoor werd door de partners samen met de gemeente een Ontwikkelcombinatie in het leven geroepen die panden moest verwerven om de vernieuwing mogelijk te maken. Sindsdien is feitelijk alleen een overeenkomst met Dimence bereikt voor nieuwbouw in het Westerdokgebied aan De Grenzen hoek Haven NZ.
Rondom de markt liet men zich echter de kaas van het brood eten door projectontwikkelaar Urban Interest die inmiddels meerdere panden (o.a. oude V&D gebouw, Scheer & Foppe) in bezit heeft. De gemeente kocht de Havenpassage en een deel van de Kloosterhofflat maar kan dit laatste pand niet betalen, waardoor het flink compensatie aan woningstichting Beter Wonen moet betalen. Er wordt zelfs overwogen om de appartementen weer in de verhuur te brengen in plaats van te slopen.
De regie van de ontwikkeling van de binnenstad kwam bij de gemeente Almelo te liggen.
Achmea Vastgoed geeft er nu de brui aan en moet aan tafel met Kondor Wessels, Dura Vermeer en de gemeente om het uitstappen te regelen.

Lees ook:
Almelo sluit contract van 520 miljoen voor nieuwe binnenstad

 
15-01-2013  

Raad stemt in met komst Hornbach


Hornbach is de grootste bouwmarkt-keten van Duitsland en begint in Nederland haar vleugels al behoorlijk uit te slaan.
Nederlandse vestigingen zijn te vinden in: Alblasserdam, Breda, Geleen, Groningen, Kerkrade, Nieuwegein, Tilburg, Wateringen en Zaandam.
In Almelo komt een grote vestiging inclusief tuincentrum.
 

ALMELO – Slechts Christen Unie- raadslid Jan Veenstra stemde tegen de verkoop van 40.000 m2 grond langs de Nijreessingel hoek H. R. Holstlaan aan de Duitse bouwmarkt-keten Hornbach. Veenstra stelde zich principieel op omdat ook de plannenmakers voor de bouw van een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo verruiming van het bestemmingsplan willen om ook niet sport-gebonden detailhandel in en rond een nieuw stadion toe te staan. Veenstra is tegen die ontwikkeling omdat dit in zijn ogen de belangen van de middenstand in het centrum ondermijnd. Wethouder Jan van Marle, die door de verkoop 6,8 miljoen euro kan bijschrijven in het door rode cijfers geplaagde gemeentelijke grondbedrijf, ziet dat echter anders en vindt dat die vergelijking tussen Hornbach en ruimere detailhandel in het stadion niet opgaat.
Voor de bouw van Hornbach, op de door de gemeente zogenoemde Rhijnbeek-locatie, betekent het desondanks dat nog moet worden gewacht op de bestemmingsplanwijziging en daar zal naar verluidt nog enige tegenstand in zijn te verwachten.

 
16-01-2013  

Grootste trui ter wereld bij Stam+

 

ALMELO – De grootste handgebreide trui ter wereld hangt sinds kort in de wolspeciaalzaak Stam+ aan de Oranjestraat. De trui van ‘oma Ria’werd geveild via het programma 3FM Serious Request en werd op de kop getikt door Stam+
Ook de trui kan + genoemd worden gezien de afmeting 2.20 x 2.80 meter. ‘Oma Ria’ deed er 3 jaar over om de 11 kg wol tot een trui te breien. Zo vertelde ze in het programma Live 4 you van RTL4 .

 
16-01-2013  

Dimence krijgt bouwvergunning en kan beginnen

 

ALMELO – Dimence directeur S. Bangma kreeg vanmorgen uit handen van burgemeester Jon Hermans officieel de bouwvergunning uitgereikt voor een nieuw onderkomen op de hoek haven NZ / De Grenzen. Het gebouw waar alle GGZ-diensten worden samengevoegd, is een ontwerp van Daan Josee van Kristinsson Architecten en vergt een investering tussen de 30 en 35 miljoen euro.
Later meer…

Bekijk het filmpje

 

 
16-01-2013  

Crowdsourcing in Twentse film Thijs Gloger

 

ALMELO - Cineast Thijs Gloger is op zoek naar mensen in Twente die willen bijdragen bij het opnemen van de film Gangsta Babes met in de hoofdrol Katja Römer-Schuurman. Gloger heeft van alles nodig zoals meubilair, een simpele stofzuiger, rekwisieten, een vrachtwagen, een bus, diensten en locaties et cetera. Gloger doet dat via Crowdsourcing en hij wil de film ook nog eens gratis vertonen op de Koornmarkt in Almelo en op de Oude Markt in Enschede.
Het hele idee achter Crowdsourcing is dat de film ‘low budget’ gemaakt kan worden, waarbij de filmopnames als het ware 'samen een feestje bouwen wordt'.

AlmeloNieuws.nl denkt aan het Rectorshuis aan de Vriezenveenseweg als locatie of misschien ook wel het tegenover liggende voormalige Huize Alexandra, als er veel hoge hekwerken (bajes) aan te pas moeten komen.

Filmmaker Gloger was in november nog te gast in Theaterzaal de Evenaar (bibliotheek) voor het vertonen van een filmestafette.

Tot 15 februari kan men medewerking opgeven en misschien zit er ook nog wel een heel klein rolletje in.
Aanmelden kan via: www.glogerfilm.nl


Gangsta Babes - Crowdsourcing

 
16-01-2013  

RPF keerde halve ton uit voor 20 projecten

  ALMELO - Van wijkcircus en zomerkampen, tot Drieplusgroep en de herinrichting van een schoolplein: stichting Roggekamp Peitsch Fonds heeft in 2012 een ongekend breed aanbod aan activiteiten en projecten voor kinderen in Almelo (mede) gefinancierd. In totaal keerde het RPFonds een bedrag van bijna €50.000 uit.
Lees verder...

 
17-01-2013  

Almelo mede schuld aan dodelijk ongeval A35 ?

 

ALMELO – Raadslid Gerwin Kamphuis (LKA) heeft zich na het dodelijk ongeval op de A35 van zondagavond 5 februari 2012 - waarbij 6 doden te betreuren waren - afgevraagd waarom er geen vangrail langs dit deel van de A35 was. In de vrieskou kwamen twee auto’s met elkaar in botsing en belandden vervolgens door het ijs in de brede sloot.
Kamphuis stelde er vragen over en kreeg te horen dat alles aan de wettelijke eisen voldeed en de berm naast de sloot breed genoeg was. In oktober 2012 diende hij de motie ‘vangrail’ in om te bewerkstelligen dat er alsnog vangrails worden geplaatst om droevige gevallen zoals deze in de toekomst te voorkomen.

Wethouder Anja Timmer,opvolger van toenmalig wethouder T. Schouten, beloofde ook te rapporteren over het overleg tussen de gemeente en Rijkswaterstaat van 15 maart 2012 en kwam begin december jl. met een memo waarin medegedeeld werd dat er van dat overleg geen notulen waren en er dus niets inhoudelijks te melden viel.
Zoals Kamphuis vaker doet, las hij de memo met enige argwaan en vroeg hij bij Rijkswaterstaat of daar notulen over het gesprek met de gemeente op 15 maart 2012 aanwezig waren en ja hoor, per kerende mail kwam een notitie boven water nota bene gemaakt door de gemeente zelf.
Bij de eerste alinea gingen Kamphuis de haren al overeind staan. Kamphuis las dat het rapport van Rijkswaterstaat op dat moment nog niet gereed was maar bij de volgende zin werden de ogen steeds groter. We citeren: “Een openstaande vraag is hoe indertijd de realisatie van de retentievijver (slootverbreding) is geregeld en wat het bodemprofiel van de vijver is”.
De gemeentelijke gesprekspartner van Rijkswaterstaat schrijft verder in zijn verslag dat hij daar intern navraag over zal doen en die bevindingen aan Rijkswaterstaat zal doen toekomen.

Kamphuis vraagt zich nu af of de gemeente mede schuld is aan de extra brede en diepe sloot waardoor slachtoffers, in de voertuigen zittende, onder het ijs zakten en dat die aanpassing kennelijk niet in het ontwerp was vastgelegd maar nadien is aangepast van gemeentezijde. Ook vraagt hij zich nu af of de inrichting van weg, berm en sloot daarmee nog wel voldeden aan de wettelijk inrichtingseisen en of een vangrail dan alsnog een verplichting zou zijn geweest. Kortom Kamphuis wil nu de onderste steen boven en neemt geen genoegen met memo’s dat er geen verslag bestaat.
Kamphuis wil dus het verschil gaan maken zoals het hoort!

Lees ook:
Zes doden: Talud A35 voldoet niet aan richtlijnen

Ongeval A35 eist nog 2 levens

Vier inzittenden overleden na ongeval op A35

 
17-01-2013  

Rumoer vanuit de Bibliotheek.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (23 foto's)...

 
18-01-2013  

Welke ijsbaan is het eerst open?


't Linthorst - Bornerbroek
 

ALMELO – Het is momenteel competitie tussen de ijsbanen in de gemeente. De sneeuwval van eerder deze week, zorgde er voor dat het ijs niet dik genoeg was, waardoor ook niet kon worden geveegd. Vandaag echter probeert men dat wel te doen en dat zonder inzet van een helikopter zoals in de fotobijlage. Waarschijnlijk weten we zaterdag welke ijsbaan binnen de gemeente Almelo het eerst is.

Houdt het zelf in de gaten via:
IJsbaan Aadorp, IJsbaan Almelo en IJsbaan Bornerbroek.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-01-2013  

Bank ten Cate aast op SNS Private Banking

 

ALMELO/AMSTERDAM – Bank ten Cate, opgericht in 1881 door de Almelose textielmagnaat Egbert ten Cate, aast op een overname van SNS Private Banking. SNS Reaal zit als concern in financieel zwaar weer door de grote verliezen op de vastgoedmarkt. Het onderdeel Private Banking staat in de etalage en Bank ten Cate, dat in Amsterdam is gevestigd aan de Herengracht, onderhandelt nu over een overname. De private bank ten Cate staat onder directie van de Almelose nazaat van de oprichter mr. E. ten Cate en mr. drs. D.J. Raithel. De bank richt zich uitsluitend op vermogensbeheer voor particulieren en daar past SNS Private Banking prima in. Bij SNS Private banking werken 25 mensen.

 
18-01-2013  

Verzet duurt voort tegen Uitvaarthuis

 

ALMELO - Ondernemer Meibergen van Kassa Office Supplies aan de Twentelaan kan het kennelijk moeilijk verkroppen dat het uitvaarthuis van Erik Korte iets verderop in de straat, eind vorig jaar alsnog officieel werd geopend na drie jaar vergeefs verzet te hebben gepleegd bij de gemeente om een vergunning te voorkomen.
Kassa Office Supplies is weinig meer dan een internetwinkel dat haar goederen vooral afzet op de Duitse markt. Toch zegt het bedrijf last te hebben van bezoekers van het uitvaarthuis Twente dat is gelegen aan het eind van de 'Autoboulevard van Almelo', zoals de Twentelaan nu eenmaal is. De straat zit vol met autobedrijven en reparatie-inrichtingen. Aan die stroom van bezoekers ergert men zich niet. Wel aan de bezoekers die hun condoleances komen overbrengen en dat is dan meestal ook nog in de avonduren.
Toch blijft Kassa Office Supplies zich verzetten en heeft bij de bestuursrechter nu een verzoek om onmiddellijke sluiting neergelegd van het Uitvaarthuis Twente.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-01-2013  

Bruidsbeurs in het Theaterhotel

 

ALMELO – Zaterdag vond na het grote succes van een jaar eerder een grote bruidsbeurs plaats in het Theaterhotel. Op de beurs werden de laatste trends gepresenteerd aan een belangstellend publiek, waarbij één der toekomstige bruidsparen na aanmelding als bezoeker kans maakte op een gratis overnachting in de Cupido Suite die is uitgerust met een heuse Jacuzzi. Aan de bruidsbeurs werkten o.a. mee: Jan & Jet Weddingdesign en Juweliershuis Brummer, beide uit Almelo.

Fotograaf Coen Mulder is de 'gangbare' huwbare leeftijd al lang voorbij, maar nam toch een kijkje. 

Fotoreportage (23 foto's)...

 
20-01-2013  

Reünie 100 jaar AKC een groot succes


AKC-voorzitter Raymond Eijke gaf het startsein voor de eerste festiviteit van het eeuwfeest.
 

ALMELO - Afgelopen vrijdag 18 januari was de eerste activiteit i.v.m. het honderdjarig bestaan van onze club AKC.
De reünie: Vrijdags morgens is een groep vrijwilligers aan het werk gegaan om de kantine leeg te maken. Daarna heeft de firma Westerhuis verhuur de kantine omgetoverd tot een geweldige feestzaal. Rond 19:30 mochten we de eerste gasten verwelkomen. Een uurtje later waren er een kleine 200 gasten binnen en kom het programma beginnen.
Na het welkomstwoord van onze voorzitter, waren Heracles voorzitter Jan Smit en erevoorzitter Leo Bosch even aan het woord. Na dit officiële gedeelte kon het feest losbasten. Vele bekenden zagen elkaar na lange tijd weer en hadden veel te bepraten, onder het genot van menig drankje duurden deze gesprekken tot ver na middernacht.
We kunnen terug kijken op een gelaagd eerste evenement en hopen dat ook de volgende activiteiten op zo een grote belangstelling mag rekenen.
Tekst: Peter Soer (AKC)


Fotoreportage: Coen Mulder

(Klik hier voor alle 70 foto's van Coen)

Fotoreportage (11 foto's)...

 
20-01-2013  

Toshiba overweegt bod op Urenco

 

LONDEN – Toshiba, het grote Japanse technologie- en industrie concern, overweegt een bod op uranium-verrijker URENCO met vestingen in o.a. Almelo, Capenhurst, Gronau en de VS, dat meldt de Britse courant The Sunday Times vandaag. Toshiba is via de Amerikaanse dochter Westinghouse al actief in de productie van nucleaire reactoren. Urenco verrijkt natuurlijk uranium om dit geschikt te maken als brandstof voor reactoren.
URENCO staat in de etalage nadat de Britse regering kenbaar maakte haar derde deel aan aandelen te willen verzilveren. Ook de Duitse energieproducenten Eon en RWE, die eveneens een derde van de aandelen bezitten, willen hun aandelen kwijt omdat Duitsland uit kernenergie stapt. De Duitse aandeelhouders hebben kapitaal nodig om de omschakeling op groene energie te kunnen financieren.
Volgens The Sunday Times zou een verkoop de aandeelhouders een slordige 12 miljard euro op kunnen leveren. De Nederlandse staat, die eveneens een derde van de aandelen bezit, heeft op eerdere berichten summier gereageerd. Zo werd ook al eens het Franse Areva genoemd als mogelijke koper. Nederland is echter nogal huiverig voor verkoop vanwege de nucleaire techniek die ook geschikt is voor kernwapens.

 
22-01-2013  

Raadslid is verbaasd over wethouder-reactie A35

 

ALMELO – Raadslid Gerwin Kamphuis is met stomheid geslagen door de reactie van wethouder Anja Timmer inzake de vragen van het raadslid over de veiligheid van de A35 langs het XL Businesspark. Een jaar geleden kwamen bij een ongeval 6 mensen om het leven nadat zij door een botsing via de berm een bevroren retentievijver inschoten en onder het ijs terecht kwamen. Bij het ongeval was maar één overlevende.
Raadslid Kamphuis ontdekte dat de verbreding en verdieping tot retentievijver op initiatief van de gemeente Almelo tot stand kwam en vraagt zich af of het ontbreken van vangrails nog wel overeenkomstig de veiligheidsvoorschriften was.
Wethouder Timmer zei vandaag in Tc Tubantia dat dit wel degelijk het geval was. In een gesprek december jl. met Rijkswaterstaat had zij ook vernomen dat het ongeval aan een stuurfout van een der chauffeurs te verwijten viel. De wethouder zei er bij dat zij de gemeenteraad verder informeert zodra zij de gegevens zwart op wit heeft.
Raadslid Kamphuis is daar hooglijk verbaast over, omdat hij donderdag a.s. - op uitnodiging van het afdelingshoofd ROM van de gemeente Almelo - juist gaat overleggen of het plaatsen van een vangrail dan wel het aanleggen van een zandwal verdere ongevallen met een dergelijke tragische afloop kan voorkomen. Ing. G. Kamphuis is zelf een deskundige op dat gebied.
Hij acht de uitlatingen van wethouder Timmer dan ook volkomen tegenstrijdig met het gesprek dat hij donderdag gaat voeren!
Kamphuis reageert verder in zijn mail aan onze redactie, dat niets van de inhoud van zijn mail geheim is en dat dit best gepubliceerd mag worden.
Dat roept dus de vraag op of de wethouder wel wordt geïnformeerd door haar ambtenaren?

Lees ook: 

Almelo mede schuld aan dodelijk ongeval A35 ?   

 
23-01-2013  

Thomas Bruns droomt over Manchester United

 

ALMELO – Op de basisscholen in Almelo werd, net als in de rest van Nederland, vanmorgen een ontbijt geserveerd en kwamen tal van ‘beroemdheden’ de kinderen voorlezen en/of verhalen vertellen. Heracles Almelo-speler Thomas Bruns deed dat voor groep 3a van De Weier aan de Vissedijk. Zijn teamgenoten Ben Rienstra en Remko Pasveer respectievelijk bij De Rank in Aadorp en het Mozaïek in Almelo.
Wierdenaar Thomas Bruns had het boekje ‘Een knal tegen de bal’ meegenomen van schrijfster Vivian den Hollander, een pseudoniem van de Scheveningse schrijfster Vivian Spaans. Maar voordat hij aan voorlezen toekwam moesten wel de nodige vragen beantwoord worden zoals; Hoeveel moet je elke dag trainen? Heb je altijd al voetballer willen worden? Wat wil ja later doen? Bij welke club zou je het liefste spelen? Nou, op die laatste vraag kwam toch wel het ambitieuze antwoord dat Bruns het liefste in Engeland bij Manchester United zou willen voetballen. En later wil hij of gymleraar of voetbaltrainer worden. Het voorlezen en het smikkelen van de broodjes kwam dus wat later op gang, maar daar treurde Bruns niet om en de ‘kids’ al helemaal niet. Uiteraard werd aansluitend ook nog een handtekening-sessie gegeven op T-shirts, schriften en dergelijke. Bruns vertelde ook nog dat hij zelf op dit moment de biografie van Steve Jobs las, de grondlegger van het Apple concern wiens nieuwe boot pas na zijn dood afkwam bij scheepswerf De Vries in Aalsmeer en waar ook enkele Almeloërs aan meewerkten.

Maatschappelijke betrokkenheid
De voetballers van Heracles Almelo zetten zich vaker in voor maatschappelijke doelen. De voorleesactie was een initiatief van ‘Almelo scoort voor iedereen’ met als doel het prikkelen van de fantasie en het ontwikkelen van taalgevoel bij jonge kinderen.

Fotoreportage (12 foto's)...

 
23-01-2013  

Psycho mishandelt buschauffeur en botst

 

ALMELO – Een buschauffeur van Connexxion is woensdagavond door een 21-jarige psychotische jongeman zwaar mishandeld. De bus botste tegen een boom in de Brugstraat.
De chauffeur had eerder al een melding gemaakt dat hij een verwarde man in de bus had en vroeg daarbij om assistentie. Voordien al had de politie een melding over een verwarde man ontvangen die op blote voeten liep op de Ootmarsumsestraat. Daar trof de politie hem niet meer aan.
De gewonde buschauffeur kon worden ontzet door een achterop komende collega, die met behulp van omstanders de man vasthielden - door boven op hem te gaan zitten – totdat de politie arriveerde.
Slachtoffer en de psychotische man werden beiden naar het ZGT Almelo vervoerd. De politie onderzoekt nog of de bus tegen de boom botste door de mishandeling.

Foto: @Sinannt

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-01-2013  

Historisch Festival zoekt vrijwilligers en sponsoren

 

ALMELO – Het bestuur van de stichting Historisch Festival Almelo, dat op 19, 20 en 21 april a.s. wordt georganiseerd, is op zoek naar vrijwilligers en sponsoren. Tijdens dat festival in het Schelfhorstpark gaat Almelo terug naar de Napoleontische tijd. De organisatoren kunnen daarbij de assistentie van vele tientallen vrijwilligers gebruiken en ook sponsoring door het Almelose bedrijfsleven wordt gevraagd. Daarvoor zijn speciale sponsorpakketten samengesteld waarover u contact kunt opnemen met Thijs ter Haar via tterhaar@hfalmelo.nl of Heleen Moolhuijzen via hmoolhuijzen@hfalmelo.nl
Op de website van het Historisch Festival Almelo is ook een sponsorbrochure te downloaden. Wilt u zelf bijvoorbeeld ‘Napoleon spelen’, dan wordt dat mogelijk met een bedrag van € 10.000,00 en daar hoort dan wel een heel pakket aan bedrijfsreclame bij. Uiteraard zijn er ook kleinere sponsorpakketten.
Ook de vrijwilligers kunnen zich melden via de website

 
23-01-2013  

De Klup Twente en Sportbedrijf helpen elkaar

 

ALMELO - In het voorjaar van 2011 stak de gemeenteraad van Almelo een stokje voor het wegbezuinigen van de Sportmix, een zeer succesvol sportintroductieprogramma voor kinderen uit het speciaal onderwijs.

De oplossing was inventief: een medewerker van De Klup Twente moest deel uit gaan maken van het team sportcombinatiefunctionarissen en zou in die capaciteit kunnen blijven zorgen voor Sportmix activiteiten.

Woensdag werd dat allemaal schriftelijk vastgelegd tussen stichting De Klub Twente en Sportbedrijf Almelo in een samenwerkingsovereenkomst om niet door directeur Erik Busscher en manager sportzaken Ruben Buijserd van het Sportbedrijf en directeur Jan Anema en sportcombinatiefunctionaris Ellen Perik van De Klup Twente.

<< Op de voorgrond v.l.n.r. Jan Anema, Ellen Perik en Erik Busscher

 
24-01-2013  

Het Toeristisch magazine over Almelo is Uit!

 

ALMELO - Voor het eerst sinds jaren is er weer eens een toeristisch magazine uitgekomen over Almelo. Dit keer met de veelbelovende titel ‘Almelo, altijd wat te doen…’ een vrije zinspeling op ‘Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op groen, in Almelo is altijd wat te doen... van cabaretier Herman Finkers, wiens wiegje ooit in de Reigerstraat stond.

Stichting Almelo Promotie voorzitter Egbert Willems overhandigde dinsdagavond het eerste exemplaar aan raadsnestor Gijs Stork bij plotselinge afwezigheid van burgemeester Jon Hermans. In het magazine o.a. een interview met DJ Michiel Veenstra, bekend vooral door o.a. 3FM Serious Request, maar ooit begonnen bij het lokale zendstation als vrijwilliger, een reportage over markante gebouwen in de stad, een verhaal over het sprankelende water rond Almelo en een collage over wereldberoemde ‘brands’ uit Almelo zoals Bolletje, het 100-jarige Kips Leverworst, Auronamic, PANalytical, het Europese distributiecentrum van Timberland, Heracles Almelo en uiteraard Royal TenCate dat haar hoofdkantoor al 309 jaar in Almelo heeft.

Met een oplage van 30.000 stuks is het magazine gedistribueerd op diverse toeristische beurzen, ANWB kantoren, hotels, campings, vakantiecentra en horeca en uiteraard bij de VVV af te halen aan de balie in de Almelose bibliotheek.

De eerste fout die we ontdekten staat op pagina 2. Daar doet men de lezer geloven dat Almeloërs Beetwortel worden genoemd (tot zover klopt het nog), maar dan de uitleg dat een Beetwortel een suikerbiet is, ha, ha. Een Beetwortel is een winterpeen, je kent ze wl die grote wortels die 's winters in de hutspot gaan. En de summiere suikerbieten die rond Almelo werden verbouwd, daar kwam nooit geen suiker van, maar dienden als veevoer. Dat krijg je dus met reclamebureaus dee nich van toet'n of bloaz'n weet!

 
24-01-2013  

Rumoer over aandachtswijken

 

ALMELO – Wethouder Mieke Kuik wil het krimpende beschikbare geld voor wijkgericht werken meer inzetten voor de ‘aandachtswijken’ met een sociaal zwakkere achtergrond. Dat gaat deels ten koste van het wijkwerk in andere wijken. Het standpunt kreeg toch ook enige kritiek. Zo verwees raadslid Jan Veenstra (CU) dinsdag jl. in de informatieve raadsbijeenkomst naar de nota wijkgericht werken uit 2007 waarin is vastgelegd dat de prioritering niet ten koste mag gaan van de aandacht voor andere wijken. Ook het CDA bij monde van fractievoorzitter Irene ten Seldam deelde die kritiek. Beiden zien meer in wijkbudgetten die aan de hand van eigen opgestelde prioriteiten worden besteed.

In het wekelijkse discussieprogramma Rumoer in de Almelose bibliotheek pleitte raadslid Hans Buitenweg (GroenLinks) juist voor meer aandacht op buurtniveau omdat ook in wijken waar het beter gaat wel woonstraten zijn die dezelfde aandacht verdienen. De wethouder kon zich daar wel in vinden en zegde die extra aandacht toe. "Als er in het Windmolenbroek twee straten zijn met enorme problemen laten we die zeker niet links liggen", reageerde Kuik ondermeer op de kritiek van wijkbewoner Noltus die eveneens problematieken in de wijk schetste en vreesde dat de sturing van het geld richting de aandachtswijken ten koste gaat van de Windmolenbroek.

Meer begrip was er bij voorzitter Henny Kuiphuis van de Stichting Dorpsbelangen Bornerbroek die juist begrip toonde voor de keuze van het college en de vak-wethouder om juist prioriteiten te stellen aan die gebieden met mensen met een sociale achterstand die dat het meeste nodig hebben. In het plan komen fysieke inrichting en onderhoud van wijken, sociaal welzijn, wijkcoördinator en aandacht door de wijkagent samen in één aanpak met als doel om de sociale stijging en saamhorigheid te verbeteren aan de hand van de al vast gestelde sociale agenda 2020. Columnist en initiatiefnemer Jan Krol van de ‘Anti Burgerpartij’ i.o. noemde de ge-uitte kritiek op het plan muggenzifterij.
De gemeenteraad beslist dinsdag a.s. over het voorstel van wethouder Kuik.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (15 foto's)...

 
24-01-2013  

Topland Caravans is zo gezond als wat!

 

ALMELO – Grote schrik bij Topland Caravans aan de Hospitaalweg in Almelo toen eerder deze week in Tc Tubantia stond dat het bedrijf failliet was. Niets is echter minder waar, want Topland Caravans is zo gezond als wat!
In het grote pand aan de Hospitaalweg zijn naast Topland Caravans ook het Kampeerplein van Pauwels Kamperen en Caravan en Campertechniek Leliland BV gevestigd. Het is het eenmansbedrijf Leliland BV dat door de rechtbank failliet is verklaard.
Verbazing en boosheid dus bij Topland Caravans over de foute berichtgeving. "Ik heb al mensen huilend aan de telefoon gehad omdat ze dachten dat ze hun geld kwijt waren. Maar met ons is niets aan de hand. We hebben ook geen last van de sluiting van Leliland. Als we werk hebben voor een werkplaats kunnen we een beroep doen op een bedrijf in Hengelo'', zegt een woordvoerder in een reactie. U kunt dus gewoon terecht bij Topland Caravans en het Kampeerplein!

Kijk voor meer info op:
www.toplandcaravans.nl en www.kampeerpleinalmelo.nl
 

 
24-01-2013  

IJspret op de ijsbanen

 

ALMELO – Het heeft even geduurd met het sneeuwvrij maken van de ijsbanen in de regio, maar de ijspret is begonnen. In Bornerbroek was de ijsbaan ’t Linschot woendag als eerste open en donderdag volgde de ijsbaan ’t Oosten aan de Sluiskade ZZ.
Bij ijsbaan Wintervreugd in Aadorp is dat volgens de website nog niet het geval. Het ijs is nog te dun om de baan te vegen.
Liefhebbers van natuurijs kunnen dus terecht bij ’t Linschot en ’t Oosten. Dat zal na zondag waarschijnlijk weer over zijn wegens de verwachte hogere temperaturen.

Fotoreportage: Coen Mulder

(Klik hier voor alle 57 foto’s van Coen)

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
25-01-2013  

Oud- Noordikker Ad Kolkman gepromoveerd

 

ALMELO - Oud-leerling van CSG Het Noordik, Ard Kolkman is aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit Nijmegen gepromoveerd tot Doctor in de farmacie.
De wetenschapper deed zijn promotieonderzoek op de afdeling Biofysische chemie van het Institute for Molecules and Materials (IMM) van de Radboud Universiteit Nijmegen en is op dit moment werkzaam bij DSM in Geleen.

‘Spinnende kernen in het medicijnontwikkelingstraject’ is de vertaalde titel van zijn proefschrift. Dat beschrijft mogelijkheden voor de farmaceutische industrie om medicijnen en metabolieten (tussen- of eindproducten van het metabolisme) efficiënter te kunnen herkennen en kwantificeren.

Farmaceutische industrie
Kolkman concentreerde zich op het gebruik van kernspinresonantie, een chemisch analytische techniek die veel gebruikt wordt in het medicijnontwikkelingstraject en waarmee zelfs complexe mengsels van chemische stoffen eenvoudig gekarakteriseerd kunnen worden. Kolkman combineerde kernspinresonantie met andere chemisch analytische technieken zoals vloeistofchromatografie en massa spectrometrie. Zijn fundamentele onderzoek is met name interessant voor de farmaceutische industrie en de analytische chemie.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-01-2013  

Bekneld in auto na ongeval Buitenhof

 

ALMELO – Bij een botsing tussen twee auto’s aan de Buitenhof (kruising Rustweg) in De Schelfhorst raakte een automobilist vrijdag aan het begin van de avond bekneld in zijn voertuig nadat hij na de botsing tegen een boom werd gekatapulteerd. Hij moest door de brandweer uit de auto worden ‘geknipt’ waarna hij kon worden vervoerd naar het ZGT in Almelo. Van het voertuig bleef weinig meer over dan schroot.

Kijk hier naar de fotoreportage van Jeffrey Kastermans op Weegink.nl
 

 
25-01-2013  

Legoteams Telgenborgh in Benelux-finale

 

ALMELO – Al jaren strijden opeenvolgende teams van De Telgenborch mee in de wedstrijden van de Lego League. Ook dit jaar wisten twee schoolteams zich te plaatsen voor de BENELUX-finale die op 2 februari a.s. in Groningen plaatsvindt. In de regio-finale wist De Telgenborch zich met twee teams te plaatsen met een 1e en 3e plaats en behoren beide teams dus al tot de beste 42 teams in de BENELUX.
Donderdagavond hield De Telgenborch dus ‘Open Huis’ om belangstellenden kennis te laten maken met de producten van de beide Legoteams en om geld in te zamelen voor het busreisje naar Groningen, want dat zit niet in het normale schoolgeld dat De Telgenborch van het Rijk ontvangt via de ‘lumpsum’.

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (22 foto's)...

 
26-01-2013  

IJspret is al bijna weer voorbij

 

ALMELO – De dooi is alweer aangekondigd en duizenden Nederlanders maakten vrijdag en zaterdag flink gebruik van de tochten die werden georganiseerd in de Kop van Overijssel. Wie niet in die massa de schaatsen wilde onderbinden, zocht het bij de lokale ijsbaan zoals in Almelo bij ’t Oosten.
Coen Mulder toerde er vandaag naar toe om bijgaande plaatjes te schieten zodat ook de thuisblijvers nog enigszins kunnen genieten.

Fotoreportage: Coen Mulder

(Klik hier voor alle 124 foto’s)

Fotoreportage (26 foto's)...

 
28-01-2013  

Schoenenreus Almelo blijft open

 

ALMELO – Na het faillissement en de doorstart van De Schoenenreus leefde onder de werknemers toch wel de angst ontslagen te worden. Voor de werknemers van De Schoenenreus in Almelo is die onzekerheid voorbij. De winkel die vorig jaar geheel werd gemoderniseerd, blijft open en alle huidige personeelsleden behouden hun baan.
De Schoenenreus gaat in Nederland wel 65 van de totaal 206 winkels sluiten, waardoor 500 personeelsleden afvloeien. Investeerders Synergia, Eric Companjen en Paul Schouwenaar zijn bereid om in de komende jaren te investeren in het bedrijf. Schoenenreus gaat zich de komende jaren richten op de onlineverkoop en een nieuwe winkelformule. Sinds vorig jaar laat de webshop van de schoenenketen een sterke groei zien. Ook bouwde Schoenenreus in het afgelopen jaar met succes zeventien winkels om naar de nieuwe formule, zoals die in Almelo. Deze nieuwe vestigingen laten een sterke omzetstijging en rendementsverbetering zien, zegt de winkelketen. Het bedrijf wil jaarlijks 60 filialen ombouwen. Met de investering zijn vele miljoenen euro’s gemoeid. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

 
28-01-2013  

Rottenberg tegen vorming grotere gemeenten

 

ALMELO – Volgens PvdA-coryfee Felix Rottenberg is schaalvergroting van Nederlandse gemeenten en provincies niets anders dan een bezuinigingstruc die gedoemd is te mislukken en waarbij de persoonlijke signatuur van de volksvertegenwoordigers nog verder afneemt. De oud- PvdA-voorzitter deed deze uitspraak tijdens de Herman Höften Lezing in de Almelose bibliotheek. Rottenberg is in deze dan ook een kritisch volger van minister Plasterk (PvdA). Volgens Rottenberg is een stad als Almelo even belangrijk als een grote stad in de Randstad en mag schaalvergroting op zich geen doel zijn.

Rottenberg had eveneens stevige kritiek op modieuze ontwikkelingen zoals het uitbesteden van beheer van Almelose wijkcentra aan semi-commerciële organisaties. ‘Ik noem dat technocratische schurft’, zei Rottenberg die betreurde dat van oudsher sterke wijkcentra worden aangevreten door deze modieuze trend. De uitlatingen van Rottenberg waren een keiharde aanval op het beleid van partijgenoot en wethouder Mieke Kuik-Verweg (en haar voorganger Theo Schouten, eveneens PvdA) die de Almelose wijkcentra allemaal onder stedelijk beheer wil brengen om vervolgens de exploitatie te verpachten. (Na rechtsgang en faillissement - door het stopzetten van de subsidie - van wijkcentrum De Schelf, wordt nu bij ’t Veurbrook eenzelfde scenario gevolgd – red.)
De uitspraak was ook koren op de molen voor oud- PvdA-raadslid Hennie Nijhuis, die zich als stichtingsbestuurder van 't Veurbrook keihard verzet in deze greep naar de macht in het wijkgebouw De stichting die financieel kerngezond is, heeft advocatenkantoor Brusse en Masselink in de arm genomen en die noemde de huuropzegging in strijdt met de huurwet. Wethouder Kuik reageerde met het onmiddellijk stopzetten van de subsidie.

De jaarlijkse Herman Höften Lezing wordt gehouden ter herinnering aan wijlen het PvdA-raadslid die gedurende vele jaren het dualisme al in de praktijk bracht voordat de term haar trend kreeg in de lokale democratie. De oud- verzetsman oordeelde en beoordeelde collegevoorstellen louter op kwaliteit en stak indien nodig kritiek nooit onder stoelen of banken. Felix Rottenberg beantwoordde deze avond als prominent PvdA’er volledig aan dat beeld.

Fotoreportage: Jan Bril.

Fotoreportage (39 foto's)...

 
28-01-2013  

Present Almelo kan starten dankzij VSBfonds

 

ALMELO – De stichting Present Almelo heeft van het VSBfonds een donatie ontvangen van 5.000 euro waarmee de stichting in Almelo aan de start kan met het bruggen slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.
Present Almelo is de vijfde lokale stichting van totaal 30 op te richten stichtingen die op lokaal niveau met inzet van vrijwilligers mensen en maatschappelijke organisaties in problemen wil bijstaan op tijdelijke basis. Dat kunnen praktische klussen zijn, zoals het opknappen van een huis of tuin, maar ook sociale activiteiten als een middag op stap met een oudere of iemand met een beperking. De hulpontvangers zijn vaak mensen die aan de rand van de samenleving staan, zoals ouderen, daklozen, zieken of mensen met psychische problemen.
Voor hulpvragen kunt u terecht op de website van stichting Present Almelo.

Het VSBfonds wil bijdragen aan projecten die zich richten op mensen die beperkt worden in hun mogelijkheden om mee te doen in de samenleving. Vaak gaat het om mensen die zonder extra steun nauwelijks kunnen participeren of geïsoleerd dreigen te raken in hun sociale omgeving. Het gaat bij deze projecten om het betrekken van mensen bij de samenleving, zodat niemand buitenstaander hoeft te zijn en iedereen zich kan ontwikkelen en ontplooien. ‘Ontmoeten’ en ‘Participeren’ staan centraal in dit werkveld. Het mogelijk maken dat groepen vrijwilligers zich inzetten voor kwetsbare mensen is een werkwijze die aansluit bij de missie van VSBfonds. Daarom steunt VSBfonds Present met een donatie om 30 extra plaatselijke stichtingen op te richten.

 
29-01-2013  

Renovatie kleedkamers DRC 2012 krijgt gestalte

 

ALMELO - De renovatie van de kleedkamers van Sv. DRC 2012 krijgt langzamerhand gestalte. Zo’n 40 jaar oud waren de kleedkamers 1 t/m 4 die nu onderhanden worden genomen en worden voorzien van grote witte tegels, nieuwe douches, toilet en verlichting. Ook het platte dak wordt geïsoleerd, zodra de weersomstandigheden dat toelaten. Donderdag 7 februari worden de eerste twee kleedkamers weer in gebruik genomen, waarna het werk aan de andere kleedkamers wordt afgerond.
De renovatie van de kleedkamers is een onderdeel van een grotere renovatie die ook clubgebouw ‘De Kauwe’ omvat. De stichting Aveleijn verricht ‘hand en spandiensten’ met een enthousiaste groep mensen om te assisteren bij het schoonmaken en schilderen en dat wordt door de club bijzonder op prijs gesteld.
De provincie Overijssel en de gemeente Almelo dragen financieel bij om de renovatie van de accommodatie van fusieclub Sv DRC 2012 op sportcomplex De Riet mogelijk te maken.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-01-2013  

FUN IE FIT van De Klup is klaar

 

ALMELO – Het digitale FUN IE FIT Centrum van stichting De Klup Twente is nagenoeg klaar. Donderdag werd het grote beeldscherm en bijbehorende apparatuur geïnstalleerd door Dick de Rijter van het Almelose bedrijf Dimotech, specialist in beeld en geluid, in het bijzijn van vertegenwoordigers van Media Markt die deels de apparatuur schonk aan De Klup.
In het digitale FUN IE FIT Centrum kan nagenoeg alle beschikbare digitale fitness worden nagebootst en is een ware speeltuin geworden voor de cliënten van De Klup Twente. De totale investeringen van meer dan 250.000 euro werd nagenoeg door sponsoring bijeengebracht en talloze bedrijven werkten belangeloos mee. (Klik op de demo)

Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (15 foto's)...

 
30-01-2013  

Gevelversiering voor JavaParking

 

ALMELO – Rondom het stalen geraamte van JavaParking wordt momenteel de kunstzinnige omlijsting van de Eindhovenaar Stefan de Bever aangebracht. De gevelbeplating uit gerecycled aluminium bestaat uit geperforeerde driehoeken die fel rood zijn gecoat.
Daarmee wordt de bouw van de uit Zaandam stammende demontabele P-garage afgerond. Naast P&R voor NS-reizigers worden er in JavaParking ook 90 P-plaatsen gereserveerd voor het even verderop aan de Grenzen te bouwen onderkomen voor Dimence.

Fotoreportage: Jan Bril

Lees ook: ‘Gratis parkeren in JavaPark

Fotoreportage (5 foto's)...

 
31-01-2013  

Volle bak tijdens gala tegen spierziekte A.L.S.

 

ALMELO – Vrijdagavond komen in de Almelounge van het Polman Stadion maar liefst 400 gasten naar een Gala ter bestrijding van de spierziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose ook wel kortweg A.L.S. genoemd. Het Gala wordt georganiseerd door de stichting ‘Vrienden van Freek tegen A.L.S.’.
Aan leiding is dat hun vriend Freek Buitenweg is getroffen door deze fatale ziekte waarbij geen genezing mogelijk is. Jaarlijks worden zo’n 500 landgenoten getroffen door de ziekte, waarbij de levensverwachting varieert van 1 tot ± 4 jaar nadat de diagnose is gesteld.

Ook Freek Buitenweg werd getroffen door deze vreselijke ziekte. Z’n leven lang getennist en zijn grote hobby als fotograaf uitgeoefend voor AlmeloNieuws.nl en dan plotseling merken dat je het knoopje van je overhemd niet meer kunt sluiten. Na onderzoek in Nijmegen kwam de grote schok voor Freek en zijn familie. Bij A.L.S. vallen geleidelijk alle spierfuncties uit totdat op het laatst ook de ademhaling stokt. De patiënt maakt dat in volle bewustzijn mee en dan is het bitter te moeten ervaren dat de farmaceutische industrie het volkomen laat afweten betreffende onderzoek naar oorzaak en genezing. Daar wilde Freek zich niet bij neerleggen en hij vond zijn vrienden bereid om actie te ondernemen, zodat er geld komt voor onderzoek en voor extra voorzieningen bij ’t Roessing waar A.L.S. patiënten worden geholpen om hun laatste jaren nog in een zo goed mogelijke fysieke conditie te houden. Voor zichzelf komt dat allemaal te laat, maar hij hoopt dat anderen na hem er nog baat bij kunnen hebben.

Zijn vrienden lieten hem niet in de steek en organiseren het gala. Net zomin deden dat talloze ondernemers en bestuurders die wel eens door ‘paparazzo’ Freek zijn vereeuwigd met zijn camera en ook zij steunen het gala.
Met regelmaat ontvangt hij bezoek zoals van zijn grote vriend Henk Bolk, maar ook bijvoorbeeld burgemeester Jon Hermans, het kamerlid Han ten Broeke, minister van justitie Fred Teeven en zelfs minister-president Mark Rutte kwam al twee keer op bezoek en dat geeft Freek kracht, hoewel hij en zijn vrienden weten dat hij die strijdt niet kan winnen!
Heracles Almelo voorzitter Jan Smit gaat tijdens het gala weer zijn kunsten als veilingmeester ten toon spreiden om de 400 gasten zoveel mogelijk geld uit de zak te kloppen. Vanmiddag tussen 17.00 uur en 18.00 uur zijn Smit en ‘paparazzo’ Freek te gast voor een live-uitzending van RTV Oost. Dan wordt over de ziekte gesproken en waarom er geld voor onderzoek moet komen. Ook zal er worden verteld over de beschikbaar gestelde ‘g oederen’ die worden geveild. Het meest bijzondere is wel een rondleiding in het regeringskwartier en de Trèveszaal door minister-president Mark Rutte zelf. Met een zeer luxe Mercedes Viano wordt u dan naar het Torentje vervoerd met aan het stuur ‘trucker’ Henk Bolk zelf. Ook zijn er uitstapjes naar de Mercedes fabriek in Bremen en gaat het over de testbaan met een ‘geländewagen’ van hetzelfde merk. Veilingmeester Smit krijgt nog een hele klus om de meer dan veertig ‘Gifts’ aan de man te brengen.
Luister vanmiddag in ieder geval even naar RTV Oost en doneren kan ook via rekening 175254109 t.n.v. Stichting Vrienden van Freek tegen A.L.S. 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
31-01-2013  

Duitse Hockey Bond kiest Almelose leverancier

  ALMELO - Sinds januari 2013 is het in Almelo gevestigde ERMA Sport official supplier van de Duitse Hockey Bond. ERMA Sport is fabrikant en marktleider op het gebied van sportveldinrichting, straatsport producten en Speedsoccer Courts. Het bedrijf ERMA Sport, met haar hoofdkantoor gevestigd in Almelo, staat verder bekend als Official Supplier van de European Hockey League (EHL), leverancier van diverse betaald voetbal organisaties in Europa en op sportvelden door heel Nederland. Dankzij de samenwerking met Nationale- en Internationale Sportfederaties heeft pionier ERMA Sport de voorbijgaande jaren een enorme expertise opgebouwd inzake de ontwikkeling en productie van kwalitatieve en duurzame sportproducten.
Lees verder...

 
31-01-2013  

Uitvaarthuis Twentelaan mag van bestuursrechter

 

ALMELO – Kassa Office Supplies mag in de mand nu de bestuursrechter in Zwolle heeft uitgesproken dat Uitvaarthuis Twente van ondernemer Erik Korte terecht een vergunning heeft ontvangen van de gemeente Almelo. Het verzet duurde al enkele jaren en in december jl. werd Uitvaarthuis Twente in gebruik genomen. De bestuursrechter zag deze keer geen problemen in de vergunningverlening van de gemeente die netjes volgens het boekje heeft gewerkt en een gedegen ruimtelijke onderbouwing heeft neergelegd.
Kassa Office Supplies vreesde drommen rouwenden die het verkeer in de ‘Autostrada’ van Almelo zouden kunnen belemmeren. Het Uitvaarthuis beschikt echter over voldoende eigen parkeerruimte.

 
31-01-2013  

Quansah krijgt Noordik-geld voor school Ghana

 

ALMELO – Heracles Almelo voetballer Kwame Quansah werd door de leerlingen van ’t Noordik aan de C. van Renneslaan tijdens zijn bezoek aan de school blij verrast met een cheque van 1500 euro voor de financiering van zijn school in zijn thuisland Ghana.
Daar moest de voetballer wel wat voor doen, want hem wachtte tegenstand tijdens een potje tafelvoetbal. Dat deed hij fanatiek, maar uiteindelijk moest hij met zijn teamgenoot in deze interland toch zijn meerdere erkennen in de specialisten Robin Meijerink en Joost Hinnen van ’t Noordik.
Quansah vecht al jaren voor beter onderwijs in zijn thuisland, waar hij naast de school ook een voetbalschool heeft opgericht.
Het was de tweede keer dat Quansah 't Noordik bezocht. In 2010 hiel hij de leerlingen bij het inzamelen van geld voor de dansgroep Up4Us. Deze dansgroep toert in Nederland om geld in te zamelen voor de financiering van hun school.
Het geld dat Quansah dankbaar in ontvangst nam, werd door de leerlingen met het uitvoeren van klusjes, een lege flessenactie en het bakken en verkopen van hamburgers en appelflappen verdiend. Ook werd een Sinterklaas-bingo georganiseerd.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
31-01-2013  

Parkeerrumoer en cultuursubsidie

Fotoreportage Jan Bril
 

ALMELO - luister hier: http://www.omroepalmelo.nl/radio/programmas/rumoer

Fotoreportage (23 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina