Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-01-2009  

Burgemeester Knip stopt per september - update

 

Persbericht gemeente Almelo

ALMELO - Burgemeester Knip heeft de gemeenteraad dinsdagavond 27 januari meegedeeld dat hij niet beschikbaar is voor een derde termijn. Om zijn opvolger de kans te geven om zich ruim voor de gemeenteraadverkiezing van maart 2010 in te werken, zal Knip al per september 2009 terugtreden.

Afwegingen
Knip is van mening dat het goed voor een stad is dat na twaalf jaar tijd een nieuw gezicht aantreedt. Ook zijn leeftijd (dan bijna 63) speelt een rol bij deze afweging.
Burgemeester Knip trad aan in maart 1998. In die periode werd ook een nieuw college gevormd. Knip heeft het als zeer intensief ervaren dat dit samenviel met zijn inwerkperiode. “Voor mijn opvolger is het plezierig om de periode voor de verkiezingen mee te maken. Wellicht is dan de rol van de burgemeester bij de collegevorming meer invloedrijk, gezien het wetsvoorstel dat staatssecretaris Bijleveld voorbereidt”, aldus Knip.

Verantwoordelijkheid
Burgemeester Knip zal zich het komende half jaar vooral richten op de opdracht van de gemeenteraad om het beleid te verbeteren rond communicatie, bestuursstijl en integriteit. Als portefeuillehouder voor deze projecten neemt hij de verantwoordelijkheid om voor de zomer met resultaten te komen.

update: 14.00 uur

Opvolger
ALMELO - De gemeenteraad van Almelo wil liever geen tijdelijke vervanger na het vertrek van burgemeester Knip in september. Volgende week beginnen de partijen al aan een profielschets voor de nieuwe burgemeester. De raad wil een burgemeester met veel bestuurlijke ervaring, met het oog op de herinrichting van de binnenstad van Almelo.
De gemeenteraad denkt dat het moet lukken om in een half jaar tijd een nieuwe burgemeester te vinden.

Lees verder in TC Tubantia

 

Archief
Terug naar vorige pagina