Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-01-2009  

Nieuwjaarsbijeenkomst Gemeente Almelo 2009


Burgermeeste Knip met de jeugd van Almelo
 

ALMELO - De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Almelo luidde het nieuwe jaar in met een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst. Onder het genot van een hapje en een drankje kon iedereen nog even gezellig napraten over het jaar 2008, ook wenste iedereen elkaar nog een gelukkig nieuwjaar toe.

De nieuwjaarsbijeenkomst werd geopend door  burgemeester Knip die een nieuwjaarstoespraak hield.  Dit jaar stond de nieuwjaarsbijeenkomst in het teken van ‘Musical: jonge mensen op weg naar het podium’.  Zo waren er optredens van leerlingen van het CSG Het Noordik en OSG Erasmus.  Ook werden er nog enkele opredens verzorgd door onder andere de Musical Vibes en DJ Skizzo, een swingende musicalshow vol bekende musicalhits uit pop & rockmusicals door Laura Vlasblom, Nurlaila Karim en Charly Luske.

Fotoreportage (31 foto's)...

 
03-01-2009  

Kapitale kunstroof aan de Jura (update)


 

ALMELO - Bij een kunstroof uit een zwaar beveiligde villa van een Almelose belegger aan de Jura zijn drie kapitale schilderijen van kunstenaar Jan Sluijters (1881 ­1957) gestolen. In totaal namen de dieven in de nacht van maandag op dinsdag jl zes kunstwerken mee uit de villa. Op verzoek van de verzamelaar werd de diefstal geheim gehouden maar het lekte desondanks uit,  nadat een speciaal rechercheteam een klein buurtonderzoek deed. 

Alle gestolen werken zijn geregistreerd bij 'Art Loss' en daarom bijna onverkoopbaar. Het doek 'Maannacht' van de hand van Jan Sluijters dat werd ontvreemd kan wel als waardevolst worden beschouwd, zowel financieel als kunsthistorisch gezien. Het doek laat het dorp Laren zien in het begin van de vorige eeuw en werd voor die tijd als modernistisch en vernieuwende kunst gezien. Verder werden nog twee Sluijters ontvreemd en drie schilderijen van Helfferich, Hulzeboom en Mari ten Kate. De totale waarde van de roof wordt geschat op meer dan één miljoen euro. De werken van Sluijters waren te koop ten bate van de oprichting van een Jan Sluijters Museum.

< Drie maannachten van Jan Sluijters, het vierde ontbrekende, hangt bij een Rotterdamse kunstverzamelaar.

Meer over Jan Sluijters via Wikipedia en kunsthandel Ivo Bouwman.

 
04-01-2009  

Auto rijdt schuurtje aan de Schierstins binnen

 

ALMELO - Zondagmiddag ramde een 17 jarige automobilist op de Schierstins in de wijk Schelfhorst een schuurtje. Vermoedelijk heeft de jonge bestuurder in plaats van op de rem op het gaspedaal getrapt waardoor de auto half in het schuurtje tot stilstand kwam. 

De jeugdige bestuurder zat in de auto te wachten op zijn vriend en besloot spontaan een ritje te maken met de auto van zijn vriend, waarbij het malheur gschiedde.

Voordat de auto geborgen kon worden, moest door de brandweer eerst het schuurtje en de overkapping worden gestut. Het schuurtje had meer schade dan de auto. Klik hier voor meer foto's.

< Copyright: Patrick J.C. Weegink

 
05-01-2009  

Woning geheel uitgebrand

 

ALMELO - Aan de Hendrik de Keyserstraat brandde zondagmiddag een tussenwoning geheel uit. De brand is vermoedelijk in de keuken ontstaan. De naastgelegen woningen konden ondanks wat rook- en waterschade worden behouden. Klik hier voor de foto's van weegink.nl  

< Copyright: Patrick J.C. Weegink

 
05-01-2009  

Gebruikers De Schelf willen meepraten

 

ALMELO - De gebruikers van wijkcentrum De Schelf willen medezeggenschap over het beheer van het wijkcentrum. De gemeente is echter al jaren bezig het beheer over alle wijkcentra in handen te krijgen. Dat gaat niet van een leien dakje en leidde al tot diverse procedures en ook tot problemen t.a.v. de horecavergunningen. De wijkcentra die in gemeentehanden zijn zijn alle droog gelegd omdat de horecavergunningen nog steeds ontbreken en kennelijk worden de gebruikers bij De Schelf ook langzamerhand wakker. Door het stopzetten van de subsidie ging het stichtingbestuur failliet en nam de gemeente de inventaris over van de curator. Lees meer in het Almelo's Weekblad. 

 
07-01-2009  

Stadsfonds keert 12.000 euro uit

  ALMELO - Het Stadsfonds heeft meerdere aanvragen van culturele organisaties in Almelo gehonoreerd voor een totaalbedrag van 12.000 euro.
Lees verder...

 
07-01-2009  

Gemeente strooit extra tegen gladheid

 

Persbericht Gemeente Almelo

De Gemeente Almelo begint donderdag 8 januari met het strooien van zout in woonstraten om de gladheid te bestrijden. Dat gebeurt vanwege de extreme koude, want gewoonlijk wordt in deze straten niet gestrooid. Volgens het zogeheten gladheidbestrijdingplan dat is vastgesteld door de gemeenteraad worden allereerst belangrijke doorgaande wegen gestrooid. Daarna komen wijkverbindingswegen, busroutes en fietspaden aan de beurt. Daarop wordt nu dus een uitzondering gemaakt. In alle straten waar nog niet is gestrooid, gebeurt dat alsnog. 

Bij de Gemeente en bij Twente Milieu hebben veel inwoners geïnformeerd naar het strooibeleid bij gladheid. Dat beleid is vastgelegd in het gladheidbestrijdingplan, dat is te vinden op www.almelo.nl  

Inwoners kunnen ook zelf meehelpen om gladheid rond hun eigen woning te bestrijden. Daarom stelt de Gemeente Almelo gratis strooizout ter beschikking. Dat is af te halen bij het afvalbrengpunt van Twente Milieu aan de Turfkade 15. Vanwege de grote toeloop is het raadzaam zelf een zak of emmer me te nemen om het zout in te doen.

 
07-01-2009  

Almeloërs op reis naar Noordpool

 

ALMELO - Van 18 tot 25 januari nemen de Almeloërs Lars Elferink (35) van Multimedia Center en Alain Götz (27) van Shock Media deel aan de Arctic Challenge. Een tourtocht per auto van 7000 km naar de Poolcirkel en terug. Via sponsoring wordt geld ingezameld voor een goed doel. Als extra ondersteuning tijdens de tocht kunnen Elferink en Götz rekenen op assistentie van helikopter verhuurbedrijf Germany Helicopters (GH), dat o.a. vliegt vanaf Airport Nordhorn. Formeel moet men de tocht op eigen kracht afleggen, want hulp per auto-assistentie is uitgesloten. Het reglement voorziet echter niet de onmogelijkheid van assistentie via de lucht. 

Germany Helicopters was bij monde van Rob Schneider gelijk enthousiast toen Elferink en Götz het verzoek om air-assist deden.  “Een unieke kans om te laten zien wat onze helikopters kunnen en hoe betrouwbaar ze zijn, ook in de extreme omstandigheden rond de Poolcirkel,” zegt Schneider. De helikopter wordt tijdelijk in het hoge noorden gestationeerd en kan zo zorgen voor een permanente ondersteuning. Na een oproep van het auto-team duurt het gemiddeld slechts 5 minuten voor de piloot en zijn monteur ter plekke zijn. GH bekijkt nog of het mogelijk is om de auto een zogenaamde ‘airlift’ te kunnen geven. De auto wordt dan onder de helikopter gehangen en op die manier naar het volgende controlepunt gebracht. Zolang de deelnemers maar bij of in de auto blijven kan dit binnen het reglement worden gedaan meldt Lars enthousiast op hun weblog www.arcticblog.nl 

 
08-01-2009  

Spontane inzameling uitgebrande invalidenauto

  ALMELO - Ook RTV Oost besteedde aandacht aan de aktie die AlmeloNieuws-fotograaf Freek Buitenweg opstartte om het echtpaar Giesberts aan een vervangende 45km auto te helpen. Morgen krijgt de familie Giesbers tijdelijk al een vervangend voertuig in bruikleen van de Nederlandse Ouderen Bond, maar Freek wil naar een definitieve oplossing en gaat door met de aktie.
De eerste toezeggingen zijn binnen zegt Freek en we proberen er wat van te maken, want ook veel kleine giften zijn welkom.
Lees verder...

Fotoreportage (6 foto's)...

 
08-01-2009  

Kantoor Knuif Bouw Deldensestraat uitgebrand

 

ALMELO - Vanmiddag omstreeks 12 uur is er brand uitgebroken in het kantoorpand van Knuif Bouw aan de Deldensestraat. Het achtergelegen pand is als werkplaats en opslagruimte in gebruik. Er is geen verhoogde waarde van schadelijke stoffen vastgesteld. Uit voorzorg werden ook naastgelegen woningen ontruimd. Het kantoorgedeelte kan als verloren worden beschouwd. Bij de werkplaats, opslag en het buurpand is sprake van flinke waterschade. De naaste buurvrouw heeft tijdelijk onderdak gevonden bij familie. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld. Bij het uitbreken van de brand was niemand aanwezig. 

Bij de grootschalige brand werd assistentie verleend door het brandweerkorps Vriezenveen en Twente Milieu met een strooiwagen om het bevroren bluswater op de openbare weg te bestrijden.

Met dank aan Kees Verwijs voor de foto's in de fotobijlage. 

Fotoreportage (31 foto's)...

 
08-01-2009  

Bruikleenauto voor gedupeerde familie Giesberts

 

ALMELO - Het jaar 2008 eindigde droevig voor de familie Giesberts die oudejaarsmiddag hun WA verzekerde 45 km auto in vlammen zagen opgaan op de parkeerplaats bij De Buurstede. Plotsklaps werd hen door vermoedelijk vuurwerk de gehele mobiliteit ontnomen, want als je al tegen de 80 loopt en gebrekkig ter been bent is zo'n karretje toch een grote uitkomst om er nog eens op uit te kunnen. 

De foto's van het uitgebrande karretje op AlmeloNieuws.nl behaalden de krant en zo ook de redactie van het SBS6 programma 'Hart van Nederland'. De uitzending was reden voor het Nationaal Ouderen Fonds om aktie te ondernemen door het echtpaar Giesberts een Microcar in bruikleen ter beschikking te stellen. Verguld nam het echtpaar vanmiddag dan ook de sleutels van de 'leen' Microcar voor de ogen van de SBS6 camera's in ontvangst.

Onze Freek - fotograaf voor AlmeloNieuws.nl - was er bij en had zich het lot van het echtpaar ook al zo aangetrokken dat hij spontaan een inzamelingsaktie was gestart voor een vervangend voertuigje. Daarvoor zijn inmiddels al meerdere honderden euro's toegezegd. Freek kwam er echter ook achter dat de verzekering van een dergelijk voertuig geen 'kattepis' is. Vandaar ook dat het uitgebrande voertuig van de familie Giesberts slechts WA verzekerd was. Freek zet dan ook door met zijn aktie al was het maar om een All Risk premie voor de leenauto bij elkaar te schrapen. Freek heeft al een aantal toezeggingen en als het allemaal lukt hoort u daar meer over. Giften hoe klein ook, zijn dus nog steeds welkom en kunnen worden gestort op Rabobank 1140.00.832 tnv AlmeloNieuws - onder vermelding, GIFT GOGGO

 

Fotoreportage (21 foto's)...

 
09-01-2009  

Wansink & Partner opent haar deuren

 

ALMELO - In de afgelopen periode is Wansink & Partner haar kantoor in het BPC gebouw ontgroeid. Vandaar dat het administratie- en belastingadvieskantoor van Thijs Wansink een nieuw onderkomen heeft gezocht aan de Boddenstraat 26 te  Almelo. Om deze gebeurtenis te vieren, werd er op 9 januari een openingsborrel gehouden.

Wansink & Partner nodigde iedereen van harte uit om een bezoek te komen brengen aan het nieuwe kantoor ook AlmeloNieuws was aanwezig om deze gebeurtenis bij te wonen. Mochten er mensen zijn geweest die op 9 januari niet konden komen, dan bent u op een willekeurige werkdag ook welkom. Indien u dit wenst krijgt u altijd een persoonlijke rondleiding alsmede informatie over Wansink & Partner.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
09-01-2009  

Edwin Faas exposeert in de muziekschool

 

ALMELO - Op 9 januari werd er in de muziekschool in Almelo de expositie geopend van Edwin Faas. De Almelose kunstenaar Dennis Zanoni opende de expositie officieel met een zeer uitgebreid gedicht over kunstenaars. De foto’s van Edwin Faas gaan in het algemeen over architectonische vormen, ook wel stilistische modellen. Edwin Faas werkt nog met een analoog toestel waarvan de foto’s rechtstreeks geprint worden zonder enige digitale manipulatie of bewerking. De expositie is nog vrij te bezichtigen van maandag tot vrijdag  van 9.00 tot 21.00 uur en is te bewonderen in de muziekschool op het Elisabethhof 2 in Almelo (tot en met 9 April).

<  Fotograaf Edwin Faas werkt nog met anologe camera

Fotoreportage (13 foto's)...

 
10-01-2009  

Open huis BSO bij OBS De Tandem.

 

ALMELO - Op 10 januari hield het Kinderatelier een openhuis op haar locatie bij De Tandem (locatie: Havezathe 97). Het Kinderatelier verzorgt al voorschoolse opvang vanaf september 2007 en is in september 2008 ook gestart met Buitenschoolse Opvang in een lokaal van De Tandem. Omdat nog niet iedereen de mogelijkheid heeft gehad om kennis te maken met de Voorschoolse en Buitenschoolse Opvang werd er een OPEN HUIS georganiseerd. Zo kon er dan kennis worden gemaakt met de pedagogische medewerkers van het kinderatelier en zien op welke manier ze de opvang hebben ingericht. Voor de kinderen was er Clown Carlo.

< Clown Carlo vermaakte de kinderen uitstekend

Fotoreportage (11 foto's)...

 
10-01-2009  

Almelo geniet van het winterweer.


^ Papa Beer geniet van het ijsspektakel.
 

ALMELO - Alle schaats liefhebbers kunnen dit weekeinde hun hart ophalen. Het KNMI verwacht voor dit weekeinde fraai schaatsweer met flink wat zon en vorst. Ook was dit het geval in Almelo, op diverse plekken in stad werden de schaatsen weer ondergebonden. De ijsbaan draaide ook vandaag weer op volle toeren, mensen van Almelo en omstreken kwamen naar de schaatsbaan om van het ijs te genieten. AlmeloNieuws pakte de camera om dit spektakel vast te leggen.

Waterschap Regge en Dinkel waarschuwt schaatsers wel om uit de buurt te blijven van gemalen, stuwen en uitstroom van rioolwaterzuiveringsinstallaties. Doordat het water onder het ijs gewoon blijft stromen kan de ijsvloer onstabiel zijn met als gevolg dat het ijs op deze plaatsen onbetrouwbaar is. Rioolwaterzuivering- installaties lozen relatief warm water waardoor op deze plaatsen de ijslaag aanzienlijk dunner is dan elders.

Fotoreportage (43 foto's)...

 
11-01-2009  

Wereldtitel Linedance voor Esmay Wiegman

 

KALKAR (D) - Esmay Wiegman van de Newland Countrydancers uit Almelo heeft onlangs tijdens de WK Linedance te Kalkar in Duitsland de wereldtitel behaald in de klasse social youth female. Dat is toch een knappe prestatie als je nog maar acht maanden de danssport beoefend.

Andere Newland Countrydancers als Berlinda Brandes, Claudia Reighart, Alex Plas en Sebastiaan Kuilder werden allen tweede in hun klasse. Derde plaatsen waren er voor Rowena Zomer en Celeena Lamers. Alicia Lamers veroverde een vierde en een vijfde plek.

< Foto: Erik Brandes - Trotse Esmay Wiegman met de beker en het lint

 
12-01-2009  

Vrijdag opent schoolhotel ROC in Theaterhotel

 

ALMELO - Vrijdag 16 januari vindt de officiële opening plaats van de nieuwe vleugel van het Theaterhotel Almelo. Het resultaat van de nieuwe vleugel is 85 hotelkamers en een multifunctionele zaal van 800 m2. Ook vindt hier een unieke samenwerking met de horeca-opleiding van het ROC van Twente plaats. Door de realisatie van de nieuwe hotelvleugel is namelijk de mogelijkheid ontstaan om een etage (15 hotelkamers) beschikbaar te stellen voor het ROC van Twente. Op deze etage runnen studenten van de horecaopleiding, ondersteunt door docenten, vanaf begin februari hun eigen hotel (ROC Hotel Twente) in al zijn facetten. Van reserveringen tot housekeeping, de studenten voeren alle taken uit die bij een hotel horen. Ook komen er mogelijk combinaties met andere opleidingen van het ROC van Twente, zoals het aanbieden van een Wellness-arrangement op de schoollocatie in Almelo.

Hoewel de studenten het schoolhotel zelfstandig runnen, zitten ze in het Theaterhotel dicht bij het vuur en kunnen zij de kunst afkijken bij professionals. Dichterbij de werkelijkheid zal vrijwel geen enkele horecaopleiding komen. Ook zal Theaterhotel Almelo op de achtergrond de praktijkopleiding ondersteunen buiten de reguliere schooltijden. Een schoolvoorbeeld van een bijzondere samenwerking!
De middelbare horeca-opleiding van het ROC van Twente te Almelo trekt leerlingen uit geheel Oost-Nederland.

 
13-01-2009  

De Wierde wint regiofinale First Lego League

  ALMELO - Leerlingen van basisschool De Wierde hebben de regionale finale gewonnen van de First Lego League. De kinderen bereiden zich nu voor op de Beneluxfinale op 31 januari in het Educatorium van de Universiteit Utrecht. De WierdeWereldWijs gaat dan de strijd aan met 32 teams uit de Benelux. De prijsuitreiking is om 17.00 uur door minister Cramer.
Lees verder...

 
14-01-2009  

Café Brandpunt komt gemeente tegemoet

 

ALMELO - Onlangs ageerde de ondernemersorganisatie Koninklijke Horeca Nederland tegen het parkeerbeleid van de gemeente in het centrum en concludeerde dat het met de wens van de gemeente om het uitgaansleven aan de Kerkstraat om te buigen naar meer daghoreca niets zou worden als er geen parkeergelegenheid in de directe omgeving komt.

De gemeente kocht er meerdere horecapanden op, om aan de nachtelijke activiteiten een eind te maken en sindsdien staan die panden leeg. Momenteel zijn in de Kerkstraat alleen nog een Italiaans restaurant en een café geopend.

De eigenaresse van Café Brandpunt komt nu aan de wens van de gemeente tegemoet door op doordeweekse dagen de deuren van het etablissement om 12.00 uur te openen. Op de zondagen opent Café Brandpunt s'winters om 16.00 uur en s'zomers om 14.00 uur. Eigenaresse Carla van Limbeek is er van overtuigd dat meerdere horecabedrijven in de Kerkstraat elkaar in de exploitatie kunnen versterken en wil daarom belangstellende collega's over de streep trekken om zich in de Kerkstraat te vestigen. Carla nodigt dan ook iedereen uit voor een lekker kopje koffie om zo met de sfeer van café Brandpunt kennis te komen maken.

  

 
15-01-2009  

Almelose Sibyl Heijnen exposeert in Tokyo

  ALMELO - De Almelose beeldend kunstenaar Sibyl Heijnen exposeert een serie nieuwe ruimtelijke sculpturen in galerie Le Bain in Tokyo (Japan). De expositie is aldaar nog tot 8 februari 2009 te zien. Tegelijkertijd verschijnt de publicatie Waving Space waarin het werk van Sibyl Heijnen vanuit Japans perspectief wordt belicht.
Het is niet de eerste keer dat kunstwerken van Sibyl Heijnen geëxposeerd worden in Japan.
In 1992 won zij de ITC Excellence Award in Kyoto, daarna exposeerde regelmatig in Tokyo en Kyoto. Een expositie met de titel Look! in 2007 in het National Museum of Modern Art Kyoto (MoMAK) vormde een voorlopig hoogtepunt. De vloer van de expositiezalen bekleedde ze met een wit kunstgras waardoor de geëxposeerde kunstwerken in een adembenemende atmosfeer werden gehuld.

Lees verder...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
16-01-2009  

Aadorp vierkant tegen aanleg rangeerterrein

 

AADORP - "Mocht nieuw onderzoek het buitengebied bij Aadorp opnieuw aanwijzen als meest geschikte plek voor een Twents rangeerterrein, dan zal de plaatselijke dorpsgemeenschap zich daar met hand en tand tegen verzetten," zegt R. Pot-Ruijvekamp, voorzitter van Plaatselijk Belang (PB) Aadorp tegen TC Tubantia.
Aanleiding is de aankondiging dat de landelijke stuurgroep Spoorzones met steun van onder andere de gemeenten Almelo, Hengelo, Enschede en Oldenzaal een nieuwe studie aan het regionaal rangeerterrein gaat wijden.

< Chicago and Northwestern Railroad 1942

 
16-01-2009  

Afvalinzameling wijzigt in gemeente Almelo


"Opgeruimd staat
in heel Twente
netjes."
 

ALMELO - Met ingang van maandag 19 januari a.s. verandert voor 14.000 huishoudens de inzameling van het afval. Deze wijziging is het gevolg van de verbetering van de inzamelroutes. Door de aanpassing van de routes rijdt Twente Milieu efficiënter en milieuvriendelijker. Huishoudens waarvan de afval-inzameling verandert (bijvoorbeeld wijziging van inzameldag), zijn persoonlijk aangeschreven. Ook kunnen burgers via de website van Twente Milieu (www.Twentemilieu.nl) en telefonisch (0900- 85 20 111) de inzamelgegevens opvragen. Door de wijziging worden sommige huishoudens de eerste keer langer met het afval belast. Om dit te voorkomen heeft Twente Milieu extra inzamelrondes ingelast.

 
16-01-2009  

Horeca introduceert gezamenlijke huisregels

  ALMELO - Horecabedrijven in Almelo stellen gezamenlijk huisregels in. Dat is één van de resultaten van het project Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan, waarin Koninklijke Horeca Nederland, politie en de Gemeente Almelo samenwerken. Eerder werd in Almelo een rode kaartensysteem ingevoerd om raddraaiers collectief te weren.
Koninklijke Horeca Nederland, politie en de Gemeente Almelo ondertekenden op 23 april 2008 het convenant Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU). Doel van dit project is het uitgaan in Almelo te verbeteren en veiliger te maken. De KVU is een manier van werken die inmiddels ook in andere gemeenten met uitgaansgebieden wordt toegepast. Eén van de eerste resultaten van de KVU in Almelo was de introductie van het gele en rode kaarten systeem om raddraaiers collectief te weren uit de horecaondernemingen in het centrum van Almelo. De introductie van gezamenlijke huisregels is hier een logisch vervolg op.

Lees verder...

 
16-01-2009  

Wethouder Kuik noemt voedselbank een hype

 

ALMELO - Wethouder Kuik noemt de wildgroei van voedselbanken een hype en zij ziet dat niet als de oplossing voor problemen voor gezinnen met een te laag bestedingsbudget. De wethouder staat een structurele inkomenspolitiek voor, voor mensen met bijstandsinkomens, maar dat moet in Den Haag worden bewerkstelligd. Kuik antwoordde dat op vragen van de PvdA of zij genegen was contact op te nemen met de Almelose voedselbank in oprichting. De PvdA wil namelijk dat de wethouder gaat onderzoeken hoe de gemeente met de voedselbank i.o. kan samenwerken.

 
17-01-2009  

Uitbreiding Theaterhotel geopend

 

ALMELO - Het was groot feest gisteren bij het Theaterhotel. De stad vroeg zich al enkele dagen af wat al die posters met de tekst "Het stoplicht staat op goud" betekende en donderdag waren in het centrum meerdere objecten 'versierd' met goudpapier. Dat had dus alles te maken met het aandacht vestigen op de uitbreiding van het Theaterhotel met 86 kamers en een grote feestzaal voor partijen en congressen.

Gedeputeerde Abbenhues was er maar druk mee, want eerder op de middag verrichtte ze ook al de opening van de toegangsweg naar het XL Businesspark bij Bornerbroek. Nu kon zij weer aantreden voor de openingshandeling van het nieuwe hotelgedeelte en deed dat samen met burgemeester Menno Knip en directielid Marianne Hammink.

Het was ook feest voor de middelbare horeca-opleiding van het plaatselijke ROC van Twente, want de 'horecaffers' in spé gaan in het nieuwe hotelgedeelte een heus eigen hotelgedeelte exploiteren met 16 hotelkamers, en een reserveringsbalie. Zo gaat praktijk en theorie hand in hand.   

Zondag 18 januari is het Open dag bij het Theaterhotel om alle vernieuwingen te aanschouwen. U bent dus welkom.

Fotoreportage (38 foto's)...

 
18-01-2009  

Huisbrand in Spreeuwenstraat


Foto: Patrick Weegink.nl
 

ALMELO - Zondagmorgen bemerkte een bewoonster van een woning aan de Spreeuwenstraat een brandje in haar woning. Ze probeerde de brand nog te blussen, maar was genoodzaakt de brandweer te bellen omdat het haar niet lukte.

Vanwege het type bebouwing rukte de brandweer uit met twee tankspuitmobielen uit Almelo en Wierden en een 'ladderwagen' om de aan de achterzijde van de woning reeds uitslaande brand te blussen. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar belendende percelen en de Stichting Salvage werd ingeschakeld om de bewoners op te vangen en voor de verzekeringsafhandeling te zorgen.

Voor meer foto's klik hier naar de website van Patrick Weegink

 
18-01-2009  

Weer overval in woning, dader gevat.

 

ALMELO - Werd Almelo vorige week zaterdagavond al opgeschrikt door een overval op de woning van trainer Krüzen waarbij zijn echtgenote gewond raakte en de daders kort daarop konden worden gevat. Vrijdagavond jl. was dat wederom het geval in de Kroosstraat. De 38-jarige verdachte van deze overval werd na onderzoek door de Almelose 'hermandad' eveneens in de kraag gevat en opgesloten.  

Het 34-jarige slachtoffer was vrijdagavond alleen thuis toen er rond de klok van 20.00 uur bij hem werd aangebeld. De bewoner opende de deur en werd door de 38-jarige verdachte naar binnen gedrukt. Hij wilde geld. Het slachtoffer zag echter kans te vluchten en de politie te bellen. Duidelijk tijd voor kettinkjes aan de deur.

 
18-01-2009  

Jarige Fotogroep Windmolenbroek exposeert

 

ALMELO - De Fotogroep Windmolenbroek opende zaterdag in wijkcentum de Möll'nwiek - ter ere van haar éénjarig bestaan - een expositie met een samenstelling van de mooiste foto's van alle leden . Wethouder Theo Schouten opende de expositie officieel door een foto te maken van alle clubleden van Fotogroep Windmolenbroek. Dit weekend is de expositie door zo'n 80 belangstellenden bezocht. De expositie is verder nog te bezoeken op 24 en 25 januari van 12.00 tot 17.00 uur.

Op maandag 19 januari geeft fotograaf Geurt Besselink tussen 20.00 en 22.00 uur een presentatie over natuurfotografie. De presentatie en expositie is gratis toegankelijk.

< Wethouder Schouten als fotograaf.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
19-01-2009  

Twee gedode ganzen mishandeld

 

ALMELO - Zondagmiddag 18 januari werden twee mishandelde dode ganzen aangetroffen in de Weezenbeek ter hoogte van het van Rhijncollege in Almelo. De politie is opzoek naar de dader(s). Getuigen worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Almelo, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 
19-01-2009  

Park in 'rijkenwijk' Almelo NoordOost

 

ALMELO - in het hart van uitbreidingsplan Almelo NoordOost, het gebied tussen de Mooie Vrouwenweg en de Demmersweg, wordt een 5 hectare groot park aangelegd. Het park moet bijdragen aan een rijke uitstraling van de nieuwe woonwijk Almelo-NoordOost, door veel Almeloers ‘de rijkenwijk’ genoemd. Het moet volgens de gemeente een uitloopgebied voor de inwoners worden. Voor dit doel komen er wandelpaden waarvan de totale lengte circa een kilometer, inclusief met bruggen vlonder, aangelegd. Ook zal er speelruimte voor kinderen komen.

Lees ook TC Tubantia

 
20-01-2009  

CDA wil Verdiept Spoor nomineren voor Rijksprijs

 

ALMELO - De fractie van het CDA vindt dat de gemeente zich moet inschrijven voor de Rijksprijs architectuur 'Gouden Piramide' met het infrastructurele project Almelo Verdiept.  Aanmelden - ook door anderen - kan tot 27 februari en de definitieve inschrijving stopt op 13 maart a.s om 17.00 uur.

De fractie denkt dat Almelo zich daarmee positief kan profileren en misschien ook nog wel kans maakt op de hoofdprijs van 50.000 euro. Toch een mooi beeld, wethouder Sjoers die de prijs lachend in ontvangst neemt voor de nationale TV-camera's.

 
21-01-2009  

Collectanten gezocht - Jantje Beton en Hoofd....

 

ALMELO - Voor de Jantje Beton Collecte in Almelo wordt nog een flink aantal collectanten gezocht. Aan de Jantje Beton Collecte mogen alle jeugdverenigingen en jeugdstichtingen uit het vrijwilligerswerk meedoen. Dit loont zeker de moeite, want 50% van de opbrengst mag de deelnemende jeugdvereniging of jeugdstichting namelijk zelf besteden! De andere helft besteedt Jantje Beton aan allerlei andere zinvolle projecten voor de jeugd in Nederland. Is uw jeugdvereniging of jeugdstichting geïnteresseerd in deelname? Neemt u dan contact op met onze collectecoördinator in Almelo: mevr. Burgarello, 06-40314377.

Voor de Hoofdcollecte (de gezamelijke collecte van de Hersenstichting en het Fonds Psychische Gezondheid) worden dringend collectanten gezocht. Op dit moment zijn er voor heel Almelo maar twintig collectanten beschikbaar. De collecteweek is van 2 tot en met 7 februari. Opgeven kan bij voorkeur via tel.nr.: 06-47320346 of anders via tel.nr.: 030-2971197. Meer informatie is te vinden op www.hoofdcollecte.nl  

 
23-01-2009  

Scheiden regenwater en afvalwater Turfkade


Schoon regenwater niet langer in het riool
  ALMELO - voert een actief milieubeleid en wil schoon regenwater en vervuild afvalwater van elkaar scheiden. Bij nieuwbouwprojecten is dat al voorwaarde, maar ook in de bestaande stad wil Almelo een flinke slag maken. In 2008 werden daarom ondernemers op het bedrijventerrein Turfkade gevraagd naar hun bereidheid om hieraan mee te werken. Ondernemers reageerden positief en dat is mede reden voor het college om 25.000 euro beschikbaar te stellen voor de ontwikkeling van een concrete aanpak voor afkoppeling van regenwater op de Turfkade.650 hectare) hebben afgekoppeld. Schoon regenwater belandt in die gebieden dan niet langer in het riool. Als ook de plannen voor Turfkade slagen, kan daar nog een 17 hectare verhard oppervlak aan worden toegevoegd.

Lees verder...

 
24-01-2009  

Zeer grote brand Twentepoort Oost (foto update)


Foto: Patrick Weegink.nl
 

ALMELO - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een zeer grote brand gewoed op het bedrijventerrein Twentepoort Oost in Almelo. Het gaat om een bedrijfsgebouw waarin drie bedrijven gevestigd waren: Abeln Vloeren, Lucassen Stukadoorswerken en A&D Logomat. Door de omvang en complexiteit is er opgeschaald naar Grip 1. Er waren geen mensen in het pand aanwezig. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de brand zou overslaan naar een naast gelegen pand. De politie heeft de afrit Almelo Zuid/Centrum van de A35 tijdelijk afgesloten voor watertransporten van de brandweer.

Het bedrijfsgebouw moet als verloren worden beschouwd.

Voor meer foto's klik hier naar de website van Patrick Weegink of de foto's van Kees Verwijs op de fotopagina of zijn website

26-01-09 extra foto's van na de brand.

Fotoreportage (14 foto's)...

 
24-01-2009  

Almelose finale voorlezen basisscholen

 

ALMELO - Tijdens de Nationale Voorleesdagen werd zaterdagavond een voorleeswedstrijd voor Almelose basisscholen georganiseerd in 'De Meridiaan'. Onder het toeziende oog van 4 juryleden werd er door 15 afgevaardigden van de Almelose basisscholen een stukje voorgelezen uit een zelfgekozen boek. De twee winnaars Lynn Dolam van basisschool 'De Roets' & Denise Verhage van de Almelose 'Montessorischool' gaan door naar de regionale kampioenschappen op vrijdag 6 Maart in 'Het Ontmoetingcentrum' te Wierden.

De spandoekenwedstrijd werd gewonnen door Babette ter Brugge en Sarah Ahmed van de basisschool 'De Weijer'.

< Denise Verhage & Lynn Dolam.

Fotoreportage (22 foto's)...

 
26-01-2009  

Pannakooi aan de Anjelierstraat

 

ALMELO - Sinds enige dagen beschikt de jeugd in de wijk De Riet over een pannakooi, de moderne vorm van het al oude 'putjevoetbal'. De pannakooi is een stalen arena met dak waarin twee spelers tegen elkaar voetballen om de bal in het kleine doel te 'putten'. Diegene die achter komt te staan door een doelpunt moet dan zijn plaats afstaan aan een andere speler.

Wijkwethouder Mieke Kuik-Verweg neemt de pannakooi a.s. woensdag om 16.00 uur officieel in gebruik met assistentie van enkele profs van Heracles Almelo. De pannakooi staat aan de Anjelierstraat vlak bij het station NS De Riet. 

Fotoreportage (5 foto's)...

 
26-01-2009  

Winterloop Schelfhorstpark & GreenFlag award

bron: Almelo's Weekblad
 

ALMELO - Het heeft even geduurd, maar het bestuur van de Stichting Schelfhorstpark nam zondag jl. na een eerste Winterloop in 2006 de draad weer op om samen met de Atletiekvereniging SISU wederom een Winterloop te organiseren. Een kleine 100 deelnemers hadden zich ingeschreven op de respectievelijke afstand van 2 km voor beginners/pupillen, 4 km voor mannen/vrouwen en 10 km voor de gevorderde lopers. Het publiek kon daarbij genieten van een prachtig voorjaarszonnetje en muziek van een groep slagwerkers en het straatorkest 'De Brandheultjes' uit Holten. Wethouder Theo Schouten - die zelf ook tot de lopers behoorde - gaf het startschot, maar nam tevens van de gelegenheid gebruik om de vorig jaar zomer in Liverpool verkregen 'GreenFlag' voor het Schelfhorstpark in top te hijsen.

Lees verder in het Almelo's Weekblad

Fotoreportage (13 foto's)...

 
26-01-2009  

Welke brug ????

 

ALMELO - De fietsbrug aan de Sluiskade tussen ijsbaan en het sportpark is gesloopt wegens vervanging.

De duikers van Galathea lieten zelfs weten daar boos over te zijn, omdat men nu met hun duikspullen een blokje om moet, terwijl dat voor hen eigenlijk helemaal geen probleem kan zijn!

 

Tot 6 maart zullen gewone fietsers en voetgangers toch zijn aangewezen op een alternatieve route.

 
 

< Spraakverwarring in Almelo

 
27-01-2009  

De Rechter krijgt alsnog een bouwvergunning

bron: RTV Oost
 

ALMELO - Grand Café De Rechter aan het Waagplein krijgt alsnog een bouwvergunning voor vijf jaar van de gemeente Almelo. Daarna moet het horecabedrijf van eigenares Okci-Erdem worden gesloopt of aangepast met het oog op de nieuwbouwplannen voor de binnenstad.

Juridisch adviseur Eshuis van mevrouw Okci vindt dat de gemeente geen beperkende voorwaarden aan de bouwvergunning mag verbinden. Volgens burgemeester Knip heeft de bouwvergunning niets te maken met de drank- en horecavergunning, die de gemeente tot nu toe heeft geweigerd. Eshuis denkt dat de bouwvergunning wel van invloed kan zijn op het alsnog verkrijgen van een drank- en horecavergunning. De bouwaanvraag is ruim vóór 16 juni 2008 ingediend, toen de echtgenoot van onderneemster Okci uit woede en frustratie De Rechter in brand stak en wethouder Kuiper en vier ambtenaren gijzelde.

Lees ook TC Tubantia

 
27-01-2009  

Mr. Frank Visser & Onder de Loep in Almelo

 

ALMELO - In de komende dagen komt Almelo twee keer aan bod in een regionale en nationale TV-uitzending. Allereerst komt de kunstroof aan de Jura aan bod in het programma 'Onder de Loep' van RTV Oost op donderdag 29 januari en zaterdag 31 januari komt de 'Rijdende Rechter' mr. Frank Visser naar het Theaterhotel voor opnames voor zijn nieuwe programma 'Recht in de Regio'.

Onder de Loep
Betreffende de kunstroof gaat het over de 6 gestolen kunstwerken met een geschatte waarde van 1 miljoen euro van verzamelaar Ling uit zijn huis aan de Jura. De 1e uitzending op RTV Oost begint s'middags om 16.38 uur en herhalingen beginnen om 17.38 - 19.38 en 22.31 uur. Het programma wordt gemaakt i.s.m. de politiekorpsen Twente en IJsselland en het Openbaar Ministerie. Klik hier voor alle onderwerpen.

Recht in de Regio
In het nieuwe NCRV-programma 'Recht in de Regio' gaat mr. Frank Visser en zijn assistenten raad geven aan mensen in de regio die met juridische kwesties in hun maag zitten. Meer informatie vindt u via de website www.rechtinderegio.ncrv.nl  en uw problemen kunt u ook per email aanmelden via rechtinderegio@palmplus.nl  Telefonisch kunt u ook contact opnemen via 035-6773796

 
27-01-2009  

Dierenambulance op zoek naar nieuw stulpje

 

ALMELO - De huisvesting van de dierenambulance aan de Aadijk staat op de helling. Het bestuur van de stichting dierenambulance heeft namelijk van het gemeentebestuur bericht ontvangen dat er gegadigden zijn voor het optrekje en de dierenambulance elders huisvesting moet zoeken. Dat is simpeler gezegd dan gedaan, want het klupje vrijwilligers onder aanvoering van voorzitter Jan Tjeerdsma is afhankelijk van giften en zit niet in een comfortabel financieel jasje.

Hart van Nederland besteedde er al aandacht aan en dat resulteerde tot uitstel tot aanstaande zomer, maar dan moet men het pand wel uiterlijk verlaten. Papparazzi Freek bracht een bezoekje aan de Aadijk en toog met de voorzitter op pad naar alternatieven. Zowaar werd er in Almelo Noord nog een aardig leegstaand optrekje ontdekt, waar voormalig gemeentesecretaris Geerdink tijdelijk huurde van de gemeente voor 250 euro per maand. Een waakhond hield in het stulpje de wacht, maar de dierenambulance zou toch ook wel als 'kraakwacht' kunnen functioneren dachten we zo! Voorzitter Tjeerdsma ziet het wel zitten en neemt er contact over op met de gemeente Almelo. Het resultaat over dit voorstel berichten wij u later.   

Fotoreportage (13 foto's)...

 
27-01-2009  

Met scootmobiel te water

 

ALMELO - Een 66-jarige Almelose raakte maandag met haar scootmobiel te water in het kanaal langs de Sluiskade. Toevallige passanten uit Leidschendam en Waddinxveen wisten haar weer op het droge te krijgen. Wel werd ze in het ziekenhuis behandeld aan een aantal opgelopen verwondingen, maar verder maakt ze het goed. 

 
28-01-2009  

Burgemeester Knip stopt per september - update

 

Persbericht gemeente Almelo

ALMELO - Burgemeester Knip heeft de gemeenteraad dinsdagavond 27 januari meegedeeld dat hij niet beschikbaar is voor een derde termijn. Om zijn opvolger de kans te geven om zich ruim voor de gemeenteraadverkiezing van maart 2010 in te werken, zal Knip al per september 2009 terugtreden.

Afwegingen
Knip is van mening dat het goed voor een stad is dat na twaalf jaar tijd een nieuw gezicht aantreedt. Ook zijn leeftijd (dan bijna 63) speelt een rol bij deze afweging.
Burgemeester Knip trad aan in maart 1998. In die periode werd ook een nieuw college gevormd. Knip heeft het als zeer intensief ervaren dat dit samenviel met zijn inwerkperiode. “Voor mijn opvolger is het plezierig om de periode voor de verkiezingen mee te maken. Wellicht is dan de rol van de burgemeester bij de collegevorming meer invloedrijk, gezien het wetsvoorstel dat staatssecretaris Bijleveld voorbereidt”, aldus Knip.

Verantwoordelijkheid
Burgemeester Knip zal zich het komende half jaar vooral richten op de opdracht van de gemeenteraad om het beleid te verbeteren rond communicatie, bestuursstijl en integriteit. Als portefeuillehouder voor deze projecten neemt hij de verantwoordelijkheid om voor de zomer met resultaten te komen.

update: 14.00 uur

Opvolger
ALMELO - De gemeenteraad van Almelo wil liever geen tijdelijke vervanger na het vertrek van burgemeester Knip in september. Volgende week beginnen de partijen al aan een profielschets voor de nieuwe burgemeester. De raad wil een burgemeester met veel bestuurlijke ervaring, met het oog op de herinrichting van de binnenstad van Almelo.
De gemeenteraad denkt dat het moet lukken om in een half jaar tijd een nieuwe burgemeester te vinden.

Lees verder in TC Tubantia

 

 
28-01-2009  

Politie zoekt getuigen gewapende overval juwelier

 

ALMELO - Een onbekende man heeft woensdagochtend omstreeks 11.05 uur in het centrum van Almelo een gewapende overval gepleegd op juwelier Star Gold aan de Grotestraat Zuid. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. Na de overval is de verdachte gevlucht in onbekende richting.

De politie in Almelo roept getuigen op zich te melden die mogelijk iets gezien hebben dat met deze overval te maken kan hebben. Getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau in Almelo of bellen met 0900-8844.

 
28-01-2009  

Officiële opening Zorgboulevard Twenteborg

 

ALMELO - Vandaag werd de nieuwe zorgboulevard en de nieuwe hoofdingang van het Twenteborgziekenhuis officieel geopend. Als gastspreker werd oud- volleybalinternational Bas van de Goor uitgenodigd. Van der Goor, die zelf diabetes patiënt is, speelde desondanks jaren als professional in de Italiaanse competitie en won met het Nederlands team Olympisch goud. 

In de zorgboulevard zijn diverse zorggerelateerde winkels te vinden verspreid over zo’n 70000 m2 meter. De zorgboulevard in het Twenteborg, dat tot de Ziekenhuis Groep twente behoort, is een der grootste zorgboulevards van Nederland. De Hengelose vestiging van het ZGT werd in 2003 geopend met een oppervlakte van 5000 m2 geopend. 

In de zorgboulevard van het Twenteborg ZGT Almelo hebben zich onder meer een opticien, een thuiszorgwinkel, bloemenzaak, haakwerkspecialist, lingeriewinkel, kinderdagverblijf en een gastenrestaurant gevestigd. Ook is er een letselschadespecialist. De verwachting is dat er dagelijks zo’n 10.000 bezoekers, vergelijkbaar met een goede winkelstraat, in de zorgboulevard komen.

Fotoreportage (19 foto's)...

 
28-01-2009  

Pannakooi Anjelierstraat officieel geopend

 

ALMELO - Sinds enige dagen beschikt de jeugd in de wijk De Riet over een pannakooi, de moderne vorm van het al oude 'putjevoetbal' . Wijkwethouder Mieke Kuik-Verweg nam vandaag de pannakooi officieel in gebruik met assistentie van enkele profs van Heracles Almelo.

De pannakooi is een stalen arena met dak waarin twee spelers tegen elkaar voetballen om de bal in het kleine doel te 'putten'. Diegene die achter komt te staan door een doelpunt moet dan zijn plaats afstaan aan een andere speler. De pannakooi staat aan de Anjelierstraat vlak bij het station NS De Riet.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
28-01-2009  

Huldiging sportkampioenen 2008

 

ALMELO – Op de jaarlijkse sportontmoetingsavond werden alle sportkampioenen gehuldigd die in 2008 een prijs in de wacht hebben gesleept. Zo’n 250 genodigden keken toe hoe er meerdere beeldjes uitgereikt werden aan verschillende sporters en teamsporters. Ook was er nog een discussieforum met Jacco Eltingh (oud tenniskampioen), Wethouder van Broekhoven, René Ebeltjes (Basketbal) en Niels van Leerdam (Judo) over onder meer sportfinanciën in Almelo, Support, Organisatie, Communicatie en de bouw van IISPA.

Wethouder van Broekhoven gaf in zijn toespraak aan dat hij komende jaren meerdere takken van sport naar Almelo wil halen. Het is de bedoeling dat wanneer de IISPA in oktober gereed komt, er diverse toptoernooien naar Almelo worden gehaald om Almelo op de kaart te zetten als sportstad.

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina